Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@skaredekacatko jaaaj, no jasne. no mne tu priechodnost robili tuto v ke, takze toto ja uz mam zasebou. ale mne to robili bez laparky.
@mtb22 no prave to neviem, ci je setrnejsie, akurat teda je jasne, ze nie si v narkoze. a ja sa tej narkozy strani, lebo sa bojim, tak som bola ochotna absolvovat tu bolest. Galo vravi, ze on uz na to pacientky neposiela, lebo sa mu to zda drasticke. ja som za to nic neplatila. cele to prebieha ambulantne, mne to robili pod rtg, ale robi sa to aj pod usg. to ti vstreknu kontrastnu latku do maternice a necha sa pomaly vnikat cez vajcovody az dokedy nenaplni celu maternicu. no a sleduje sa na monitore, ci tekutina pekne prenika az k vajecnikom. trva to asi tak 5 minut. zeny tvrdia, ze ta bolest zalezi od toho, ako velmi su priechodne vajcovody. mna napriklad vobec nebolelo, ako mi tam vstrekovali tu tekutinu. ucitila som take pichanie v bruchu, ked sa uz maternica naplnila a vtedy doki povedal, ze uz konci. najviac bolelo to upinanie toho "nastroja", on sa totiz takymi malymi stipcami pripevni o krcok maternice. ale nelutujem,z e som na to bola a hned som na bolest zabudla, ako som zliezla zo stola 🙂
@mtb22 najlepsie je to robit tak okolo 10dc este pred ovulkou. neskor to uz nechcu robit, ze keby nahodou doslo k oplodneniu, tak aby nic neposkodili. ani sexik sme nemali ma tpotom. ked sa to robi pod rtg, tak tam je aj mala davka ziarenia, tak preto sme nemali mat sexik. ale v dalsom cykle som uz dostala normalne clostyl, takze iui moze byt v pohode hned.
@zuzuilik85 pod pupok.mne to bude moj pichat potom.ak sa fopracujem k papieru z poist.jemi na p.stale sa nieco 😢 dzube
@rojica a aj ostatne dievčata prosím vas neviete prečo je dôležite mať na prvom odbere krvi po prvej konzultacii silnu ms? Volala som dnes do Iscaru a tam mi povedali, že by som mala mať silnu ms, nie len taku slabu 😕 Dnes so 1 DC a asi aj posledny 😢 Ďakujem.
@pempusik Prosím Ťa ako Galo kontroluje priechodnosť? Laparkou? Ja sa bolesti bojim asi by som radšej išla do narkozy 😅 Ale aj narkozy sa bojim 🙄
@skaredekacatko no tak to je super ze sa da vybrat ci rano ci vecer. tiez si isto vyberiem vecer kedze robim od 7-16tej. a budem chodit za svagrinou nech mi pichne kedze je sestrička. to som rada ze nieje povinne pichat rano.
@maminka142 ja som prvy odber krvy po prvej konzultacii vobec nemusela mat ms. ja som bola 5dni pred ms a aj tak mi po prvej konzultacii zobrali zopar skumaviek krvy. tiez mavam slabu ms. priebezne mi trva 4dni.
@zuzulik85 Mne Galo povedal, že mam prísť na 2-5 DC, tak asi idem na ine vyšetrenie, ako si bola ty 😉 Teda na ine normy odberu 😉 No uvidím, čo mi povedia v piatok 😅
@zuzulik85 to je fakt super ta volba ja som to tiez mala vecer, lebo mne sa rano nechcelo obhanat kamosku, ci je v robote alebo nie?
@maminka142 tak mozno ides na hormonalne testy. to spominal aj mne ze by som mala prist v 3ti DC ale som mu povedala ze v oktobri mi moja gyn robila vysetrenia kde som mala prist na 3, potom 15 a nakoniec 21 DC. islo o hormonalny obraz ci mam ovulaciu a tak. boli to moje prve vysetrenia ci som v poriadku kedze sa nam nedarilo otehotniet. tak galo povedal ze potom nemusim ked toto moja vysetrila. tak preto mi brali krv hned. dochadzame 150km do martina, tak nas nechcel zbytocne prehanat. povedal ze kedze mi to robila len teraz v oktobri, tak to nieje stare cize to zobere do uvahy. U nas sa ukazalo ze je problem u manzela.
@skaredekacatko ja budem za svagrinou do nemocnice dochadzat asi 10km kazdy den. ale co uz. ma kolegynu co je u nas v dedine. ale ja nechcem aby to vedela cela dedina. 😀 😀 na dedine je to hrozne v tomto 😀
@zuzulik85 veru dedina je ina ja som chodila bud k nej do roboty ked mala nocnu, alebo domov. Mne je jedno kdo vie kdo nie nech si vravi kazdy co chce. 😀
@skaredekacatko ved hej. ja to len nechcem zakríknut kym nebudem "v tom" 😉 nechcem zeby to vsetci riesili. uz mi aj tak lezu na nervy v tej dedine. uz rok som podla nich tehotna! len preto ze som sa pred rokom vydala si asi vsetci mysleli ze sme sa museli brat koli babu aj ked ziadna pravda. tiez nemusim riesit kto co hovori. ale urcite im nebudem davat dalsi dovod aby sa o mne rozpravali.. jak ja neznasam dedinske reči 😀 vacsinou su to reci od pravdy poriadne vzdialene 😀
@zuzlik85 ale to je aj v meste kamoska pred svadbou sa jej pytali ci sa musi ona ze nie, po svafbe zase kedy bude dieta, ona ze nevie mesiac pi narodeni malej sa jej pytaju no kedy bude druhe uz mozete planovat, 😲
@zuzulik85 U nas je problem aj v manželovi a aj ja mam problem 😖 Tak snad nam nejako pomôžu 😉 Veľa šťastia aj Tebe prajem 😉
Dobré ránko vám želám babuľky.....ja nemám ani spania čo ma teda ale štve lebo keď si môžem pospať dlhšie a nemusím nike vstávať tak nie a nie zaspať aj dneska som bola hore už o šiestej a potom sa my zase bude poobede driemať a budem si musieť zdriemnuť a večer zase chodím spávať zo sliepkami.... 😀
@rojics to by si si fakt malz uzivat a este spat, ja sa pravr strojim na krv
@skaredekacatko no ja si to užívam ale to že nemôžem spať tak to už asi tak má byť ale tak si pospím cez deň však aj tak sa my vždy drieme a musím si pospať......a kde ideš na krv?
@skaredekacatko
@maminka142 no prave to hovoril Galo, ked som mu rozpravala, ako som bola na hsg, ze on na to zeny velmi neposiela, ze je to drasticke. takze predpokladam, ze navrhuju rovno laparku, ak maju nejake podozrenie. nebojte sa a chodte do toho, ak to doki doporuci. 🙂

@pempusik nie to som ja navrhla dokimu 😀 😀 to sa zisti ci vajicka prejdu vajcovodmi keby nepresli tak iui je zbitocne podstupovat. @zuzulik85 bud pichas rano v tu istu hodinu, alebo vecer, ja som pichala vzdy vecer o 7