icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

merry1001
14. okt 2013

@sara20 ano galo,ze cez 1000 to vraj isto nepojde.

merry1001
14. okt 2013

@trulinka takze lekaren +iscare,ked nepocitas cestu Ta to kolko vyslo spolu? Nevies kolko to stoji,ked si ides dat vlozit len mrazacika?

xeroma
14. okt 2013

Tak mňa vyšli lieky 430, icsi sme mali nad 16 oocytov 550 eur a PK, mrazenie a skladovanie 410 eur, takže celé jedno ivf 1390 eur, závisí to fakt hlavne od počtu,koľko vajíčok dávaš na icsi. A na stránke nemajú dobrý cenník, na niečom
podvihali ceny.

trulinka
14. okt 2013

@zuzulik85
boze , to si viem zivo predstavit ako si sa musela citit ked ti prisla tehotna suseda na navstevu. Ja mam tiez tehotnu susedu a ked mi pred par mesiacmi oznamila ze je tehotna, ostala som v takom soku, ze som jej ani len nezablahozelala, az potom neskor ked som ju stretla, som jej aspon povedala gratulujem a teraz sa nemozem proste ubranit pozerat sa jej na brucho a ano vzdy ma pichne pri srdci. Nechcem zavidiet a velmi sa za to hanbim, ale je to tazke, hlavne ked sa bavia baby v robote napr., ze "Dufam, ze dostanem menzes" a pod. a mne je vtedy do placu..... ☹ . No dnes sa citim v pohode, neboli ma brucho, len ho mam velke.... Ano viem, ze by som mala vela pit...hned sa idem dacoho napit 😀 . A ty ako? Si sa nejako preniesla cez tento neuspech? A ako manzel? Je ti aspon teraz oporou? Myslim na teba.....drz sa...

trulinka
14. okt 2013

@merry1001
tak lieky + speci zakroky nas vysli na 1070 Eur....Za zamrazenie sme zaplatili 165 Eur, tak neviem ci tolko sa plati aj za rozmrazenie....to som sa s nimi este o tom nebavila....

xeroma
14. okt 2013

Za ketko sa platilo 150, neviem, či je to este aktuálna suma.

merry1001
14. okt 2013

@trulinka takze ty si nemala klasicke ivf,mala si nejake specialne zakroky?No uvidim teda ako to ja budem mat.

misaelka
14. okt 2013

ahojte baby v stredu idem ku svojej gynekologicky ktora ma bude odosielat od MT. viete mi povedat ako to funguje? citala som ze mi ziadost o ivf musi schvalit poistovna, tu ziadost o ivf musim zaniest na poistovnu este pred 1.konzultaciou? kolko sa caka na 1.konzultaciu? ja viem vela otazok, ale ja uz som od prirody zvedava 🙂

zuzulik85
14. okt 2013

@trulinka joj, dakujem, si zlata.. s tymi kamoskami tehotnymi to mame asi obe narovnako.. v kutiku duse sme "svine"a boli by sme najradsej keby okolo nikto tehotny nebol.. ale z tej ludskej stranky to musime skusnut a radsej im to priat aj ked je to tazke..
no a podpora od mojho muzika?? noooo. je to chlap, to hovori za vsetko 😀 takze nejako to vobec neriesi.. chcel by vidiet nejaky vysledok uz aj on.. ale samozrejme on to tak nepreziva. a vela veci nechape.. preto som rada ze si tu ty a ty ma chapes ovela viac ako on 😀 hehe

zuzulik85
14. okt 2013

@misaelka ahoj. do centra v martine sa objednas aj do tyzdna.. dlho sa tam necaka. zalezi ako ti to bude vyhovovat. Pri prvom stretnutí s Dr.Galom ti vysvetlí co a ako. v akej ste situaci a ake budu dalsie kroky.. potom on vypise ziadost do poistovne podla typu ktory vam bude treba a liekov ktore ti predpise.. potom uz len cakas tak mesiac, dva na schvalenie z poistovne. zalezi v akej si. ja mam union. jednu kopiu zmluvy ti poslu domov druhu do centra. po schvaleni ides na druhe sedenie, isto tam bude aj sedenie s embryologickou alebo koordinatorkou.. daju ti recept na lieky a s prvym dnom MS zacinas stimulovat.. stimulujes cca 10-13dní (urcí lekár pocas priebehu a vývoju vajícok). potom príde odber vajícok a za cca 3-5dni transfer -vlozenie oplodneneho vajícka spat do teba 😀 to je ta najpríjemnejsia cast toho celeho.. potom 2tyzdne strasneho cakania na vysledok 😎
...uz mas trosku lepsiu predstavu? 🙂

zuzulik85
14. okt 2013

@misaelka a neboj.. vela otazok na zaciatku sme tu mali kazda 😀
pre mna to bolo cele spanielska dedina na zaciatku...

zuzulik85
14. okt 2013

@sara20 fu, teraz neviem.. som uz nejako vytrhnuta z kontextu.. 😖

misaelka
14. okt 2013

@zuzulik85 trosku hej a kolko sa caka na vajicka? lebo momentalne mam horko-tazko robotu a ak by som mala byt za 2 mesiace tehotna, nepredlzia mi zmluvu :(

zuzulik85
14. okt 2013

@misaelka no tak prve stretnutie v centre absolvuj teraz, odoslu ziadost do poistovne. ta ziadost ti platí rok.. cely proces umeleho oplodnenia trva tak mesiac.. takze ak ti to teraz nevyhovuje ostat tehotna.. tak s tym mozes zacat kludne aj o pol roka..ziadost budes mat schvalenu. ale na to prve stretnutie urcite chod.. aspon sa dozviete co a ako dalej. ake su vase moznosti.
zacinas 1dnom MS - stimulujes injekciami (cize sa ti tvorí vela vajícok) to trvá tak cca 10-13dní a potom ti vajícka odoberu a oplodnia...

misaelka
14. okt 2013

@zuzulik85 dakujem pekne

trulinka
14. okt 2013

@zuzulik85
Veru, este ze je tato stranka kde sa mozeme navzajom podporit, postazovat sa, lebo sa chapeme, kedze sme na jednej lodi 😀 . Tak to mas s muzikom podobne ako ja, tiez kebyze niektore veci aj ohladom tohto co riesime v Iscare nepreddycham, len by sme sa vadili a to mi teraz urcite nie je treba.....Tak napr. vzdy ked bolo treba ist do MT sa ma pytal, ci je nutne, aby tam isiel aj on. O nejakej moralnej podpore manzelky asi tazko polemizovat. Ved aj na ten transfer som sla sama a to sa sefa ani len nespytal, ci by si mohol vziat volno - ved ja to zvladnem a podobne 😎 . Ale tak ma aj kopec dobrych stranok, nastastie.....hlavne je samostatny a vari lepsie ako ja 😝 .

trulinka
14. okt 2013

@merry1001
klasicke IVF som mala, len tymi speci zakrokmi som myslela ICSI a predlzenu kultivaciu, lebo to je nieco navyse v podstate co poistovna nepreplaca.....

merry1001
14. okt 2013

@trulinka predlzena kultivacia je co prosim?Myslis,ze sa viac doplaca,ked je dlhy protokol?

merry1001
14. okt 2013

Inak,pisem s Vami z tyzdnoveho pobytu v Luckach,ktory dufam,ze bude mat efekt. . .

trulinka
14. okt 2013

@merry1001
tak ano trochu viacej sa plati, lebo beries viacej liekov pocas dlheho protokolu ako pocas kratkeho...no neviem porovnat, ja som mala len dlhy...ale zrejme nie o vela....tak predlzena kultivacia znamena, ze po odbere vajicok a ich naslednom oplodneni sa embryjka nechaju asi tak 5-6 dni v specialnom roztoku, kde sa zacnu delit a a vlastne na zaklade tejto predlz. kultivacie sa vyberu tie najvhodnejsie embryja na vklad a pripadne zamrazenie...Tak ja napr. som mala na druhy den po odbere 15 oplod. vajicok a na strvty den tej kultivacie ich ostalo len 7, tych zvysnych 8 sa proste prestalo dalej vyvijat....Ze je proste vacsia sanca otehotniet, ked je predlz. kultivacia ako ked sa vlozia embrya hned na druhi den napr. Neviem ci som to napisala dost zrozumitelne 😀 .

merry1001
14. okt 2013

@trulinka velmi zrozumitelne,hned som mudrejsia,urcite je teda dobra ta predlzena kultivacia,ak sa tym zvacsi sanca,tak by som bola urcite za. Inak jedna tu pisala,ze si dala vlozit dvoch chlapcekov,to mi pride ako nezmysel,ci?

trulinka
14. okt 2013

@merry1001
hej ja som to tiez riesila, ze ako to myslela, ved embryologovia este predsa nevedia povedat pohlavie nadejneho babatka, ci? Teda aspon nic take nespominali, ale mozno ona mala nejake specialne vysetrenie embryi kde sa uz dalo zistit aj pohlavie....ja pohlavie urcite neviem....

xeroma
14. okt 2013

Baby, s tými chlapčekmi to nie je nezmysel. Embrya pred kladom mozu este špeciálne vyšetriť-volá sa to PIGD predimplantančná diagnostika, je to dosť drahé, ale zistia tam vsetky choroby embryok a vložia iba zdravé, a vlastne tu zistia už aj pohlavie. Ale je to dosť drahé.

merry1001
14. okt 2013

@trulinka no mne je to v podastate jedno,cokolvek nech sa podari,len ma to zaujalo. . .🙂

merry1001
14. okt 2013

@xeroma robia to aj v Mt?co znamena dost drahe?

xeroma
14. okt 2013

V cenníku to majú, takže asi robia. Vychádza to okolo 1500 eur a vyššie, záleží tiež od počtu embryí.

trulinka
14. okt 2013

@merry1001
ved tak isto aj mne je to jedno co to bude, len nech to bude 😉

trulinka
14. okt 2013

@xeroma
fuuha, tak to je uz ina palka, ale hej citala som o tom...tak potom mala ta baba pravdu, ze jej vlozili 2 chlapcekov...

sara20
15. okt 2013

toto sem sice nepatri,ale poradte.kolko krat moze dat zamestnavatel predlzenie pracov.zmluvy na dobu urcitu?

putna
15. okt 2013

@merry1001 Ahoj....ja pôjdem do Lúčok na 28 dní...už mám schválenie od poisťovne...v apríli budúci rok sa chystám... 😉