icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

zuzulik85
3. dec 2013

@lusmi ja som si napriklad na prvu konzultaciu moj zaznam od gynekologicky nebrala.. u nas zistili problem s manzelom u urologa, takze na prvu konzultaciu sme si brali len vysledky od urologa, spermiogram a tak.. na prvej konzultacii nam vysvetlil co a ako, ake su moznosti. cenu umeleho nam povedal cca 800€ ale vzdy rataj minimalne s 1200€.. potom nas poslal na geneticke testy, ci tie problemy so spermiami niesu geneticke a potom so vsetkymi vysledkami sme sa pustili do toho. neboj, zachvilu do toho kolotoča padnes aj ty. ja som zo zaciatku nemala ani sajnu co to obnasa, ako to umele oplodnenie robia a vsetky tie skratky IUI, IVF atd... aj toto forum mi v mnohom pomohlo. drzim palce

zuzulik85
3. dec 2013

@lusmi prva konzultacia u dokyho sa mi zda ze sa neplati, plati sa prva konzultacia s embryologickou.. fakt si nepamatam kolko to bolo .. tusim ze do 30€. na cely proces IVF si priprav tych 1200 aj so vsetkymi poplatkami, liekmi, zakrokom... ale je to individualne.. mna prvy pokus vysiel na 900€ , druhy na 1200...

babatenko77
4. dec 2013

@zuzulik85 Zuzica ako sa cítiš? oddychuješ? 😉

zuzulik85
4. dec 2013

@babatenko77 no sem tam necitim vobec nic a sem tam take uplne slabulinke pobolievanie v podbrusku takze sama neviem ako to dopadne. ale tento tyzden je v pohode, horsia je druha polka cakania.. vzdy po cca6dnoch som mala spinenie asi 3dni a potom sa mi spustila menstruacia.. takze ta horsia faza cakania este len pride. .a hadam mi uz ta mrcha da pokoj na 9mesiacov.. no uvidime.. a ci oddychujem? ako sa to vezme. lezala som prve 3dni. ale taraz sa uz hybem. dnes som bola v meste na nakupy, ale snazim sa setrit, chodím pomaly a nie na dlhe trate 😀 radsej sa vsade vozim autom.
a dakujem za opytanie 🙂
aky si mala den ty?

babatenko77
4. dec 2013

@zuzulik85 ja taký obyčajný pracovný. Stále neviem ako vyriešim potom tú PNku, ale ešte mám čas, nebudem sa tým stresovať.
veru netreba to s oddychom preháňať, lebo Ti z toho prepne 🙂 Ja akurát čítam, že pri endometrioze sa nemôže cvičiť, tak som sa potešila 😀 ...ale schudnúť by som mohla, aspoň sa prestať napchávať 😀

zuzulik85
4. dec 2013

@babatenko77 no tak v tom ti drzim palce.. ja uz rok planujem sa prestat napchavat.. no ale z tych vsetkych stresov co som mala tento rok s 2 neuspesnymi ivf sa to nedalo... pevne verim ze chudnutie budem riesit najskor o rok.. no uvidime. a aku ze to robis pracu? staci ti ist na PN na mesiac.. 2tyzdne stimulacie a 2tyzdne cakania. to nieje az take hrozne podla mna.. ja taham pn uz 2,5 mesiaca..

babatenko77
4. dec 2013

@zuzulik85 ty na chudnutie nemysli, teraz budeš pekne papkať nech krpčiatko nie je hladné 😉
Ja robím v kancli, len od nového roku, sa nám má meniť program v ktorom robíme a ešte ďaľšie veci, ktoré je tu ťažko rozpisovať. Ide len o to, že kolegyňa to nemôže prežiť. Keby ide ona na niečo také, tak ju podporujem aj keby som mala v robote miesto nej spať. No len bohužial...

zuzulik85
4. dec 2013

@babatenko77 no jasne.. tak sa snou dohodni aspon na 2tyzdnoch.. posledny tyzden stimluacia a prvy tyzden cakania po vklade.. to je take najdolezitejsie obdobie.. ked mas dozrete vajícka aby ti nepopraskali a samozrejme po vklade potrebujes ozaj 2dni lezat. takze to bude musiet zvladnut.. predsa aj po odobrati vajicok sa neda poriadne ani hybat.. pichat ta bude pri kazdom pohybe.
no a mojmu embryjku som dnes dopriala ovocny kolacik, a kremešku 😀 tak dufam ze sa u mna citi dobre 😀

babatenko77
5. dec 2013

@zuzulik85 etš uvidím aká bude nálada a podľa toho sa zariadim. buď si vezmem tie 2 týždne ako píšeš, alebo sa na všetkých bodnem a zostanem doma na dlhšie :-P
a šatník ako vyzerá? nie že sa tam budeš s niečim naťahovať 😠

zuzulik85
5. dec 2013

@babatenko77 dobre rozmyslas s tou robotou. dolezite je ze tam ide o teba! na nikoho ohlad brat nemusis. hlavne nech sa ti to podari. a moj satnik? no dost sa to zbrzdilo, kedze nemozem robit namahave prace teraz a muza mam na tyzdnovke.. takze musim pockat kym dosucha sadrokarton a v predchodbe natiahne stierku. potom sa uz mozem pustit do malovania. to nieje az take narocne. vcera som kupila farbu a neviem sa dockat ako bude vyzerat na stene. kriklave farby velmi nemusim a toto je taka sedo-hnedo-olivova.. s labosedej podlahe by to mohlo vyzerad super. najradsej by som sama suchala ten sadrokarton, ale chvilku som to skusala a je to dost namahave a vycerpavajuce, tak som to nechala tak.

babatenko77
5. dec 2013

@zuzulik85 ty si celá ja. ja som tiež v týchto veciach nedočkavá. my sme delili sadrokart. stenou izbu, vlastne len takú zástenu som chcela. namaľovala som ju na hnedo, ale je to taká farba, presne ako mliečna čokoláda. úžasná hnedá, niekedy by som do nej zahryzla 😀 A teraz robíme kuchyňu, už 3 týždeň čakám na pracovnú dosku, ide ma vykotiť 😠 lebo by som to chcela mať už hotovééé, urobiť si kávičku a taák 🙂

sara20
5. dec 2013

@zuzulik85 ahojkaj,ako mrazacik.citis zmeny? 🙂 🙂

zuzulik85
5. dec 2013

@sara20 ahoj.. no najhorsie je ze vobec neviem.. dnes necitim vobec nic.. je to take divne. chcela by som citit aspon tu svalovku ako predtym.. a prechadzam do druhej polky cakania, do tej horsej. takze kazdy den budem trpiet nech nezacnem spinit... snazim sa na to nemysliet a robit bezne veci, ale kto to pozna vie, ze to sa neda.. myslím na to strasne casto. a uz sa zacinam aj obavat. teda uprimne, bojím sa dost! 😨

sara20
5. dec 2013

@zuzulik85 nebojkaj,urcite tento mrazacik je ten pravy 😉 😉

zuzulik85
7. dec 2013

ostávajú 4dni do testovania ! ! ! 🙂 ach jaj.

michellevendero
7. dec 2013

Zlatíčka dnes som 6 dc ale od 2 dc ma brutálne boli pravý vaječník ☹ ale neberieme žiadne lieky ani clostil tento cyklus nemám ☹

merry1001
7. dec 2013

@zuzulik85 ktory den si?

merry1001
7. dec 2013

@michellevendero tak ako bolo u Tomasa?

michellevendero
7. dec 2013

@merry1001 Zlatíčko idem až pondelok 9.12.o 11:30 h

zuzulik85
8. dec 2013

@merry1001 dnes som 9d od vkladu.. (27DC).. uz sa to blízi 😉

merry1001
9. dec 2013

@michellevendero Tak potom daj vediet, ci odporucas 🙂

merry1001
9. dec 2013

@zuzulik85 Takze dnes 10ty, teda 28. . .tak to vyzera dobre. . .nespinis? Kedy ides testovat?

zuzulik85
9. dec 2013

@merry1001 hej, zatial to vyzera dobre. stale ziadne naznaky spinenia.. uz len pockat 2dni do testiku.. verim ze to vyjde, musí!!!!! uz zacinam byt napäta, a zvedava a nervozna.... 😀

merry1001
9. dec 2013

@zuzulik85 no velmi drzim palce. . .aj tak si dobra, ze vydrzis netestovat.. . keby som tak tiez mala taku pevnu vôlu. . .Takze v utorok rano testujes?

sara20
9. dec 2013

@zuzulik85 daj vediet ako si dopadla,ale urcite to vide 😉

babatenko77
9. dec 2013

@zuzulik85 Zuzi ale sme všetky zvedavééé 🙂 držím palce

zuzulik85
9. dec 2013

@merry1001
@sara20
@babatenko77
dakujem vam krasne baby za podporu, testovat sa chystam v stredu rano. teda 12den. urcite vas budem informovať 😉 😎

ninica
9. dec 2013

@zuzulik85
Aj ja ti silno držím palce. Základ je, že zatiaľ žiadne špinenie 🙂.

zuzulik85
9. dec 2013

@ninica mi hovor nieco.. po dvoch neuspechoch si tentokrat myslim ze je to na dobrej ceste.. predtym som zacala spinit uz po tyzdni.. teraz nic a testovanie sa bízi. neviem sa dockat. este 2x sa vyspím 😀

fuzik
9. dec 2013

ahojte prosim Vas dali by ste mi telefonne cislo s ktorym sa da objednat do iscaru ..viem ze maju na web stranke ale snazim sa tam dovolat uz 3den a nikto nedviha :( tak neviem kde je chyba..dakujem moc ;)