icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

kuspitka
18. jún 2013

@mominko Iscare Martin.neviem ,ale mne býva zle z toho..

mominko
18. jún 2013

@kuspitka aj my chodíme do Iscaru v Martine ale snáď budúci týždeň už posledný krát...

kuspitka
18. jún 2013

@mominko bola si na ET?

mominko
18. jún 2013

@kuspitka áno 31.mája, v piatok nám potvrdili tehu...

kuspitka
18. jún 2013

@mominko gratulujem moja...
aj si nieco brala pred ET..?

mominko
18. jún 2013

@kuspitka neviem čo myslíš?

tanicka137
18. jún 2013

@mominko uvidíme, vraj sa berú nejaké injekcie pri tom?

mominko
18. jún 2013

@tanicka137 no berú sa hormóny aby sa ti vytvorilo viac folikulov ale všetko záleží od diagnóz, či budeš mať krátky alebo dlhý protokol...ja som mala dlhý a žijem 😀

tanicka137
18. jún 2013

@mominko mne žiadnu diagnózu neurčili, všetky testy mám v poriadku a aj manžel, nechápem prečo sa nedarí.. ja som mala pred dvomi mesiacmi s clostilbegytom 5 folikúl

mominko
18. jún 2013

@tanicka137 aj u nás všetko ok ale aj to je diagnóza...nezistená príčina...

tanicka137
18. jún 2013

@mominko to je najhoršie, že keby vedeli, kde je problém, tak to riešia, takto nevedia a len skúšajú :(

mominko
18. jún 2013

@tanicka137 no neviem či je to horšie, vždy je to len pokus, nikdy nevedia ako budeš reagovať na hormóny...hlavne MYSLI POZITÍVNE!!!

tanicka137
18. jún 2013

@mominko ja viem, ale už ma to opúšťa, lebo mi všetci hovoria, že preto sa nedarí, že to tak moc chcem, že to príde, keĎ nebudem chcieť, ale ako si rozkázať :(

mominko
19. jún 2013

@tanicka137 nie v prvom rade treba veriť lekárom a tomu celému, že sa to podarí...choď do ivf až keď budeš cítiť a veriť že tentokrát je to na 100% 😉 nepočúvaj nikoho len samú seba...

tanicka137
19. jún 2013

máš pravdu, zatiaľ som taká, že sa toho bojím, celé to podstúpiť a nemať s toho nič, samozrejme aj tie peniaze, ale najhorší ten pocit, že to bolo zbytočné, ale zas viem, že je tam oveľa väčšia šanca a keĎ nemám nejaké problémy, tak si myslím, že ivf by sa podarilo..sama neviem, čo budem robiť, zatiaľ dúfam, že v utorok bude pozitívny test, často ma pichá na pravej strane, neviem či je to dobré, ale možno sa tam niečo deje 🙂

mumlicek7
19. jún 2013

@tanicka137 Ahoj neboj ja som sa ties bala ivf aj injekcii a nakoniec len jeden tyzden a pol a bolo po vsetkom aj ja som zdrava . musis len verit tie som tam sla len z malou dusickou a odchadzala som z takou malo bodkov v bruchu 🙂 😉

tanicka137
19. jún 2013

@mumlicek7 bože to sa dobre počúva, že to dobre dopadlo, dúfam, aj tak že mne sa to ivf vyhne 🙂

mumlicek7
19. jún 2013

@tanicka137 Neboj vsetko bude ok a kedy si ides robit test ci st ale nie kedy pride ten den D 🙂

tanicka137
19. jún 2013

@mumlicek7 v utorok, už sa neviem dočkať 🙂

mumlicek7
19. jún 2013

@tanicka137 no neboj to ubehne ako voda ceby dub drzim vsetky palceky 🙂

tanicka137
19. jún 2013

Ďakujem ti veľmi pekne, aj za podporu 🙂

mominko
19. jún 2013

@tanicka137 tak to pôjdeš vo štvrtok na krvičku?

tanicka137
20. jún 2013

@mominko neviem ako ma objednajú, ale asi áno

mominko
20. jún 2013

@tanicka137 mňa objednala na štvrtok...už sa neviem dočkať 🙂

trulinka
20. jún 2013

@tanicka137
Ahoj, ja mam take iste pocity ako ty. Som siesty den po tretom IUI v Martine a nemozem si pomoct, neviem mysliet pozitivne, proste si myslim, ze sa to ani teraz nepodarilo ☹ . Ked toto nevyjde, doktor mi povedal, ze uz musime prejst na IVF a nie som z toho nadsena. Ty si bola tiez na IUI?

tanicka137
20. jún 2013

@trulinka áno bola som druhý krát a tiež som si povedala, že vyskúšam tri a dosť..mala si krvácanie po iui? ja som mala hned v ten deň.toto čakanie je najhoršie...a dáš sa aj na to ivf?

tanicka137
20. jún 2013

@mominko dám ti vedieť či nepôjdem aj ja 🙂 držím ti palce

trulinka
20. jún 2013

@tanicka137 No nenazvala by som to krvacanim, ale mala som hnedy vytok, v podstate par hodin po zakroku a este trochu aj na druhy den, potom to prestalo.....Veru to cakanie je na nevydrzanie. Rozpravali sme sa aj s manzelom, ze teda pojdeme aj na IVF, ked toto nevyjde. Ale strasne rada, by som sa tomu vyhla 😒 .

trulinka
20. jún 2013

@mominko
ahoj, gratulujem k tehotenstvu 🙂 . Chcela som sa opytat co znamena kratky a dlhy protokol pred ET? A co ta vysli lieky a celkovy zakrok? Preplatila vam nieco poistovna? Mne doktor povedal, ze aj ked nam zakrok preplati poistovna, mam sa pripravit ze takych 800 Eur, dame zo svojho. Neviem co je na tom pravdy......

mominko
20. jún 2013

@trulinka ahoj ďakujem 😉 krátky protokol začínaš stimulovať 2DC a v ten istý cyklus máš OPU a IVF a dlhý začínaš cca16DC a OPU a IVF máš až ďalší cyklus... Ja som mala dlhý protokol a keď nerátam cesty a všetko okolo toho tak lieky 400euro a PK a ICSI na 10oocytov 511euro...a nedali sme ani mraziť...ale stálo to zato 😉