Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@simik22 ja som tam bola minuly tyzden a to som mala 13 DC a dohodli sme sa , ze ideme az v novembri , teraz to aj lutujem uz som mohla mat po...Predpisal mi lieky, trosku ma to zarazilo ja ovulujem uplne ok- dufam, ze nezacnem reagovat etremne rychlo 🙂)mne buduci tyzden pride mrcha a ratam tak okolo 20.11 by to mohlo aj ybt, je to vase prve IUI??
@domuska11 ano, vyslo to na prvy sup 🙂 je tam sanca len 18 % ze to vyjde a predsa 🙂 no mne pri tych prvych vysetreniach brali krv, na AMH hormon, atd ale teraz uz nie. Pred 2 rokmi som brla clostyl, 3 - 7 DC 1 tabl denne, teraz mi predpisal 2 tabl denne, ked ti mam pravdu povedat, aj sa trosku bojim, ze narastu 2 foliky a oplodnia sa oba. neviem, ako by som to zvladla s 2 drobcami pri tej mojej vichrici 😀
@zuzulik85
Dakujem za link, pozerala som to...to je parada tie kurzy robia aj specialne pre rodicov, si predstav 😉 . Len ten FALCK ma sidlo v KE, inde zrejme kurzy nerobia, ale skusila by som mozno cez cerveny kriz, aj tam robia kurzy a to by sa mi dalo asi aj v mojom okr. meste, len suma tam nebola napisana....Tak to muselo byt na porazenie, ked si volala na pohotovost a najprv pocuvat upozornenie, ze je trestne volat tam nadarmo, ja si take nepamatam ked som starkej volala sluzbu, len viem ze ma niekde prepli a potom uz len cakat...Tak dnes som bola u gynekologicky svojej a neviem preco ale krv mi este nebrala, len vagin. sondou ma kukla zo spodu....zdalo sa jej, ze vidi nieco velmi malilinke v hornej casti maternice, ale ze je este velmi skoro na nejake hodnotenia, ze mam prist o 10 dni...takze tak, nie som velmi mudrejsia ako som bola... Len ze sa mam teraz velmi setrit, este ze som na PN-ke 😉 .
@trulinka a do iscare si sa neobjednavala??? na krv a aby ti potvrdili vysledok..
no a tie kurzy robi aj cerveny kríz, teraz som si spomenula ze sme v autoskole mali na vyber obe spolocnosti.. nepamatam si presne kolko to stalo.. beha mi po rozume 17eur ... teraz som dala do googlu cenu kurzu a vyhodilo mi toto.. http://www.kurzprvejpomoci.sk/kurzy-prvej-pomoc...
to si myslim ze sa oplati.. urcite je uzitocne to ovladat. a nieje to take drahe. si pamatam ze sme aj cvicne fukali do tej figuriny a pocitac to vyhodnotil.. moj vykon bol vtedy naj z pomedzi ostatnych skoliacich.. no neviem ci to s tou figurinou si precvicuju vsade na kurzoch alebo to len FALCK robil.. aj ten chmat sme sa ucili, ked sa niekto dusí. neviem uz ako sa to vola.. tiez tam bola figurina, tak sme ju stlácali kym jej z ust nevypadol predmet ktorym sa dusila. bolo to urcite uzitocne.. na konci bol test.. 🙂
Ahojte zienky,chcem sa spytat,ake mate skusenosti s tymto centrom,resp.,ktore centrum v MT je lepsie,Helios,ISCARE,v com je v nich rozdiel.... neviem si vybrat centrum,som po operacii kvoli endometrioze a este v umelom prechode,no neviem co dalej..... zienky,ktore mate/mali ste podobny problem?dakujem
@jaja9891 ahoj, ja som sa tiez rozhodovala mezdi tymito dvomi.. a rozhodla som sa pre ISCARE a nelutujem. Je to tam skvele. príjemne prostredie, neskutocne milé sestricky, skvelý doky Galo.. mna pri rozhodovaní medzi týmito dvomi pomohlo práve toto fórum. a susedka moja chodí do heliosu a tam je to vsetko 2x drahsie. ju jedno IVF vyslo na 2500 € mna prve vyslo na 1000, druhe na 1300 €.. jedna baba s ktorou som tam lezala na izbe mi povedala ze presla z heliosu, lebo jednak je to tam drahsie a prístup sa jej az tak nepozdaval. pouzila darcovske vajícka a hovorila ze v iscare jej za nizsiu cenu daju viac vajícok, v heliose ovela drahsie a v tej cene je menej vajícok... Urcite odporucam Iscare!!! 😉
@zuzulik85
Tak to ozaj nie je drahy ten kurz, ked prejde toto najkritickejsie obdobie, mozno sa na to dam, aspon nech mam lepsi pocit.....Dnes som volala s Dr. Galom a povedala som mu, ze som mala pozit. testy, povedal, ze nemusim chodit na krv ku nim, ze staci ked pojdem ku svojej gynekologicke, chvalabohu, ze sa nemusim trepat taku dialku opat. Jemu mam potom zavolat, ze ci uz na buduci piatok na sone doktorka nieco uvidi 🙂 . Musim sa ti postazovat ake stresy som dnes zazila 😠 . Vcera som isla ku svojej gynek. do susedneho mesta vzdial. 12 km od nas hlavne preto, ze mi dochadzal fraxiparine a utrogestan. Tak sme sa bavili, ze mi predpise rovno 2 balenia utrogestanu, nakolko denne ich stale uzivam 6 ks, nech mi to do bud. piatku vydrzi, ked pojdem ku nej opat. Ja som si samozrejme nepozerala na recept co tam napisala, ved nebudem kontrolovat doktorku, ani ma to nenapadlo. Prisla som do lekarne, ze utrog. nemaju, ze mi musia objednat, nech pridem zajtra. Tak som dnes prisla a lekarnicka mi dala len 1 balenie, vravim jej, ze gyn. mi predpisala predsa 2 balenia a ona mi ukazala recept a tam bolo napisane len 1balenie! Mna skoro vystrelo 😠 . Ze nech idem naspat za gyn. nech mi predpise aj dalsie balenie, lenze dnes uz bolo neskoro, zajtra a v piatok nerobi a mne by zrejme uz na pondelok lieky nevysli......normalne som sa rozrevala v lekarni, lebo som nevedela co mam robit - to tie hormony si so mnou robia co chcu 😕 . Nakoniec sa nado mnou magistra z lekarne zlutovala, povedala mi nech idem zajtra rano ku svojej obvod. lekarke, vysvetlim jej situaciu a poprosim ju, aby mi ona napisala recept a zajtra mi ten posr....utrog. pride do lekarne v susednom meste, uz dnes mi ho magistra objednala, takze zajtra sa este aj tam budem musiet trepat......Vies najlepsie je, ze vcera mi hovori gynek. nech sa teraz velmi setrim, nech som v klude a ona sama mi sposobi stresy, tak dakujem pekne 😔 . Takze takyto dnesny den mam na prd, okrem toho ma boli hlava cely den....Ty si aky mala den? Snad kus lepsi 😉
@trulinka fu, no pekne.. este ze si to vies vybavit u obvodacky.. a ze si sa rozplakala v lekárni.. 😀 tak to isto tie hormony.. clovek sa rozplace v uplne obycajnych situáciach.. no verim ze stresy riadne.. nevynahradila si si to obchodíkmi?? ja ked idem do vacsieho mesta..ja tomu hovorim ze idem za civilizaciou 😀 tak hned idem po obchodoch.. aj ked nic nekupim niekedy.. ale take potesenie pre oci.. a cerpam inspiracie.. inak moj den? tak muzik je na tyzdnovke a mame rozbombardovanu predsien a nedobudovany satník.. tak aby som urýchlila robotu tak som zateplila miestnost kde budem mat satník a polozila 4 dlazby vonku okolo kohútika. dnes ked som volala s muzom sa smial, ze ine zeny si chodia pozicavat ihlu a nit a ja si chodim k susedovi pozicat karbobrusku na dlazbu 😀 . hehe, ale co uz , som taky kutil.. no a ked pride manzel uz mu ostava len natiahnut novu stierku.. a cele dni sedim na nete a hladam inspiracie na chodbu.. uz sa tesím ked budem ukladat podlahu.. lebo to bude uz take finále.. a este som sa zastavila pre prechodku PN u obvodacky a odniesla som do roboty.. tam mi veduci hovori ze vcera dostavali stravne liskty za jul, ze ci dali aj mne.. za júl.. chápes!!!!! o 2 dni je november!!! tak taku mam fasa robotu.. este ze oddychujem na PN.. len som zvedava kedy dostanem vyplatu a stravne listky za september.. no co uz.. uz do konca roka nejako dobojujem s PN a potom dam vypoved ak sa mrazacik neujme...
@zuzulik85
Ej, tak ty si takyto kutil ? Sikovna si 😉. U nas je tiez kopec roboty, nechces dobehnut? 😀 . Ale nie, srandujem, mas toho dost doma.....No tak takto som sa rozculila dnes, ale to ako som tam revala ako male decko, to je sila 😕 . Nebola som po obchodikoch, lebo nebolo vela casu, ale buduci tyzden idem do okr. mesta na endokrinologiu so stitnou zlazou, tak tam sa chystam trochu pobehat 😉 . Veru to mas strasnu robotu, najhorsie je ked sa clovek nemoze spolahnut, ze proste v dany den dostane vyplatu, ja s tym problem nemam, vyplatu som mala vzdy na cas, ale strasne nizku a vyrobila som sa ako kon.....ved som musela byt aj na PN kvoli pretazeniu chrbtice z roboty, juj, odtial len odist.... 😒 Teba vypisala obvodna na PN-ku? Mna gynekologicka, tiez som si vcera bola po prechodku a odniesla som ju do roboty....Len sa obavam co bude so mnou, lebo ja mam teraz zmluvu na dobu urcitu len do 31.11.2013. Takze je jasne, ze mi zmluvu nepredlzia, ak im teda definitivne oznamim, ze som tehotna a potom co? Budem zrejme nezamestnana a na urade prace, no super ☹ . Neboj, ten mrazacik sa uz ujme.. 🙂
@trulinka hej u obvodacky som na PN. kedze gynekologicku mam v kosiciach, co mam tak 200km. po prestahovani sa tu som nenasla vhodnu gynekologicku.. tu su len starí uchilní doktori .. nic pre mna.. na vyber gynekologa som poriadne narocna. tak ja mam zatial zmluvu v robote na dobu neurcitu.. ako jedina.. vsetci tam uz maju na dobu urcitu.. no ja som sa tomu vzdy vyhla a ked sa zdohadali ze ja este nemam podipsanu zmenu zmluvy, uz som bola na PN 😀 tak som nic nepodpisala.. hehe.. ale je sranda ze ja som to tam mala najviac "na háku" a pritom mam najvyhodnejsiu zmluvu 😀 zabijem sa ked som sikovna?? 😀 😝 hehe
je tazke povedat ci ti predlzia zmluvu.. bolo by fajn, keby ti predlzili, aj ked si myslim ze prave preto robia zamestnavatelia zmluvy na dobu urcitu aby bolo lahsie zamestnaca vyhodit..
inak. uz si zacala vyberat kocík????
@zuzulik85
Fuu, tak to mas ozaj daleko ku gynekologicke.....Ja som zatial so svojou spokojna, ale teraz ma poriadne rozculila, ked mi take starosti narobila s tym receptom - ved jej pripomeniem, ked ku nej pojdem buduci tyzden 😅 . Joj, to mas super, ked mas zmluvu na neurcito, ja som mala len takto na urcitu dobu, ale viem, ze by mi ju boli predlzili aj nadalej, lebo nema kto robit....Ale ja som uz jednoducho nechcela trpiet dalsiu zimu v tejto robote, to je proste to najhorsie co moze byt, robit postarku v zime, brodit sa v snehu, vecne soplava, prechladnuta..... 😒 . Viem, ze su urcite aj ine strasne roboty, ale ja mam dost aj z tejto....Len sa obavam toho, ze ked ostanem nezamestnana, nedostanem ziadne peniaze, no ale nejdem to tu riesit, ved uvidim potom, hresit mozem aj neskor 😀 . Ja som sa obycajne na urade prace zvykla rozculit az do nepricetnosti nad tou byrokraciou a v tychto malych mestach ako byvam ja, este duplom 😠 .Inak kocik este nevyberam, taketo zalezitosti si necham az ked uspesne dobojujem aspon treti mesiac.....ale urcite som uz kukala nejake int. stranky a postahovala som si linky. Najpv musime porozmyslat kde vobec umiestnime postielku a tak, kedze mame mensie priestorove problemy 😉 . Ale to sa nejako poriesi....Ej ale som sa rozpisala, no ale uz koncim, tak zatial papa 😉
@trulinka fu, no postarka v zime to ma fakt tazke. to verím.. ja to mam podobne. tiez neplanujem sa na zimu vratit do roboty.. stojím 9hodín na jendom mieste takmer bez pohybu, robim len rukami.. no a v hale je taka zima ze aj 5 vrstiev oblecenia je malo.. a ked sa zakuri je strasny smrad a dym v hale, kedze kotol je priamo v hale a to ani nehovorim ze aby setrili, nekuria drevom, ale odpadom ktory nastrihame.. takze gombíky, zipsy, gumene napisy, handry.. neskutocny zapach.. take nieco by sa podla mna malo spalovat v spalovni, kedze horiaci plast a ine je podla mna nebezpecne dychat.. no nic z tym nenarobíme.. ak sa nepodari babo, davam vypoved.
a aka je tvoja gynekologicka? aka je asi stará, ake ma zariadenie? ambulanciu? cakaren a tak... ja som sa uz po gynekologicke obzerala aj okolo sliacu, kedze je tam par dobrych zariadení.. no podla recenzii z netu ked mi baba popísala ako ju zvozila doktorka, ze je nedoverihodna kedze caka prve dieta.. ze nech ju neotravuje z vsetkym co ju bolí a takeee.. tak ma to len utvrdilo ze ostavam s gyn.v KE !
@zuzulik85
No tak to si mozeme podat ruky - s robotou sme to teda nevyhrali! 😒 . Ty stale stojis na nohach v dyme a v smrade, ja sa zase neskutocne nabeham v kazdom pocasi a obvesana taskami....no proste bieda....Ja mam gynekologicku v Hnusti, je to starsia doktorka - ona ma dokonca vraj odrodila, hovorila mama, takze musi mat uz dost rokov 😝 . Prestahovala sa do novych priestorov, je to tam, teda aspon podla mna, na urovni, aj ked cakaren je malicka, ale je to tam pekne a utulne....Myslim ze vybavenie ma v pohode, len mala vela pacientiek, tak sa teraz strieda s jednym doktorom - ale on je tiez v pohode. Svoju doktorku mam rada lebo ku nej chodim uz roky, ona mi odporucila aj Iscare a velmi mi drzala palce a teraz sa tak potesila ked som jej povedala za ten pozit. test....No ale neviem dokedy bude ona este robit, kedy pojde do dochodku...Tak bolo by ti lepsie mat nejaku gyn. poruke, hlavne ked nieco necakane ta zastihne. Ja som mala obdobie ked som chodila ku gyn. ako na klavir - si predstav, ze cca tyzden pred svojou svadbou som "tam dole" chytila nejaku pliagu, ze vraj genit. herpes a to uz by som v zivote nechcela zazit.... 😒 .
@trulinka no ta moja na ambulanciu blizko nemocnice, no dolezite pre mna je ze nie v nemocnici, kedze neznasam nemocnicne a poliklinikovske prostredia.. ma krasnu velku vynovenu cakaren s moderným sedením aj cervena kozena sedacka tam je, detsky kutik a LCD TV v cakarni.. vnútri ma moderné vybavenie, prezlieka sa za zástenou, ona robí hlavne vysetrenia a dvere hned vedla robia ultrazvuk. maju jedne z najmodernejsích zariadení. minule mi spominala ze na priechodnost vajíckovodou pouzívaju novu metodu a ze z BA chodia ku nej na skolenia na ten dany prístroj.. ale to bolo pred 3rokmi tak mozno je ten pristroj uz teraz castejsí.. neviem.. a hlavne ked ma objedna na 10tu tak ma na 10tu aj zoberie.. neznasam ked mam niekde cakat a cakat.. a doktorka je mlada.. tak cca 40rokov. viac nie. a strasne zlata. Tak preto hladam nieco podobne.. dlho som bola proti muzovi gynekologovi.. galo je vynimka 😀 je pre mna zvlastne roztahovat nohy pred cudzim chlapom.. a co pocuvam tak tu v okolí su skoro vsetci starí a uchilny.. teda aspon recami.. ale mne by vadili aj uchilne reci... vsetci dobrí gynekologovia sa tlacia do vacsích miest.. a ja byvam akurat tak hlupo v strede.. ze vsetky vacsie mesta su vzdialene od 150 do 220km... Ale tak aspon to vyuzivam a navstívim rodinku v KE.. Maminu, sestru a brata.. aj rodit by som chcela v KE.. ja tým malým nemocniciam nejako neverím.. zatial som nemala take zeby som potrebovala vela chodit na gyn.. ak mam nejaky maly problem tak si kupim v lekárni taku masticku a mam pokoj. zatial som nemala nic zavaznejsie. no tento rok mam gynekologov uz fakt dost.. tolko som eset nohy neroztahovala.. ale tak umele oplodnenie si to zial vyzaduje.. 😝
Ahojte,ja mam zlu skusenost s heliosom a tak chcem zacat s iscare🙂 dufam ze to bude o nieco lepsie🙂
@zuzulik85
No, tak najst nieco podobne tu v stredoslovenskom kraji ako mas v KE bude dost tazke, to tam musi vyzerat super 😉 . To u nas taketo urcite nie je.....ale tak zatial som spokojna, snad to tak aj ostane...Ja som tiez nikdy nechcela chodit ku chlapovi gynekologovi, tak som sa aj potesila ked mi 1 IUI v Iscare robila Dr. Gatova, ale v ostatnych pokusoch som uz roztahovala nohy len pred Galom 😀 . My mame tiez rodinu v KE, ale uz sme tam velmi davno neboli, aj by sme isli trochu zaspominat na studentske casy 😉 . Aj my strasne sproste byvame, nic vacsie nablizku a u nas sa dokopy nic neda zohnat, preto musime takmer vsetko objednavat z netu....ale co uz, zasa je tu vacsi klud, krasna priroda a aj pre vychovu deti si myslim, ze toto je lepsie prostredie, netvrdim, ze sa niekedy neprestahujeme niekde inde, mozno do vacsieho mesta, ale zatial je dobre tam kde sme.....Joj, tak snad uz budes musiet roztiahnut nohy iba raz na KET....
@annastasia22
ahoj, ja mam dobru skusenost s Iscare, urcite vyskusaj.....
@trulinka no presne ako píses.. nic tu nieje.. bud vsetko objednavat z netu, alebo chodit do zvolena, bystrice.. mame tu jednu predajnu kobercov a ked som tam bola tak take nadhodene ceny ma ze ma hlava rozbolela.. extremne ceny.. tak sme koberec isli kupovat do Nitry... a to nehovorim aky maly vyber tu ma.. a to je tak so vsetkym.. su tu este 2cinske obchody, 1 hrackarstva a inak len banky a bary... ale stavaju nam tu kaufland a okolo by maly byt tie male obchodiky ako deichman, kik a take.. ale este nikto nevie ake presne.. tak sa uz neviem dockat.. uz len ten kaufland bude fajn zmena.. inak este chodim do madarska ked nieco chcem.. ale tam je to podobne.. same cinske obchody, akurat vo velkom.. ale mam pocit akoby tam zastala doba.. ludia chodia obleceny ako v stredoveku a chodia po meste tie pra pra prastareee modre autobusy.. ako bol vo filme snezenky a machri ... a mesto je cele jednosmeriek... takze vymotat sa tam autom je zazrak... ja som z toho dost casto zufala ze tu nic nieje.. som zvyknuta zo zivota v KE na nieco uplne ineee. a hlavne v ke cokolvek potrebujes zozenies!!!! a mas aj na vyber!!! tu??? velka zachrana je ten internet! aj to som rada ze funguje.. ja by som sa do KE stahovala hned.. ale moj muzik nieje velmi za.... ale raz si dupnem! 😀

@domuska11 v novembri? myslela si asi v oktobri? 🙂 dnes som 2 DC, zajtra zacinam s Clostylom, o tyzden v stredu idem na sono a vy?