icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

chantalle
16. nov 2012

@skaredekacatko ach jaj, keby sme to vedeli, ze kde je pravda. Niekedy odchadzam z mt spokojna, a cim viac potom o vsetkom rozmyslam, tym viac pochybujem.....chcem im verit, ze vsetko,co hovoria a robia je pravdive a spravne,...ale je to tazke, hlavne,ked sa nedari.....

chantalle
16. nov 2012

@gaga83 Su to neskutocne palky a zarabanie doslova na zufalosti parov mat vlastne babo....a je nas stale viac, takze je to dobry biznis....:(

gaga83
16. nov 2012

dnes sme sa nejako rozbehli s písaním 😀

skaredekacatko
16. nov 2012

@chantalle veru je to biznis ako vravi moj muz na tom sedeni s embriologickou mi dokopy nepovedali nic co by som nemala zistene z netu a zaplatila som zato 11 eur. Ale ta pani bola mila 😀

pempusik
16. nov 2012

@chantalle asi to tak aj urobime, ze skusime tento novy cyklus tak, ako radil doki a potom mu asi napisem, ze by som rovno chcela skusit iui. a ktovie, mozno ani nebude treba 😀

janka134
17. nov 2012

@poppy28 ahoj a nezamyslata sa preco sa vam neuchytili ja som nasla stranku kde o tom hovoria ze aj lekari by sa mali zamyslat preco sa to neuchyti ak ma napadne aka to bola dam link lebo takto to je fakt len o peniazoch ja som bola tiež na ivf pred 2,5roka a teraz cakam na prilezitost lepsiu ☹

helka107
17. nov 2012

bola som v Heliose na IVF 2x, je to už pár ročkov a stálo nás to v tom čase skoro 100 tisíc na koruny, a najzaujímavejšie je že tam bola aj jedna moja kamarátka, ona síce dieťatko má,ale jej mužovi presne ako tomu mojmu lekári povedali že pri spermiách aké majú nie je možné aby mali dieťa prirodzeným sposobom a čuduj sa moj exmanžel čaká syna už v decembri, a kamarátka včera porodila druhú dcérku a obaja títo skoro neplodní muži splodili svoje deti prirodzene, tak to niekedy vyzerá tak, že vám lekári povedia všetko pre to,aby ste zaplatili všetky najdrahšie úkony.....aj ked to tak možo nie je...

ninka.b1
17. nov 2012

@chantalle pišeš mi z duše tiež to tak citim 😒 chcem im veriť no je tam to ale!!!!

poppy28
18. nov 2012

@janka134 no neda sa to asi zistit ze preco ale hovori sa ze prve IVF sa podari malo komu uspesnejsie je az 3 a 4 tam sa percentualna uspesnost o dost zvysuje uvidimne co v january ak by to tiez nevyslo budem hladat pricinu

janka134
18. nov 2012

@poppy28 ja som mala taku stranku kde o tom pisali ale uz som to vymazala je mi to luto tam pisali ze ked je vajicko oplodnene tak uz by sa to malo chytit a kedze sa neujme tak by mali hladat priciny preco niekde v cechah sa to roby skoda ze som to uz vymazala

lusynmaa1
18. nov 2012

@lenocka004 ahoj reagujem nato co si napisala a som zhrozena a zaskocena z toho ze ty krvacas a v centre ti povedali,ze mas vysadit lieky,.Ved to je uplna blbost ved tie lieky su na udrzanie tehotnosti aj v takychto pripadoch ked zena uz krvaca,praveze teraz by si ich mala brat a potrebujes ich o to viac.ked uz si nesla do MT lebo bol vykend,mali ta poslat aspon ku vam k doktorovi na vysetrenie,ved to nieje myslitelne aby si ty bola bez vysetrenia do pondelka.,potrebujes aspon aby ti zobrali krv a spravili sono ved ja nechcem malovat certa na stenu,ale aspon si mohla podla toho vediet ci sa ti sliznica zmensuje alebo zvecsuje a este s liekmi to zachranit.,no ale dufam ze je vsetko v poriadku,ale mne sa toto ich nezazivne spravanie vobec nepaci,ved si po um.opl.a ked sa taketo nieco stane tak ty by si mala byt kontrolovana hned aj vramci tvojho zdravia.Nejako sa mi to cele nepozdava

stella25
19. nov 2012

@poppy28 ahoj, ja to uz necham len na novy rok, nech mam vianoce pekne v klude a potom uvidime ako na tom budeme. Ale ja verim, ze sa nam to musi podarit, tak dufam, ze rok 2013 bude pre nas uspesny, aj ked je tam ta 13 🙂))) Ale hlavne som si asi ja musela uvedomit, ze sa neoplati za vsetkym sa hnat a trochu zvolnit tempo. Neboj, vijde nam to obom 🙂)

stella25
19. nov 2012

@cuculik1 ahoj, ja som pri kratkom bola len 2x a pri dlhom asi 10x. Dlhy je na nervy zaberak.

lenocka004
19. nov 2012

@lusynmaa1 Ahoj, oni sa snazili ma sledovat bola som na kontrole v pondelok potom vo stvrtok. Oni mi to sono aj krv robili naposledy vo stvrtok, teda den predtym ako som zacala krvacat. Sice som mala parametre sliznice a vysku HCG spravnu na sone nebol este vidiet gestacny vak a okrem toho som mala po cely cas taky ruzovy vytok. Takze asi podla toho to ich rozhodnutie. Inak ja som tie lieky nakoniec aj tak vysadila az v sobotu vecer ked to krvacanie bolo uz strasne moc silne.

poppy28
19. nov 2012

@stella25 aj my ideme v january mam pocit ze v decembry by to ani nevyslo ved bude vsade zhon a vela roboty tak tiez pockame az po sviatkoch uz budeme aspon zrelaxovany 🙂
@janka134 to nevadi uvidime ako vyjde druhe ved iesom sama komu to nevyslo mam pocit ze za posledne obdobie praveze tu nie je nikto komu sa zadarilo co uz asi zla konstelacia hviezd 🙂
@lenocka004 lenka a stale nevies nic? boze aspon tebe keby sa zadarilo bol by pekny darcek na vianoce 🙂

lenocka004
19. nov 2012

@poppy28
Ahoj, takze nevyslo ani mne. ☹ No co uz, to je zivot a treba ist dalej. Vraj islo o spontanny potrat, co sa stava v tychto zaciatkoch teh. Ja teraz davam pauzu a dalsi pokus dam az na buduci rok, ked sa dam zas do poriadku. Poppy to pojdeme mozna zas narovnako 🙂 a uz dufam uspesne. Robila si si uz aj imunologicke testy a hematologicke? Ja by som to v tomto medziobdobi chcela dat. Chcem si vypytat odporucanie od doktora, tak snad mi ho da.

stella25
19. nov 2012

@poppy28 ake uz mas za sebou vysetrenia???

@lenocka004 ahoj, no skoda. aj ja som sa tesila ze by tu bol konecne niekto uspesny. Za poslednu dobu je tu z nas len jedna tehu. Daj si preventivne porobit co sa da. Ja som si pytala v MT vysledky pre genetiku, kde som sa sama objednala, trochu po mne zazerali, ale dali mi. A idem aj na hematologiu. Pre istotu, ked mi uz poistovna nepreplati IVF, tak nech aspon vysetrenia platia. Cely zivot im platim a nemam mat z toho nic? Nedaj sa odbit, chod si za svojim. A nebud smutna hlavne - viem ze sa to neda - ale povedz si, ze to dalsie uz musi vyjst 🙂)) a hotovo.

lenocka004
19. nov 2012

@stella25 Dakujem za povzbudenie, si zlata 🙂 Ja sa uz s tym vyrovnavam, ze to tak asi malo byt. No ale viem este o jednej kamaratke ktora bola v nasom centre na inseminacii a caka dvojicky. 🙂 Uz je v 3 mesiaci a zatial bez problemov. (klop, klop, klop na drevo pre istotu 🙂) Ona ale nechodi na tuto stranku. No tak nejake uspechy by boli.
Ja som este nadej nestratila a po nejakej pauze to skusim znova. Mame este vraj 5 krasnych mraziacikov, tak snad to aspon jednemu vyjde. Stela a ty ides na dalsi vklad kedy?

gaga83
19. nov 2012

@lenocka004 ahoj, je mi veľmi lúto že ti to nevyšlo. Neboj určite sa ti to raz podarí 🙂

lenocka004
19. nov 2012

@gaga83 Ďakujem si zlata. snad sa to niekedy podari 🙂 Ja v to stale pevne verim. Ty ides na vklad tento tyzden, ze? Budem ti drzat palce nech sa babo nielen zadari ale aj udrzi aspon 9 mesiacov 🙂 No a ocakavam potom pozitivnu spravicku, ktora potesi nielen mna ale aj ostatne snazilky. 🙂

rachel36a
19. nov 2012

ahojte, keď to tu čítam, tak už ani neverím, že nám toto pomôže... my sme začali do ISCARU chodiť koncom septembra, teraz keď mi príde mrcha začíname s medikáciou a ak bude ovulka tak IUI, ale ako naschvál je tu 35 deň cyklu a mrcha nikde... fakt je to mrcha...

poppy28
20. nov 2012

@lenocka004 to ma mrzi tak ideme vsetky teda odznova ☹ a mas zamrazene?ja nemam nic tak ideme odzaciatku asi nam to vyjde v polke januara uz sa nemozem dockat 🙂
@stella25 baby ja mam iba tie co mi robili v Mt takze nic moc asi len krv mne povedali ze som ok tak som dufala ze nebude IVF teda problem ukaze sa co spravi druhy pokus a uvidime

poppy28
20. nov 2012

@rachel36a neboj sa nic ved ona dorazi asi mas len stres bud hlavne v pohodicke snaz sa na to nemysliet aj ked je to strasne tazke vsetky to tu prezivame rovnako 🙂

gaga83
20. nov 2012

@lenocka004 Ahoj, ďakujem za povzbudivé slová. Vklad by som mala mať zajtra alebo štvrtok. Dnes mi mali volať ako dopadly testy PiGD ale nevolali. Tak budem zajtra ráno volať čo a ako.

pempusik
20. nov 2012

Baby nezufajte, ja som tiez sla do iscare, ze sa snad dockame zazraku. Je isto kopec zien, ktorym sa zadarilo a nechodia sem na mk. musime mysliet pozitivne :D
@gaga83 drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo 🙂

gaga83
20. nov 2012

Baby môžem mať sex pred transferom, zabudla som sa spýtať doktora??

lenocka004
20. nov 2012

@poppy28 My mame este 5 mraziacikov. Tak snad to aspon jednemu vyjde 🙂 Dnes som sa konecne objednala na hematologiu ale termin mi dali az na 15.1.13 . Vysledky potom vraj budu az na 3-4 mesiace To nevydrzim a skusim este pred vysledkami vklad. Mne sa to zda ako cela vecnost, ale nechcem sa moc unahlit, aby sa zas nieco nepokaslalo.

@gaga83 Neboj testy budu OK. Kolko embryjok ste si dali testovat? Tak zajtra a vo stvrtok budem na teba mysliet nech ti do dobre dopadne A potom hlavne pozitivne myslenie, ziaden stres a hlavne klud. Nech ta manzelicek obskakuje a bude to potom OK 🙂 Tak teda vela stastia 🙂

rachel36a
20. nov 2012

@poppy28 to máš pravdu, je to ťažké a čím viac bijú biologické hodiny tak je to horšie...aspoň, že sa máme kde vykecať... 🙂

stella25
21. nov 2012

@lenocka004 ja mam za sebou uz 3 neuspesne IVF, tak teraz si dam pauzicku a v novom roku ideme do toho opat. Sice uz ako samoplatca, ale nedam sa odradit. Chceme svoje dietatko. Trosku prisetrime a ide sa na to. Ved naco by mi boli vsetky tie peniaze, keby som si nemohla sama pred sebou s cistym svedomim povedat, ze som spravila maximum? My nemame ani mrazaciky, tak to cele musime absolvovat odznova. Ale nevadi. Kazdej sa nam musi podarit 🙂)

stella25
21. nov 2012

@gaga83 juuuj, toto je tazka otazka. Mne povedali 1x ze ano a 1x ze nie