Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@lucitas Teda pardon tie odpovede sú už na predchádzajúcej strane.
Aj ja sa pridavam , personal aj Dr. Culbova boli naozaj velmi prijemni. Ja som bola v MT tento tyzden prvykrat na konzultacie, takze este sme len na zaciatku....
@silvia3535 Ahoj, a ty ideš tretí krát do Iscaru? Každé CAR používa iné injekcie, preto neviem či by som pri inej stimulke, iných liekoch, mala viac oocytov. Nemáš s tým skúsenosti? Vždy si stimulovala s tými istými injekciami?
lucitas manzel bol dvakrat na spermiograme u nas, tretikrat v MT a vsetky tri testy potvrdili azoospermiu, takze teraz musime ist na genetiku a potom sa uvidi, ci bude mozne aby isiel manzel na odber spermii, myslim, ze sa to vola to M/T ten odber z vajicok... som v tomto uplne nova, este vela veciam ani nerozumiem... 😖
@lucitas 1. IVF sme absolvovali v Iscare v Blave ešte pred 8 rokmi. Vtedy som stimulovala s Gonalom. 2. IVF tento rok v apríly už v MT. To som mala ten Puregon. Doktor povedal, že ak som ho dobre znášala tak mi ho dajú aj na 3. IVF. Pri 1.IVF som mala 31 vajok, teraz len 10, ale pri tomto 2.IVF som mala dosť veľkú komplikáciu, ktorá zrejme mala na to vplyv a možno už aj vek zohral svoju úlohu. Neviem či ten počet závisí od druhu liekov, skôr asi od stimulky,ale hlavne asi od nášich vaječníkov.
@11tina Môj manžel je úplne v pohode, spermiogram má veľmi dobrý, genetika nám tiež nič nepotvrdila, ani hematologia. Len ja nemám ovuláciu, nevytvárajú sa mi vôbec folikuly, len s liekmi. Pri prvom dieťati som mala tiež problém s otehotnením, ale podarilo sa mi otehotnieť hned v prvý mesiac pri liečbe s liekmi. Bol to neskutočný zázrak. Až teraz sa trápime už skoro 4 roky. Mám za sebou 3x insemináciu a 2x IVF. Niekedy sa bojím, že sa nám to už ani nepodarí.
@silvia3535 Ja odpadnem že 31 vajíčok. A prvý krát si mala aj Gonal aj Merional? A si spokojná s Iscare? Mrazáčikov nemáš?
@lucitas u nas to vyzera, ze ja som v poriadku, ale samozrejme aj ja budem musiet este podstupit nejake testy aby sa potvrdilo, ze vsetko je ok. Uvidime, co ukazu vysledky z genetiky, ale ako vidim, tak je to vsetko na "dlhe lakte". Manzel je odo mna starsi o 10 rokov, velmi by sme chceli babo a manzel je z toho zufaly...uz zacina s tym, ze sa snim mam rozviest... ☹ uvidime teda co ukazu testy a verim, ze sa to podari... urcite nechcem podstupit darcovstvo od niekoho ineho... Verim aj za teba, ze sa vam to podari, ale uz mate aspon jedneho anjelika ... 🙂
@11tina Aspon sa utešujem s tým, že mám jednu dcéru, ale neboj, určite sa to aj Vám podarí. Mám kamarátku, ktorá je rovnako stará ako ja /teda mladá ako ja 🙂 /, má o 20 rokov staršieho manžela, bola minulý rok prvý krát na IVF a otehotnela na prvýkrat. A teraz má krásne dvojičky. Takže vek určite nezohráva úlohu.
Ja ešte nechodím do Martina, bola som 2X vo Ferticentre v BA a teraz tretí krát rozmýšlam kam, čo dalej.
Moj prvy dojem z Martina bol naozaj velmi dobry, boli sme pri pani doktorke Culbovej, vsetko nam vysvetlila, ukazala ako co bude prebiehat ak by sme isli na IVF (ak bude dobra genetika). Pracuje tri dni v tyzdni, ale dala nam vizitku a povedala, ze kedykolvek mame zavolat v pripade akychkolvek otazok. S tymto sa clovek az tak casto nestretava u lekarov.... mozno by bolo fajn, keby si zmenila, predsa niekde ti mozu povedat nieco ine a inde zas ine... ale samozrejme je to len a len na tebe. Len je to trosku take nefer, kto chce deticky ich nemoze mat a kto nechce, tak ich ma jedno za druhym ☹
@lucitas nam to pani doktorka vybavila do dvoch tyzdnov, mozno sme mali stastie aj na to, ze maj nemali plne obsadeny, takze pojdeme na genetiku uz 28. maja a pojdem aj na krv, akurat mi vtedy ma prist menstruacia, takze vybavime dve veci naraz 🙂 a potom tych 6 tyzdnov na vysledky.
@lucitas Nie mala som len Gonal, ja so mala krátky protokol. Mrazáčikov sme mali len z 1.IVF. Tie sme si už minuli pri pokusoch o 2. dieťa. S Iscare som veľmi spokojná, ale viac sa mi páči teraz v MT ako v Blave.
@silvia3535 A ideš na 3.IVF?
@lucitas Áno idem. Už sme si podali novú žiadosť tento týždeň.
@lucitas Ešte raz to chceme vyskúšať. Dúfam, že to tentokrát dopadne dobre.
@silvia3535 Akú máš poisťovňu, koľko trvá schválenie? Koľko trvá od bojednania sa po prvú konzultáciu? Čaká sa dlho? A čo k tomu treba, hormonálny profil a výsledky chlamídií? Či ešte niečo?
@silvia3535 Myslela som od objednania sa po prvú konzultáciu.

@lucitas Ahoj. My sa tiež chystáme na 3. IVF. Tento týždeň sme si podali žiadosť. Čo sa týka toho, že aký je dr. Galo, si môžeš prečítať v odpovediach hore vyššie na tejto strane. Ja som s ním veľmi spokojná. Aj dr. Cuľbová je veľmi zlatá a šikovná. S tým objednávaním, je to tak, že niekedy zoberú presne, niekedy aj s menším či väčším oneskorením. Ja som stimulovala s Puregonom.