icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

merry1001
3. nov 2013

Ahojte, prosim Vas, ktora bola uz na odbere vajicok pred ivf v iscare Martin. . .dostala som tam taky papier, ze co robit pred zakrokom, ze od polnoci nepit. . .co mat so sebou. . .neviem ho nikde najst, bola by jedna z Vas taka dobra a zoskenovala by mi ho, ak ho este mate? Vopred velmi pekne dakujem.. . .

slavka_2012
3. nov 2013

@merry1001 od 22:oo nepit ,nejest ....na odber nič nepotrebujes vsetko dostanes 😉

merry1001
3. nov 2013

@slavka_2012 ok, dakujem.

merry1001
4. nov 2013

Hotovo, mame 41 vajiiiicok, zajtra uvidime kolko sa oplodnilo.

trulinka
5. nov 2013

@merry1001
Fuuha, tak to je teda poriadna uroda 😉 . Tak ti prajem nech sa ich co najviac podari oplodnit a aby sa aj potom pekne vyvijali....Drz sa....

merry1001
5. nov 2013

@trulinka Uroda je, ale dost ma boli brucho. . .mam tam este tekutinu, tak mozno vo stvrtok este pôjdem na odsatie, v piatok alebo sobotu mam vklad. . .dne som volala, tak z 10 napichunutych sa 8 oplodnilo a zo zvysnych 31 sa oplodnilo 5, ale vraj este ich môze byt viac. . .ty si ich kolko mala? Uz si bola na krv?

trulinka
5. nov 2013

@zuzulik85
ahoj Zuzi....Tak ako, co mas nove? Ako prezivas toto hnusne novembrove pocasie? Ja nemam v podstate nic nove, vyzeram prave kolegynu postarku - ma mi dnes doniest ten obojok proti stekaniu, tak som veeelmi zvedava, ci to ma nejaky zmysel 😉 . Inak som len doma, zajtra idem na endokrinologiu na kontrolu a v piatok na ten ultrazvuk, snad ma uz Dr. potesi a povie, ze definitivne tam nieco je....Stale sme s muzom dost opatrni a v podstate sa o tehotenstve ani nejako nerozpravame, minule sa mi zdoveril chudak, ze sa aj v noci budi zo sna, ci som v poriadku, ze sa boji aby som nepotratila, hlavne kvoli mne, lebo ma pozna a vie ako zle by som nieco take prezivala 😒 . No aky citlivy, ani by som nepovedala. Takze tak, svokrovcom sme to este ani nepovedali, po telefone sa taketo veci nevravia a najblizsie ku nim pojdeme buduci mesiac, tak potom ak bude vsetko v poriadku, oznamime ze na svet pride ich osme vnuca 😉 . Tak sa drz, ahoj

trulinka
5. nov 2013

@merry1001
Tak to ta aj musi boliet brucho, ja som mala vybratych 25 a aj to ma dost bolelo brucho ....Nechodis na injekcie? Solu medrol, ci ako sa tie injekcie volali - to mala byt prevencia pred hyperstim. syndromom. Ja som tiez mala potom tu tekutinu, ale neodsavali mi ju.....Fuu, tak z 31 len 5, to je dost malo, ale aj tak ich mate dokopy pekne 😉 . Joj, nech sa len dalej pekne vyvijaju....Mne z 25 vajicok oplodnili 15, z toho 3 napichnute a 12 sa obycajne oplodnilo, ale potom to postupne klesalo, po tej predlzenej kultivacii nam nakoniec ostalo 7......Tak este 6 mame zamrazenych....Juuuj, tak nech ti to len dobre dopadne, velmi drzim place 😉

merry1001
5. nov 2013

@trulinka chodim na tie injekcie - 5ks ich mam predpisanych, aj doma si nejake picham, vraj kvôli zrazanlivosti krvi, mam ich ale az 20, tak neviem, ci ich budem vsetkych 20 pichat. . .bolelo Ta brucho pri pri moceni, sadani, vstavani? Ked kychnem, tak je to hrozne. . . neviem, ci je to ok. . .

trulinka
5. nov 2013

@merry1001
Ano na riedenie krvi mas zrejme fraxiparine, aj ja si ho picham kazdy den, uz pocas stimulacie som zacala a teraz zrejme cele tehotenstvo budem, ale uz som si zvykla....Tak to brucho ma bolelo hlavne ked som chodila, isla som na tu injekciu ku svojej obvodnej Dr. a ked som nahodou po ceste zakopla do nejakeho hrbolu, tak ma to velmi zabolelo, v podstate som sa mohla len tak tahat po zemi, ziadne prudke pohyby......Ale ty si musela a este aj musis mat poriadne zvacsene vajecniky, takze ta bolest je myslim normalna, ale ak by ti bolo ozaj dost zle, tak zavolaj doktorovi, zrejme ti aj nakazal aby si volala. Ja som mala napr. velky problem, ze po odbere vajicok mi Dr. predpisal Lutinus tablety a mna z toho strasne nafukovalo a vtedy ma tie vajecniky ozaj dost boleli, ale potom po vklade embryjka som zacala brat uz utrogestan, tak ta bolest pomaly presla.....

merry1001
5. nov 2013

@trulinka Presne presne, tiez mam Lutinus tablety na vkladanie, ale zatial som si ich dala len vecer a rano, tak sa mi zda v pohode. . .presne rovnake priznaky mam ako ty a ano, kazal mi volat keby nieco. . .tak som sa trocha ukludnila. . . dakujem 🙂

trulinka
5. nov 2013

@merry1001
No vidis, tak som rada, hlavne bud kludna a tes sa, ze coskoro ti vlozia embryjko 😉

zuzulik85
5. nov 2013

@merry1001 woooooooooooow.. to mozes aj rozdavat!!!!!! 🙂

zuzulik85
5. nov 2013

@trulinka jezis!!! mas dokonaleho chlapa!!! aky starostlivý.. to je super. viem si predstavit ako ta potesil ked ti to povedal.. moj take sklony ochranovat ma aj ked spi nema.. hehe. a ako prezivam tieto dni?? tak som ponorena do prerabky chodby a satníka.. som taky hnací motor.. aj ked uz muz zaspaval na gauci, musel sa zobrat a postavit sadrokartonovu priecku!!! 😀 uz chcem klást podlahu.. no od toho sme este daleko.. ale kazdy tyzden vidiet kus roboty. no samozrejme dnes odisiel na tyzdnovku a mne zostalo kopec roboty. ani drevo mi nenanosil ku kozubu 😀 strasneeee.. ale nevadí, potrebujem pohyb, neskutocne ako som vykysla cez marodku.. zajtra mam volat dokymu ohladom vysledkov tej vzorky maternice a dohodneme sa na dalsom kroku.. uz mam toho vsetkeho nejako dost.. a toto depresivne pocasie je este horsie.. cez vikend planujem zajst do KE za mojou rodinkou.. aspon na 1noc..
a ako sa ty citits? este ti nebyva zle? ..no a som zvedava na ten obojok. daj info ako funguje.

zuzulik85
5. nov 2013

@trulinka inak, je neskutocne ako malo vody pijem.. mozno 1 pohár denne + 1 šálka kávy.. asi preto som tak vykysla.. tak od dnes zacinam s vodou vodou vodou.. uz rano som si naplnila 2lit flasu vodou a do vecera ju musim vypit.. a od buduceho tyzdna planujem si napustat 2 flase vody.. viem ze voda je velmi dolezita pre zdravie no neviem sa nikdy donutit ju pit... takze idem flaskovat. musim v tom vydrzat. citala som jeden clanok kde bola vypoved zeny, ktora postupne chudla, ale hlavne na tvary vyzerala ovela zdravsie podla foto pred a po.. hovori sa aj ze voda ma omladzujuci ucinok.. aj ze hlad je len prezleceny smad.. tak mozno budem menej jest ked budem vela pit.. idem do toho! som zvedava ako dlho mi to vydrzi 😀 hehe

trulinka
5. nov 2013

@zuzulik85
No veru, ani som nevedela aky poklad mam doma 😀 . Juj, tak ty hadam vsetko doma prerobis sama, to zasa v tebe musi mat muz poklad 😀 . Kdeze by som ja nieco take robila, to by zrejme dopadlo......Este mi nebyva zle, velmi by som si priala aby ma to obislo, ale tak uvidim co ma este caka. Dnes musi byt nizky tlak, lebo mi je nejako na prd, ani do obchodu som nesla, aby som este nahodou niekde neodkvecla. Zasa to ostane na muzikovi.....Ten obojok este neprisiel, na nervy, ale zajtra uz urcite musi prist a potom nech sa nasa herecka tesi 😀 . Tak daj vediet, co ti Dr. zajtra povie. Ale neboj, este vyskusaj toto 1 embryjko a budes mat krasne vianoce 😉 . Ked sa ti da chod do KE, aspon prides na ine myslienky. Ja tiez zvazujem, ze by som sla pozriet tetu do KE, ale teraz sa este neda kym som na PN, uvidim co bude v decembri. V piatok sa chcem ist opytat na urad prace ze co so mnou bude, tak som zvedava.

trulinka
5. nov 2013

@zuzulik85
Ja som na tom takisto, velmi malo pijem, aspon, ze mam vo zvyku kazde rano salku caju vypit. Mala by som si vziat priklad od teba a zacat popijat 😀 . Ale chutia mi ovocne dzusy, minule mi muzik kupil 2 a zachvilu boli fuc....ale riedila som si ich vodou, lebo ananasovy je velmi sladky.....Z mineralok sa tak neviem napit.....Takze na zdravie a do dna 😀 .

zuzulik85
5. nov 2013

@trulinka ja som od posledneho neuspechu sla skoro stale na cole ci fante.. no to najhorsie.. a viem to, ale aj tak som to pila.. ale uz dost. no ako pozeram na moju 2lit vodu. nemam vypitu este ani polku.. zas viem ze treba pit aj 3l denne.. ale z minima na 3 litre je velky skok, preto zacinam dodrzat 2lit tento tyzden a potom to znasobim.. musim. uz takto nevladzem.. a jasne, dam zajtra vediet co doky povdal.. no teraz idem kreslit navrh mojho satníka.. lebo moj muzik nema predstavivost ako ja a nechape co chcem 😀 joj, co my sa nahadame kym nieco zmontujeme 😀 on nemá rad ked nieco robi a ja nad nim stojím a hovorim mu co a ako.. a ja zas si neviem predstavit keby som nad nim nestála.. vchodové dvere zakladal kym som bola v robote a samozrejme su trochu krivo, no nezabi ho.. ale uz s tym nic nenarobim 😀 hehe.. ja som trochu tvrdohlava. vzdy musi byt po mojom. teda aspon na 99% 😀 hehe. trosku mi vadí ze moje dobre rady pri praci nevie ocenit, ale co by som chcela od muzskeho ega 😀 nikdy nepochvali zensky napad. hehe.

merry1001
5. nov 2013

@zuzulik85 no uvidime, tak zatial je ich oplodnenych 13, ale vraj ich moze byt este viac. . .ale zasa, nie vsetky sa asi budú vyvíjat. . .no ved uvidim. . .aby mi to brucho uz preslo. . .

zuzulik85
5. nov 2013

@merry1001 kolko si si dala napichnut spermiou a kolko si nechala nakvapkat?

merry1001
5. nov 2013

@zuzulik85 Dala som si 10 napichat, z toho sa oplodnilo 8 a zvysne nakvapkat,z tych bolo zatial dnes oplodnenych zatial 5,ale vraj to nemusi byt konecne,zavolam zasa zajtra, ze kolko ich je a ako sa im dari 🙂, zajtra drzim palce,aby si mala dobre vysledky.

merry1001
5. nov 2013

@zuzulik85
@trulinka Inak, je po vklade povoleny sex?ci stale zakazany?🙂🙂🙂

zuzulik85
5. nov 2013

@merry1001 ja osobne som sex nemala od zaciatku stimulacie az po negativny vysledok vlozeneho embrya.. po odobrati vajícok a po vklade som sa velmi bala akehokolvek prudkeho pohybu.. takze muzik mi uz riadne liezol na nervy, kedze nedostatkom bol sem tam vybusny 😀 hmm.. ale aj tak to mas dobre oplodnenych 13.. aj ked viem ze to cislo este moze klesat dnami.. ale aj tak je to velmi dobry vysledok.. drzim palce nech ich mas dost !

merry1001
5. nov 2013

@zuzulik85 no uvidime aky bude vysledok zajtra, v piatok alebo sobotu mam vklad, praveze to aj ja vidim dost blbo,kedze dnes a urcite aj dalsie dni ani uplne neprestane a po vklade no neviem neviem. . .

michellevendero
5. nov 2013

@merry1001 zlatíčko mala si aj embryoskopiu ?

merry1001
6. nov 2013

@michellevendero to je co?Ten pojem ani nepoznam.

zuzulik85
6. nov 2013

@trulinka
@merry1001
tak baby.. volala som dokymu.. vysypal na mna nejky latinsky nazov ale ze je jasne ze nemozem vediet o co ide, tak mi to vysvetlil tak, ze pred transferom nesmiem uzivat ziadne tablety a po transfery iba utrogestan. Takze chybou bolo ze som uzivala lutinus pred transferom. Ale som rada ze sa na chybu prislo. viac by ma mrzelo keby vzdy vsetky vysledky ukazovali ze som ok.. a nedarilo by sa.. takze mam sa objednat na 13-14 DC na ultrazvuk a pojde sa na to mrazene. hadam sa podari..

sara20
6. nov 2013

@zuzulik85 nebojkaj musis verit. 🙂 🙂

merry1001
6. nov 2013

@zuzulik85 no ja myslim, ze je to pozitivna info, ked prisli na pricinu, tym sa Ti podla mna zvysil predpoklad uspechu na mrazacika . . . .takze ho budes vkladat ktory den cyklu asi?

trulinka
6. nov 2013

@zuzulik85
No tak to je fajn, ze nieco zistil, neboj teraz sa to uz urcite podari 😉 ....Ale ja som tiez brala lutinus pred transferom, tak ktovie preco ho nemozes brat ty....Joj, len nech ti to uz vyjde......