icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

eeveeliin
26. nov 2014

@dm2 myslim, ze 1€ som davala pri preventivke... tak to sa nemusis bat, ze by si u Gatovej tak dlho cakala... a ano, ona prebrala pacientky po Krupovej

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin vdaka 🙂 to si ma potesila....aj ked sa CAR stopercentne nevyhneme, zaklad je mať dobreho gynekologa...

eeveeliin
26. nov 2014

@dm2 presne tak 🙂 takze tiez idete riesit cez car? My uz cakame na schvalenie ziadosti na ivf.

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin bohuzial inu moznost nemame ☹ zatial sme boli v iscare na spg a inu možnost nemame...

eeveeliin
26. nov 2014

@dm2 my tiez, ale stale aj tak dufame. Nasadili sme si vitaminy, hlavne priatel a uvidime. Este mame na to min.2 mesiace. .... Drzim Vam moc palce 😉

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin aj ja Vam držim palce 🙂 a ake vitaminy ste nasadili?

u nas je to horsie, vitaminy zrejme nepomôžu ale aj tak sme nasadili, teda priatel - predtym bral tribulus terestris kvapky, a teraz zinkosel, vitamin E a koenzym Q10 ...

eeveeliin
26. nov 2014

@dm2 tiez asi nepomozu ani u nas, ale tak aspon dufam, ze pri ivf budu aspon nejake spermie ok. Priatelovi doktorka poradila folandrol, plus este zinok, koenzym Q10, vit. C.
Ja uzivam kys.listovu a vit.D, lebo mi zistili jeho nedostatok.

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin a čo je to ten folandrol? ešte som o tom nepočula...

eeveeliin
26. nov 2014

Je to vlastne suhrn vit. E, inozitol, kys.listova, L-Karnitin, L-Arginin, selen.

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin vdaka, skusim to popozerat po lekarnach...alebo sa to da objednať len cez net? kolko to cca stoji? 🙂

eeveeliin
26. nov 2014

@dm2 na nete sa da zohnat trosku lacnejsie. My sme kupili za 17€ bal.na 30dni.
Na nete som nasla aj 2balenie Folandrolu a inofolicu a to vyslo najlacnejsie. Len inofolic sa vraj odporuca len vtedy, ak ma zena nepravidelny cyklus a pco, ci tak cosi.

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin diki 🙂 musim sa dohodnuť s priatelom...držim vam palce, aby ste boli čo najskôr traja 🙂

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin a ak sa môžem opytat, manželovi/praitelovi robili hormonalny profil?

eeveeliin
26. nov 2014

@dm2 dakujem, rovnako aj vam 😉

Nie, nerobili. Tvojmu ano?

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin dakujem tiež 🙂
môjmu robili...ale nemal dobre vysledky..a tvoj chodi k akemu urologovi? či bol len v iscare na spg?

eeveeliin
26. nov 2014

@dm2 Bol vo Vrutkach, Svitac sa myslim vola. Robil mu sono, nic viac v podstate. Zajtra ide k obvodnej dr. kvolipraci, tak som mu kazala nech sa popyta na vysetrenie hormonalneho profilu, kde by si to mal ist dat spravit.. Este rozmyslam, ze by si isiel dat spravit spg aj niekde inde, len neviem kde okrem car.

dm2
26. nov 2014

@eeveeliin viesčo ja som začiatkom maja začala riešiť objednanie na spg, a obvolala som snad vsetkych urologov v mt, ale do vrutok som nevolala...a žaidny z nich spg nerobil, akurat mi odporučili mudr. sopilku, on sa tymto zaobera asi najviac a u neho sa to dalo vybaviť, ale nakoniec sme sa rozhodli pre iscare, aj druhy spg sme boli tam a teraz uvažujem že pojdeme treti krat do heliosu na ladoven, tam robia podrobnejši, aj na vysledky sa čaka dlhšie, cca 7-10 dni, nie ako v iscare kde mas na počkanie v podstate....a potom v iscare nas odporučili k urologovi, sli sme ku klimentovi, ale odporučil nas tiež k sopilkovi, vraj on sa zaobera mužskou neplodnosťou v martine, tak sme tam nakoniec skončili

a môžem sa opytat, robil mu aj sono prostaty? objednava sa k nemu?

mojmu spravil hormonalny profil urolog a o tyzden mal vysledky....

zuzulik85
26. nov 2014

@dm2 Ja som bola viac u Gala ako u nej.. ale aj s nou som bola spokojná. No viac posúdiť neviem...

dm2
26. nov 2014

@zuzulik85 dakujem 🙂

eeveeliin
27. nov 2014

@dm2 Ja chcem, aby si dal urobit druhy spg uplne mimo centra. Pozrela som na nete toho Sopilku, tak ho tam objednam. Nevies, ako dlho sa caka na vysetrenie po objednani?
Sono prostaty mu myslim nerobil, nic take som tam necitala.
Priatel sa u neho neobjednaval, ale Dr.Gatova mu volala pred tym, tak tam priatel rovno isiel. Vraj to ma novootvorenu ambulanciu, tak este nema tolko pacientov. Ale ci je dobry, netusim, bol to prvy urolog u ktoreho priatel bol.

dm2
27. nov 2014

@eeveeliin viesčo, u toho sopilku sa neobjednava, ale ordinuje pondelok doobeda a v stredu poobede, ale taketo pripade mužskej neplodnosti rieši skôr v stredu poobede, v pondelok sme boli iba na krv,...skratka prides zapises sa, počkaš a hotovo..aj ked tam byva dosť ludi, nečaka sa velmi dlho...tak cca do hodinky sme boli vybavení vždy...tak skuste tam isť..priatel vravel že to je taky mladsi doktor...

eeveeliin
27. nov 2014

@dm2 oki, dakujem, poslem tam priatela bud.tyzden 😉 dakujem za rady ♡

mumlicek7
27. nov 2014

ahojte ako sa mate už som tu dlho nebola ale ak možem DM2 u pana sopilku s adlhu necaka ale objednava j na urcitu hodinu a je to celko myli doktor a srieda s atam aj s dr poliakom aj ten je velmi dobry chodili sme s manželom ku obom a potom sme sli do centra 🙂 😉

zuzulik85
27. nov 2014

@dm2
@eeveeliin aj vaši chlapi majú problém so spermiami? liečite to nejako? my sme mali pred rokom 2 ivf.. žiaľ nevyšli.. Môj vraj nemá vôbec žiadnu spermiu aktívnu. Takže sme použili darcu.. Zatiaľ sme jeho neplodnosť riešili iba babskými receptúrami.. ale nic moc..

bambulka2015
27. nov 2014

@zuzulik85 ked ma chlap vojacinov na dve slova, neexistuje nejaka extra liecba. Nejake vitaminy mozu trosku pomoct ale problem nevyriesia. Tiez sa kvalita a mnozstvo dobrych pocas zivota meni. Moze byt, ze jedno dieta splodite na prvy sup a o rok sa budete snazit znova a nic. A nakoniec sa ukaze, ze vojacikovia padli na fronte.
My mame tiez problem, malo tych rychlych. Tak sme sa koli casu a aj usetrenie si nervov a stresu rozhodli hned pre ICSI a vyslo to hned.
Inseminaciou sa sanca zvysi len o 5 %, co je fakt nic.

dm2
27. nov 2014

@mumlicek7 ahoj a kto je ten poliak? toho nepoznam ešte 🙂
my sme boli u sopilku dohromady asi 4 krat, z toho tri krat sa nebolo treba objednavať, iba prist a zapisať sa, čakali sme tak 40-60 minut, a raz sme boli objednani, ale to len preto lebo sme sli na krv, teda priatel, nie ja 😀

a sopilko sa strieda v ordinácii pokial viem aj s mudr. eliasom a dr. svihrom , to su vraj tiež dobri lekari, jeden z nich je sa mi zda primar v mfn na urologii, ale nie som si uplne ista...ale tento mudr. sopilko sa specialne zaobera problemami s plodnostou....aky sa vam zdal? 🙂ake vsetky vysetrenia urobil?

http://www.zzz.sk/?profil=6669

dm2
27. nov 2014

@zuzulik85 ahoj, a ake babske rady ste použivali?

aspon trošičku to pomohlo?

dm2
27. nov 2014

@eeveeliin nemas za čo 🙂 ja tiež dakujem za rady ohladom tej dr. gáťovej 🙂
držte sa a želam dobre spravy a čoskoro // na teste 😉

zuzulik85
27. nov 2014

@bambulka2015 ja som nebola na inseminácii.. mám za sebou 2 ivf.. riadne oplodnené vajíčka... no embryjká sa vo mne neudržali... na tretí pokus už niesu peniaze.. takže pauzujeme.. Mužík bol už v detstve dopovaný hormónm, lebo ako malý dostal pruh.. ďalší pruh v dospelosti.. k tomu sedavé zamestnanie vodiča takže všetko dokopy nám nehrá do karát 😠

zuzulik85
27. nov 2014

@dm2 tinktúry určené na plodnosť.. iné pre muža, iné pre mňa.. čaje na plodnosť.. no účinok to zatiaľ nemá.. Aj v lekárni sme kúpili tabletky, ktoré vraj napomáhajú obnove spermií.. no nič.. 😠 niekomu môžu pomáhať.. ale v našom prípade to nezabralo... napr. moja švagrina dlhšie nemohla otehotnieť. tak pila čaj na plodnosť a do pár mesiacov ostala tehotná.. tak neviem. niekomu pomôže a niekomu nie...