icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

merry1001
8. okt 2013

@zuzulik85 Ahoj, citam, ze si na PN, môzem s spatat, ze od ktoreho dna? si PN cez obvodaka, svojho gynekologa alebo iscare?

zuzulik85
8. okt 2013

ja som mala 20 tak o tej tekutine viem. ale mne nedali nic si pichat do zadku. ale musim povedat ze v den transferu som v noci mala mokrejsie vytoky ale nic hrozne a ziadne bolesti nastastie. Doky ma varoval ze mozem mat bolesti ako pri slepáku ze potom mu mam hned volat. no nastastie nic..
a odkial si? ja som az pri hraniciach za Velkym krtísom a ked chodíme na 7mu do martina tak vyrázame 4:30. Ked manzel nemohol a isla som autom sama tak som vyrazala pre istotu uz o 4tej s GPS 🙂 a to som vstavala uz o 3tej! no strasne nieco. obzvlast som clovek co miluje spanok takze hroza to bola pre mna. dokonca na transfer som sla sama autom takze rano ziadna kava voda nic.. to bolo najhorise. autobusom by som cestu asi nezvladla.. kedze vzdy ma chytí potreba v strede cesty. vdaka bohu za benzinky 😀 ked si predstavim autobusom taku 4hod cestu tak neviem neviem... 😀
a ze ti niekto povedal ze ci uz cakate tak to neznasam ani ja.. o mne sa po dedine uz 2roky hovori ze som tehotna, vlastne od svadby. neviem preco si kazdy mysli ze sa ludia beru len pre tehotenstvo. Tiez ma stimulacia nafukla aj teraz si pripadam ako medved.
No a ako si dopadla? kolko sa podarilo oplodnit? urcite ti doporucia predlzenu kultivaciu. Beries lutinus ci utrogestan?

zuzulik85
8. okt 2013

@trulinka ja som mala 20 tak o tej tekutine viem. ale mne nedali nic si pichat do zadku. ale musim povedat ze v den transferu som v noci mala mokrejsie vytoky ale nic hrozne a ziadne bolesti nastastie. Doky ma varoval ze mozem mat bolesti ako pri slepáku ze potom mu mam hned volat. no nastastie nic..
a odkial si? ja som az pri hraniciach za Velkym krtísom a ked chodíme na 7mu do martina tak vyrázame 4:30. Ked manzel nemohol a isla som autom sama tak som vyrazala pre istotu uz o 4tej s GPS a to som vstavala uz o 3tej! no strasne nieco. obzvlast som clovek co miluje spanok takze hroza to bola pre mna. dokonca na transfer som sla sama autom takze rano ziadna kava voda nic.. to bolo najhorise. autobusom by som cestu asi nezvladla.. kedze vzdy ma chytí potreba v strede cesty. vdaka bohu za benzinky ked si predstavim autobusom taku 4hod cestu tak neviem neviem...
a ze ti niekto povedal ze ci uz cakate tak to neznasam ani ja.. o mne sa po dedine uz 2roky hovori ze som tehotna, vlastne od svadby. neviem preco si kazdy mysli ze sa ludia beru len pre tehotenstvo. Tiez ma stimulacia nafukla aj teraz si pripadam ako medved.
No a ako si dopadla? kolko sa podarilo oplodnit? urcite ti doporucia predlzenu kultivaciu. Beries lutinus ci utrogestan?

zuzulik85
8. okt 2013

@merry1001 na PN som asi 2dni pred stimulaciou sla. sla by som o tyzden skor, no cakali sme na potvrdenie z poistovne a prislo tesne, uz som si myslela ze sa to o mesiac posunie. a vypísana som cez obvodnu, kedze gynekologicku ma 200km od domu. z iscare mi dali potvrdenie pre obvodnu ze doporucuju PN u mna.

merry1001
8. okt 2013

@zuzulik85 2 dni pred stimulaciou? Teda dva dni pred MS? So stimulaciou sa zacina od 1. dna, ze? Ci sa mylim?

merry1001
8. okt 2013

@zuzulik85 ist na PN uz pred stimulaciou Ti odporucil lekar? Ci si sama chcela?

zuzulik85
8. okt 2013

@merry1001 nie vzdy je potrebna PN. ale ja robim vo fabrike kde 9hodin stojím na jednom mieste pri stroji v prachu, kazdu chvilu buzeruju veduci a dokonca v tom case sme museli tahat aj nadcasy +4hodiny denne. Robim od PO-PI a v posledom case nas tlacili robit aj víkendy.... Takze v tomto pripade som musela na PN aby som sa nenamahala a mala klud. Ak mas pracu v kancli tak PN nieje nutna.. Vsetko zalezi ako si v praci vytazovana.. a ano stimulacia zacina 1den MS.

trulinka
8. okt 2013

@zuzulik85
ahoj, no ja som z okresu Rimavska Sobota, takze je to dost daleko do Martina. To ta obdivujem, ze si sama sla autom tak skoro rano, ja by som si netrufla, aj teraz na transfer zrejme pojdem busom. A teraz sa dostavam ku tej podstatnej informacii - mame 15 oplodnenych vajicok 😉 . Som taka rada, ale stale stojim nohami pevne na zemi. Vo stvrtok im mam zavolat, ze ktore sa bude javit ako najviac zivotaschopne a to mi vlozia a nieco si urcite dame zamrazit....takze bud v piatok, alebo v sobotu budem mat embryjko u seba, ak vsetko dobre dopadne. Ja musim kazdy den chodit ku sestricke aby mi pichla injekciu do zadku, vraj ako prevencia pred hyp. syndromom. Uzivam lutinus 3x denne. Ako ti ubieha cakanie?

trulinka
8. okt 2013

@michellevendero
Tak uz sa ti to krati 🙂 . Mozno sa v piatok stretneme - ja budem mat bud v piatok, alebo v sobotu vklad embryjka 🙂 . Tak sa drz, papa

zuzulik85
8. okt 2013

@trulinka no ja strach zo soferovania nemam. pojdem kdekolvek ked mám pri sebe GPS 😀 Prestahovala som sa tu z Kosic, takze pravidelne tocím Krtíš-Košice..
tak 15 oplodnenych? to je super. ja som mala z 20 oplodnenych 12, postupne ich bolo 9, 7 a nakoniec ostali len 2 ☹ jedno mam v sebe a druhe caka v mrazaku 😝 cakala som ze na mrazenie ich bude viac.. no tazko predpokladat ako prebehne vyvoj... Dufam ze u teba ich bude viac.. nech mas vascie sance...
ja chodím kazdy den tiez k sestricke na injekciu ale na zrazanlivost krvy. vraj si to budem pichat cele tehotenstvo.
Lutinus je super ma aspon aplikátor. po transferi ti asi daju utrogestan ako mne. ten ale nema aplikátor, ja ale pouzivam ten z lutinusu.. len nestacím kupovat slim vlozky 😀 jak to stále vyteká von...
a ako ubieha cakanie?? strasneeee. mam pocit ze uz presli aspon 3tyzdne a pritom preslo 6dní ! ! ! kazdy den ked si vkladamm utrogestan tak vytahujem aplikator a dufam ze tam nebude krv... ale moje embryjko sa ma zatial dobre. dufam ze je stale tam kde ma byt 😎
a po transferi ako ides domov?? tiez busom? aspon bude partner pri tebe. vlastne je to nutne tak asi hej.

trulinka
8. okt 2013

@zuzulik85
fuuha, tak to ti teda dost kleslo, tie oplodnene vajicka, tiez mi to bude klesat. Inak nevies kolko sa plati za to zmrazenie? Akosi sme sa este ku tomu nedostali. Inak ja si picham kazdy den fraxiparine na riedenie krvi, toto si myslela? 😉 . Picham si to uz od stimul. fazy a ak sa podari, tak zrejme tiez cez tehotenstvo. Ja uz si pripadam ako narkoman, dopichane brucho., zily na rukach a teraz este aj zadok, no sila, este ze mi tie ihly nejako nevadia 🙂 . Ano aj utrogestan poznam, to som si davala vzdy po IUI, mne praveze ten aplikator z lutinusu dost vadi, no hadam si na to zvyknem a to ano, mas pravdu, aj ja mam velku spotrebu slip. vloziek 😀 . Myslis, ze je nutne, aby po transfere isiel so mnou manzel domov? Teraz po narkoze to bolo samozrejme, ale aj po transfere? Uz hundre, ze sa mu neda tak casto z roboty pytat 😒 . Tak ale pekne ti to bezi, uz ti preslo 6 dni 😉 . Kedy budes robit test? Ci pojdes rovno na krv?

michellevendero
8. okt 2013

@trulinka jeee tak držím päste 😉 ja v piatok medzi 7-8 h ráno ultrazvuk

trulinka
8. okt 2013

@michellevendero
Tam je vtedy strasne plno, minule som stala v rade este aj na WC, ked pridem po umornej ceste busom, ledva dobehnem 😉 .

michellevendero
8. okt 2013

@trulinka A odkiaľ prichádzate my z Čadce a vždy tam je plno 😉

zuzulik85
8. okt 2013

@trulinka hej, fraxi si picham aj ja.. u mna je to kusok horsie kedze mam paniku z injekcii.. cez tyzden chodim do nemocnice,svagrina mi tam robí sestricku tak mi pichá ona a cez víkend manzel. mat pri uspavani tu ihlu v ruke ci co to bolo .. bolo pre mna utrpenie..
a som si to pomýlila.. pri transfere muz byt nemusí, to len pri odbere ta ma odviest domov. Tak mas pravdu. mozes tam ist sama.. moj nadava jedine ze uz ma dost TA3 😀 hehe...
a test? urcite budem robit ale az tak na 12ty, 13ty den... takze som v polke cakania.. vychada to tak na pondelok utorok buduci tyzden. a na kontrolu teda asi v piatok (buduci tyzden) pojdem... ach jaj.. uz nech to je!

trulinka
8. okt 2013

@michellevendero
zo stredneho Slovenska, okres Rimavska Sobota, tak do 140 km.

michellevendero
8. okt 2013

@trulinka Fihaaa to iný kus máš ☹ to niet niečo bližšie ?

trulinka
8. okt 2013

@michellevendero
Tak zacali sme chodit sem, nakolko moja gynekologicka mi Iscare vychvalila, ze ma velmi dobre skusenosti s parmi, ktore tam poslala. Ale da to zabrat, hlavne teraz ked som bola v stimulacnej faze a skoro kazdy treti den som musela klusat uz o 4.00 rano a domov som sa vratila az niekedy okolo tretej poobede 😒 . Tak dufam, ze uz len par razi tam pojdeme a bude vsetko ok 😉 .

trulinka
8. okt 2013

@zuzulik85
aha, tak ja chvalabohu s tym problem nemam, ale teraz ked mi brali krv pri kontrolach pocas stimulacie, ma neskutocne vytrapili v Martine. Ja jednoducho nechapem, ze niekde inde nemaju problem mi vziat krv a tuto - katastrofa, ze mam velmi tenke zily, strach hroza, mozno aj 20 minut som tam sedela, kym si sestricka vymenila ihlu, krv mi tiekla po ruke, dokonca aj na zem potiekla - este ze mi nebyva zle 😀 , ale bolo to ako z hororu....Teraz mam ruky ako narkoman dopichane 😒 .

zuzulik85
8. okt 2013

@trulinka fu, tak keby mne tak tiekla krv po ruke tak odpadnem. to je iste. neznesiem pohlad na krv. aj ked ma picha tak hlavu musim otocit maximalne nabok a pozeram sa na roh stropu. Nastastie som zatial nemala ziaden problem pri odbere. aj teraz ma vsetko rozbolelo ked o tom citam co si napisala 😀 😀 😀
inak ako si sa dnes citila? lepsie ako vcera, ze?

trulinka
8. okt 2013

@zuzulik85
sorry, uz taku hnusnu temu nebudem rozoberat 😉 . Dnes je mi trochu lepsie ako vcera, ale aj tak ma este pobolieva podbrusko, hlavne ked chodim a nedajboze zakopnem, alebo narazim na nejaky hrbol, vtedy ma to dost pichne. Aj som zacala vcera trochu spinit, ale to vsetko mi spominali, ze je normalne po tomto zakroku. Tak dufam, ze sa to bude stale zlepsovat, ale si neviem predstavit, ze by som teraz chodila do roboty, som rada, ze som sa rozhodla pre PN 😉 .

trulinka
8. okt 2013

@trulinka
A som poriadne nafuknuta, ako taky balon 😀

trulinka
8. okt 2013

@zuzulik85
zasa som to poslala sama sebe, no co uz.... 😀

zuzulik85
8. okt 2013

@trulinka poriadne nafuknuta budes este minimalne 3 tyzdne.. ja ked sa pozriem do zrkadla tak sa nestacim cudovat ako vyzeram.. skutocne ako v 4-5mesiaci! a spinenie je isto v pohode. Ja som sice nespinila zatial.. ale napr, pri prvom aj druhom odbere co som mala tak baby s ktorymi som bola na izbe obe dost krvacali po odbere, aj to hovorili sestricky ze je normalne.. kazda zena to ma trochu inak. ja som bola rada ze som nekrvacala. zobudit sa po narkoze v kaluzi krvy nieje nic prijemne. Kedy mas zase volat embryologicke?

trulinka
8. okt 2013

@zuzulik85
aha, tak este ze nie je leto, to by bolo na mne poriadne vidno - to velke brusisko 😀 . Tak ja nekrvacam, len trochu spinim a z toho lutinusu duplom.....Ale ano hovorili po odbere, ze aj mierne krvacanie je v poriadku, ved nam v podstate prepichli vajecniky 😖 . Po odbere mi Dr. robil sono, tak vraj nie je tam krvacanie, len ta tekutina z folikulov...Mam volat opat vo stvrtok, som velmi zvedava, ze kolko bojovnikov sa najde medzi nasimi embryjkami 😉 .

michellevendero
8. okt 2013

@trulinka z celého ♥ Ti prajem až sa miminko teraz podarí až toľko cestovať nemusíte 😉 silno držím päste 😉

zuzulik85
9. okt 2013

@trulinka no ja som z dnesneho rana trochu nervozna.. videla som malinky naznak spinenia.. 😢 tak to bolo aj minule.. 3dni spinenia a ptom prisli kramy ☹
este mi ostava mala nadej... ale neviem neviem.. najhorsia je druha polka cakania.. v prvej polke je vsetko ok.. ale ta druha je katastrofa.. a prave take to spinenie ma uplne ubíja.. dufam ze len prehanam a bude vsetko ok.

zuzulik85
9. okt 2013

@trulinka prave ma chytila cista depresia :( nech sa snazim ako chcem, skrátka pociti plávu na povrch a slzam sa neubranim... mam velky vnutorny pocit ze to nevyjde (zase) .. a ktomu tie naznaky spinenia.. nejako to prestávam zvladat.. mam chut od vsetkeho utiect niekde na opusteny ostrov. hadam tato depresia nebude trvat dlho.. snazim sa ukludnovat.. ale no.. neda sa to. keby som mala mrazenych aspon 6 bojovníkov nebrala by som to tak tragicky.. ale mam v zalohe uz len jedno.. a co potom?? potom asi skoncim na psychiatrii 😝

trulinka
9. okt 2013

@zuzulik85
hmm, chapem ta, ja by som tiez bola nervozna na tvojom mieste 😒 . Ale nech to zostane len pri tom spineni, vies, ze pokial nekrvacas, nic to neznamena, ale viem, ze si teraz z toho mimo. Ale tak fajn, ze mas v zalohe aspon to 1 embryjko, niektore pary nemaju ani len to ☹ . Snaz sa mysliet pozitivne, aj ked viem, ze je to tazke.....este nie je nic stratene 🙂 .

trulinka
9. okt 2013

@zuzulik85
A ktory den cyklu si teraz? Uz by sa ti aj teoreticky mohli zacat kramy? Joj, nech to len dobre dopadne.....