icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

skaredekacatko
1. feb 2013

Jasne vyzera to na sibala co chce mamu uz hnec na zaciatku potrapit 😀 tymi testami 😎

anika142
1. feb 2013

@skaredekacatko no moj manzel tiez vravi ze to bude sibal. Tak uvidime. 🙂

rojica
3. feb 2013

@anika142 ahoj moja tak ako sa máme?...dúfam, že čiarky silnejú a silnejú...... 🙂 .....zajtra už ideš na krvičku?.....

anika142
3. feb 2013

@rojica ahoj, tak mame sa dobre, ciarka silnela dneska 🙂 zajtra volam rano do centra a poradim sa s nimi co a ako, neviem totiz kedy mi budu chciet urobit sono. Tak ked jednej babe urobili hned na druhy den tak aj v utorok by som sla na krv. A dochadza mi aj utrogestan takze by mi ho rovno aj dali. Takze pravdepodobne az utorok. To co som mala vcera asi to bolo len tym ze to bol iny test a tym ze som bola cikat. No sak uvidime.

anika142
3. feb 2013

@rojica sama neviem ako to cele urobit. Ci utekat hned rano za svojim gynekologom alebo cakat a volat do centra. Po spravnosti by som mala volat najprv.

anika142
3. feb 2013

@rojica takze volala som koordinatorke pred chvilou a povedala aby som prisla v utorok. Urobia aj sono. 😉

rojica
3. feb 2013

@anika142 no tak to je super správička veľmi sa s tebou teším..... 😉 no tak v utorok už budete vidieť ten váš malý a nádherný zázrak 🙂 ..... a aké testy si si robila? či len mamatesty?....a ty máš číslo aj na koordinátorku?

anika142
3. feb 2013

@rojica ano mam cislo na koordinatorku, aj na dokiho aj na embryologicku 😉 to v pripade keby si nieco zabudla alebo by si mala problem, Ja som si robila mama test aj Woman secret. s mamatestom nemam dobre skusenosti aj ked silnejsie ukazuje ako woman secret ale mala som 4 ks mama test a z toho 2 ks bolo vadnych vobec mi nechcel moc prejst cez pasik takze neukazal nic az ked som 2x namocila do mocu az potom sa pamatal. Ale ten woman secret ukazuje trochu inak no ale nevadi hlavna vec ze ukaze.

rojica
3. feb 2013

@anika142 ja som zatiaľ používala len mamatesty, ale už ich nechcem lebo stále my ukázali len jednu /.... ☹ a ja by som už rada videla dve //.... 🙂 ....

anika142
3. feb 2013

@rojica prave asi pred hodinou sa niekde diskutovalo a baby pisali ze tie lacnejsie su lepsie ako tie drahsie ako rapidclear atd. No 100 ludi 100 chuti. Ja som si speci v lekarni pytala s //. 😉 ale teraz ak si pojdeme po surodenca tak by som uz testovala skor aby som videla ci pregnyl je alebo nie je. Teda ak by som vtedy mala zaujem testovat, ale niekedy to clovek vydrzat nevie, Ja som pri prvom IVF vobec netestovala a dodnes nechapem ako som to dokazala, isla som na krv a hotovo. nic viac. No z jednej strany je dobre mat jednu znacku kvoli tomu aby si videla ako ti ciarky tmavnu ale zas z druhej sa spoliehas ze je to ok, narp ked to kupis naraz kupis to z jednej serie tak mozu byt vadne vsetky, neviem ja som spekulovala ci kupovat jeden a ten isty teda tu znacku alebo nie. Takto mi to sice inak ukaze, ale zas viem ze to tam je ked to ukaze aj na inom teste. Neviem sama co je lepsie.

anika142
3. feb 2013

@rojica inac pempusik sa asi este lyzuje. Ked tu nie je. Uz sme mysleli ze v stredu sa stretneme v Martine ale nic z toho nebude.

rojica
3. feb 2013

@anika142 viem spomínala niečo že sa ide odreagovať na lyže...dúfam, že sa vráti v poriadku a celá.... 😀 .....jáááááááj ona ide až v stredu na kontrolu.....

anika142
3. feb 2013

@rojica hej v stredu ide, no snad sa vrati cela a zdrava bo na nu nieco liezlo.

rojica
3. feb 2013

@anika142 teraz si spomínml že som mala na začiatku aj ten test rapidclear lebo to som vyslala kúpiť moju polovičku a ten zobral hneď to čo mu lekárnička ponúkla ale aj tie zle ukazovali ☹ ...tak ja už neviem že ktoré vyskúšať aby tam boli dve čiarky ale opýtam sa na to v lekárni že chcem len také kde sú dve..... 🙂

rojica
3. feb 2013

@anika142 však práve lebo teraz by to nebolo dobré keby bola veľmi chorá..... ☹ ......

anika142
3. feb 2013

@rojica sak to, ale to som jej pisala, aj kuspitka bola chora teda na nu nieco liezlo, u mna to bolo to iste pred OPU. To je ten stres z toho. Ja som nebola vobec chora cela jesen v pohode ziadna chrípka ani nic a mas 2 dni pred opu a dostanes miernu teplotu a zacne ta skrabat v krku no na prd. Isla som sa poradit z mojou obvodnou lebo som sa bala ze mi neurobia opu kvoli narkoze. Ale nastastie to preslo, ale ani teplota by nevadila ale vadila by nadcha a kasel. Takze nastastie som to zazehnala cesnakom, medom cajom anticolom a bolo to ok.

rojica
3. feb 2013

@anika142 a kuspitka je ako na tom? nejako som to nezasledovala, že či jej tie testy vyšli pozitívne.... 😒

anika142
3. feb 2013

@rojica no jej to tmavlo, takze asi hej ale teplota jej klesla ale furt sa drzi nad 37. Takze nevie, boji sa velmi, a chapem ju. Podla mna bude tehulka tiez. Len ona je o den menej, kazda sme ina a kazdemu tie testy inak ukazuju.

rojica
3. feb 2013

@anika142 verím vám, že sa bojíte však kto nie že ako to všetko dopadne....ale vám sa už vytúžený sen splnil a určite to dotiahnete až do úplného konca.... 🙂 držím vám veľmi palčeky......

anika142
3. feb 2013

@rojica Aj ja tebe drzim silno palceky, je to tazke ale teraz viem ze vzdy treba verit ze sa to podari. Ja po tych predoslych 5tich pokusoch teda vkladoch uz som prestala verit ze ja vobec mozem byt tehotna. Ale toto co vidim na teste to mi prinieslo asi nieco zhora. Dalo mi to silu bojovat dalej. A ked budeme tuzit po surodencovi tak bez akehokolvek rozmyslania poviem ano idem do toho opat.

rojica
3. feb 2013

@anika142 však to áno po toľkých neúspešných pokus už bol čas aby sa vám to podarilo a ten správny čas práve prišiel.... 🙂 a ako vravíš nič iné nám neostáva len veriť že sa nám to raz podarí a pevne bojovať však my sme silné ženy..... 😉.....vieš čo moja ja budem rada aj tomu že budem mať aspoň to jedno, lebo prežívať toľko stresu nervov to je riadne na psychiku....

anika142
3. feb 2013

@rojica hej to hej to je vela na psychiku. Jasne aj ja budem vdacna aj za jedneho drobca ale mozno ked sa budem na to citit tak preco to neskusit opat, ak to clovek bude chciet, kto vie mozno poviem ze staci jedno ale to uvidime co prinesie zivot sam.

rojica
3. feb 2013

@anika142 však jasné a ty si to môžeš aj dovoliť si ešte mladá....u mňa je to už horšie ja budem mať o týždeň už 33 ☹ a na bábo my ostávajú už len dva roky....lebo ja dieťa po 35 už nechcem riešiť.....mne sa to vidí už dosť vysoký vek na dieťa....ale ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí každý ma na to iný názor.... 😒

anika142
3. feb 2013

@rojica hej chapem o tom sme sa uz bavili, no ja budem mat v novembri 30 rokov tak drobca stihnem este v 29. a potom sa uvidi co bude. To je tazko povedat, ale tak vseobecne som chcela mat 2 deticky to sa nam s mm zda take optimalne ale uvidime. Neboj ty to stihas v pohode. Sak to bude o chvilu. 😉 Pockaj budem tu na MK a sledovat tvoju dialnicu

rojica
3. feb 2013

@anika142 joooooooj moja bodaj by si mala pravdu...lebo ja nikdy nemám šťastie na tie koľajnice aspoň na teste nie ☹ .....ale cestu do MT mám po koľajniciach.... 😀

anika142
3. feb 2013

@rojica ale prave preto ze mas cestu po kolajniciach prave preto sa to podari? 😉

rojica
3. feb 2013

@anika142 no keby to tak bola pravda veľmi by som sa tomu potešila.....no ale necháme sa prekvapiť, že ako dopadne to naše 4 IUI.....či bude šťastné alebo nie.... 😒

anika142
3. feb 2013

@rojica bude neboj, uz len preto ze menis CAR. Pozri ja som zmenila a hned na prvy krat sa to u nich podarilo.

rojica
3. feb 2013

@anika142 no ja mám tiež s toho všetkého lepší pocit ako som išla do MT.....ten prístup v centre my dodal viacej odvahy na to aby sme išli ďalej, lebo priznám sa že sme to už chceli vzdať.....ale povedala som si že ešte to skúsime v jednom centre a ak to ani tam nevyjde tak potom to už necháme tak a už nebudeme nič riešiť.....

anika142
3. feb 2013

@rojica aj ja som to chcela uz vzdat, ale teraz nelutujem. Jedna baba vraj vystriedala 3 centra a nikde sa jej to nepodarilo, Vela asi zavisi aky mas pocit, celkovy dojem z toho atd. a tym padom je aj psychika na tom lepsie aj ked doverujes lekarovi. Pravdu povediac ja som trosku s tou psychikou isla dole ked si mi napisala ze sme dali dat predsa 2ks to som uz mala nervy ale neber to nijak v zlom a zas pempusik mi radila ze vraj sme dobre spravili lebo niekedy si mozu vadit tie embrya a nic sa neuchyti. Ved uz som v sebe mala aj 3 ks a nic sa neudialo. Takze v tomto pripade plati niekedy menej je viac. Aj nizsie davky som brala atd.