Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
Ahojte koceny, citam, ze mnohe z vas to mate uz pekne "rozbehnute", tak vsetkym drzim place, nech sa podari. 😉 Ja som akurat dnes dostala papiere od mojho gynekologa na IVF, tak som hned aj volala do Iscaru a objednali nas na 3.3.....ideme tam rovno aj s vysetreniami aku su kultivacia, horm.profil a spermiogram. Tak sa tesim, no mam aj obavy, lebo ten spermiogram nie je prave najlepsi...podla dr. je to skor "katastrofa"/oligoasthenozoospermia/...tak uvidime. Myslite, ze vsetky tieto vysetrenia nam budu v centre robit znovu, alebo budu akceptovat to, s cim tam prideme?
@katuskalis no u mna to bol taky nejaky "vnutorny pocit"...od zaciatku jednoznacne Iscar...a ked som si dnes este porovnavala cenniky, tak Helios vychadza o nieco drahsie....tusim to tu aj niekto uz spominal. 😉 Urcite to ale nie je len o peniazoch....ja verim, ze som sa rozhodla spravne, mozem sa potom podelit so skusenostami a postrehmi. 🙂
@noemyy mna prezeral aj na prvom pohovore (na koze).. ale je to individualne. ci ti budu brat krv, tak to si nejako nepamatam.. ani to neviem ci je tam viac nemocníc.. ja som si to nasla na google na mape, pozrela som aj obrazky ako tam vyzera okolie aby sme dobre trafili. tak si to obkukaj na mape. oproti vchodu do nemocnice je zelena budova lekáren. to najdes, neboj.
@katuskalis ahoj,my sme boli najprv v Heliose,uz som bola v stimulacii ,prerusila som ju a prestupila do iscare.mne tam vadilo to,ze tam bolo velmi ,vela ludi a doktori sa najprv museli popozerat do karty aby vedeli,ze naco si prisla,trosku komickd ,ked som im ja?musela vraviet,ze aky mam asi problem a to 2x tyzdenne 🙂 chodila som tam hlavne k dr.Gatovej,ktora mimochodom robi externe v Iscare,mne robila et 🙂 ja som uz po ivf,zial et neuspesne,vo stvrtok som mala hysteroskopiu a v marci ket.no ale co sa tyka uspesnosti,helios je o tom cosi lepsie,ci pri et alebo ket,ma vyssiu uspesnost rozmrazovania a emryologov maju na vysokej urovni.neviem aky mate problem,my sme mali u manzela,ale keby som mala ja problem isla by som do heliosu.riesia komplikovane zenske problemy a velmi uspesne 🙂 cenovo je lespi Iscare,aleto by som moc neriesila.ajjasom z mt apoviem ti pravdu som rada,ze mame na vyber bez toho aby sme rozmyslali nad cesgovanim,ked pocujem ako niekto stava o 4.rano a ja o 6.30 ,ocenis to hlavne v stimulacii ked bude vystreni trosku viac. Drzim silno palce,ivf nieje nic hrozne,da sa to v pohode zvladnut len trosku napor na psychiku :(
@domuska11 tak to je zaujimave to takto vediet v com su rozdieli mezdi helios a iscare. susedka bola v heliose a uz ma babo. ale tam bol problem hlavne u nej a k tomu zly tvar spermii muza.. u nas muz 0 spermii takze pouzivame darcu.. ja som v poriadku, ale aj tak 2ivf 1ket neuspesne.. problem nevedia urcit.. ale na helios by som nenasetrila asi.. uz tych 1200 na iscare je problematicke usetrit..
@domuska11 inak mas to super ze si z martina.. ja som presne z tych co vstavaju o 4tej rano!!! a obzvlast na odber vajicok je to hrozne.. rano ziadna kava.. takze ta cesta je brutal.. a to nehovorim ze vdaka bohu za benzinky po ceste!!! vzdy ma to chytí v polke cesty 😀 a este ja, co mam neskutocny odpor k verejnym wc sa musim prekonavat.. ach jaj.. este ze cestujem autom.. autobusom by som to asi nezvladla.
žienky na ktory DC sa robi KET v Iscare? na 14dc idem na sono...
@noemyy komplet so vsetkym je ta suma.. je orientacna.. prve ivf nas stalo cca 900€ vzali mi 3vajícka, s liekmi, darcom, predlzenou kultivaciou.
druhe nas vyslo cca 1200€ ivf aj ket spolu, taktiez s darcom. vzali mi vtedy 20vajícok. 10 som si dala icsi a 10 obycajne, s predlzenou kultivaciou. vtedy nam mrazili jedno. darcovske spermie stoja cca 200€.. presne si to uz nepamatam.
@domuska11 dakujem za odpoved... no u nas je problem u mna....manzel je uplne v poriadku , on uz ma syna s byvalou... O Gatovej som pocula...vraj je super... 🙂 No takze pojdeme do Heliosu... a to ti poviem, ze mame fakt obrovsku vyhodu. ze nemusime cestovat...ale co by clovek neurobil pre to male babatko 😵 a ty uz mas po IVF ??
@zuzulik85 je to super,ze nemusime dochadzat...aj financne,ale co sa tyka vsetkeho..ked potrebuejm lieky predpisat,zbehnem tam a vybavene 🙂 a hlavne som to ocenila po et,rovno domov,bez trmacania v aute..ked sedim v cakarni a vidim ako tam chlapi zaspavaju,zeny maju kruhy pod ocami tak ich vsetkych lutujem..ja som uz o 8.00 doma po sone...a co sa tyka Heliosu,ono kazde centrum ma nieco dobre a nieco zle..."cert ako diabol " nikdy nevies ci si si vybrala spravne a dobre 🙂
@katuskalis ja mam Gatovu ako obvodnu gynekol.co je super.skus si este kuknut stranku oboch centier a ich statistiku uspesnosti...aj ked je oodla mna nepresna...ja uz mam ivf za sebou,et bolo neuspesne a v marci idem na Ket,verim,ze to vyjde..hlavne musis byt v pohode a byt tak trosku nad vecou,aj ked sa to niekedy ve,mi neda 🙂
@katuskalis
Len aby si vedela, že Gaťová už v Heliose nerobí. Má vlastnú ordináciu a len v utorky je v Iscare. Tiež je to moja obvodná 🙂.
@katuskalis
My sme najskôr chodili do Heliosu. Tam som chodila len na sono pred stimuláciou, to bolo zadarmo, ceny nemôžem porovnávať. Na ďalší rok sme išli do Iscare práve kvôli Gaťovej. Mne sa Iscare páčil viac, čo sa týka prostredia, pani recepčnej, sestričky a doktora Gala (fešák 🙂). Tá recepčná v Iscare je naozaj veľmi milá na rozdiel od tých hviezd v Heliose.
Ahojte, baby stalo sa vám, že ste z rôznych príčin nestihli podstúpiť IVF do schválenia poisťovňou? My to pravdepodobne nestihneme, tak sa pýtam, či mi to poisťovňa na druhý krát v pohode schváli ☹
@babatenko77 my sme to tiez nestihli a v pohode schvalila opat 🙂
@domuska11 Ďakujem 🙂 a ešte jedna vec, potom si len volala do CAR, že by ste žiadosť chceli poslať nanovo do poisťovne, alebo ste tam znova museli ísť. Ide mi o to, či stačí len volať, alebo tam ísť aj osobne.
@babatenko77 noo ja som tam chodila ako na hodinu klaviru,ale vypisovali zme ju spolocne nanovo.asi tam budete musiet ist,musis to aj podpisat a aj partner.vsak skus zavolat a poradia ti co a ako.🙂
@domuska11 vlastne ma napadlo, že to bude potom treba podpísať 🙂 ďakujem a držím palce, nech Ket vyjde 😉
@babatenko77 dakujem,musi 🙂 nic ine nam neostava🙂
@ninica tak to mas uplnu pravdu o recepcii v Heliose...kukaju na teba akoze co chcete ?? na co ste tu ??? mala som pekne nervy na nich..a ze kto tu plati tazko zarobene peniaze... ??? no predsa my...
Ja som dala robit spermiogram manzelovy v Iscare..recepcna mila...a este sme aj srandovali, ...
Este uvidim..mam cas... este mam pred sebou hormonalne injekcie a potom sa vsetko uvidi... 😉
@katuskalis
Našťastie, my Martinčanky, máme na výber. Treba zohľadniť všetky veci. Ja myslím, že v doktoroch je to asi jedno. Galo tiež robil v Heliose. Cuľbová prešla zasa z Iscare. Inak Cuľbová bola pri konzultácii o výsledkoch veľmi milá, potom sa nejako zmenila a bola nejaká divná. Ako keby sa pred sestričkou hanbila byť milá a na niečo sa hrala. Starovecká mi prišla taká normal a Krajčoviča som nezažila.
@katuskalis
Prečo ideš na IVF? Bola si aj na IUI? Máte nejakú diagnózu? Dúfam, že to nie sú citlivé otázky, lebo tu sa diskutuje väčšinou otovrene 🙂.
@babatenko77 vobec sa tym netrap ze ti ziadost prepadne.. ved si podas znova.. isto na teba nebudu pozerat inak..

Ahojte kočky... rada by som sa vás opytala preco ste sa rozhodli pre ISCARE a nie pre HELIOS... ja som z Martina a asi ma bude cakat IVF koncom jesene... tak sa chcem spýtat na váš názor... DAKUJEM.... 😉