Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@trulinka ahooj, no tak uz mame konzultaciu za sebou. Nakoniec mi dali kratky protokol, naordinovali menopur 225 j a potom cetrotide a samozrejme fraxiiik 🙂 Porad mi ho fukli. Hned od prveho dna ms. Zacinam v maji, teda hned dalsi cyklus. Hovorili sme len s koordinatorkou. Aj ked ma trochu mrzelo, ze sme nemohli hovorit s doktorom...Manzelovi robili spg, kks 44 eur za nejaky super spg a pomaly nic k nemu nepovedali, len pocet a pohyblivost, taka mlada embryologicka, kukam na nu, ze studentka ci co, doporucuju icsi. To sme v podstate vedeli aj bez neho...:( A tebe sa teda super zadarilo hned na prvy krat...🙂 To sa malokomu. Tak nech všetko ide ako ma 🙂
@zuzi20
Uf, tak to je ozaj drahy ten spermiogram. Nam robili len nejaky obycajny za 18 Eur, ale to bolo este v novembri 2012. Vtedy sme tam boli 1x. My sme tiez mali ICSI, 3 vajicka sme si tak dali napichnut. No nakoniec najsikovnejsie embryjko bolo to, co sa podarilo oplodnit klasicky, same. Joj, tak to uz za chvilu idete do toho, tak ti potom drzim palce, nech sa dockas dvoch kolajniciek na teste.... 🙂
@babatenko77 uz si mala vklad?
Ahojte, neviete či ordinuju aj 1.5.?
ahojte kocky, ktore sa snazia o babatka🙂.
len vam chcem povedat, aby ste sa nevzdavali, ono to raz pride. mne sa iscare martin pacil ovela viac, ako ferticent blava. tam som mala pocit, ze som iba kus na peniaze od poistovne a bala som sa pomaly daco spytat. aj ked ferticent bol lacnejsi a v niecom sa nedoplacalo vôbec. v martine su mile sestricky a pristup a vôbec vsetko. ja som mala dva neuspesne ivf ka v blave a v martine som si dala vlozit 2 embryjka a z jedneho je uz moj 9 mesacny maximko. a to som ho mla po dlhych 17 rokoch a mala este som aj mala problem s vajickami, ani po stimulacii sa mi nevytvorilo v jednom pokuse ani jedno, ale nakoniec sa mi podarili 3 ks . teraz v lete sa chystam dat si vlozit este jedno zmrazene, dufam ze sa to podari. len vam chcem poradit, mne velmi na ten stres a neistotou pomohlo, ze som zaroven mala aj ziadost na adopciu. a aj tam som mala stastie, ked som bolo v 8 mesiaci, mohla som si vziat 6 tyzdnove dievcatko a jej 2 rocneho braceka. ja viem, ze vlastne je vlastne, ale ked ich clovek videl a poznal, preco potrebuju novych rodicov, tak na to ani nemyslite, ze nie su vase🙂. vsetkym vam velmi drzim palce🙂)).
@santeema tak si si vzala aj tie na adopciu? Ja uvažujem aj nad tým. Možno sa niektorým nedarí aj preto, že osud má pre nás opustené detičky, ktoré potrebujú všetku tú lásku, ktorú nemáme komu dať a iba sa trápime psychicky neúspešnými ivf. Vlastné je vlastné. To určite. Ale pomôcť bezbrannému bábatku je niekedy aj viac 😉
@zuzulik85 ahoj. nie nevzala, aj ma to mrzelo, aj som si uvedomovala, ze by som toho mala dost a neviem ci by som stihala. teraz ked mam malého a este aj pracujem z domu vo firme kde som pracovala na plny uvazok po veceroch a ked malicky spinka, lebo penazky sa hodia asi kazdemu🙂, viem ze som sa rozhodla dobre. lebo by som asi nezvladla dat dostatok pozornosti a opatery vsetkym trom, bez toho aby som odpadavala od unavy a ani nahodou som nechcela byt nervozna a vystresovana mamina detickam, ktore to najmenej potrebovali, zazili si svojeho dost za ten kratky zivot. bolo to 6 tydnove dievcatko a jej 2 rocny bracek, oni boli uz 6 a 7 dieta maminy, ktora mala okolo 35 rokov. boli jej odobrate a jej predchadzajucich 5 deti zilo tiez spolu v profi rodine, po odobrati, uz su volne na adopciu, nechcu ich vsak rozdelovat, ale kto si vezme 5 deti. týchto dvoch malickych sa rozhodli oddelit, odobrali ich z krizoveho centra spolu a aj ponukli na adopciu. tento tyzden som volala a su v rodine spolu nahodou v tom istom okrese ako byvam ja a ich bio mamina, ze vraj nebola na sude, nejavi zaujem tak budu volne na adopciu. ono to mozno vyznie alibisticky, ale som rada, ked som citala temu adopcie, ze som ich nechala niekomu, kto svoje dieta nikdy mat nebude a radost z tychto dvoch bola urcite velka. tam sa tiez velmi dlho caka, ja som chcela aj romske dieta bolo mi to jedno, ale nahoda chcela, ze v den ked odoslali moje papiere do poradovnika, tak som sa dozvedela ze som tehotna. ale ak nebudeme mat druhe vlastne babo z nasho jedneho embryjka co nam zostalo, tak urcite dalsiu ponuku beriem🙂.
@santeema ja by som vzala aj súrodencov asi. Ak tú takýto malí. Ale zas rómske by som nechcela. Viem, že to dieťa za to nemôže. A od narodenia sa dá vychovať zodpovedne, ale aj tak by som si to nevedela veľmi predstaviť v mojom prípade. My sme momentálne na tom zle aj finančne. Minulý rok sme na ivf dali dokopy 3000€.. a momentálne sa toho dosť u nás zmenilo a tak trochu padáme na dno čo sa financií týka.. No verím že do pol roka sa z toho dostaneme a na jeseň by som chcela ísť na ďalšie ivf. Zvažujem aj iui skúsiť. Z cenového hľadiska. No uvidíme. Nejako sa teraz toho na nás nakopilo. Celý rok sa začal zle, tak verím že sa skončí šťastne. Aj ja som bola v iscare spokojná. Ten prístup a milé sestričky. No je tam veľmi príjemne. A galo.. 🙂 toho netreba ani komentovať 😉 hehe
Držím ti palce aby sa mrazáčik pekne rozmrazil a bol plný života. Nech ti robia radosť 2 huncúti doma 😉
@zuzi20
@zuzulik85
@santeema ahojte dievčata, chcela by som sa informovať o iscare...začali sme uvažovať aj nad touto možnosťou, pretože už takmer rok a pol nemôžeme otehotnieť. a neviem či zvoliť helios alebo iscare...neviete to porovnať cenovo?...
ja zatial nemam spravene žiadne vysetrenia, moja doktorka na to akosi kašle, asi preto že sme mladi...neviete mi poradiť kolko sa tam plati?
dakujem 🙂
@zuzik16 ja som sa pred rokom tiež rozhodovala medzi iscare a helios a vybrala som si iscare. Veľmi mi pri rozhodovaní pomohlo toto fórum. Iscare a helios sú na tom kvalitou povedala by som rovnako. Ale už od viacerých báb som počula, že prístup k pacientom v heliose nieje ani z ďaleka taký ako v iscare. V iscare sú hrozne zlaté sestričky, veľmi milé a ochotné. Rovnako aj doky Galo je super (a ten jeho hlas... 😎 ach jaj) Veď uvidíš 😀
a cenovo sa to nedá porovnať. Helios je 2x drahší. Ja som si to porovnala priamo na príklade mňa a susedky. ona chodila do heliosu a jeden cyklus IVF (umelého oplodnenia) ju vyšiel na cca 2500€. Kdežto ja v iscare som za jeden cyklus dala v prvom prípade cca 900€ a v druhom 1200€. Takže cenovo jednoznačne iscare, ľudskosťou a prístupom jednoznačne iscare. Aj keď samozrejme že som počula aj o prípadoch že sa babám v iscare nedarilo a prešli do heliosu a tam sa zadarilo, a naopak. Ale to je podľa mňa už psychika. Keď sa nedarí, najľahšie je to zvaliť na dokyho, či na centrum. Ale celé to umelé oplodnenie je z veľkej miery o šťastí. Buď sa ti embryjko ujme, alebo nie. Mne sa neujali už 3embryjka. Aj keď boli 100% tné a ja som úplne zdravá. Problém u nás má muž, ale použili sme 100% krásne spermie od darcu. Cena za cyklus sa odvíja od liekov, aké ti doky predpíše a od počtu vajíčok, ktoré tvoje telo vyprodukuje, ako si ich necháš oplodniť a či budeš niečo mraziť či nie. počítaj cca 1200€. (+/-)
@zuzik16 a ak tvoja doktorka kašle na to či môžeš alebo nemôžeš otehotnieť, tak ja by som doktorku zmenila. Ja som najprv hľadala problém s mojou gynekologičkou. A keď boli moje výsledky ok, prišiel na rad muž. A tam sa zistilo že nemá spermie. Teda má veeeeeľmi málo spermií a sú nepohyblivé. Takže šanca na otehotnenie prirodzene je minimálna. Vraj to vylúčené nieje, ale šanca je úplne malinká. Pri odberoch v centre žiaľ nenašli žiadnu spermiu vhodnú oplodnenia. A to mu brali vzorky cca 4x. Preto sme si vybrali darcu spermii. Za darcu sa platí cca 200€. Takže ak má tvoj muž ok spermie výjde ta umelé lacnejšie o niečo. Skús ešte na začiatok sa poradiť so svojou gynekologičkou, nech ti urobí základné vyšetrenia. Ak s tým bude mať problém, rovno choď do centra. Pošli aj muža na vyšetrenie. Robí to urológ.
@zuzulik85 nesmierne ti dakujem za taketo presne a obšírne vysvetlenie 🙂 🙂
my zatial riešime len začiatok a velmi pevne verime a dufame, že ivf nebude potrebne...len môj muž zatial nebol na spermiograme...už som obvolala niekolko ambulancii urologov ale povacsine sa nemôžem akosi dovolať...akurat teraz skusam zase volať. podla toho čo som čítala na nete, vraj nie každy urolog robi aj spg....a ešte som aj čitala že nie su take podrobne ako v CAR. nevies či je to pravda?
môj muž tvrdí že problem je u neho ☹ ale ja pevne dufam že problem nie je ani v jednom z nas....
moja gynekologička ma akurat poslala na sono a tam mi nasli cystu, vraj vyzera ako folikularna tak teraz čakam či zmizne alebo nie...bojim sa ist na laparo aby mi nahodou nevzali cely vaječnik ☹
kolko ste sa vy snažili predtym ako ste šli do centra?
@zuzik16 snažili sme sa tak rok a pol. Muž bol na spermiogram najprv u urologa vo zvolene. Výsledky od neho boli že nejaké spermie tam sú, ale pravdepodobnosť oplodnenia je mizivá. a odporúčil nám navštíviť iscare. V iscare môže byť že je to podrobnejšie, ale to kvôli tomu, že tam hľadajú už konkrétne spermie, ktoré ak sú vhodné tak rovno zamrazia. No u nás to bola zakaždým 0.
u môjho muža už od cca 2rokov života doktori vedeli, že deti mať nebude, no my sme to zistili až teraz. Nejaké záznamy má v karte, že ako malému mu neskoro "sťahovali" vaječníky z brušnej dutiny a preto má jeden nevyvinutý a druhý tiež oničom. už takému malému do neho pchali hormonálne tabletky, čo tiež nepridalo. K tomu pracuje ako šofér, čiže väčšinu dňa sedí a natriasa sa v aute na tých našich cestách, čo tiež nieje najlepšie na takúto diagnózu. Toto všetko sme sa dozvedeli na genetických testoch, na ktoré nás poslali z iscare. Tam zisťovali geneticky či nemáme nejakú mutáciu, kvôli ktorej sa nám nedarí. Inak na cysty je vraj dobrá prírodná medicína a to tinktúra z drmek obyčajný. Jedna baba tu spomínala, že vďaka užívaniu tejto tinktúry sa jej cysta zmenšila. Hlavne nezúfaj. Ak dôjde na to, že vám odporučia ivf, je to síce náročný proces hlavne na psychiku, ale toto fórum je práve v tomto super. žiaden chlap ťa v takej chvíli nevypočuje lepšie ako baby na tomto fóre. Či už rady, povzbudenia to všetko tu nájdeš 🙂
@zuzulik85 dakujem 🙂 ..ved ja sa tiež bojim toho spermiogramu...mam strach....predtym viem že som ovulaciu určite mavala..kazdy mesiac som mala jemne pobolievanie v podbrušku + hlien cca v strede cyklu....ale od určiteho času to nepocitujem..pravdepodobne odkedy mam tu cystu..tak to je teraz priorita čislo jeden....a medzitym by sme chceli ten spg stihnuť.
a nevies mi prosim ťa povedať kolko cca stoji ten začiatok v iscare? isli by sme do martina...myslim tym spg, gynekologicke vysetrenie a tak...aby som vedela kolko peniaažkov si treba pripraviť... 😅
@zuzik16
@zuzulik85
ahojte baby, my mame tiez mizerny spg, na prvy bol manzel u urologa a zistili mu OAT diagnozu, cize velmi malo, malo pohyblivych...Z centra nas poslali na genetiku, kde nezistili nic, tak to skonstatovali, ze pravdepodobne to bude tym, ze mal ako dieta mumps...Odvtedy mal este spg aj horsi, v centre nas nahanali mrazit tri krat a neviem co, ale teraz sme boli tu v MT a mal omnoho lepsi. Obaja jeme koren maca a tak to pripisujeme aj tomu, pre nas lepsi pocit.🙂 @zuzik16 Neboj sa popredu toho spg, mozno tam vobec nebude problem,...a keby aj, vzdy sa to da riesit. Pozri na nas 🙂 Mne sa tiez prve ivfko nepodarilo, tak teraz som tu a uvidim. Zatial spokojnost, v maji idem na to...🙂 Co sa tyka penazi, my uz sme platili na prvej konzultacii (co predtym nebolo), tusim 20eur za konzultaciu a 15eur vypisanie ziadosti.Ja uz som si vybrala aj lieky a to je palba 360 eur. Ja dufam, ze ma to vyjde menej ako v BA, kde som nechala za prve ivfko 1500 eur. 😒
ahojte kocky, prosim, ake mate skusenosti "stimulacia verzus vaha" . Pribrali ste, schudli...ak ano, kolko? Tento tyzden zacinam pichat, tak len pre info....Skoro vsetci ma strasia, ze hrozne priberiem....ja vahu teraz neriesim, podstatny je uspech ivf....ale zaujimaju ma vase skusenosti. 😉 Dakujem
@zuzik16 no hej, je to dost, ja som tiez kukala, ze co je to za super vysetrenie, vola sa trial wash, kde nejak preplachuju tie spermie a najlepsie vyplavaju alebo co... Na tej prvej konzultacii je len rozhovor Ak budes mat ms, tak ti urcite vezmu krv na hormony, ak nie, tak ti asi urobia ultrazvuk. Mna tam doteraz ani nevysetrovali...Inak nic, len sa porozpravate.

@zuzulik85 dakujem, dala som si jedno 🙂