Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@zuzulik85
Tak snad nebudes musiet dlho cakat na tento dalsi transfer. Nam mali zamrazit 6 bojovnikov, to sme sa dohodli este v den transferu, tak snad to aj tak urobili. Ci tebe kazali este si zavolat potom ? Inak vcera vecer ma dost pobolievalo podbrusko, az do krizov to zachadzalo - bojim sa, co to bolo 😒 . Zatial nespinim, ale ak zacnem, viem ze to dopadne zle, aj po IUI som vzdy najprv spinila cca 3 dni a a potom MS. Tak som zvedava, este cca tyzden mam do MS, tak uvidim....Drz sa.....
@trulinka nehovorila mi aby som si zavolala za par dni.. v den transferu sme mali 2 vhodne a 4 neboli uplne vyvynute. tak sme si dali vlozit jedno, a cakala som ze z tych 4 dalsich sa este nejake podari aby sa mohlo zamrazit.. tak preto som volala za 2 dni ci ostalo pekne uz len to jedno, alebo este nejake z tych 4.. no zial ostalo len to jedno. nechapem preco som z 20 mala len 2 ☹ .. prvy krat som mala z 3 odobratych 1 a teraz z 20, 2! preco som ich nemohla mat aspon 10??????? 😀 to by som chcela privela asi, ze? 😝
no co uz.. uz som objednana na stredu a uvidime. zas ranne vstavanie.. 😖 ach jaj..
no a tyh tvojich 6 zamrazenych to je uplne super! nemas sa coho bat.. sance na babao sa ti poriadne zvysuju! je to super. 😉
ahojte babky.chcem sa spytat kolko ste nabrali pri stymulacii ivf.bojim sa ze vela naberem,kedze v decembri mi konci zmluva,cakam na predlzenie.bojim saak to budena mne hned vydiet,aby ma nevyhodili. ☹ ☹
@zuzulik85
ja to tiez nechapem z 20 vajicok ostali len2 ☹ . A to ste mali este aj darcu, cize tie spermie by predsa mali byt kvalitne. Inak ten darca to je anonymny, ze? Vedeli ste aspon jeho vek alebo ake informacie? Ale tak aj my z 25 vajicok sa vyvinulo 7 embryjok....poriadne to kleslo po tej kultivacii....Ja ked som v piatok rano volala, vraveli, ze 1 embryjko je uz v stadiu skorej blastocysty a bolo by najlepsie vlozit ho este v ten den - ja som chcela ist v klude na dalsi den autom, ale tak prisposobila som sa. Joj nezavidim ti to ranne vstavanie, ides sama autom? Ano som rada, ze mame az 6 zamrazenych embryjok. Len vies co? Dali sme si metodu ICSI na 3 vajicka, ale to najsikovnejsie embryjko, co mi vlozili sa podarilo oplodnit normalne, joj, tak sme mohli usetrit, keby to clovek vedel. V piatok som v Martine nechala 650 Eur, a to neriesim cestu 😖 .
@sara20
hmm, to je neprijemne, aj ja som si uz vypocula, ze som tehotna - ja robim postarku, cize som neustale v kontakte s ludmi, tak ako aj ty. Takze si ma v kuse vsimaju a teraz ked nerobim, maju dovod na spekulacie, ach jaj. Este, ze sa blizi zima, da sa to vacsie brusisko trochu zakryt 😉 .
@merry1001 ahoj. ja si myslim ze to stihnes. mne dosla jedna kopia domov a v ten den mi aj volali z iscare MT.. ak vies ze je to uz schvalene a odoslane. pockaj tak do 20teho a ked ti nezavolaju tak im zavolaj ty. prípadne aj ked ti dojde domov jedna kopia tak mozes hned volat. nemusis cakat kym ti budu volat oni.
@trulinka mna to stalo podobne.. a inak o darcovi vies toho celkom dost.. krvna skupina 0 ako ja, hnedé vlasy hnedé oči (to aby do rodiny zapadol 🙂 ), dalej sme vedeli ze je to sportovec ten darca, oblubuje turistiku, vaha nejakych 93kg, vyska okolo 180 bola... vzdy tam maju par zakladnych info aby sme si mohli vybrat nech sa to aspon kusok podoba na manzela.. bolo by divne keby sa nam narodil modrooky blondak ked ani moja ani muzova rodina takych clenov nema 🙂 .. bol na vyber este jeden tmavovlasy s podobnymi parametrami, len ten mal modre oci, tak toho som hned zavrhla.. ono rodina ani nase okolie nevie ze vyuzivame darcu.. su v tom ze sa pouzivaju muzove spermie. Takze je super ze sa aj ten darca da prisposobit... no uz 2 pokusy s tymto velmi vevychadzaju.. asi si moje vajícka s nim az tak nesadli 😀 .. takze pri dalsom pokuse by som urcite zvolila ineho darcu. lenze na IVF uz peniazky niesu.. tak by som skusila mozno este to IUI.
@zuzulik85
veru, ked som dostala schvalenie od poistovne, ze zakrok preplati poistovna, tak som sa potesila. No aj tak nas to vyslo asi na 1200 EUR - aj cena za lieky a to nekonecne cestovanie.... ☹ No na dalsi pokus by som uz velmi tazko nasla peniazky....Tak to je fajn, ked si takto mozes vybrat darcu spermii, ved jasne bolo by divne kebyze sa ti narodi blondiacik s modrymi ocami, ked vy ste skor tmavi 😉 . Ani moji svokrovci nevedia uplnu pravdu ohladom umeleho oplodnenia, oni su velmi silno veriaci a taketo veci neuznavaju, cize im hovorime len, ze berieme lieky a vitaminy. Vobec nevedia, ze sme boli na IVF. Moji rodicia, to je ina kava, oni vedia vsetko, aj nas v tom moralne a financne podporuju - su zlati 🙂 . Moze byt, ze sa tvoje vajicka nejako nemusia s darcovymi spermiami. Len je to smutne, po tom vsetkom cim si si musela prejst. No snad ten zamrazeny bojovnik sa uchyti a bude fajn 😉 .
@trulinka nehovoril mi,ze su dve moznosti,hovoril mi iba o tom,ze zacinam prvym dnom ms,tak mi to pride,ze kratky,nedaval na vyber a druhu moznost ani nespomenul.Vyslo Ta to az 1200 eur?To preco?Nam hovoril,ze cca 600 ak bude dobry spermiogram alebo 800 ak sa bude musiet pouzit Isic.
@merry1001
tak to budes mat kratky protokol, ked zacinas na zaciatku MS. No len lieky ma stali 420 Eur - aj sa mi ich dost vela zvysilo 😖 . Potom smel mali ICSI, Predlzenu kultivaciu a zamrazenie embryi na rok. A my sme dali vela za cestu, lebo do MT mame okolo 140 km...cize aj to bola dost velka palka. Ale tak pokial to vyjde samozrejme, ze mi tych peniazi nebude luto 🙂 . Nam tiez tak povedal Dr. ze okolo 600 - 800 Eur, ale to tam nezahrnul tie strasne drahe injekcie.....
@sara20 hmm.. tak ti neostava len skusnut narazky a prestat si to vsimat.. aj ked viem ze to lezie na nervy.. ja ked teraz som bola pre vyplatu v robote zdrzala som sa tam aj s cestou 5min aby som nemusela pocuvat zeny ze ci uz cakam a ze mam brusko atd... tak som len vzala prachy a vytratila som sa 😀
@merry1001 ci z kazdej to neviem.. ja mam union.. pri oboch pokusok mi jednu kopiu poslali domov a druhu do centra. tiez som cakala tesne na MS a schvalena ziadost mi prisla 3dni pred MS.. v den ked sme sli do centra pre recept na lieky a dohodnut co a ako tak prave v ten den sa mi spustili, tak som rovno aj zacala s injekciami.. bolo to len tak tak.. ale hovorim, hned ako prisla postou kopia mne domov tak v ten den mi volali z centra ze to doslo uz aj k nim a dohodli sme termin.
@merry1001 inak, aj nas prvy pokus vysiel na cca 1000 eur a druhy pokus na cca 1200.. nikdy nepocitaj len s tym co ti povie doky... aj nam hovoril cca 800, ale je to len odhad, kezde kazdy pripad je iny.. ja som aj tak ratala radsej s vyssou sumou.. zalezi ake lieky ti zvolí. potom zalezi kolko sa ti vytvorí vajícok a kolko ich realne odoberu a oplodnia.. toto nevie predpovedat dopredu.. od toho vsetkeho sa odvíja cena.. v lekarni rataj ze nechas od 350-450 € (samozrejme +/-) no a potom v centre po oplodnení cca 400-650€ vsetko zalezi od vajícok...
@trulinka no sama som necakala co vsetko sa o darcovi dozvieme. je to super ze sa aspon trosku moze popisom podobat na manzela... dnes u mna bola na chvílu suseda ktora je tusim v 4 ci 5mesiaci.. to sa neda pozerat jej na brucho.. hanbím sa za to.. ale zavidela som jej.. mala by som jej priat. vlastne jej aj prajem v kutiku duse.. ale je to nefer ze niekto je tehotny a niekto nieje 😠 ako sa inak citis? este ta popichava?

@trulinka nafuknuta budes este minimalne 2 tyzdne.. mne sa zda ze som sfukla v nedelu ked som dostala kramy.. dovtedy som si pripadala ako balón.. aj ked po tychto ivf som celkovo pribrala sa mi zda.. Tie tehotenske hormony su fakt silne. no v stredu idem na krv.. tak som zvedava co povie doky.. kedy skusime toho mrazacika.. no a ty mas kolko mrazenych? uz si zistovala? ja som volala 2 dni po transferi ze kolko mi zamrazili. Drzim ti palceky 😉