Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@zuzulik85
Tak to som rada, ze bol Dr. ku tebe zlaty, ta moralna podpora z ich strany je fakt dolezita, on by mal mat urcite aj zaklady psychologie 😀 . Ked som tam, tak sa vzdy drzim, ale do telefonu som uz urcite musela byt parkrat hystericka, obzvlast ked som s nim volala a povedal, ze hned na druhy den rano mam prist a ja som mala problem v robote vybavit si tak na rychlo volno, to boli pre mna take stresy ☹ . V podstate sme na tom podobne, u nas tiez zistili problem na muzovej strane, tak mna nejako specialne neriesili, len ten hormon. profil mi robili. No a tie pocity? Nechcem nic predbiehat, ani to este uplne nevzdavam, ale nemam pocit, ze by to bolo vyslo....ale neskutocne rada by som sa mylila. Absolutne ziadne zvlastne pocity nemam, az na to dost intenzivne pobolievanie v podbrusku a krizoch asi na druhy den po vklade, sa citim ako by som v sebe embryjko nemala 😢 . Teraz som nemohla v noci spat, neviem preco, tak som sa len prevalovala a rozmyslala. Inak nevies ako to je, ked to nevyjde, ze embryjko sa neuhniezdi, tak sa same v maternici rozlozi? Ked je take malicke, alebo ako to je....No v kazdom pripade, vcera som si kupila 2 testy, ale chcem vydrzat az do buduceho piatku.....
@trulinka fu, tak to netusim ako to je.. skor by som si myslela ze sa to embryjko prestane vyvyjat a vyplaví sa. ale to je len moja uvaha..
no a ja po vklade kym som cakala 2tyzdne so popravde citila ze to nevyjde... neviem ci tie zenske pocity, ten 6ty zmysel funguje aj na toto.. ale ja som tak nejako citila ze toto nieje to spravne embryjko. snazila som sa na to nemysliet ale taky nejaky ten pocit som z toho mala taky. Takez ked ty citis ze by to malo vyjst, tak to urcite vyjde. tazke je cakat na den testovania.. ja som testovala az 13ty den, 14ty som sla na krv, tak preto som den predtym testovala, no uz vtedy som vedela ze to nevyslo, ale pre istotu.. ktory den po transfere uz si?
@zuzulik85
Ved toto, ja mam tiez ten pocit, ze to nevyslo a potom sa aj tazko rozmysla pozitivne, ked pocit mam iny ☹ . Aj po tych IUI som vzdy mala pocit, ze to nevyslo a zial mala som vzdy pravdu. Ale aj vtedy som sa snazila drzat a nerevala som cele dni, len potom ked to bolo potvrdene, ze to nevyslo....Joj aka som dnes pesimisticka, ani neviem co tak zrazu, este vcera som mala fajnu naladu, aj napriek tomu otrasnemu pocasiu. A dnes ked je krasne, tak som takato...ale viem aj z casti preco....zasa musim ist dnes do roboty, treba im s niecim pomoct a dnes uz urcite nebudem mat take stastie, ze tam nebude veduca a budu sa zasa vsetky vypytovat, ach jaj. ☹ .Som dnes 6-ty den po ET. Tak neviem, mozno by som uz mohla mat nejake mierne priznaky, az by to vyslo, co ja viem...
@zuzulik85
Inak s tym, ze si si dala pohar vina, to je uplne v pohode. Daj si, ved si zasluzis. 😉 Ja som vcera mala chut, lebo muz si nalial za jeden poharik fernetu, ale odolala som a namocila som si len prst 😀 . Ale az by mi toto aj nevyslo, urcite si nieco vypijem aspon kus na nervy. Len ma stve, ze ja si mam robit test buduci piatok a na dalsi den v sobotu mame ist ku kamoske na oslavu 30-tky, tak si vies predstavit, az mi to nevyjde ako sa asi budem citit, ja neviem ci tam vobec budem schopna ist, len ich budem deprimovat. Joj, tak blbo to vyslo, ale zas na druhej strane, ak by som nahodou mala test pozitivny, tak by to bolo nieco uzasne.... 😀 .
@trulinka ze si dnes pesimisticka za to podla mna mozu tie hormony.. obzvlast ked je na teba vyvyjany tlak kedze uz je embryjko v tebe a uz sa len caka na vysledok.. este pocas stimulacie nieje taky velky tlak, tak aj nalada je taka normalna.. alebo za to moze lutinus a utrogestan.. tiez ma chytali vselijake stavy prave pocas tych 2tyzdnov cakania.. hlavne ako som ti pisala na moje narodky to bolo najhorisie.. kazdy mi volal a blahozelal a pytal sa co a ako.. a mne to vsetko velmi stuplo do hlavy.. vtedy som revala a nevedela som prestat.. uplna depresia.. teraz som uz zasa v pohode.. takze nehladaj za svojími depkami nic ine ako len tie hormony.. no a obzvlast si uz v polke cakania, to je najhorsie obdobie. ale neboj. vsetko bude super a urcite sa to podari! len to nesmies vzdavat. bolo by fakt super keby si sla na tu oslavu naladena a tehotna 🙂
no mozes byt zatial este kludna.. mas toho dost v zalohe.. narok na nervozitu a depresiu mas az pri poslednom embryjku 😉 takze zatial hlavu hore, ziaden stres a vela kludu 😎 a ked toto embryjko pojde do skolky zajdes pre druhe 😉 mysli na to. 😀
Ale chute na fernetik su silne, ze? ja som mala najvacsiu chut na poharik prave ked som nesmela! je to jak naschval! 😀 😀 😀 hehe
Baby chcem Vás len povzbudiť, že to určite výjde! Mne to konečne vyšlo, aj keď to nechcem ešte zarieknuť. Som v 6tt, takže sa stráááštne teším. Predtým 2 neúspešné IUI a jedno IVF. Teraz sa jedno z 2 zmrazených embryok prijalo.
@zuzulik85
Jeej, dakujem za povzbudenie, si taka zlata, som rada, ze si spolu piseme 😉 . Uz mi je kus lepsie ako mi bolo rano, ja som to aj cakala taketo stavy. Som rada, ze aj ty si uz v pohode, viem si predstavit, ake to bolo neprijemne ked ti blahozelali a vypytovali sa ta, ked sa ti akurat o tom nechcelo rozpravat. 😒 . Veru akurat vtedy ked clovek nemoze tak ma aj chut aj moznost si vypit. Ved v septembri ked som si uz pichala injekcie a mala zakazany alkohol sme boli svagrovi na 40-tke - tak si vies predstavit ake to bolo blbe, no naozaj okrem vermutu na pripitok som cele poobede a vecer nepila absolutne ziadny alkohol. 😀 .
@trulinka aj ja som rada ze si piseme 🙂 mame vela spolocneho a je fajn sa vyrozpravat s niekym kto ma pochopí.
ja som pocas stimulacie a cakania na vysledok sa nicoho alkoholickeho ani nedotkla, aj ked chute na radler boli... no a najlepsie ze muzik mi na narodky okrem ineho doniesol aj moju najoblubenejsiu bombonieru a to visne v cokolade.. su v 12%alkohole a zostatkovy alkohol udávali 5% na jeden kusok... tak mi slina tiekla 😀 ale odlozila som to kedze som nemohla.. no teraz som ju celu zjedla sama za 2dni 😀 😀 😀 mnam!
inak som rada ze sa uz citis trosku lepsie, depka je to najhorise.. ja dufam ze ak sa to podari tak take stavy nebudu trvat celych 9mesiacov 😀 ale náladovost asi patrí k tomu 😎
@zuzulik85
Juj veru, ktovie co nas caka ked budeme tehotne 😀 . Ja som sa vzdy bala rannych, resp. celodennych nevolnosti, az ma to postihne, tak to budem velmi tazko znasat 😝 . Tak vidis, aspon nieco, mohla si si vypit a zjest dezert - ja mam taky tiez rada. Inak mne vcera kupil muz tiez visne v cokolade, ale normalnu cokoladu, tam by nemal byt alkohol. Teda dufam, lebo uz som z nej poriadne odjedla 😀 . To je pre mna ako droga, cokolada . Ale teraz sa nejdem trapit nejakym kileckom navyse, teraz to mam hadam dovolene 😉.
@trulinka ja som pocas 2tyzdoveho cakania chytila maniu na kremese... ale ze brutal.. s muzom sme jeden den sli o 22hod do tesca pre kremese.. no nemali, tak na druhy den siel ku svojej sestre ktora ich doma napiekla a doniesol mi celu tácku! srana je ze teraz mi uz kremes nechyba, nemam nejaku chut na neho.. ale vtedy by som za kremes aj vrazdila 😀 hehe.. tie chute a pocity su brutal pocas toho cakania.. trochu ma prekvapilo, skor som cakala ze ma hadam chytia chute na kysle uhorky alebo take nieco kysle.. ale prave naopak.. sladke, sladke a sladkeeeee 😝
@merry1001 ja som si chodila pichat na 17tu. ku svagrine sestricke v nemocnici.. poobede mi bolo lepsie, lebo ked sme sli na kontrolu do martina nemusela som sa stresovat s injekciami.. mne to vyhovovalo skor po obede. aj som sa dokyho pytala kedy je lepsie. povedal ze je to jedno kedy, ale nech je to stale v jeden cas. takze sa rozhodni ako to bude tebe naj vyhovovat.
@zuzulik85 neboj sa aj na teba si už raz štastie sadne keď sa unavý. Ja som do Iscare chodila 2 roky a o bábo sa snažíme 3 roky a o jedno sme prišli v 11 tt. Bolo to hrozné, ale ja verím že detičky budeme mať. Teraz len oddychujem v postielke, aby to nemalo podobný scénar ako pred 3 rokmi.
Hmm,nerozumiem teraz,dnes odchadzam z Luciek a vcera vecer ked som bola na wc,tak asi 10 minutove spinenie,ale uplne jasnocervene kvapky krvi,potom uz nic,ani dnes nic,dnes som 22 dc,ovulku som mala 12ty den,taze vcera 9ty den po ovulke.Stalo sa Vam to?
@katrinkab tak len oddychuj.. a dakujem za podporu.. je pravda ze sme len na zaciatku skusania.. ale clovek caka ze umele oplodnenie sa musi podarit hned.. no to som si myslela aj o prirodzenom procese po vysadení antikoncepcie.. a tiez prislo sklamanie.. vsetko sa musí komplikovat 😀 dnes ideme nakryt nasu labradorku.. tak hadam to vyjde aspon jej 😀 aj ju sa snazime nakryt uz 3tí krát.. a zatial nic sa nepodarilo. byvame asi v nejakej divnej zóne 😀

@trulinka no doky zatial nevie preco to tak dopadlo.. ale bol zlaty.. prisla som tam uz taka zmierena s neuspechom.. no ked som mu povedala ze mam MS tak ta jeho reakcia bola taka zlata... s uplnym smutkom povedal "aaaale nie" a ked som odchadzala tak povedal ze mu je to luto ze to znova nevyslo. je taky fakt ludsky. No uvidime buduci tyzden to vysetrenie ako dopadne.. mozno ze mi nieco najde.. zatial bol problem len s manzelom.. ak by sa k tomu pridal aj moj problem tak ma asi klepne. ale som rada ze hlada riesenie. ze to nieje len o tom ze skusame skusame a skusame... ale ozaj rozmysla co by to mohlo byt a preto mi navrhol aj toto vysetrenie. Hned moja prva myslienka bola kolko to zas bude stat.. ale doky povedal ze tento zakrok preplaca poistovna, takze fuu, super. no som zvedava. len zasa ta uspavacka.. nic nejest, nic nepit.. a rano cestujem sama. zrejme sa s muzikom stretnem v martine.. najhorsie je rano cestovat okolo 5tej bez kavy !!!! 😀 ale tak ked si zapnem navigacku aspon sem tam nejaky hlas ma prebere 😀 aj ked cestu uz poznam..no vyhoda ci nevyhoda.. vcra som si dala s muzom pohar vina 😝 hehe
drzim ti palce nech tu marodku potiahnes aspon na 3roky 🙂 s materskou. inak ako sa citis? mas nejake pocity ze to vyjde, alebo vnimas ze mas embryjko v sebe?