icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

ninica
16. jan 2014

Zabral mi hneď prvý mesiac. Predtým som brala 3 mesiace clostil, 2x som bola na IUI. Proste zázrak. Ako dlho ho berieš? Manžel je ok?

ninica
16. jan 2014

@ninica
A brala som ho od 1.DC 3x denne 5 kvapiek. A tiež som bola pred ovu u Galu a povedal, že mám jeden pekný folikul. hneď v Iscare mi pichli pregnyl a na druhý deň sexík. A vyšlo to. Ale práve vtedy, keď som to ani nečakala, lebo som mala ísť na laparku.

ninica
16. jan 2014

@merry1001
A brala som ho od 1.DC 3x denne 5 kvapiek. A tiež som bola pred ovu u Galu a povedal, že mám jeden pekný folikul. hneď v Iscare mi pichli pregnyl a na druhý deň sexík. A vyšlo to. Ale práve vtedy, keď som to ani nečakala, lebo som mala ísť na laparku. Inak po clostile som mávala bežne min. 3 folíky. po Gynexe jeden a bum. Asi to bol ten najlepší 🙂.

ninica
16. jan 2014

@merry1001
Estrozin si neskúšala? Niekde som čítala, že je ešte lepší ako Gynex.

katika31
17. jan 2014

Ahojte spolusnazilky.
Prave som sa dozvedela,ze mi poistovna schvalila moje prve IVF. Velmi sa na to tesim...ale zaroven aj hrozne bojiiim.
Chodim do Iscare v MT, mam endometriozu, manzel ma dobry Spg.uz viem,ze budem mat dlhy protokol.
Co nas caka? Ako to bude cele prebiehat?Co mam ocakavat a na co sa pripravit...plus kolko budeme doplacat?
Podelte sa prosim o skusenosti.

nelka33
17. jan 2014

@katika31 ahoj neboj zvladnes to ja teraz zacinam 2ivf mam tiez dlhy protokol uz som zacala aj z injekciami tak dufam ze to tentoraz vynde a samozrejme drzim palce vsetkym snazilkam .

katika31
17. jan 2014

A ako to cele prebiehalo...ty si kvoli comu isla na ivf?
A preco vam to nevyslo na prvykrat?

nelka33
17. jan 2014

@katika31 tak nam sa nedarilo rok tak najprv isiel priatel na spermiogram a ten bol ok,tak potom som isla ja na laparku a mne zistilize mam PCO potom sme skusali clostyl ale bez uspechu aj ked ovulka bola tak sme isli na IVF no a prve nevislo neviem preco mali sme 8vajok stoho nam po predlzenej kultivacii ostali 2 a tie sme dali vlozit no zial ani jedno sa nechytilo.a vy mate aky problem a kedy zacinate?

katika31
17. jan 2014

Ja mam endometriozu.
Manzel je ok.
No ja som sa este len dnes dozvedela,ze to mam schvalene poistovnou.
Tak neviem...uvidim..asi mi budu volat aj z iscaru...ze kedy mam prist a tak...
@nelka33

katika31
17. jan 2014

@nelka33 a tu predlzenu kultivaciu ste chceli vy,ci vam ju odporucili?

nelka33
17. jan 2014

@katika31 mne volali hned ked som ju mala schvalenu a hned sme aj isli a uz ti aj povedali ze budes mat dlhy protokol ?aj mi asi buduci tyzden pojdeme ked dostanem mrchu a zacnem z dalsimi iniekciami.

nelka33
17. jan 2014

@katika31 tu predlzenu nam doporucili ze je to lepsie uz vydno potom ktore sa delia a ktore zaniknu nam tak zanikli este 2.

katika31
17. jan 2014

Hej dlhy.. to mi povedal hned pri vyplnani ziadosti.
A vy ste mali aj icsi, ci len klasiku..ked ma tvoj priatel dobre spermie?

nelka33
17. jan 2014

@katika31 vies co mi sme si dali 4 normalne a 4 icsi aby sme si potom nieco nevicitali ale vsetky z icsi nam zanikli a ostali len tie co boli prirodzene a ak sa smiem opytat kolko mas rokov a kolko sa snazite

katika31
17. jan 2014

@nelka33 ja mam 31 rokov a snazime sa cez dva roky.a ty?
Do ktoreho centra chodis?ja do iscare v Mt

katika31
17. jan 2014

@nelka33 je to fascinujuce ako to ma priroda zariadene...
My asi nebudeme chciet icsi..nakolko je manzel ok...
I ked ano..je tam riziko, ze sa nemusia oplodnit,ale aj tak..nerozumiem tomu preco by sa nemohli...ked su spernata v poriadku

nelka33
17. jan 2014

@katika31 ja mam 33 a snazime sa asi 3roky a tiez chodime iscare v MT.a nezavolas teraz do MT za tu ziadost aby ste sa obiednali?ci budes cakat?

katika31
17. jan 2014

@nelka33 ja som si dnes volala do poistovne a tam mi povedali,ze to vcera posielali do martina..takze si myslim,ze mi isto zavolaju oni v pondelok a ak nie,tak tam v utorok zavolam ja.
V ktory den cyklu si zacala uzivat lieky..popripade injekcie?

nelka33
17. jan 2014

je to mas pravdu ja len dufam ze aj na nas si priroda raz spomenie....a my sme si dali to icsi len preto aby som si potom nieco nevicitala ale teraz uz nedame

katika31
17. jan 2014

@nelka33 a ty si prvykrat mala kratky ci dlhy protokol?
Kolko ta to cele stalo aj s liekmi?
Ak by si mi to mohla tak nejak konkretnejsie rozpisat,ked to nie je tajne

nelka33
17. jan 2014

@katika31 tak zacala som proverov na 16den ta sa berie 10dni a na 23 som zacala pichat decapeptyl a ten pichas az do odberu teraz cakam mrchu ked dostanem pojdem do MT na odber krvi a sono a pobede mi zavolaju a zacnem pichat dalsie iniekcie az do odberu

nelka33
17. jan 2014

@katika31 aj prvy som mala dlhy a aj teraz a nieje to tajne za lieky som dala 350e a potom platis uz len tu predlzenu a to ICSI ked to chces a ked idete prvi krat tak partnes pojde sami zda ze 2krat na spermiogram jeden normalny a jeden rozsireny viem ze za ten rozsireny sa plati nejako 44e a normalny asi 22

katika31
17. jan 2014

@nelka33 pojde na spermiogram, aj ked uz bol cca pred 3/4 rokom?
Vsak to je jedno...pojde este raz
A naco robia aj ten rozsireny?
Inak ako si prezila narkozu?
Ja som to po laparke velmi tazko znasala,tak sa bojim toho teraz

nelka33
17. jan 2014

@katika31 aj moj uz raz bol predtym ale musel ist zasa a ten rozsireny je proste taky podrobnejsi tam vam to vsetko vysvetlia a narkoza neviem nieje to nic prijemne ale bolo dobre ze bol primne partner lebo ho pustili kumne na izbu a aj ja mam z toho najvedsi strach aj predtym aj teraz.a tebe zistili co na laparke ci tu endometriozu

katika31
17. jan 2014

@nelka33 ano endometriozu
Skoda, ze vam to nevyslo na prvy krat... toho sa bojim aj ja
Kedy si bola prvykrat?
Inak to PCO...co je co za diagnoza? Co to sposobuje?

nelka33
17. jan 2014

@katika31 joj ani nehovor som bola velmi nestastna a sklamana stoho vsetkeho ale uz je teraz dobre a urcitym sposobom som sa stym aj nejako vyrovnala a prvy krat sme boli v septembri 2013 ..a PCO to je akoze nemam ovulaciu kazdy mesiac ale velmi tomu nerozumiem lebo ked som ju aj mala aj tak to nevislo no ved uvidime co bude teraz najhorsi je ten stres to cakanie kolko je tych vajicok ci sa oplodnia kolko preziju ci sa chytia no proste stres ale teraz si to uz tak nepripustam aspon zatial

katika31
17. jan 2014

@nelka33 to ti verim,ze je to stres...ja som este ani nezacala stimulovat a uz sa trasem,ci sa to podari,ci nie..
Kazdopadne ti zelam,aby ti to vyslo...
Ved vsak daj vediet,ako to pokracuje...budem sa tesit.
Dakujem za pokec..idem uz hajat.
Dobru noc..
Posime aj inokedy?

nelka33
17. jan 2014

@katika31 jasne budem ta iformovat a aj ty daj vediet ako pokracujes budem rada ked si hocikedy pokecame ...dobru

katika31
20. jan 2014

@nelka33 ahoj...takze mam schvalenu ziadost...juchuu
Uz mi volala aj z iscare, v stredu mame termin.
Manzel ide na rozsireny SPG a budu nam este aj brat krv.
Som zvedava,ake mi daju lieky a kolko za ne vysolim..
Ja len dufam,ze ten spermiogram dopadne dobre,aspon nech z jeho strany je vsetko v poriadku,ked uz ja musim mat taku zakernu chorobu.
Drz palcoky

nelka33
23. jan 2014

@katika31 aj mi sme tam vcera boli a mozno sme sa aj vydeli boli ste rano? a co ako ste dopadli uz vies aj lieky ci este nie?

katika31
23. jan 2014

@nelka33 ahoj...vcera sme tam boli o 11.30...dostala som uz aj lieky...prosim pekne za 407eur,skoro ma porazilo,ked mi povedala tu sumu