icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

jacobska
6. jún 2012

cavooo davno som tu nebola idem sa vam pochvalit 🙂ja uz do mt nepojdem to co mali za ulohu splnili takze som uz v 9 tyzdni a som rada sama tomu este akosi neverim uz len aby sa ta zrazenina ktora sa mi urobila nejak zmizla a hadam to bude ok musim lezat oddychovat,uz mam aj tehu knižku..super pocit 🙂 drzte palce

jacobska
6. jún 2012

@moniatko13 kujeeeeeeeeeeem🙂

tatinka
6. jún 2012

@zibi ahoj vies co nepytala som sa ale nasa tam uz nebude si myslim lebo uz len gallo tam behal,,,skoda , vsetko sa pomenilo,,,veru skoda...ale verim ze aj tak to uz teraz konecne vyjde 🙂

lenkoponka
6. jún 2012

@dadax84 si smiesna, no koment, chcem vas tu len podporit, zober si z toho co len chces. Good luck.

lenkoponka
6. jún 2012

@silvia3535 silvika dakujem za opytanie, my sa mame dobre, nase male srdiecko pekne bije, vsetko ide zatial ako ma a verim, ze to tak bude aj nasledujuce dlhe tyzdne plne cakania, ktore mame este pred sebou.Neviem kto pride namiesto doktorky, ked som tam bola bol tam doktor este sam .... aj tebe prajem, nech sa vsetky vase snicky poplnia,papa

dadax84
6. jún 2012

@lenkoponka Ja som sa len pekne opytala ci tam nahodou nepracujes, tak sa neurazaj, stacilo odpisat nie.

lenkoponka
6. jún 2012

@dadax84 tak sorry, odpisujem nie, ale nakolko v elektronickych spravach nieje castokrat mozne rozoznat intonaciu, vyjadri to smajlikom a vsetko je vyriesene, tot vsjo 😉

maybee
8. jún 2012

Ahojte dievčatá, rada by som sa pridala k Vám, po minuloročnej laparoskopií, kde mi odstránili endometrioznu cystu, sa mi hneď následne vytvorila po nej ďalšia endometriózna na ľavom a na pravom normálna funkčná cysta. Snažime sa s manželom pol roka o bábätko a zatiaľ nič, gynekológ ma poslal do Martina na vyšetrenie s návrhom ďalšieho postupu, bola som u doktora Galla... ten mi odporúčal samozrejme umelé oplodnenie.
Stále mi to však vŕta v hlave, že prečo už tak skoro to umelé, pol roka snaženia sa, záver sterilites primaria, čiže neplodná a mám 24 rokov... nechcem sa robiť múdrejšou ako je doktor, ale stále mám ten pocit v sebe, že musí byť aj iná možnosť, ísť znova na laparoskopiu, vybrať to preč a potom sa hneď snažiť otehotnieť...
Alebo som to len nespracovala a fakt iná možnosť nie je... len prečo sa nesnažia zvoliť aj iný postup... ☹

tinara23
8. jún 2012

@maybee ahoj, nemám skúsenosť čo sa odporúča pri endometrióze, skús sa popýtať aj v tejto téme: https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/endometrioza-2-2/ hádam ti kočky niečo poradia, možno sú aj iné možnosti 😉

tinara23
8. jún 2012

ahojte, tak ja som sa obejdnala po dlhšej dobe na konzultáciu do MT, chcela by som, aby mi urobili nanovo všetky vyšetrenia, stery, HP, hematka, imuno, keďže som po dvoch potratoch. Ako teraz prebieha konzultácia ? Pozerá sonom a robí stery hneď na prvej konzultácii ? Aspoň tak to fungovalo predtým. budem cca 23DC, tak neviem či mi zoberú krv 😒

ria191
8. jún 2012

@maybee tak endometrióza je riadna pliaga. Niktoré s ňou zostanú tehotné ani nevedia ako a niektoré sa musia veľmi potrápiť, aby im to vyšlo. Moja sestra zostala tehotná hneď po laparke to je najideálnejší čas. Ak máš manžela v poriadku podľa mňa môžeš zostať tehu aj prirodzene ak máš aj priechodné vajcovody . Toto chce veľmi veľa trpezlivosti a vytrvalosti. Problém pri endometrióze je ale, že treba konať rýchlo, lebo sa to časom len a len zhoršuje. Ja keď som išla na IVF tak som bola na konzultáciách v troch centrách, jedno bolo dokonca v Brne a až potom som sa rozhodovala podľa toho, čo mi najviac vyhovovalo. Tak veľa šťastia 🙂

maybee
8. jún 2012

ďakujem baby,
@ria191 veď to, že sa mi to stále vracia, aj po vybratí a vtedy sme ešte nechceli bábo, tak sme sa po operácií ani nepokúšali a vlastne sa mi tá cysta vytvorila do mesiaca po operácií , a gyn ma už nechce posielať na laparoskopiu. V centre ideme zatiaľ iba na vyšetrenia, manžel na spermie a ja na odbery a podľa výsledkov sa rozhodneme. Ak bude všetko vporiadku, tak do toho umelého nepôjdem, lebo stále mám ten vnútorný pocit, že to pôjde predsa aj inak 🙂

mabumi
8. jún 2012

@maybee ahoj, a aky stupen endometriozy ti zistili? mas priechodne vajcovody? robia sa ti "len" cysty alebo mas aj zrasty a loziska? podla tohto vsetkeho by som sa rozhodovala. usudzujem, ze asi mas vajcovody priechodne. v tom pripade sa rychlo snazte prirodzene, na laparku by som hned nesla lebo s kazdou operaciou vajecnika ti jeho prirodzene tkanivo - to dotknute poskodia a ked budes chodit prilis casto, tak si ich môzes uplne znicit. ked to nepôjde, tak potom IVF - to ti tiez odporucia asi laparku, aby sa dostali k vajickam. tak az potom by som sla. mozno by som zvazovala liecbu hormonalnu.
ale s babatkom veru neotalajte. ja som po prvej laparke mala priechodne vajcovody pod tlakom, po druhej uz nepriechodne. endometriozu najtazsieho stupna. nezostava ine ako IVF. keby som to vedela, snazila by som sa o deti uz v 18-ke 😒
drzim palce 😉 . sanca je tam vzdy aj prirodzene

iveenka
8. jún 2012

no pekne...my cakame na schvalenie ziadosti od aprila...vraj to trva dva mesiace...volala som do poistovne, tak este 2 tyzdne po udajnom zaslani z centra, ziadnu ziadost neevidovali...a po dalsich 2 tyzdnoch uz bola aj schvalena...ale z centra sa mi stale neozvali...a pozeram ze dr.culbova mi uz ani neodpise.... :( mozem cakat aj neprestat ;( sklamana som velmi z pristupu, ci postupu centra. Neviem kvoli comu, ale mam pocit ze to schvalovanie umelo natahuju....poistovna mala ziadost schvalenu uz po 10 dnoch od dorucenia, tak neviem kde je problem ;(

tatinka
10. jún 2012

@iveenka ahoj moja positovna to natahuje pretoze to ze ti schvalia ziadost este neznamena ze uz ju aj poslu, schvali ju revizny lekar poistovne ale podpisat ju musi veduca poistovne a na tom kym to ona podpise sa to zdrzi aj dobry mesiac,,,tiez chodim do iscare v mt a som sklamana lebo najskor odisliel dr tomas ked som mala prve ivf stimulku a teraz ked som sa spoliehala na dr culbovu tak odisla aj ona pri mojej druhej stimulke na ivf,,,musim uz len verit ze pri gallovi sa nam konecne podarinase vytuzene miminko,,,inak ak ti mozem poradit ja som dala ziadost koncom aprila a uz stimulujem ale urobila som to tak ze ked bola ziadost schvalena volala som do centra a poziadala ich aby zavolali do poistovne, mam vseobecnu a oni zavolali, v poistovni im dali potrebne kody a mohla som zacat este skor nez pride ziadost do centra a dalsia vec kde sa to zdrzuje je ze ked podpises ziadost v martine oni ju najskor odoslu do iscare v blave a az od tial to ide do poistovne a postup po schvaleni je rovnaky, cize ked je to uz schvalene a podpisane poistovna to odosle do iscare v blave a az od tial sa to dostane do iscare v martine preto to vsetko trva sto rokov, na prve ivf kym sa vsetko vybavilo som davala ziadoat v auguste 2011 a vies kedy sa mi ozvali z centra ?az zaciatkom novembra....preto som to teraz nahanala cez dr culbovu ze nech skusia zavolat do poistovne,,byt tebou skusim to touto cestou a ked uz to mas schvalene a daju im len kody co treba tak v nasledujucom cykle mozes zacat stimulku,,,skus...

zdenkadovi
10. jún 2012

ahojte ,,aj ja mam skusenost s tymto centrom ,,iscare MT,,su tam super ludia ,,som v 15 tyzdni

zibi
10. jún 2012

@tinara23 hematku si urob u seba doma ..v centre robia len dve veci leiden , protrombin a MTHRF a tie vsetky tromboidne faktory ti neurobia..ja som mala prve dve negativne a po neuspesom ivf som sla na hemato a zistili mi mutacie..kde mi dokyna povedala ze bez heparinu nemam ani stumulovat, dokonca mi zitili protilatku na anexin kde sa ti v maternici vytvaraju zrazeniny a ze sommala pocas stimulky brat heparin anopirin a spol..a preto sa mi neudrzali embryjka..cize radsej by som si dala spravit hemato sama.... a nei v centre

tinara23
11. jún 2012

@zibi juuj ďakujem za infošku, tak teraz som v pomykove či vôbec ísť alebo neísť do centra 😖 na hematku som objednaná 17.7. Ja som si myslela, že robia všetko v centre 😖
Inak ja som mala počas tehu hematom, síce sa vtedy tehu udržalo, ale ktovie kde bol problém, že sa neuzatvorila hlavička, niekde som čítala, že to môže byť aj hemato problém, že sa niečo upchalo a bábo nedostalo živiny....

maybee
11. jún 2012

@mabumi Ahoj

endometriózu mám III - IV. stupeň, čiže asi ten najhorší, ložiská nemám, ani zrasty, "len" tú cystu. A to som si myslela, že ložiská sú horšie, ako jedna blbá cysta. Ale ma vyviedli z omylu. S manželom sme sa rozhodli, že on
pôjde na spermiogram, ja na krv do centra a podľa výsledkov sa rozhodneme, ak to bude všetko v poriadku, do umelého nepôjdem, aspoň zatiaľ nie. Počkáme, kým to bude rok snaženia sa o bábo a keď nie, tak nám asi nebude ostávať nič iné... 😒 Veľa žien takto otehotnelo, aj keď mali endometriózu, ja v nich vidím svoju nádej.

Presne ako hovoríš, keby som vedela, tak si to inak zariadim... možno po minuloročnej laparoskopii, keby sme sa snažili hneď, tak to výjde, keď to vybrali všetko von, lenže vtedy sme nad bábom ani neuvažovali... škoda. nevadí, čo bolo bolo, tak to malo byť a teraz len treba myslieť pozitívne, že všetko bude OK 🙂

mabumi
11. jún 2012

@maybee ahoj, presne tak, netreba mysliet nad tym co bolo a nebolo. IV. stupen je najhorsi. ale pokial mas priechodne vajcovody, tak je vsetko mozne 😉 . dokonca viem o dvoch, ktore mali nepriechodne kvôli endometrioze a aj tak otehotneli 😕 . my vsak mame problem aj u manzela 🙄
vraj na cysty su ucinnejsie hormonalne lieky ako na loziska. ja som si uz s touto svinuchou zazila dost. keby si chcela nieco vediet, tak kludne napis. dufam, ze coskoro budeme obe tehotne 😵

zdenkadovi
11. jún 2012

aj ja mam skusenost s iscare mt,,,je to super tym ludi,,prijemne sestricky,,ziadne cakanie ,,
bola som tam 4.3 a teras som v 4 meiaci tehotenstva cakame babetko,,dakujem im

maybee
11. jún 2012

@mabumi zázraky sa dejú, len treba veriť 😉 A je jedno ako, ale určite budeme čoskoro držať naše bábätká 🙂

Mne ani môj gynekológ nenavrhol inú možnosť, len mi hneď vypísal lístok do iscare. Väčšina báb má aj problémy, bolesti, meškajúce krámy, ja som asi čudná, ale ja nemám absolútne nič, mňa nič nebolí, krámy mám ako hodinky, ani pri sexe. Ty máš nejaké bolesti spojené s endometriózou?
Teraz idem skúsiť čaje od bylinkárky, namiešané na túto diagnózu, kvapky, alchemilku a wobenzym. Dnes bol manžel na spermiograme, tak sa modlím, aby mal všetko v poriadku.

zibi
11. jún 2012

@tinara23 no robia ale len laiden a protrombin ...a vidis mne to nestacilo..nejde o to ze by nechceli robitr ale zrejme im len poistovna dovoli robit tie dve.aj tak si myslim ze robia dost..
ved si daj spravit tam vsetko co robia..imuno hemato HP amh a dodatocnu hemato si sprav trombofilne faktory, plus homocystein 🙂

mabumi
11. jún 2012

@maybee ja mam pri kramoch velke bolesti. to som mala vzdy. teraz je to este horsie, lebo mam cystou zrastene aj hrube crevo o maternicu. a to su hnusne bolesti. boja sa to operovat kym to nie je uplne neznesitelne. a ja sa snazim vydrzat. wobenzym som brala aj ja. teraz som skoncila po asi 4 mesiacoch. alchemilka sa moc neodporuca na endometriozu, to by som radsej nepila. ale tie bylinky urcite maju nieco do seba 😉

maybee
11. jún 2012

@mabumi fúha, chúďa, máš toho dosť... 😖 takže ani ten wobenzym ti nepomohol, uvidím ako mne, skúsim. snáď tá alchemilka ani neublíži, cítim sa po nej lepšie a tých byliniek sa už neviem dočkať 🙂 možno, žeby si to mohla skúsiť aj ty, ak si ešte neskúšala.

ria191
11. jún 2012

@zibi ahoj aj ja ti ďakujem za tieto infošky nemohla som sa dostať k takému laickému podaniu. Veľmi pekne a zrozumiteľne si to napísala. Ja som po 2. neúspešnom IVF a keď som chcela podrobnejšie hematologické vyšetrenie tak aj v centre a aj môj gynekológ mi povedali, že zbytočné. Ale podľa teba si to určite dám spraviť ( aj ja mám podozrenie na zrazeniny v maternici) a teraz vďaka tebe viem, aké vyšetrenie si mám pýtať . Ešte raz ďakujem ti 🙂 🙂 🙂

mabumi
11. jún 2012

@maybee mam nejaký recept na čaj - bylinky na endometriozu, ale este som nenasla lekaren, kde by to namiesali. ty to kupujes priamo od bylinkarky? kam chodis? ja by som to rada skusila. myslim si, ze bylinky maju vela do seba.

monulik7
11. jún 2012

@gamarka Ahoj nakoniec nebola treba, šlo to aj bez umelého :DDDD

e.l.i
11. jún 2012

@lenkoponka
@dadax84
@silvia3535
@zibi
@chantalle
ahojte .. prosim vas o radu.. s mm sa rozhodujeme medzi Heliosom a Iscare v Martine.. len neviem co je lepsie.. zatial sme objednany na 19teho do Iscare.. co by ste mi poradili?

snazilka1983
11. jún 2012

@e.l.i z financnej stranky jednoznacne iscare 😉 je to tam hodne lacnejsie oproti heliosu