Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@zuzik16 ahoj🙂. ja si to uz velmi nepamatam presne, ale kamoska zaroven so mnou chodila do heliosu a tam je to drahsie urcite ako v iscare. ja som sa na to pytala gala, ze preco su napríklad v niecom drahsi ako blava ferticent, ked urcity ukon preplaca poistovna a v blave som nedoplacala nic a v iscare 150 eur. povedal mi, lebo mi tam mame priplatok a viac to nekomentoval. su sukromne zariadenia a ceny su v ich rezii. na tebe je ci zaplatis, alebo nie. lenze toto je taka citliva oblast, ze peniaze sa tu velmi neriesia a to daktore centra sa mi zda trosku zneuzivaju☹. nemyslim tym ten jeden priplatok v iscare v mt. inak tie ceny co ti pisala kocky sedia, zalezi od poctu vajickok, od mnozstva zmrazených, ci sa vajicka oplodnuju napichovanim, alebo nie, ci mate darcovske spermie a vajicka, alebo nie....atd. ale pri viacerých pokusoch su to dost velke polozky, je mi luto velmi tych dievcat, ktore kvôli peniazkom, musia cakat, aĺebo neist vôbec, je to pre ne este znasobeny stres, pri tom vsetkom co prezivaju☹ . malo by sa to brat podla prijmu a urcite veci by mali mat nizsie prijmove skupiny preplacane póistovnou cele. zelam si, aby to tak bolo raz a tebe zelam uspesny pokus, to ze si mlada neries, lebo ta kamoska co som spominala, ze bola v heliose mala 27 rokov a nemohla mat deti, aj ked bola uplne zdrava, len je partner mal trosku pomalsie spermie.
@zuzulik85 ahoj. pri týchto dvoch krpcoch bola mamina biela, ale otec neznamy a otazny aj pri jednom aj pri druhom. inak moje biologicke dieta je take snede a ma cierne oci🙂. nie som romka, mam zelene oci a bledo hnede vlasy, priatel tiez nie je rom, ale ma snedsiu pokozku tak v norme a hnede oci. a na nasho maxima sa kazdy pyta, ze ci sme boli na dovolenke, ked je taky opaleny🙂..som si to privolala tu hnedost🙂. ale vlasky ma bledo hnede po mne. je mi luto, ze nemate tych peniazkov vela teraz, zelam ti aby sa to zlepsilo, si to predstav, ze budu a vela a hadam ich nejako zvizualizujes🙂, aby ti spadli z neba napríklad🙂. je to narocne, ale bude aj dobre, neboj🙂, depkovat nepomoze, lebo len budes vydepkkovana a problem a situaciu to nevyriesi. a ty uz mas proces pripravy na adopciu za sebou? aby si bola rychlo v poradovniku ked o tom uvazujes, ved vzdy to mozes zrusit, alebo dietatko odmietnut. len to cakanie na babo tiez trosku trva. velmi ti zelam, aby sa to podarilo, no mne sa zda, ze je to ako tombola dakedy, ze kedy sa embryjko uchyti a hlavne dobre narastie az do uspesneho konca.
@zuzik16 Ahojky, ak Ti mozem poradit, tak taktiez odporucam ISCARE. Ja som chodila aj do Heliosu aj sem do ISCARE-u. Ked som 1x prisla do Heliosu, tak som tam prisla cez vikend a hned prva navsteva (15 minutova) ma vysla 20eciek. Dostala som cislo a cakala som na lekara. Vyfasovala som Krajkovica, je to fesak, ale celkovo som si tam pripadala ako nejake cislo. Odber krvi, spermiogram, kontroly, vsetko islo tak strasne rychlo, ze clovek ani nestihal reagovat a vymyslat si v podstate potrebne otazky, na ktore by potreboval poznat odpovede. Za jedno im ale vdacim a to je to, ze ma upozornili, ze mam endometriozne cysty. Neposlali ma sice na laparku, ani na nic ine, iba mi oznamili, ze v nasom pripade to bude hned umele oplodnenie. Tak som do tyzdna zmenila gynekologa a moj novy lekar ma v sekunde poslal na laparku, lebo mi povedal, ze to uz mam pokrocilejsie stadium a trebalo by to vybrat a nasledne mi oznamil, aby som presla do ISCARE-u, lebo tam maju kvalitnejsie vybavenie ako v Heliose. Moja prva navsteva ISCARE-u dopadla uzasne, sestricky sa nam povenovali, Galo s nami posedel hodnu chvilu, povedal nam, co vsetko nas caka, preco prave takato metoda, preco nie prirodzene, atd. Takisto musim pochvalit komplet personal, lebo sestricky na odberoch krvi su ukecane, porozpravaju sa, nezaobchadzaju s Tebou ako s tovarom (alebo lepsie povedane zdrojom ich prijmu), embryologicky su mile, prijemne, poradia, pomozu a koordinatorka je uzasna zena. Vzdy ked som mala nejake tazkosti vzdy bola na telefone.
Co sa tyka financii, tak ja som v ISCARE absolvovala 2 protokoly. Jeden dlhy a druhy kratky. Mam odlozene vsetky blocky z oboch doma, tak Ti to mozem zratat a napisat kolko nas to vyslo.
Ak sa predsa rozhodnes pre ISCARE, tak z mojho pohladu Ti mozem garantovat, ze nebudes lutovat. Ale na druhej strane 100 ludi, 100 nazorov. Niekto je spokojny s ISCARE a niekto s HELIOSOM ;)
Prajem vela stastia a co najskor // ciarocky na teste
@santeema asi tak, tiež si myslím, že je to buď alebo či sa embryo ujme či nie. Inak nad adopciou ešte uvažujem iba ja. Muž nechce adoptované dieťa.. Ale predtým nechcel ani darcu spermií, predsa len je to pre chlapa ťažké zmieriť sa s tým, že nemá schopných plavcov 😝 Aj to stálo dosť nervov prebrať túto tému a nakoniec povolil, že teda darcu áno. Že radšej tak ako vôbec.. Takže ďalšia téma, že adopcia tak to ešte nechávam zatiaľ tak. Chcem ešte jeden pokus skúsiť ivf a potom sa uvidí. Viem, že čakanie na adopciu je dlhodobé, no počkám ešte do budúceho roka. U nás je muž taký tmavší. len vyjde slnko a už je opálený do hneda. Mňa opaluje najprv do červena, mám dosť svetlú pokožku. Aj preto som chcela aby naše bábo malo pokožku po ňom. Aj jeho metabolizmus.. Ten môže jesť tony jedla a nepribere. Ja si musím dávať pozor na každé sústo a priberám aj z vody. Nuž žiaľ. Ale je super, že darcu spermií si môžeme vyberať podľa našich predstáv. Dali sme si vysokého, chudého, s tmavými vlasmi a tmavými očami.. Aby sa aspoň trošku podobal na muža 🙂 Modrookého blonďáka by sme ťažko vysvetľovali 😀 No škoda že sa neujalo. Zatiaľ skúsime liečivé bylinky a na jeseň sa uvidí čo ďalej.
@zuzi20 ahoj, dakujem...ano podarilo sa nam to na druhykrat...ked sme tam isli prvy raz, tak som nevedela, co nas caka, vsetko som to brala ako z rychlika...mozno som ani nebola odhodlana a presvedcena stat sa matkou, preto, ked som odtial odchadzala s fazulkami v sebe (dali sme si vlozit dve), tak som si hovorila a co teraz...co ak sa to ujme...jednoducho som mala pochybnosti, ci som sa rozhodla spravne...bilo sa vo mne ano aj nie, potom este stresy v praci, atd..ked som zistila, ze to nevyslo, bola som sklamana, velmi sklamana a to asi aj preto, ze cysty mi opat zacali rast. Tak sme sa rozhodli, ze pojdeme do toho znova...jednoducho presli vianoce, 30. 12. som si zacala pichat dalsie injekcie a vtedy som si povedala dost...kaslem na vsetko, na vsetky stresy, na pracu a dostala som sa do celkovej pohody, kde ma nedokazalo vytocit absolutne nic...aj injekcie aj vsetky tie zmeny hormonov na mna vplyvali inak ako pri prvom raze...potom prisiel den D a my sme si isli pre nasu fazulku...transfer mi robil Galo (iba jemu som verila, lebo priamo za nim ma poslal moj gynekolog ) a uz vtedy som vedela, ze to vyjde....hned v ten den som sa hodila na PN-ku a doma som nepohla ani palcom, iba som lezala, citala knihy, kukala hlupe telenovely 🙂)))) na Valentina nam potvrdili tehotenstvo a odvtedy to uz taham za dvoch...
@aysuna no super 🙂 aj ja idem do toho druhy krat a duuufam, ze to vyjde...Prve som absolvovala v BA, verila som hrozne ze to vyjde, ine som si ani nepripustala a nic.:( Teraz idem do toho podruhe a je to take uz ine...Tesim sa vsak, ked tu napise niekto ako ty, ze to vyslo 🙂 Tiez som mala predtym dlhy protokol, teraz mi dali kratky, tak som zvedava, ako to bude prebiehat...drzim palce, aby vsetko fičalo ako má ! 🙂
@ddiankaa hej, vínko je najprírodnejšie 🙂 a najchutnejšie z ríše bylín a rastlín 🙂 hehe
Mužovi som dala macu a čaj podporujúci plodnosť u mužov. Ja užívam drmek a čaj. Ľ.Mojžišovej.. pred ivf by som k tomu pridala ešte kyselinu listovú.. Tak dúfam, že na jeseň sa nám podarí ísť na ivf. Ešte predtým by som mala ísť na imunologické vyšetrenie hovoril doky. Lebo nevedia prečo sa embryjká neujali. No mohli by na jeseň urobiť nejakú akciu, ako napr. tretie IVF za polovicu 😀
@zuzi20 no veď to. Doky hovoril, že to na SR robí jediná žena v BA a tá je na materskej!!! Že inak ostáva ešte ísť si to urobiť do Brna či Prahy (teraz si už nepamätám ktoré hovoril)... Tak ďakujem pekne. Je to tak podstatná vec a na SR to nikto nerobí??? si niekedy pripadám ako 100rokov za opicami! Ja sa do tretieho ivf pustím určite až po tomto vyšetrení. Je to posledný pokus, a hlavne sa naň ťažko škrabú peniaze. 😝
Mám DECAPEPTYL 0,1 mg (exp. 08/2015) - 1 balenie so 7 injekciami. Riadne skladované v chladničke, nerozbalené a bio extrakt MACA 2 ks (exp. 02/2015). Určite sa dohodneme v IP 😉
ahojte babiky chcem sa tu trosku vyzalovat... priebezne sledujem tuto temu aj obcas prispievam... sme od novembra min. roku v poradovniku na darovane vajicka a minule mi povedali, ze to vidia este tak na pol roka az rok cakania... podla okolnosti... som smutna z toho a hlavne bezmocna...ked si pomyslim, ze cakam rok a pol a nevyjde to, je mi do placu... a potom zase cakat... stale len cakat 😢 😢 😢 😔
@misaelka neskusala si v inm centre kde sa nemusi cakat???v cechach napr.
@tinkatinulka caka sa vsade v podstate, otazka je ako dlho. je ale pravda, ze v MT na mna dr. galo urobil velmi dobry dojem... teda vlastne ja ho zeriem uplne 😀 ale teraz vazne, nechcem uz nic menit ked nam poistovna schvalila ivf v martine. no ak tento pokus nevyjde, asi by sme isli do CR.
to all: zaujimalo by ma ci je tu aj nejaka ina holka, co si presla v iscare mt cez ivf cyklus s darovanymi vajickami?
Mám Puregon 600 IU/072 ml (exp. 06/2015) - 1 balenie s 6 ihlami do pera. Riadne skladované v chladničke, nerozbalené. Dohoda možná, viac v IP.

@zuzi20 dakujem...no tak som zvedava..ešte pojdem k mojej doktorke a potom to asi skusime...a kolko od objednania sa ide na konzultaciu cca?