icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

silvia3535
12. máj 2012

@lucitas Mám VŠZP. Dr. nám povedal, že máme teraz rátať tak s 2 mesiacmi. Trvá to teraz dlhšie. Ja som sa objednávala v pondelok a už na štvrtok nás objednala. My sme už teraz nepotrebovali k tomu nič, keďže tam absolvujeme už druhé IVF. Ale pri prvej návšteve si treba doniesť so sebou výsledky všetkych dovtedy absolvovaných vyšetrení. Ja som mala aj hormonálny profil, ale ten ti budú robiť aj tam pri prvej návšteve.

lucitas
12. máj 2012

@silvia3535 No tak to tam naozaj berú rýchlo. Ešte mi prosím ťa povedz, koľko cca si platila za lieky?

silvia3535
12. máj 2012

@lucitas Okolo 250 Eur.

lucitas
12. máj 2012

@silvia3535 To je úplne v pohode, čakala som viac 🙂

silvia3535
12. máj 2012

@lucitas Tá cena závisí asi aj od protokolu. Držím palce, aby si sa rozhodla pre to správne centrum. 🙂

zibi
14. máj 2012

@lucitas ahoj je mozne ze si mala menej folikov lebo to vela zalezi od toho ake mas lieky...menopur a meronial su lacnejsie leiky anie su az take "ciste" tak niekto nemusi reagovat dobre a nema az tolko folikov...vela bab uziva gonal a puregon ...ja som mala puregon a uz by som si asi iny predpisat nedala.... vyskusaj nejake ine lieky aj ked sa viac zaplati ..ale oplati sa..
v martine predpisuju bud dipherelin alebo decapepthyl... proti prasknutiu folikulov..ja som mala obe a mozem povedat nazor na ne..napr. z dipherelinu ma hrozne bolela hlava ..ale doplaca sa len nejakych 2, 3 eurlen si musis injekcie robit, decapepthyl injekcie mas , balenie stoji ale 14,50 ale tak potrebujes 2 balenia tak to sa da.... 😉 ale vela bab malo z decapepthylu taku reakciu ze dostali ako keby chripku, teploty, bolestei celeho tela, kasel... 😖 ale je to to iste ako dipherelin len drahsie a v injekciach....ale ako pisem uz asi 3baby mi rozpravali ze z neho dostali ako keby nejaky virus ..a ono sa to aj pise v letaku pri nezaiducich ucinkoch...
puregon je v pere....a asi je najlepsi a najpohodlnejsiu na stimulaciu vajecnikov...jedno balenie stoji 111 eur potrebujes 3 balenia..ale to su asi najdrahsie leiky ..cize strop pri liekoch je okolo 333 + 29 + utors alebo estrimax podla toho co ti daju
co sa tyka liekov na stimulku tolko...vela bab si dopomoha prirodou, beru matersku kasicku, macu, arginin , melatonin ..cize kvalita folikov sa popri stimulke da zlepsit aj takto..
co sa tyka doktorky a doktora su velmi sikovni a nemozem fakt na nich nic povedat ..aj na peersonal ja som velmi spokojna..tiez som dsa bala ako to bude s novym personalom ale mam pocit ze je asi aj lepsi ako ten co bol ...a aj embryologicka je velmi sikovna a to je podstatne...a iscare nie je az taky drahy oproti inym centram 😉 aj ked neviem kolko platis vo ferticentre v blave ..no tam musis ratat ze cca zaplatis okolo 1200 so vsetkym a ked neratam cestu 🙂

jacobska
14. máj 2012

@moniatko13 ahoj mi sme boli s mojim tiez toho 7 ,5 ty kokoooos to bolo ozaj fest ludiii som nechapala ani jaa mozno ze si stala vedla mna xi🙂

euforia01
14. máj 2012

@jacobska @moniatko13 kočky aj ja som to tam zažila a to ma čakala menšia operácia-bola som na nervy ako to dopadne a či nebudú nervózni a neodnesiem si to ,ale bola som spokojná a to už je čo povedať nalačno a o smäde,že??
Ešte som si robila srandu či nemajú akciu 1+1 bábo zadarmo 🙂

moniatko13
14. máj 2012

@jacobska
@euforia01 baby o koľkej ste tam boli ..ja som cca okolo 8 išla na sono... 🙂 😉 🙂

zlatanka30
14. máj 2012

@moniatko13 ahoj.ako?uz si po iui,

euforia01
14. máj 2012

@moniatko13 Ja som bola objednaná na 8 ,ale boli sme tam skôr.Potom sme našli miesto na sedenie a ja som asi o štvrť na 9 šla na izbu...

zibi
15. máj 2012

@euforia01 moja a ako si dopadla s tou operaciou??

1207
15. máj 2012

ahoje baby,kto bol 28.4. v martine na iui u Gala?

euforia01
15. máj 2012

@zibi ťažko povedať-čas mi ukáže či to na niečo bolo,ale urobil mi náš fešák aj hysteroskopiu a povedal že je to v poriadku no len ten krčok mu dal zabrať,ale už mám potom.Tak som šťastná,že som s tým neotálala a šla hneď do toho.Ak by to bol ten kameň úrazu -bolo by to super.Užila so si 100% starostlivosť čo sa nedá s tou mojou hospitaláciou u nás na gynde porovnať a ani po narkóze mi nebolo vôbec zle.Len tej krvi bolo-ale bez toho to nejde.Ešte mám skúsiť jedno IUI,ale to neviem kedy dostanem menzes,lebo ako mi vravel tento mesiac nemusí prísť...

euforia01
16. máj 2012

No kočky píšte čo nové ,ako ste spokojné .Mne sa zdá ,že nás tam je stále viac a viac -dosť prechádza z Heliosu aj kvôli cene.A kočky ktoré ste otehotneli tiež sa ozvite.nech máme motiváciu... 🙂

gamarka
17. máj 2012

Ahojte baby ja som dnes už 14. deň po transfere 2. bubliniek je to moje 1. IVF a podľa teh. testu to vyzerá že aj úspešné 😀 zajtra idem na krv tak dúfam že to bude 100 % potvrdené. Keď mi to zajtra potvrdia tak vam tu pošlem pekné tehu virusiky 🙂....Na Iscare v Mt nedám dopustiť veľmi milé sestričky, lekárka, lekár celkový ich prof. prístup...kočky veľa šťastia 😉

katarinakatka
17. máj 2012

Ahojte, dufam že sa možem pripojit. Ja už jedno dieta mam prirodžene a druhé sa nedarí už 2 rok tak nás poslaly do ISCARE v MT, sme objednaný na utorok. Tak som strašne zvedavá ako to tam bude. Mate niektora skusenost že ste mali jedno normalne a druhé po umelom oplodnení.

katarinakatka
17. máj 2012

@euforia01 v iscare je lepšia cena ? a kolko to vlasnte stojí ?

dusko14
25. máj 2012

@katarinakatka Ahoj. Ja som ten prípad. Prvá dcéra prirodzene a druhé - 4 roky snaženia a nič. Vďaka ľuďom v ISCARE máme 14 mesačného drobca. Dnes by som už tak dlho nečakala...máme 11 ročný rozdiel medzi deťmi. Podstúpili sme IVF - ICSI. Veeeľmi Ti držím palce - teda vám všetkým. Viem aká je silná túžba po dieťatku aj keď Ti všetci hovoria...veď už jedno máš. Myslím na vás, aby sa každej z vás splnil veľký sen ... 🙂

1207
25. máj 2012

Ahojte baby,ktora bola dnes v martine???a kto mi vie poradit aky je rozdiel medzi iui a ivf?????

vika2012
25. máj 2012

Ahojte kocky mohli by ste mi poradit chodime do heliosu a tam nam vypocitali ivf na800eur kolko stoji v ISKARE dik za inf

vika2012
25. máj 2012

ahoj dusko14 mi sme tiez ten isty pripad mame 6 rocnu cerku a druhe uz len ivf len sa nevieme rozhodnut ci to podstupit mam s toho strach a chceli sme prir cestou a rozhoduje cena vyslo ti ivf na1 krat gratulujem k drobcekovi nam tiez kazdy hovori ved mate 1 naozaj kto nezaije ten pocit tak to nepochopi mi chodime do heliosu ale vela kocek preslo do ISKARE kvoli cene ...

dusko14
26. máj 2012

@vika2012 Ahoj. No ja som hrozný bojko, preto som dva roky váhala či ísť do ivf. Bála som sa tých hormónov a to všetko okolo toho. Ja som najprv chodila do Heliosu a začala s dlhým protokolom ale som to stopla, necítila som sa ok a prešla som do ISCARE. A dobre som urobila.... Vyšlo to na prvý šup s min. dávkou hormónov. Ja som neprešla kvôli cene ale prístupu a protokolu (množstva hormónov). Dnes by som už tak dlho neváhala. Som šťastná, že sme štyria. U nás by bola mizerná šanca otehotnieť bez ivf. Držím Ti palce...nech sa rozhodneš akokoľvek ani jedna cesta nie je ľahká ale cieľ môže byť úplne rozdielny. Ja som prekonala ten strach, až keď som zistila, že túžba po dieťatku je tá najsilnejšia. S tou myšlienkou som ráno vstávala a večer zaspávala....a to nehovorím o pohľade na malé dieťa....

dusko14
26. máj 2012

@1207 Ahoj. Pri iui berieš od 3 dňa cyklu lieky a chodíš na sono koľko vajíčok ti dozrelo (max. 3) . Potom si na vyvolanie ovulácie pichneš pregnyl a o dva dni idete na iui. Ráno prídeš, partner odovzdá materiál, oni ho trošku upravia a potom ti ho aplikujú ...spermie majú kratšiu cestu dostať sa k vajíčku.Cena zákroku je približne 100 ečok. Pri ivf si aplikuješ hormóny aby Ti dozrelo čo najviac vajíčok, a potom sa pichne pregnyl a urobí sa odber vajíčok (v narkóze). Oplodnenie sa urobí mimo tela matky a potom sa embryjka vkladajú do maternice...je to náročnejšie pre telo ale aj finančne. Cena závisí od toho či sa robí ICSI , Predimplantačná Genetika a pod. To je taký rozdiel v skratke 😀

vika2012
26. máj 2012

ahoj dusko14 takze v ISKARE davaju menej hormonov s toho mam tiez strach uz som brala horm lieky a vie co to spravilo chcela bi som si o ivf pozistovat co najviac kolko ta to asi vyslo v ISKARE casovo je to tiez dost narocne ...

katarinakatka
28. máj 2012

@dusko14 Ďakujem za povzdudenie a je dobre vediet že niesom sama v takej situacií, tiež mi každý hovorí kašli na to ked to príde tak dude, ale mna to už nebaví čakať. A vekovy rozdiel bude tiež minimalne 11 rokov.. Mame za sebou už vyšetrenie v ISCARE a manžel dosť zly spermiogram, že vraj to prirodzene nepojde ☹ ☹ tak mame zatial naplanovane IUI a uvidíme čo dalej 🙂 🙂

dusko14
28. máj 2012

@katarinakatka To poznám....tiež sme mali aj iui aj kopec vitamínov na zlepšenie spermiogramu ale zázrak sa nekonal. Tak držím palce, nech sa to vydarí. Bolo by super keby vám iui vyšlo 😉

cuculik1
28. máj 2012

Baby treba ísť na opu naozaj úplne nenalicena?

katarinakatka
28. máj 2012

@dusko14 ďakujem ani ja neverim tomu že IUI vijde, ale nadej zomiera posledná 🙂

katarinakatka
28. máj 2012

@dusko14 Ak sa možem spýtať akodlko trvalo kum začali s IUI hned od prveho ciklu. lebo ja mam ict na 3 den na krv. A ešte jedna otázočka, oko spolu vychádzajú detičky ked je tam taký vekový rozdiel