Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@trulinka ja by som radsej divcatko... vzdy som chcela mat chlapcov.. ale pred 2rokmi ked u mna bola sestra so synovcom mal este len 3 roky, tak v noci okolo 1-2hod chytil zachvat laryngitídy. Vraj to vo vacsej miere postihuje chlapcov ako dievcata.. no a ten zachvat bol strasny... drzala v rukach 3 rocneho chlapceka co sa nevedel nadychnut, cely bol uz cerveny ako keby chcel zvracat, ale nic z neho neslo, lapal po dychu, boli sme doma len my dve vtedy, ked na mna kricala vnoci tak som hned vyskocila, volala zachranku.. no kym sa tam clovek dovola tak som aj zabudla jak sa volam.. hroza. no strasny zazitok to bolo cele.. od vtedy som v takom presvedcení ze by som chcela radsej babu.... a predsa aj do buducna.. 2 zenske hlasy v domacnosti proti jednemu muzskemu 😀 hehe
no tak uz si bola na oslave? takze ten dezertík to zvladol u teba 😀 a ako si vysvetlila to ze si nepila alko na tej oslave??? hmmm??? 😝
inak to je fajn ze este ti nebyva zle.. aj ked si myslim ze to este len príde..
a dakujem za podporu.. si fajn baba 😉 😎
babi naozaj je nalepse is tomartina iskare jasom tam bola anaprivikrat som otehotnela asom 22tisni tak trisim vsetkim setki palce cavki
nemanedo namna otazki rada pomosem aotpovem navase otaski cavki 🙂 🙂
@zuzulik85
Ty si fajn baba 😉 . Ano dezertik to u mna prezil, odovzdala som ho kamoske, keby vedela ako dlho a s vyplazenym jazykom som ho obzerala 😀 . Tak tato kamoska vedela, ze ideme na umele oplodnenie, aj to ze som na PN-ke, ved ked sme sa u nej zdrzali len cca 1 hodinu, bolo jasne, ze nieco nie je v poriadku....Takze ona zrejme aj svojej rodine povedala co je vo veci a preto sa ma taktne na nic nepytali, bola som im za to vdacna...Ja ani neviem preco, jednoducho odjakziva som chcela mat dievcatko, asi preto aby som jej mohla zapletat vrkoce, kupovat sponky, vselijake cacky a tak. A obzvlast preto, ze v manzelovej rodine je velmi vela chlapcov - ved muzovi surodenci maju dokopy 6 chlapcov a len 1 dievca.... 😉 Ale ked bude chlap, aj tak sa samozrejme budem tesit, aspon prispejeme k tej kope.....To musel byt otrasny zazitok s tym sestrinym chlapcekom, ja sa vzdy bojim takychto situacii, ze ako by som to zvladla. Uz som aj rozmyslala, ze sa prihlasim na kurz prvej pomoci, pretoze zo zdravotnickeho kruzku zo zakladnej skoly si toho vela nepamatam 😒 . Tak zle mi zatial nie je, ale sa mi zvykne sem tam zatocit hlava, zrejme mam nizsi tlak, tak to radsej spomeniem gynekologovi....Inak dnes som objednala obojok proti stekaniu pre nasu usatu herecku, lebo strasne vyvadza, tak som zvedava co to bude 😉 .
baby ...nemáte náhodou zvyšný clostyl? Ďakujem
@trulinka
Ty si teda rýchla, ďakujem za odpoveď. To je zvláštne, že ťa neposlal na laparku. Bola si u Gala, hej? Mňa na laparku posiela, lebo mám predpoklad na endometriózu. Ak sa potvrdí, tiež pôjdem na IVF. Koľko ťa to vyšlo? ako dlho sa pichajú ie injekcie. Od 1DC po ovu? jedna za deň? Veľa otázok mám, viem 🙂.
@crazybabenka
ahoj, zial toto nemam....
@ninica
Ano u Gala som, neviem neposielal ma na ziadne vysetrenia, nam zisitili pricinu v manzelovych spermiach, tak mna tak nejako do detailu neriesili. Ja som mala dlhy protokol, cize som zacala pripravnou fazou na 16 den cyklu tabletkou provera, potom som brala decapeptyl - injekcia do brucha a ked som dostala menzes, tak na druhy den zacalo ist do tuheho 😉 - zacala som stimulacnu fazu, pichat si injekciu gonal, dalej ten decapeptyl a fraxiparine na riedenie krvi, cize 3 injekcie denne. Takto som pokracovala pokym sa mi nevytvorilo dost folikulov a ked boli uz poriadne velke, isla som na odber vajicok....To som samozrejme casto chodila do MT na krv a ultrazvuk aby mi vedeli urcit presne davky tych injekcii, aj aby videli ako mi rastu folikuly. Tak u mna trval proces pripravy na IVF az do transferu embrya presne mesiac. A vy mate ake problemy, preco nemozete otehotniet? Inak po tej laparke sa mnohym parom podarilo otehotniet aj prirodzene, tak sa drz 😉
@ninica Ahoj, ja som bola na na laparke po prvom neuspesnom IUI, zistili mi, ze vajcovody mam prechodne a ze mam slabsiu endometriozu, tak som potom skusila este druhe a tretie IUI, zial nevyslo, tak som podala ziadost na IVF, pauza myslim nemusi byt ziadna. . .ale caka sa na schvalenie minimalne mesiac. . .
My sa snažíme dva roky, manžel je úplne ok. Už chápem, prečo ťa neposlali na laparku. Mne nezistili, akurát endometriózne cysty. Som zvedavá na tú laparku, čo ukáže. Čítala som, že sa môže zadariť po laparke, ale bojím sa, že tam nájdu zrasty a kdejaký bordel. Našťastie som z okresu Martin, tak dochádzanie ma netrápi.
Ako vám vlastne dopadlo IVF? Podarilo sa? Dúfam, že áno.
@trulinka ja mam este v pamati kurz pomoci z autoskoly.. takze zaklady aspon viem.. a vzdy som si myslela ze dokazem zachovat chladnu hlavu a nepanikarit v takych situáciach.. bola som o tom presvedcena.. no zistila som ze som uplne mimo v takej situacii!!!! este to prislo v noci, takze uplne vytrhnta zo spanku som bola a normalne mi potom preskakovalo. bez srandy.. ked uz bola sestra s malym v nemocnici a ja som sa vratila domov ze aspon trosku dospim do rana, tak som sa zlozila v obyvacke a normalne som pocula ako sa otvaraju a zatvaraju vchodove dvere, pritom nikto nevosiel. bola som doma uz uplne sama. po chvilke som pocula ako bezí moj pes po chodbe a skace ku mne na gauc a z papule pusta lopticku. normalne som citila ako do mna buchla lopticka, otvorila som oci.. a bola som sama!!!! nikde nikto, pes vonku.. no uplne halušky sa mi zdali. pripisujem to tomu ze som bola doslova vytrhnuta zo spanku šokom, ked sestra na mna hystericky volala nech volam zachranku.. a ked som videla to ubohe dieta ako sa dusí, uplne sa mi roztirasol hlas. no brutal.. este ze mame 112 .. keby som si mala spomenut ci mam volat 150 ci 155 asi by som skoncila na 158.. no hroza v takej chvili zachovat chladnu hlavu.. 😝
takze obojok proti stekaniu? to nieje taky co jej bude davat "impulzy" ked zasteka? take elektrošoky? ja velmi take neuznavam. kamarat zo susedstva kupil pre psa obojok aby im neutekal. a funguje to tak ze hranici pozemku je nejaky snimac a ked sa pes k nemu priblízi zacne pípat a psovi ustedrí sok z obojku.. odvtedy je ich pes uplne iny. je bojazlivy. Ucel to sice splnilo.. pes sa k brane ani nepriblizi.. ale neviem no.. hadam obojok proti stekaniu bude miernejsí.. kazdopadne ked byvas v byte asi to susedov uz hneva to stekanie.. no daj potom vediet ze ake to je.
@ninica po laparke je vacia pravdepodobnnost otehotniet, hlavne vraj prve 2-3 mesiace, tak mozno sa zadari.. .sak ziadost si podat o ivf môzes a kedy nan pôjdes bude na Tebe, klune po polroku od schvalenia. . .ivf je teda aj dost nakladne. . .som pocitala, ze ak teda bude potrebne predlzovat kultivaciu a bude co zamrazovat a uskladnovat, tak cca 1300 € bez nafty nás to výjde. . .
@merry1001
uff, to sa mi zdá teda dosť! Jj, žiadosť si podám určite hneď. Vraj mám na to jeden rok, aby som to využila. Presne ako hovoríš 2-3 mesiace po laparke je najvačšia pravdepodobnosť, aj preto chcem počkať. A tiež budem mať cca do apríla skúšky v škole, tak nech na IVf nejdem celá vystresovaná.
@ninica Ja som mala IUI minuly rok, tento rok som mala do juna pauzu, lebo som koncila VS, tak by to asi nemalo zmysel. . .sam stres, tak som to az po lete rozbehla. . .tak uvidime. . .a cena je dost vysoka, cakala som o nieco menej, ale ak ma partner dobry spermogram, tak sa asi do 1000 € vopcháte. . .
To dúfam, že to nebude až také drahé, ale počítala som ešte menej ako 1000. No čo už, dovolenku si v lete nedoprajeme 😒 .
@zuzulik85
Uf, tak uplne chapem, ze si musela byt v soku pri takom hroznom zazitku a obzvlast ked to bolo v noci. To by bol kazdy v soku. Ja som sa raz strasne zlakla ked mi mama spadla zo schodov hlavou dole, ostala lezat, vsade tiekla voda, lebo prave umyvala schody a mama velmi nariekala...Vies co som urobila ako prve? Ako uplna krava, nie zeby som ju zacala dvihat a teda pytat sa jej ci ju nieco boli, ale ja som telefonovala ocovi do roboty, ze mama spadla zo schodov....ako take decko soplave 😔 Takze tak, ked je clovek v soku sprava sa nevyspytatelne a toho sa bojim...Aj ked si vraj moj bratranec este ako maly 4 rocny chlapec velmi rozbil hlavu o radiator, vsetci - jeho rodicia a stari rodicia iba v nemom uzase na neho pozerali a len moj oco ho rychlo ratoval.....Ja som robila autoskolu este pred x rokmi a vtedy sme tam prvu pomoc nemali....aj ma to mrzi, kebyze u nas je nejaky kurz tak sa prihlasim, ale zasa cestovat do okr. mesta, neviem, neviem 😒 . Inak co sa tyka toho obojka samozrejme, ze aj my sme proti elektrosokom, my sme objednali taky na baze ultrazvuku, bude vydavat pre psika neprijemny zvuk ked bude stekat. Ide aj o susedov, ale hlavne o nas, ked niekto zaklope na dvere, alebo zazvoni, nasa herecka s obrovskym stekotom vyleti ku dveram a neda sa zastavit, nieco neskutocne....a ked tak lezi pri mne na gauci - ako napr. teraz, je klud, ticho, a ona odrazu z nicoho nic tak zbrechne a vyleti ku dveram, ja nemam daleko od infarktu....A vcera aj muz podotkol, ze teraz by nebolo dobre aby som sa stale takto strasne lakala, tak sme skusili obojok, no som zvedava co to bude 😉 . A ako sa ma vasa herecka? Este nepribera? 😉
@trulinka a je u vas nejaka autoskola? tam musia robit kurzy stale.. ja som bola na kurze vo FALCK. robia vselijake kurzy.. pozeram a nasla som tu link. skus im prípadne poslat mail, kde najblizsie k tebe robia skolenie.. je to tak na pol dna skolenie.. http://www.falck.sk/firemni-klienti-a-instituci...
ale zas clovek sa vela docita aj na nete ohladom toho..len treba vela studovat a hladat..
a to s tvojou mamou, to ti uplne verim ze si ako prve myslela na nepodstatnu vec. clovek z toho soku fakt nevie co skor. Je to brutal ako sa to v hlave prepne.. no a mna najviac nasralo v takej chvili to, ze kym som sa dovolala pomoci... keby ma niekto prepadol a krvacala by som niekde na chodniku tak kym by som sa dovolala by som aj vykrvacala.. najprv to upozornenie ze je to tresne volat bez dovodu, to trvalo dost dlho ten oznam.. potom zvonilo, tam zdvihla pani a kym som jej koktajuco opisala situaciu po 5min mi povie ja vas prepojím... 😠 ma skoro kleplo.. a druhej pani zas to iste cele dokola vysvetlovat.. a medzitym sa dieta dusí.. no extrem! podla mna by ten oznam na zaciatku hovoru tam vobec nemal byt.. nech to daju niekam na bilboardy, do novín a na rozne reklamne plochy aby sa to ludom vrilo do pamate.. ale nie ked clovek surne potrebuje pomoc toto pocuvat.. ved kazda sekunda je draha!
.....Inak som zvedava ci ten obojok bude ucinny..
ale urcite je to dobry napad.. hlavne ked ta takto ľaká. to urcite. nasa zatial nepribera.. zas je to len tyzden... takze zatial este nic.. stale pozeram ci sa nezvacsuje alebo cecíky ci sa nenaplnaju.. ale to hadam zbadam az tak po mesiaci. teda dufam ze sa to podarilo.
ahojte baby, neboli ste vcera niektora v Iscare? nechystate sa niektora teraz na IUI ? 🙂

Ahojte baby....ako to je pri nepravidelnej menštruácii a pri pichaní injekcií....??? stalo sa to už niektorej z vás? dakujem za odpovede.... 🙂