Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@michellevendero tak ako prebehlo druhe IUI?
@trulinka tak nejako je to aj s mojim muzikom.. aj ked musim povedat ze zatial sa stale snazi chodit so mnou.. sama som sla len 2x lebo to bolo v strede tyzdna a on bol na tyzdnovke.. tento tyzden spi kazdy den doma a uz mi zacina liest na nervy 😀 uz mu aj hovorim ze zavolam jeho sefovi nech im uz najde viac roboty bo kto s nim ma doma vydrzat?! 😀 hehe... aj zajtra ide so mnou a cestou spat ho vysadim asi v bystrici pri kolegoch a potom uz pojdem domov sama. co by aj bolo fajn, lebo vo zvolene sa chcem zastavit kusok po obchodíkoch 😉
no a dnes som si pre istotu robila testík.. no a presne podla ocakavania.. je tam len 1 / ☹
takze isto nic. no zajtra mi to potvrdia z krvy a aspon uvidim co dalej.. ako ti ubieha cakanie? predpokladam ze pomaly, ze?
@zuzulik85
No to si si uz zvykla, ze nebyva casto doma, tak ti je teraz dlho 😀 . Ja mam pravy opak - manzel pracuje z domu, cize je stale tu, ale to je zavrety v izbe, cize nejako na seba nenarazame 😀 . Ponorkou este netrpime.... Veru zajtra sa kus potes v obchodikoch, ja som si tak zvykla urobit radost, ked som bola smutna, nieco mile si kupit...Som zvedava, co ti zajtra povedia, ci mozes ist na KET hned, alebo treba pockat. Kebyze to aspon vedia povedat preco to opat nevyslo, to je na tom to najhorsie. Aj u nas tie IUI dopadli vzdy perfektne, ja som mala vzdy vajicka, manzela nesli vynachvalit, aky kvalitny material odovzdal a nevyslo to 3x po sebe. Tak ja neviem preco....To cakanie je strasne, teraz by mi bolo asi lepsie v robote, nemyslela by som v kuse nato, ale ked nemozem dvihat tazke veci a ja mam just taku robotu. Joj dnes si idem po vyplat. pasku, tak sa mi nechce, veduca ma bude opat spovedat.....Este len 4-ty den po transfere som....Tak sa zajtra drz....
@merry1001 Ďakujem za opýtanie 😉 nooo fajn 11:10 h som išla dole z kozičky a Dr potapkala po bruchu že pfuj pfuj pfuj až bojujú o tie 3 vajíčka 😉 a necháme ich ležať až aa spamätaju a nájdu správny smer k fólikom 😉 a vidíme sa 29.10.odber krviii držte päste až teraz miminko vydrží a bojuje 😉
@michellevendero tak drzim palce,inak zvlastne,ze chodis na krv,ja som si mala len doma urobit test,ktoreho mas tu svadbu?
@sara20 na PN sa daj az ked ti daju zmluvu na dobu neurcitu.. ked mas dobu urcitu, neochrani ta ani PN. uplynutím dátumu dohodnutej v zmluve ti skonci pracovny pomer, ci budes na PN alebo nie. Ved sa skus nenapadne informovat u veduceho alebo tak. ze co si mysli, ci ti majitel predlzi zmluvu alebo co bude.
@trulinka hlavne sa nestresuj.. ja som tusim tiez na 4den sla do roboty bo ma nahanali za zmluvu.. a mala som z toho dost stres ze ako to dopadne.. mozno aj to mi ublizilo.. tazko povedat.. aj som sa raz poriadne povadila s muzikom pocas toho cakania 2tyzdnoveho.. takze take 2 stresujuce situacie som mala, tak mozno aj to mohlo byt. ale je to fakt tazko takto povedat co je pricinou.. pri dalsom pokuse nechcem 2tyzdne nikoho vidiet 😀
bo aj ten moj muz sa vie vadit vtedy ked je to najmenej vhodne.. no co uz.. ale presne ako si ty pisala.. este ze ma aj par peknych vlastností.. sme na rovnakej vlnovej dlzke, mame spolocny humor a ked je pekny den, spraví vsetko co mu poviem 😀 hehe. takze to klape...
no a do obchodu musim ist si nieco kupit. lebo ide zima.. a ako som stimulaciami pribrala tak okrem jednych teplejsích legín sa uz do nicoho nezmestim.. aj teraz este nosím letné legíny, lebo nemam nic ine.. no ked prituhne, zamrznem 😀
@sara20 inak, mýlila som sa.. mozu ti ju predlzit 3x na dobu urcitu (dohromady max na 3roky) tu je link http://karierainfo.zoznam.sk/cl/100532/1320251/...
@sara20 to ze mas mesacnu ochranu lehotu je zrejme len dohoda medzi tebou a zamestnavatelom. ak by bol svina nemusi ti dat ten mesiac.. niecim podobnym som sa nedavno zaoberala. a pozerala som vela internet.stránok ohladom toho. skopírujem ti tu jednu zasadnu vetu
V prípade, ak by PN trvala dlhšie ako je trvanie pracovného pomeru na dobu určitú, parcivný pomer sa skončí uplynutím dojednanje doby určitej.
na mnohych stránkach som cítala ze PN ta neochrani. nemozu ta ale vyhodit pred uplynutim dátumu urceného v zmluve ak si na PN.
@zuzulik85 kedto kazdu chvilu menia.lebo ja som tak marodila,ked som malu cakala,aj ked bolo mimomaternicove.poradili mi to na socialke.ze 30 dni je ochrana lehota,marodilasom az do porodu,potom sla na rodicak.sam dr. povedal ze mi stym zamestnancom vydzubeme,nie on s vami.este mi dal aj celodene vychadzky,ako tehotnej
@sara20 no ved ani mi nehovor o setrení na IVF.. my sme si vzali pozicku.. kedze manzel ma 30 ja 28.. naprve dieta je najvyssí cas.. neni kedy setrit, tak sme to chceli riesit hned.. mame za sebou tento rok 2 IVF... a nic z toho.. "vyhodene peniaze" a to teda dost penazí... ked si teraz predstavím ze sme aj s cestovnym pustili uz cca 2500eur tento rok a bez vysledku... no brutal. a pritom satník a chodba v dome rozostavana a nedokoncena lebo niesu peniaze.. v zivote sme neboli spolu na dovolenke nikde mimo SR. no a ostava otazka, kde zobrat dalsie peniaze na dalsi pokus.. to ani nespomínam ze tieto pokusy budeme este nejaku dobu splacat ☹
@zuzulik85
Tak som sa prave vratila z roboty, nastastie tam nebola veduca, ake stastie 😀 . Tak som si len pokecala s kolegynami, jaj len to je strasne, ked vsetky o TOM vedia....nechcela som to takto, ale nedalo sa utajit, ze idem na umele oplodnenie...a uz sa to potom samozrejme roznieslo medzi vsetky kolegyne, potom sa nemozem cudovat, ze ludia v meste riesa, ze som tehotna. Aj teraz som zas pocula tuto "novinku" 😠 . No katastrofa ako to ludia musia riesit....No ktovie ci tie stresujuce situacie mohli zapricinit, ze ti to nevyslo...Ved neda sa byt vzdy stastna ako blcha. Ja si myslim, ze to ci sa to teraz podari alebo nie velmi neovplyvnim. Jasne snazim sa az tak velmi nenamahat, ale zasa nelezim cele dni na posteli, to by som zasa psychicky asi nezvladla. Je to vo hviezdach.....A to mas pravdu, ja by som tiez teraz radsej bola niekde kde by som bola sama, alebo kebyze mozem zaspat na 2 tyzdne a prebudit sa az na vysetrenie krvi 😀
@zuzulik85
Je to naozaj strasne kolko penazi stoji to IVF, moj gynekolog sa vobec netaji rozhorcenim nad tymito centrami, ze ako sa nabaluju na cudzom nestasti...Ja sa radsej s nim nepustam do diskusii, ale ano ma pravdu....ked som teraz rozpravala kolegyni, ze sme dali cca 1200 Eur a to nam este zakrok v podstate preplacala poistovna, hned povedala, ze ona by urcite na to nemohla ist....Tak ja som tiez mala predtym ine plany s tazko zarobenymi peniazmi - byvame v starom byte, treba nam prerabat bytove jadro, novu kuchynu, nove vchod. dvere atd. Ale dieta ma prednost. Len ma stve, ze my si platime tolke peniaze len ze pokus o dieta, nie za dieta. 😒 . A ty, alebo aj ine, co to uz absolvovali viackrat, ani nehovorim....
kocky ake vysetrenia ste potrebovali pred odberom vajok.nie nahodou krv,interne.
@sara20 ano presne tak ...krv aj interne 😉
@slavka_2012 dobre som si zapamatala. 😉 😉
@merry1001 budúci víkend 26.10. o 14 h Áno chodím vždy 14 deň po iui na odber krvi
@trulinka ahoj, no az teraz som sa dostala k PC.. no ako som dopadla? presne ako som si myslela ☹ nepodarilo sa... takze mi dal doky na vyber, ze bud dame toho mrazeneho uz tento cyklus, alebo ma najprv vysetrí ci je moja maternica ok. ci tam nieje nejaky zapal alebo nieco preco moje telo neprijíma embryjko. neviem presne aky vyraz pouzil 🙂 takze buduci tyzden vo stvrtok idem znova na uspavacku.. kedze vysetrenie je v narkoze.. ach jaj. zasa si pospinkam 😉 za posledny pol rok budem uspata uz 3x.... to mam za to ze cely zivot mi nic nebolo 😀 a potom sa uvidi, ak bude vsetko ok tak buduci cyklus dame mrazacika.. inak som si dnes urobila radost v obchode 😀 aspon nejaka pozitivna udalost dna.. kupila som si fajnte tmavozelene nohavice. nebola by som povedala ze sa odhodlam do takej farby, ale fakt sa mi zapacili a super sedia.. aj tak uz nemam co na seba kedze priberam a priberam.. tak aspon z toho sa tesim.. a ty ako? ako ti to ubieha?
@sara20 joj, drzim ti palce nech ti to hned vyjde... ja som uz tiez rozmyslala nad nejakym vestením.. ale nepoznam nikoho v tomto kraji, kto by zodpovedne vestil.. este v zivote som si nedala vestit.. ale laka ma to.. isto to tiez prida psychike vedomie ze mam vyvestene babo alebo tak.
@zuzulik85
joj, tak to ma mrzi, ze budes mat opat starosti..... ☹ . Ale tak lepsie, radsej nech ta poriadne vysetria, ako sa hrnut do dalsieho kola, az je tam nejaky zapal alebo co....Aj ti Dr. povedal, ze co mohlo byt pricinou neuspechu, ci nic? Lebo mne nikdy nic nepovedali, ze preco sa 3 IUI nevydarili...Takze ostavas nadalej na PN, hej? Ja som bola dnes u gynek. na formalnu kontrolu PN, len po peciatku som si bola, objednal ma opat o 2 tyzdne, to uz budem vediet na com som. Len som tak rozmyslala, ze az to nedajboze teraz nevyjde, tak to rovno ostanem na dalsej PN, lebo naco papierovacky, vybavovacky, ked potom budem na tom opat ako teraz....joj, len ta vyplata bude katastrofa 😒 . Fajn, ze si si kupila nove gate, aspon kus radosti, ja som si minuly mesiac krasne satocky fialove objednala z netu, lebo sme isli na oslavu a tiez som sa im velmi potesila, lebo aj ostatni ich pochvalili, dokonca aj pan manzel, co si take veci nezvykne vsimat 😀 .

@putna ahoj,pre o teda az za tak dlho?Aky mas problem?S tehotenstvom?A alebo B skupina?