icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

merry1001
19. nov 2013

@zuzulik85 Tak to som teda nevedela o tom 14stom dni. A to Ti povedala teda Gatova alebo Galo, ze to test na 12sty den nemusi zachytit, ze skor 14sty?

zuzulik85
19. nov 2013

@merry1001 konkretne to mi vravela susedka. ta bola na IVF v heliose. spominala nieco take ze na 12ty den ti to vedia len z krvy povedat na isto. test ukaze na 14ty den.

babatenko77
20. nov 2013

nemám fyzicky náročnú prácu. Som v kancli, len ide o to, že pracujem stále v strese. Ani tak nie v strese ako v nervozite. Keď som kolegyni povedala, že sa chystám na IVF, začala ziapať, že to budem hneď maródiť, že nech si nájdem za seba náhradu a tak. Proste reakcia ma dosť prekvapila. Ona je človek, s ktorým je to fakt neznesiteľné. Keď som sem prišla robiť, ostatní kolegovia si dávali stávky koľko to s ňou vydržím. A som tu už 5 rok, ale nevládzem. Pred týždňom som nevydržala a povedala jej čo si o nej myslím. Od vtedy je to len a len horšie. Trieska dverami, papiermi, perami. No psychopat. Normálne sa neopýta nič, len zbliakne, odvrkne alebo sa so mnou baví s totálnou nadradenosťou a pritom je totálne vymletá. Baby ja som z nej na nervy, fakt 😖

babatenko77
20. nov 2013

@zuzulik85 veľmi Ti držím palce nech Ti to vyjde 🙂

zuzulik85
20. nov 2013

@babatenko77 dakujem krasne. bola by som najstastnejsia na svete..

zuzulik85
20. nov 2013

@babatenko77 a radsej chod na PN ked mas taku pracu. umele oplodnenie je dost drahe, tak podla mna pre upsech treba urobit vsetko co sa da, a k tomu patri aj pokoj, klud, oddych...

merry1001
21. nov 2013

@trulinka ahoj, kedy si ty bola na prvej krvi?Ktory den?Ake hcg si mala?

trulinka
21. nov 2013

@merry1001
joj, v tomto ti velmi nepomozem, ja som na krv ani nebola, lebo sme sa s Dr. Galom dohodli, ze nemusim tam kvoli tomu cestovat, som z daleka. Takze mne krv ani nebrali, len som isla potom rovno na sono ku svojej Dr. A ty si ako na tom? Kedy mas ist na krv?

merry1001
22. nov 2013

@trulinka
@zuzulik85 Takze to nevyslo, krv negativna, idem na to iste vysetrenie, na ktorom si bola ty zuzulik85. ☹☹☹

trulinka
22. nov 2013

@merry1001
Boze, to ma tak mrzi, som myslela, ze ked nespinis, je to dobre znamenie ☹ . Mas nejake mrazaciky?

merry1001
22. nov 2013

@trulinka stastie v nestasti, ze mam aspon 3 mrazaciky, ale kedze idem na to vysetrenie, tak na tie pride cas asiaz po novom roku. . .som uplne sklamana ☹

trulinka
22. nov 2013

@merry1001
Joj, moja, to ti verim, ze si sklamana, poznam to po troch IUI. Kebyze doktori aspon vedia povedat, preco to nevyslo.....Ale je fajn, ze mas 3 mrazaciky, neboj vyjde to nabuduce 😉 .

zuzulik85
22. nov 2013

@merry1001 hysteroskopia? tak to je mi luto. je to hrozny pocit vediet ze zas neuspech.. ale je fajn ze sa hlada riesenie. uz uvidis ake budu vysledky hysteroskopie. mne tam nasli nieco latinskeho nazvu 😝 ale hlavne ze uz viem ze nesmiem uzivat lutinus. hlavne nic pred vkladom nesmiem uzivat. som zvedava aky bude postup. v pondelok idem na ultrazvuk a potom sa dozviem co a kedy.. ty mas kolko mrazeneho?

zuzulik85
22. nov 2013

@merry1001 aha, uz vidim ze mas 3 mrazene.. to je fajn. este tam je sanca.. ja som mala zial len jedno mrazene.. to by mi mali vlozit v najblizsich dnoch.. a to je moj posledny pokus kym zas nezozenieme dalsie peniazky..

merry1001
23. nov 2013

@zuzulik85 Hej, idem na hysteroskopiu, v ktory den cyklu sa to asi robi? Mam tam volat po skonceni MS. . .inak, dalsi vklad môze byt az po menzese po hysteroskopii? Nestihlo by sa to aj vlozit v tom mesiaci?

zuzulik85
23. nov 2013

@merry1001 nieje stanovene v ktory den po MS sa to robi.. ja som sa rovno s dokym dohodla, lebo ked som tam bola tak som akurat mala 1DC. tak som ratala ze MS bude trvat cca 7dni tak tusim na 12ty den som bola na hysteroskopii, rovno som sa vtedy s dokym dohodla na termine. a urcite to nestihnes v jednom mesiaci. lebo na vysledky z hysteroskopie sa caka 2tyzdne.. po 2 tyzdnoch si mas zavolat na vysledky.. a potom sa moze ist do mrazacika od dalsieho cyklu.

cikyta
23. nov 2013

Ahojte.
Ako je to v Iscare ? Myslím tým to, že ked sa objednám na prvú konzultáciu, za aký dlhý čas objednávajú ? Za mesiac, dva, tri ... 😉

merry1001
23. nov 2013

@cikyta ahoj, tak 1-2 týzdne. . .

merry1001
25. nov 2013

@zuzulik85 AHoj, tak kedy vkladate?

zuzulik85
25. nov 2013

@merry1001 ahoj. no vklad mam v piatok. vo stvrtok mi bude volat ako sa rozmrazilo a dohodneme sa na case kedy v piatok bude vklad. Tak dufam ze sa vsetko podari ako ma.. uz dnes mam brat utrogestan vecer a v dalsie dni iba rano a vecer. pretym som mala aj na obed. a vylucil mi lutinus, ze ten nemozem. Takze v piatok zase ranne vstavanie.. ale radsej si este privstanem, lebo uz dnes sme mali problem cez šturec.. vsade tam snezilo! a kamiony sa šmykali.. A ty sa mas ako?

zuzulik85
25. nov 2013

@cikyta ked sa objednas na 1.konzultaciu objedna ta do 2tyzdnov. Inak je to tam suuper. aspon z mojich skusenosti.

merry1001
25. nov 2013

@zuzulik85 No, to su tie najhorisie cesty, tak to si budete musiet poriadne privstat. . .tak ale uz sa Ti to krati a este pred Vianocami budes vediet hadam tu skvelu info, ze sa to podarilo. . . 🙂 no ja, oproti piatku je to uz lepsie. . vikend bol hrozny, naozaj som najivne verila, ze to vyjde na prvy krat. . .a zasa pod narkozu. . .no som zvedava na co mi pridu. . .ani neviem kedy pôjdem na kontrolu, asi az po tom vysetreni, nech ma az potom vypise. . .lebo v iscare jednodnove pn nedavaju a dovolenku uz nemam, tu som uz vycerapala na vysetrenia a do skoly, ktoru som v maji koncila. . .a ja teda na dalsi vklad asi az po novom roku. . .

zuzulik85
25. nov 2013

@merry1001 jak ze nedavaju? mne stale dali priepustku. to mas ako paragraf do roboty. celodenne osetrenie lekarom. .. inak viem ako si sa citila. ja som po druhom neuspechu chytila riadnu depku. cely den mi bolo do placu a mala som pocit ze coskoro skoncim u spychiatra.. nastastie to preslo. ono da zabrat usporiadat si to v hlave a pocitoch.. Tak dufam ze do tretice sa to podari a vyhnem sa dalsej depky. inak tiez som nadavala ze 3x som bola vnarkoze tento rok.. a uz vies kedy ta to caka?

merry1001
25. nov 2013

@zuzulik85 Davaju? Tak to som si len ja myslela, ze ked PN nedavaju, tak nedavaju ani jednodnove osetrenia 🙂 Tak potom dobre vediet. . .a papier na potvrdenie si mam nosit, ci tiez davaju? Ja este neviem kedy ma to caka. . .mam volat koordinatorke, ked mi skonci ms, takze myslim, ze zajtra - pozajtra uz môzem volat, mne viac ako 5 dni nikdy netrvaju . . .chcela by som cim skôr. . .aj ked viem, ze sa caka na vysledky, ale zaklad si myslim, ze vidi hned na vysetreni - zrasty, cysty . . .to si ty nic take nemala, ze? Rozmyslam aj nad tym, ze by som si teda okolo toho 4teho januara, kedy mi vychadza vklad dala aj vlozit aj dve. . .ak sa teda dve uspesne rozmrazia a dovoli mi to Galo. . .chcela som sice jedno,ale zasa radsej dve ako nic. . .a predsa je tam vacsia sanca. . .a tie neuspechy mi teda tiez nerobia dobre. . .

zuzulik85
25. nov 2013

@merry1001 priepustku si bud donesies, ale ani nemusis. ja som nenosila. dokonca staci ked si potvrdenie do roboty opytas pani na recepcii. ani nemusis pytat od Gala. ona ti da opeciatkovanu priepustku a ty si ju uz vypises, das si tam ze "cely den" a hotovo. ja mam v penazenke 2 opeciatkovane, keby som nahodou mala kontrolu z PN. .. No a mne doky po zakroku hovoril ze nic tam nevidi.. ze zrejme bude vsetko ok, ze na prvy pohlad to so mnou vyzera normalne, no vysledky ukazali ze tam predsa nieco je... Ono ja na tvojom mieste ak ich mas viac mrazenych tak si daj 2 rozmrazit a vlozit, galo to isto len odporuci. ak sa nebojís tej zodpovednosti a toho vsetkeho co si vyzaduju 2 dedicky tak kludne do toho chod. Ja som tiez chcela 2, ale muzik ma prehovoril na jedno, a teraz som rada, lebo nam ostal 1mrazacik, ktory mozme teraz vyuzit.. keby som si dala vtedy 2 tak teraz uz nemam nic.

merry1001
25. nov 2013

@zuzulik85 Ja mam troch mrazacikov, takze ked dam rozmrazit 2, tak zostane mi len jedno, tiez nemam na rozdavanie. . .🙂 Môj manzel by s dvoma nemal problem. . .on chcel uz prvy krat, aby som si dala dve, ale ja som sa obavala. . .je to predsa velka zodpovednost a dnes su deti ked vyrastaju narocne. . .tak dobre vediet o tych potvrdeniach. . .dam si ho hned potvrdit, ked tam pôjdem a budem ho mat presne pre ten isty pripad, pre ktory ty. . .🙂 Teba gynekolog nechal v pohode PN aj pocas tohto "cakacieho obdobia"?

michellevendero
25. nov 2013

Zlatíčka prosím Vás, ktoré ste podstúpili ivf v iscare Martin potrebujem názvy liekov na stimuláciu, aby mi vedela spolužiačka, ktorá robí vo všeobecnej zdravotnej poisťovni zistiť koľko € doplácať budem a jediná informácia, ktorá mi bola povedana je, že štandardný dlhý protokol, keďže prvé iui a čestné vyhlásenie aj žiadosť o ivf sme podpísali 30.10.2013 o 12:40 h ale v poisťovní nič nemajú žiadne doklady takže tento štvrtok budem 14 dpo treťom iui a 27 dc idem do centra na krv a ultrazvuk, tak sa opýtam či ju vôbec odoslali ☹

merry1001
26. nov 2013

@michellevendero Ono to je komplikovane, ked uz mali moju ziadost vo vszp, tak bola schvalena asi do dvoch tyzdnov. . .ale oni z iscare mt to posielaju do iscare ba, kde to este doc. Valky schvaluje . . .a az hromadne to odchadza z Mt a hromadne z Ba, takze kym to z Ba iscare odide, tak to trva aj 3-4 tyzdne . . .preto aj Galo hovori, ze treba pocitat 1,5 - 2 mesiace. . .

zuzulik85
26. nov 2013

@merry1001 no ja ti poviem ze niesom na PN od gynekologa, kedze som sa stahovala 200km, gynekologicku som si nechala v KE.. takze ja som sa dala vypisat od obvodacky. Vypísala ma zo zapalom pluc, a uplne v pohode. Povedala som jej co je vo veci, ona mi hned vysla v ústrety. Akurat si vyziadala aby som jej doniesla z martina potvrdenie od gala ze ma odporuca na PN. On mi v pohode dal take potvrdenie. Pytala si to len koli tomu ze keby jej prisla nejaka kontrola aby bola kryta ze ma nevypisala len tak uplne bez dovodu na taku dlhu dobu. Zatial som nemala ani ziadnu kontrolu a uz som doma druhy krat vyse 2mesiacov. a co sa tyka toho mat 2 babatka ja som velmi chcela, dokonca som mala pocit ze mi je to osudove.. od malicka som tuzila mat dvojicky a ked som sa dozvedela ze musime ist na umele oplodnenie brala som to ako znamenie ze sa mi to splní, kedze pri umelom je vysoka sanca pre dvojicky. no muzik ma vzdy odhovori. on sa obava dvoch.. a ked teraz nad tym rozmyslam. vsetko dvojmo.. dvojnasobne naklady na dupacky, plienky, ale to je take pochopitelne.. ale ked si pomyslim ze ked budu rast, tak treba 2 trojkolky, 2 bicykle, 2 korcule, 2 lyze, 2 sady skolskych potrieb, vzdy vsetko v rovnaky cas dvojmo.. predsa ked su 2 surodenci v rozny vek, tak vela veci sa moze "zdedit" po starsom. ako odrazadlo, bicykel atd.. Tak som uznala ze si budem vkladat zatial po jednom.. Ale vzdy budem v kutiku duse mozno dufat ze aj to jedno sa moze rozdvojít 😉

zuzulik85
26. nov 2013

@michellevendero tiez viem tak ze to ide aj cez iscare v BA.. treba pocitat s tymi 2mesiacmi cakania na schvalenie.. len s kludom, netreba to nahlit.. hlavne sa nestresuj. Inak aj lieky zalezi ake ti galo da. tam sa to neda teraz presne napisac co a ako budes uzivat. viariacii tam je viac. osobne si myslim ze ti da menopur,
pocitaj s celkovym doplatkom na cele ivf cca 1200 € (lieky, zákrok) samozrejme +/- 300 €