Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@maminka142 ahoj, tak rozdiel je snad len v nazve a cene za sluzby 🙂 z diskusii ked som si ja vyberal centrum som sa dociala ze helios je trosku drahsi...aku maju uspesnost neviem....ale kdesi som citala, ze na sk ma najlepsie vysledky v IVF iscare ako firma a ta ma pobocku aj v BA aj v MT a aj v cechach je iscare, je to obrovska firma , takze tak.......ale v tejto liecbe je aj tak nejdolezitejsie rozhodnutie ci sa o podari na tom hore 🙂 mnepovedali, ze v juli mali uspsnost 55 % co je podla mna fantasticke, ale to celkovo vraj leto je vzdy uspesnejsie ako zima 🙂 drzim palce....vzdy zalezi na diagnoze partnerov....s lahkou diagnozou sa aj zazraky deju lahsie 🙂
Ahojte žienky ak môžem pridám sa k vašej skupinke aj my navštevujeme ISCARE v Martine momentálne sme v dlhom stimulačnom procese dnes som si začala pichať dhipereline. Práve pred chvílkou mi volali z kliniky kde sme si dali robiť genetické testy že manžel má prísť aj s rodičmi opäť na odbery lebo že mu zistili niečo s chromozómmi neviem v tom šoku som presne ani nepochopila čo , lebo odrazu som dostala strach že injekcií plná chladnička a možno to aj tak nepôjde?u nás je problém v manželovi má žalostne málo spermií. Máte kočky niekto skúsenosť s genetickým vyšetrením ?
@martina020202 ahoj aj my mame podobny problem u manzela, ma ich malo vraj to moze byt kade cim ako maly bol aj operovany ale presne nam nevedia povedat kde nastal problem alebo kedy teraz uz mam doma recepty a cakam na 16 den a zaciname proverou tabl. je to nas prvy pokus a tiez mame iscar MT drzim ti palce a podla mna ak nejake spermei tvoj muz ma nemal by byt problem v umelom oplodneni ja tiez tomu verim ze to bude dobre a podari sa to a ides si dat jedno ci dve embryjka?
@martina020202 ahoj, tak nesmies hned stresovat..treba prist problemu na koren.....ja som v jednej sukromnej teme, kde mame kocku, ktora absolvovala nejake geneticke testy aj spermii aj samotnych embryi....viem ze za spermiogram saplati okolo 170 € a z neho sa da vela zistit....verim, ze vase vysledky nebudu prilis zle a ze injekcie nielenze pominas, ale budu mat aj svoje plody 🙂
@marcelinka80 dobre sa na to divas.....ak je co i len jedna spermia sanca tu je...otazkou ostava, ci je ta sprmia geneticky zdrava nato, aby embryo prezilo .....pri genetickych poskodeniach spermii sa stava, ze zeny krasne otehotneju, ale potratia , jedna kocka to tak mala, s manzelom 3 x pocaka a zakazdym potratila .......a vysledok testov im vlastne povedal, ze spermie su geneticky poskodene a preto embryjka v urcitom tyzdni odidu ☹ ale aj tu je sanca, lebo sa pi IVF v 3. den kultivacie odoberaju jednu bunku z kazdeho embrya, ktore maju 8-10 buniek a z nich sa skuma, ci sje DNA embrya zdrave ci poskodene a ked su zdrave, tak sa vkladaju len zdrave embryjka 🙂 sanca je vzdy, niekedy je lepsie vediet menej ako prilis vela, lebo.......kazdopadne treba verit a modlit sa a vsetko vyjde 🙂
@martina020202 my sme boli na genetike a muzovi zistili translokaciu, co znamena ze pred vlozenim embrii do maternice pojdu na predimplatacnu genetiku a tam sa vyluci translokacia,ale stoji to peniaze navise. A robia to v blave
@jovanka81 jasne keby sme neverili nikto by nechodil na IVF tak drzim palce dufam ze to nebude az take zle ako sa zda 🙂
@marcelinka80 veru, bude vsetko tak ako ma byt 🙂
@marcelinka80 ahojky no ja som tiež začala proverou ešte na dva dni tam tuším mám tiež je to naše prvé IVF jedno dieťa mám ale spredchádzajúceho vzťahu a teraz s manželom sa nedarí on v minulosti mal rakovinu semenníka ktorý mu aj odobrali tak problém je asi z ožarovania ale je aj obchoďak takže sedavá robota jedno s druhým. Idem si dať každopádne len jedno embryo a ty? tiež Vám držím palce možno sa tam aj uvidíme 🙂
@jovanka81 No to by som sa musela naučiť nestresovať 🙂 ale nie ale zlakla som sa nechcem si pripustiť že to nevýjde aj keď viem že sa to môže stať a hlavne teraz keď nás delia už len nejaké 3 týždne od vytúženého tehotenstva 🙂
@skaredekacatko stále musí vyskočiť niečo s čím človek neráta držím palce 🙂
@martina020202 ja som sa srasne vela modlila, mne osobne to velmi pomahalo, lebo tie psycho stresy su katastrofalne...... cakanie, lieky, nalady, bolesti, zufalstvo.......bez Boha., by som to nezvaldal a dokonca moje prosby vyslysal do bodky 🙂 no to len nateraz, musim prosit a modlit sa dalej, aby vsetko bolo tak ako si zelame a snivame o tom....
@martina020202 no my ideme skusit dve moj manzem ma nahovoril ze aspon si to odbyjeme naraz a nebudem tam musiet ist zase tak ak sa uchytia dve tak to bude super a ak nie dufam ze aspon jedno jednoduche to nebude ale nejako to zvladneme, mala som priatela ktory mal tiez rakovinu semenika a tiez mu ho zobrali ale ma peknu dcerku teraz tak ozarovanim to asi nebude ale jasne kazdy je iny aspon ze existuje aj takato moznost inak by vela parov deticky vobec nemali ta hranica sa rokmi zvysuje uz je tolko mladych ludi co nemozu urobit dietatko normalnou cestou az je to neuveritelne tato doba je proste strasna ☹
@marcelinka80 fuuuu tak si trúfate klobúk dole ak rátate aj s dvojičkami 🙂 je to milé 🙂 veru ťažko v dnešnej dobe nájsť príčinu ale jedno je isté že je čoraz viac neplodných párov čo už ešte že existujú aj takéto medicínske zázraky ktoré nám umožnia tešiť sa z tých pokladíkov aj ke´d to samo nejde 🙂
@martina020202 no stale si hovorim ze ked to zvadli iny musime aj my viem ze to bude tazde a na zaciatku ma asi porazi 🙂 ale lepsie ako absolvovat to este raz druhy krat by som rodila uz ako 36 rocna a to je uz dost neviem ci by som to este zvladala, tak co nejako to zvladneme 🙂 potom ked si budem trhat vlasy sa zasmejem 😀
Ahojte, v poslednej dobe su tu sme zle spravy. Je tu vobec niekto uspesny?
ahojte my sme boli včera 1x, ale nedopadli sme bohvie ako 😒 mm ma pomale spermie a ja PCO a asi endometriozu ale to uvidí až podla krvi 😒
inak su tam všetci velmi zlaty 🙂
@pempusik Ahoj, na prvy pohovor ti netreba nic. Oni si spravia vsetky vysetrenia sami, tebe zoberu krv, a doktor ta prezrie sonom. Partnerovi spravia spermiogram, vysvetlia ti ake su moznosi. Potom si volas o vysledky a oni ti povedia co a ako, opat prides na pohovor a preberiete to spolu. Vsetko zalezi na tych vysledkoch. Ale su tam vsetci velmi mily a nemusite mat obavy alebo strach. Hlavne si priprav vsetky mozne otazky, co ta zaujima, lebo tam na to zabudnes 🙂
ahojte chem sa opýtať máme už po všetkých vyšetreniach žiadosť už dávno schválenú v utorok ideme na konzultáciu a muž na spermiogram ako sa potom postupuje, kedy sa pychajú inekcie? robia sa ešte niejaké vyšetrenia či už ani nie:
😅
@pempusik ahoj prepač že tak neskoro 😒 mala som kartu od svojej ženskej ale ta si vytriedila veci takže tam nič moc nebolo a ako to prebiehalo... tak ked sme prišli na recepci dali manželovy vypisať taky papier (na spermiogram) potom nas poslala sadnuť si a zachvilku ho zavolali na ten spermiogram vysledky boli ale cca za 2hodky potom sme išli k dr
ten manželovy zhrnul spermiogram že nieje dobry 😒 mna tam hned vzal na sono a podla sona mi určil diagnozu ktoru si ešte overi vysledkov z krvi... na krv idem až ked dostanem menzes medzi 2 až 5 dnom to sa mam telefonicky objednať.
a ty ideš kedy?
Mne sa Osobne nepáči aký spg robia v Martine. Veľa podstatnych ukazovateľov tam chyba. Môj manžel u nich mal vždy normospermiu a pri tom u dvoch dalších odborníkov spermiogram dobrý nebol. Takze ja sa na výsledok z Martina nespolieham. Dokonca ťa mladá andrologicka ani nevedela čo je to Metoda picsi, a pri tom to majú v ceniku. Upozornili sme na to aj doktora.....
ahojte kocky chcem sa opytat uzivam proveru a nachladla som ked smrkam mam krvavu vreckovku a mam aj jemny krvavy vytok mali ste to aj vy?dakujem
@ninka.b1 @cuculik1 @stella25 a ten spermiogram je fakt len taky zakladny? ja by som chcela, aby nam urobili rozsireny, ale v ceniiku ho maju za poplatok. a podla cennika sa za fragmentaciu plati 150 eur. lebo my sme si uz odchodili urologa, takze vieme, ze su spermose na houby a teda rovno mame odporucanie na ivf.
zatial som len spracovala manzela, ze tam chcem ist a v nasledujucich dnoch tam chcem volat a objednat sa. jaj a este na strane pisu, ze ordinuju len v pondelok a utorok. je jendo, ktory den volam? ktory cas je najidealnejsie? hned rano?
Ahojte na prvý krát aj manželovi robili len základný spermiogram ten rozšírenejší mu robili až po schválení žiadosti a začínajúcej stimulácii. Ja som s nimi veľmi spokojná ale je to vec názoru. My sme akurát vo fáze dozrievania folikulov tak len čakám kedy mi povedia prísť na odber. Doteraz som bola presvedčená že to automaticky výjde no čím sme bližšie začínam mať zmiešané pocity. No veríme 🙂
@pempusik najlepšie je volať doobeda nemám pocit že sú tam len pondelok utorok ja tam chodím teraz pondelok streda piatok vždy sú tam 🙂 ak sa chceš objednať na prvú konzultáciu tak kľudne zavolaj aj do tej desiatej to viem že tam určite sedí recepčná 🙂
@martina020202 drzim palce, urcite vsetko dobre dopadne 🙂
uz som tam volala, vyzera to,z e toho maju vela, mam skusit volat nesskor, tak o hodku zavolam znova. a kedze sme boli na spg uz davno, tak aj ten zakladny je v pohode, uvidime, ci sa nieco zmenilo alebo nie.
ahojte zienky.Som velmi rada ze vznikla takato stranka a mozme sa podelit o skusenosti.My smanzelom chodime do Iscare MT uz skoro rok.Manzelovi ani mne nezistili nijaky vazny problem,ze vraj aj to sa stava,ze obaja partneri su v poriadku a nedari sa.Ja mam 26 a mazel 34.Tri krat som bola na IUI a nic.Teraz som vdlhom stimulacnom programe,uz som vybrala Proveru.,picham si Decapeptyl a vcera som pribrala aj Gonal.Uz cakam iba na odber,a mozem povedat,cim dlhsie cakam tym som nervoznejsia,uz aby bolo po tom.Neviem preco ale najviac sa bojim toho odberu v celkovej anesteze.Najradsej by som si to dala robit pri vedomi.Neviete ci je to mozne a ak ano ci je to velmi bolestive???

@miska200 Ahoj,
na Sliaci je nejaka klinika?