icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

anika142
23. nov 2012

Nieco o mne: ja sa chystam momentalne na 3 IVF + ICSI, prve dva pokusy bolli robene v KE, kedze som z KE. No bez uspechov. Mala som dokopy vlozenych 10 embryi. Ale ani jeden uspesny pokus. Tuzim si uz konecne vidiet dialnicu na tehotenskom teste, este som to nezazila ten pocit a rada by som.

pempusik
23. nov 2012

@anika142 ahoj, tak si sa teda rozhodla zmenit car? drzim ti velmi palce, aby sa to uz konecne podarilo. a uz si bola konzultovat, co a ako?

poppy28
23. nov 2012

@anika142 jasne 🙂

poppy28
23. nov 2012

@anika142 je mi to luto ☹ obdivujem tvoju trpezlivost ja by som uz bola asi na praskoch a chystate sa na dalsie?

anika142
23. nov 2012

@pempusik ahoj, myslela som ze si spomenies. Ano uz som bola konzultovat. Doktor mi spravil aj hysteroskopiu, kedze je to uz 3ti pokus. Dala som si spravit od doktora z KE vypis a v Martine mi povedali ze som bola zbytocne prestimulovana. zbytocne vysoke davky, ja som dost nizka zienka a nemam 90 kg takze vraj je to zbytocne take konske davky ake mi davali v KE. Mam uz spravene vysetrenia, teda hematologiu, endokrinologiu, genetiku, imunologiu, a teraz uz si viac nespominam co este mam urobene. Uz mam aj lieky vybrate z lekarne, a cakam na mrchu. Najprv sme mysleli ze to stihame uz tento rok, no blbo mi prisla mrcha a punkcia by mi vysla na vianoce, takze sme to museli posunut o mesiac. Dali mi dlhy protokol, no ked to porovnam z KE tak sa to vlastne ani neda porovnat, vsetko mam inak ako v KE. Takze, Martin je pre mna nova nadej, lebo som z toho uz zufala. Kedze sa snazim s mm uz 4,5 roka o drobca.

anika142
23. nov 2012

@poppy28 hej hej chystame sa na dalsie. No ja obdivujem vsetky zienky co toto podstupuju. Kazda to zvlada inak, kazda je na tom psychicky inak. No momentalne je pre mna Martin ako znovuzrodenie. Je to ako keby som do toho prvy krat sla.

poppy28
23. nov 2012

@anika142 tak to je pravda kazda to musime zvladat ked chceme mat to vysnivane babatko samozrejme s vysnivanym muzom 😀 my chodime tiez do MT a ides do Heliosu ci do Iscaru

anika142
23. nov 2012

@poppy28 ja do ISCARu

anika142
23. nov 2012

@poppy28 a ty kde chodis?

poppy28
23. nov 2012

@anika142 tiez do Iscaru teraz ideme na druhe IVF prve nam nevyslo mali sme dve vajka a nic tak dalsie IVF nam vyjde na januar ale zase vsetko odznova hruza cakame na potvrdenie z poistovne teraz

anika142
23. nov 2012

@poppy28 aha, no tak drzim palce nech sa nam to vsetkym padari, ved kto iny si to zasluzi viac ked nie my .
Ja som z prveho mala 11 vajicok a v druhom som mala 18 vajicok. Som zvedava co bude teraz. No uvidime. A tiez sa neviem dockat, chcem uz aby boli aspon vianoce ze zacnem uz aj z liekmi. Snad mi to skor zbehne potom.
Aj ked u mna vzdy bolo najhorsie ked som mala po vklade a tie 2 tyzdne cakania a dufania.

poppy28
23. nov 2012

@anika142 to bolo aj pre mna najhorsie, teraz som si vyziadala kratky protokol tak sa neviem dockat nech uz je januar nikdy som sa tak netesila na novy rok ako teraz 🙂 vzdy som si chcela uzit tie vianoce ale tento rok ma akosi vobec nezaujimaju ☹

anika142
23. nov 2012

@poppy28 tak potom sa v januari mozno budeme stretavat, mne to vychadza s dlhym protokolom odber na januar. Ja som s vianocami podobne a aj moj mm, najradsej by sme ich zrusili. Uz minule vianoce sme dufali ze budeme traja.

poppy28
23. nov 2012

@anika142 no musime verit ze to prianie do noveho roku sa tentoraz vyplni a rok 2013 bude stastnejsi 🙂 drzim palce aj tebe 😉

anika142
23. nov 2012

@poppy28 dakujem, musi sa to podarit. moj mm si dal predsavzatie.

pempusik
23. nov 2012

@anika142 ten pocit je asi najdolezitejsi, ze sa citis dobre a pohodlne, ked prides k tomu lekarovi. my sme tam sli s hotovou vecou, ze inu nadej ako ivf nemame. este pred letom som bola naposledy konzultovat vysledky od urologa k dr. murinovi do antisterilnej a teda na zaklade spg skonstatoval, ze nema zmysel do mna pchat nejake lieky. no a cuduj sa svete, v mt nam povedali,z e to nie je az take zle. a moj manzel stale veri,z e sa to podari a vzdy mi vravi, ze babatko pride, kedy ma. 🙂

anika142
23. nov 2012

@pempusik to mas pravdu ze babatko pride kedy ma, to urcite uz len taky detail keby sme to vsetky vedeli kedy. , A neodporucili ti laparoskopiu? alebo ju mas za sebou? ak teda ti v MT povedal doktor ze spermiogram nie je zly. Kazdy ma ine tabulky na vyhodnotenie spermiogramu. U nas je bohuzial prave ten spermiogram na vine. Teraz sme tam davali robit Trial wash aspon nam to odporucili, no a vysledok, nieco tam je ale boh vie co nie ale da sa s tym nieco robit. No ja dufam, ze nieco hej ked som mala embrya aj 4 dnove. Tak dufam, ze sa to podari. Teraz by som chcela PK tak uvdime. Ale verim ze tam nejake embrya budu. Aj ked ja z mojej skusenosti moc mrazenym neverim, aj ked som pocula pripady ked otehotneli baby ale cerstve su podla mna cerstve.

pempusik
23. nov 2012

@anika142 no ja som sa tak tesila, ked sa nam zlepsila patologia spermii zo 100% na 90% a i napriek tomu napisla urolog, ze doporucuje ivf. tuto v mt hodnotia iba to, ci je patologia menej ako 96%, co sme teda splnali. ph sice troska vyssie, ale ostatne parametre v pohode. laparoskopiu ani nespominal, tu v ke som si dala spavit hsg, takze vajcovody su uplne priechodne, na usg nic nebolo vidiet, vsetky vysledky krvi v norme, endokrinologia ok, zakladny ko ok, akurat zvyseny amh. doki chce 3x skusit prirodzene (clostyl+pregnyl) a ked nic, tak potom iui. myslela som si, ze hned skusime iui, ale tak pristala som na prirodzeny pokus. keby to teraz nevyslo, tak dalsie kolo vyjde presne na vianoce, takze to vidim, ze dame pauzu a uvidime, co v januari.

anika142
23. nov 2012

@pempusik drzim palce, ja by som na tvojom mieste skusila tiez prirodzene a az potom skusala iui. a hematologiu mas ok?

anika142
23. nov 2012

@pempusik u mna je problem zatial ktory sa nasiel len s hematologiou ale to sa fraxiparinom poriesi, cize dalsie injekcie . Ked ratam ze decapeptil, potom mam menopur a este fraxiparin, budu to 3 injekcie denne. No co uz.

pempusik
23. nov 2012

@anika142 tak prvotne vysetrenia v mt ukazali,z e je vsetko ok. tam robili myslim na trombofilne mutacie testy a nic nevybehlo. tak predpokladam, ze by ma poslali na hemato, ak by mali podozrenie.
a ty si si tu hematologiu obehala sama? ci ti to kontrolovali v mt?

anika142
23. nov 2012

Ja som si to vsetko obehala sama, uz som mala hotove vysledky kym som isla do mt. Riesila som vsetko v KE, akurat hysteroskopiu robili v mt.

pempusik
23. nov 2012

@anika142 ale az potom si riesila hemato, ked sa nedarilo, ze? a hysteroskopia dopadla ako?

anika142
23. nov 2012

@pempusik
hemato som riesila po 2. IVF ale este pred poslednym KET cize ano az ked sa nedarilo. Hysteroskopia dopadla, tak ze doktor volnym okom videl ze je tam vsetko ok, cize ziadne polypy ani vzrasty, takze pre uhniezdenie je dobra, akurat ked odobrali vzorku tak histologiou zistili ze vyska sliznice nie je na dany den cyklu taka aka by mala byt, to jest. ja som bola na 14 DC a podla tej histologie zodpoveda na 9 - 11 DC, vraj to upravia liekmi potom pred vkladom embryi

pempusik
23. nov 2012

@anika142 tak to je fajn, ze su to "len" take veci, ktore sa daju korigovat. ja uvidim, co moje vajka, ako sa vyvinu, kedze mam dvojnasobnu davku clostylu ako predtym a uz aj vtedy som, myslim, dobre reagovala. a hlavne sa bojim, ako sliznica, lebo sa mi zda, ze naposledy bola tiez mala. uvidim v utorok na usg.

anika142
23. nov 2012

@pempusik drzim palce 😉

rachel36a
23. nov 2012

@gaga83 ani nám nič nezistili, len teraz mi už klesol AMH hormón na nulu, tak chceme skúsiť ešte raz po stimulácii vaječníkov a dúfame že to dopadne dobre...budem si pichať fraxík, teda už si pichám, a brať prednison, aj keď máme všetky výsledky v poriadku...
@poppy28 ahoj, to sme si všetko obehali sami a nezistili vôbec nič, aj detičky boli zdravé , prvý raz chlapček OK, potom dievčatko OK, a naposledy nám už genetiku plodu nerobili, aj tak by to zas k ničomu neviedlo...tak teraz ak sa zadarí tak si budem pichať fraxík, a brať prednison... uvidíme či to pomôže...

pempusik
23. nov 2012

@anika142 dakujem, aj ja tebe, ved dam vediet, co a jak 🙂

poppy28
23. nov 2012

@rachel36a aha no ja som zatial z tych vseliakych vysetreni magor 😒 ani neviem ake nam robili v centre ale viem ze robili nejake rozsirenejsie z krvy ale podrobne mi to nevysvetlovali ze na co to bolo alebo mozno povedali le som bola z toho jelen 🙂 uvidime co prinesie druhy pous dufam ze to dopadne lepsie ako ten prvy 🙂

skaredekacatko
23. nov 2012

Vajicka odobtate v nedelu zistime kolko ich ide na PiGD dnes to z11 vyzeralo na 5 ale vraj sa este moze cislo zvisit.,bodajby ich bolo viac 🙂