icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

cuculik1
16. nov 2012

@poppy28 no ved aj ja poviem dr, ze ten dlhy nechcem. Ani mi riadne nevysvetlil ze preco mi chce dat dlhy, ked kratky bol ok, dokonca som mala az nejako 18 vajok ale nakniec sa im podarilo dostat zo mna len tych 10, ale aj tak si myslim ze to bolo ok. Ani mne sa tam nechce tolko chodit....este sa riadne porozpravam s dr ze preco ta zmena...

chantalle
16. nov 2012

@pempusik Ja by som asi skusila prirodzene, ale mozno nie tri cykly.....ten clostyl nie je az taky hrozny......🙂

gaga83
16. nov 2012

Ahoj baby, dnes som bola na odbere vajíčok a mala som ich len 7. Nie je to málo? V stredu doktor hovoril,že ich mám dosť veľkých aj malých.

chantalle
16. nov 2012

@gaga83 Ahoj, ja som bola na odbere v stredu a tiez som mala 7 vajicok......z praveho vajecnika sa mu nepodarilo odobrat......z toho 6 zrelych....tiez som bola sklamana, lebo som ich mala minimalne dvojnasobok, ale nedalo sa.....

skaredekacatko
16. nov 2012

@chantalle este sme sa nerozhodli v pondelok idem na poslednu kontrolu vyzera to ze v stredu bude odber. Uvidime ale vraj pravy vajecnik nic neprodukuje tak ci ich nebude malo v pondelok uvidim.moj muz je tiez z toho rozhodovania na prasky niekedy pochybuje ci sme sa spravne dohodli, pidg nas vyslo 1500 a neviem ci to niesu vyhodene peniaze ci si nevymysleli muzove problemi. Uz aby to bolo.

cuculik1
16. nov 2012

baby kolko krat ste museli ist na kontrolu pri dlhom protokole? pri kratkom som bola pn hned od zaciatku, hlvane kvoli castym cestam do car a neviem si to predstavit pri dlhom..... 😒

gaga83
16. nov 2012

@cuculik1 Ahoj, ja som akurát skončila dlhý protokol. Prvý raz som bola na sone a krvi 3 deň kramov Vtedy som začala 1. deň stimulky, potom 5, 8,10 a 12 deň (dnes odber vajíčok).

cuculik1
16. nov 2012

@gaga83 takze celkove 5 navstev.... no , to ie je az tak zle

gaga83
16. nov 2012

@chantalle Ahoj, koľko sa podarilo oplodniť a kedy budeš mať vklad?My budeme vedieť zajtra kolľko sa oplodnilo a potom ešte čakať na PiGD, ak všetko dobre dopadne, tak vklad bude v stredu alebo štvrtok.

poppy28
16. nov 2012

@lenocka004 ona tiez krvacala cele dva cykli neboj sa urcite to bude dobre drzim palce.

poppy28
16. nov 2012

@cuculik1 a ked si mala 10 vajok uz nemas zamrazene ci sa neoplodnili?to si mala pekne ze 10 ja som mala 9 ale nakoniec ostali iba dve ☹

chantalle
16. nov 2012

@skaredekacatko Aha, no to rozhodovanie, to je des. Preco ste davali PiDG?

cuculik1
16. nov 2012

@poppy28 este jedno zmrazene mam, vkladali dve krasne blastocysty a nic a potom na ket to iste a tiez nic....teraz mam dilemu ze preco chce doktor ten dlhy protokol, vsetkych desat sa oplodnilo ale 5 bolo na 5 den ukazkovych ostatne uz nemrazili ze az take pekne neboli....

chantalle
16. nov 2012

@gaga83 Oplodnili sa nam 4 zo 6 ICSI, zajtra rano mam volat a uvidime, ze ci vklad zajtra alebo v pondelok po PK. Aj vy davate PidG? Smiem sa spytat,ze preco?

poppy28
16. nov 2012

@cuculik1 tak aj tak pekne mohli ti aj dalsie zamrazit aby si nemusela zacinat ak by to nevyslo odzaciatku niekedy neviem ci to nerobia koli peniazom ked sa ide odzaciatku maju z toho viacej, ja som mala tiez vlozene dve a vraj boli az publikovatelne ake krasne a tiez sa neujali neviem cim to je, dalsie uz nemame tak ideme odznova cakame na schvalenie z poist.

cuculik1
16. nov 2012

@gaga83
@chantalle
baby aj mna zaujima ze preco PIGD, ja som pri prvom ivf tiez o tom uvazovala, lebo manzel ma vysoku dna fragmentaciu spermii ale ked som o tom viac studovala tak som zistila ze to nie je az tak 100% metoda, ze sa stava ze aj dobre embryjko vyhodnoti ako zle a naopak, lebo ze vraj v takom skorom stadiu sa stava ze ta jedna bunka ktoru odoberu sa moze od ostatnych odlisovat......my planujeme pisci v druhom kole, ale aj tak ma zaujima ze preco pigd

poppy28
16. nov 2012

@chantalle baby a co je to pidg?
@gaga83

lenocka004
16. nov 2012

@poppy28 Dakujem za podporu 🙂 Si zlata, no uvidime, v pondelok dam vediet ako sme to dobojovali 😒

poppy28
16. nov 2012

@lenocka004 ok budem cakat a neboj sa treba verit 🙂

gaga83
16. nov 2012

@poppy28 PiGD - predimplantačná genetická diagnostika je, že odoberú z embrya bunku a ide na genetické testy do Ba. Tam zisťujú, či nemá genetické vady. Potom sa vkladajú len tie embryá, ktoré prešli testami. Tieto testy nehradí poisťovňa a sú dosť drahé

cuculik1
16. nov 2012

@poppy28 predimplantacná geneticka diagnostika, jednoducho povedane z embr. sa odobore jedna bunka a skusma sa na niektore geneticke poruchy

poppy28
16. nov 2012

@cuculik1 aha a preco sa to robi aby bolo babatko ok ci preco?

gaga83
16. nov 2012

@chantalle PiGD si dávame robiť preto, lebo nemám problém otehotnieť, ale 3 krát som potratila a nevedia príčinu

poppy28
16. nov 2012

@gaga83 aha tak to akoze skumaju z toho ci nieco nezistia sranda pocujem to prvy krat ze nieco take vedia skumat asi preto ze som tak daleko este nedosla a dufam ze nedojdem 🙂tak drzim palce nech je vsetko ok

chantalle
16. nov 2012

@gaga83 Aha.....ach toto je na nervy, preco taketo veci nie su hradene poistovnou? Nechapem to...su to neskutocne palky, zena si fakt prejde vselicim a este platit take sumy....snad aspon zistia pricinu, ze preco, aby vam mohli pomoct..,.

cuculik1
16. nov 2012

@gaga83 a manzel ma robenu dna fragmentaciu spermii? aj ja mam tri potraty a u nas je na pricine prave asi vysoka frag.

skaredekacatko
16. nov 2012

@chantalle muzovi zistili translokaciu chromozomov ale on tomu moc neveri ze ci to neni len dalsie tahanie penazi. 😲 ale ja som si povedala ze neriskujem a pojdeme do toho.

gaga83
16. nov 2012

@chantalle Máš pravdu, že by to mali hradiť tým čo im nevedia nič zisitť alebo tým s tou genetickou predispozíciou. Tieto vyšetrenia patria už asi k tým posledným možnostiam ak chceš mať skutočne vlastné dieťa.

gaga83
16. nov 2012

@cuculik1 manželovi ani mne nič nezistili, už sme obehali všetky možné vyšetrenia, asi tak

cuculik1
16. nov 2012

@gaga83 no tak vela zdaru v pokuse. my pojdeme do druheho ivf len s pisci, ale bola by som rada, keby druhy pokus nebol, keby to slo samo prirodzene, celkove nerada spominam na cele ivf, 😒