icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

bykaterina
22. sep 2016

@alexa933 držím palce tak keď sa tak pohujes tak to máš super lebo máš viac centier na výber

vanesanova
22. sep 2016

@alexa933 ja chcem este povedat ze odporucam pred zakrokom pit minimalne 2-3 tyzdne gynex kvapky...ja som mala tiez vseliake problemy zdravotne sice vsetky testy v centre som mala ok ale urcite nepriamo suvisia aj s tym...moje zle travenie malo pohybu vela sedenia malo mineralov vitaminov vela som pila s fajcenim som chvala bohu dokazala seknut este pred tym...precitaj si nieco o tom gynexe vycisti ti to telo nadopuje vitaminmi detoxikuje a pripravi lepsie na materstvo...zvysuje plodnost a odporuca sa aj muzom ja som vyuzivala jednu flasticku.

alexa933
22. sep 2016

@vanesanova dakujem ti u nas ma problem priatel nemal moc dobry spermiogram.Tak uvidime co nam povedia .Moj doktor mi povedal ze videl aj horsie spermiogramy a ze v pohode maju deticky ze da sa to liecit ale nam to odporucil ze ja mam uz 38 rokov a je to lepsie ako cakat na zazraky po liecbe ze by to nemuselo dopadnut podla predstav a kliniky to hradia len do 39. Prestudujem si ten gynex a vyskusam dakujem ti za radu 😉

bykaterina
22. sep 2016

@alexa933 takže trošku to uvediem na pravú mieru poisťovne to podľa zákona preplacaju do dňa tvojich 39narodenín. Spermmiogram sa nedá liečiť. Iba sa dá zlepšiť životosprávu, žiaden alkohol,cigarety, horúci kúpel sauna. Čo sa týka spomínaných kvapiek je tu diskusia skús si nájsť ale mnohým rozhadzal cyklus.

alexa933
22. sep 2016

@bykaterina Ja viem ze sa neda liecit spermiogram 😉 On mal zle vysledky aby som to upresnila a lekar povedal ze jeho problemy co ma sa daju liecit .Mozme ist k urologovi ze nasadi liecbu ale neni iste ci to zabere za rok za dva ze podla neho je to strata casu pri mojom veku aspon tak mi to on povedal .Odporucil mi umele tak uvidime co nas vlastne caka 😉

bykaterina
22. sep 2016

@alexa933 tak to myslel hormonálnu liečbu asi pre neho ale to je zdĺhavé A výsledok neistý. Ale neboj ak má len horšie výsledky tak to metóda icsi oplodnenia vám pomôže 🙂
Len keď už máš 38 byť tebou sa čím skôr objednám na konzultácie do nejakého centra lebo schválenie trvá mesiac V postovni A ak bude treba ešte doplňujúce vyšetrenie to sa naťahuje aby si stihla to pred tými narodkami 39

alexa933
22. sep 2016

@bykaterina dakujem ti za radu ;) do ba som dnes volala tam to je v pohode maju termin aj na pondelok martin az na november co sa mi zda prilis neskoro :(

bykaterina
22. sep 2016

@alexa933 ved to ked ta cas tlaci je to na nic ☹ , potom ked tak do ineho centra este skocit. Mozes si vybrat ci v BA do ineho centra alebo do ZA kde robi teraz doktor Galo z iscare alebo potom este ma pobocku v MT helios aj v BB ze maju uz ambulanciu. Tym ze mas moznost chodit do BA tak mas velmi vela centier na vyber 🙂 len teba teraz bude tlacit cas cim skor ist na prvu konzultaciu aby sa to rozbehlo

vanesanova
22. sep 2016

@alexa933 zly spermiogram?tsssss!moj mal pred dvoma rokmi ukazkovy 30.milionov dobra pohyblivost jedine ze mali zly tvar teda teratozoospermia po roku uzivania vseliakych vitaminov cajov doplnkov praskov sme boli spermiogram zopakovat s tym ze to bude urcite super mala si vidiet nase zdesenie ked sme sa dozvedeli ze sa to nie ze zlepsilo ale dokonca katastroficky zhorsilo!zrazu sme mali zlu pohyblivost tvar i pocet len 12.milionov!!!!!zufali po roku a pol snazenia sme dostali total paniku ale aspon ma to konecne utvrdilo se uz nemame na co cakat a ze do toho uz musime ist tu na koniku som citala ze inseminaciu pod 20.milionov a so zlym tvarom ani nerobia ze tam nie je vobec ziadna sanca boli sme v iscare v martine a pan doktor Galo ma urvrdil ze videl aj horsie a ze to nic neznamena ze otehotniet sa da aj pod milion spermii ze na to treba proste vybrat len tu jednu spravnu tak sme do toho sli a on ma na prvej inseminacii oplodnil!ja som neverila este asi mesiac som chodila ako vo sne sanca jedna ku milion nikdy sme nic nevyhrali a zrazu jackpot!ja som mala vsetky vysledky vyborne az na ten muzov spermiogram takze treba verit a vykaslat sa na vsetky takzvane sance...lebo sancu ma kazdy!drzim palce! 😉

bykaterina
22. sep 2016

@vanesanova mas pravdu niekedy aj s horsim spermiogramom sa o podari cez IUI, ale to moze skusat viac krat priapadne baba ktora ma do 35r. @alexa933 zial tlaci cas lebo keby nesla do toho teraz ze by to nenahanala tak by isla do IVF napriklad ale s tym ze si to hradi cele sama a to su tisice eur nie stovku dve. Galo je super skoda ze odisiel do ZA ale zas niektore kocky ho budu mat blizsie ktore idu riesit nieco

vanesanova
22. sep 2016

@bykaterina ano ja viem ja som zo ziliny ale z martina je manzel a nemame to daleko gyn fiv v za este nebol vtedy no mna tlacil cas tiez mam 33 este ziadne deti teda prvorodicka a muz ma 37...ona za to ze skusi iui nic neda...motyka niekedy vystreli ako pri mne a je to neinvazivny rychly a bezbolestny zakrok ja som v ten den sla normalne do prace potom este a v iscare maju 10% zlavu na lubovolny zakrok...my sme ju vyuzili takze sme otehotneli este k tomu lacnejsie ako podla cennika 😉 a maju tam utorky vsetky spermiogramy zadarmo to sme tiez vyuzili a vsetok personal od recepcnej doktorov a sestry su tam vsetci strasne zlati a mili ja som bola este pred zakrokom pre istotu na kontrole priechodnosti vajcovodov lebo to moze byt prekazka inseminacie a ja som to mala chvala bohu v poriadku je to zazrak proste kolko sexu kolko spermii som mala v sebe za ten rok a pol boze a nic a zrazu vybrali len tu jednu spravnu a vlozili rovno na miesto...teda nemala taku dlhu cestu a hop sibalka spermoska to dala! 😀

bykaterina
22. sep 2016

@vanesanova no opravim ta trosku jedna spermoska to nedala ale cele more spermii 😉

https://www.youtube.com/watch?v=qCdIiLLF0vw

takto to funguje 😉 , nie ze jednu vyberu a tu ti vlozia
ja som do iscare chodila a absolvovala som tam dva cykly IVF takze ta to tam poznam ako svoje boty 😉

vanesanova
22. sep 2016

@bykaterina ok ale ved iba ta jedna jedina ta predsa oplodni a dostane sa do vajicka

bykaterina
22. sep 2016

@vanesanova to ano 🙂

alexa933
22. sep 2016

@vanesanova
@bykaterina kocky dakujem vam dam vediet ako sme dopadli na konzultacii:( Priatelovi robili spermio v ba v iscare co sa mi nepacilo neviem ci to je vsade tak dosiel dostal kelimok a ked bol hotovy mal zazvonit.Nestretol sa ani s lekarom nic ani ked bol po vysledky dala mu daka z recepcie :( Co mne pride dost divne .Sla som k mojmu lekarovi co teda podla toho papiera s vysledkami robit a on mi ze to vam nik nevysvetlil ze ako to dopadlo atd .Neviem preto som rozmyslala ze ak to robia takto aj na konzultacke tak dakujem pekne .

bykaterina
22. sep 2016

@alexa933 no ono nieje dovod aby sa s nim dr stretol lebo vsak on je gyndos. Vacsinou si tak davaju robit pary iba spermiogram a nesu ho k urologovi ak ma urolog iba mikroskop. v centrach maju lespie vybavenie. Ale tak kto mudal odporucenie ? ci len tak sa objednal ?
ale mala mu aspon androlog mal vysvetlit vysledky.
Tak skuste v BA inu kliniku alebo niekde inde ked iscare v BA nema tvoj muz dobru skusenost nech tam nejde lebo zbytocne bude mat z toho zle pocity.
Ved nikde nie je napisane ze musite ist do iscare.
SKus sa v skupine iscare BA opytat ako to tam frci

alexa933
22. sep 2016

@bykaterina poslal ho moj gynekolog on mu dal odporucanie na spermio nech to zbytocne nepredlzujeme ze skusali sme 3 roky a ja som myslela ze asi budem mat ja problem .Nikdy som na to dako netlacila ale ked som bola u lekara tak som mu vravela ze nam to dako neide a on mi povedal ze ja som v poriadku ze treba ten spermio a vieme hned ze nebude to zbytocne predlzovat ;) Tak on je viac v ba ako v pd tak sa objednal tam ;) Tak mne to je viac divne ako jemu ze takto to fungovalo.Za to som sla ja s vysledkami mojmu lekarovi ze co to je ci je tam problem alebo nie on mi to povysvetloval a odporucil umele a nech si vyberem kliniku .Zatial ten iscar sa mi pozdaval podla diskusii tak uvidime za to som len uvazovala ze kocky pisali ze v martine je viac ludskejsi pristup len skoda ze sa tak dlho caka co je nevyhoda pre mna :( Ale tak ako vsade si myslim zalezi aj na akeho lekara ma kto stastie a ako komu sadne.

bykaterina
22. sep 2016

@alexa933 ano mas pravdu. ono v BA budes mat iba konzultaciu s nejakym dr a potom sa budu striedat ked tam budes chodit.
no v MT sa stala zmena ze tak je ,,novy,, doktor a stary odisiel do tej ZA do ineho centra. Ten ,,novy,, doktor je docent Tomas on tam uz pracoval. a Utorky tam byva doktorka Gatova a ta je super taka vesela kopa ale zas nie kazdemu to moze vyhovovat .
Tak skus pozriet aj ine centra v BA ako sa ti budu pozadavat aj fotky lekarov a statistiky a referencie od inych kociek 🙂 mozno nakoniec to bude ine centrum do ktoreho pojdes,
Uplne ta chapem ze cas hra proti Vam mam rovnako ako ty a ten cas je neuprosny. Hlavne to IVF ohladom preplacania lebo je rozdiel zaplatit 1500 eur za celu tu masineriu alebo aj viac ako raz tolko bez poistovne

xeroma
23. sep 2016

Lenže doc. Tomas tam robí iba piatky,čo je obrovská škoda,Dr. Gatova utorky a ostatné dni si myslím,že chodia doktori z BA. Nebola som zvyknutá,že stále iný doktor vyšetruje,príde mi to tam teraz také neosobné, bez hlbšieho záujmu o pacienta.

alexa933
23. sep 2016

@bykaterina skusim tu Ba mam termin na pondelok ze inak by som musela cakat do 4 novembra co uz sa mi zda dost dlho ;) Uvidime aky bude dojem na konzultacke inak poprosim mojho lekara on tam ma kontakty nech mi s tym pomoze ked sa mi nukal sam ze ak sa rozhodnem ist predsa do Ba a nie do MT .

bykaterina
23. sep 2016

@xeroma hej tak to vymysleli? lebo hneď mi to bolo divne však docent má svoju ambulanciu zabehnutú

bykaterina
23. sep 2016

@alexa933 choďte do toho ba A uvidíš aké budete mať obaja pocity. Lebo vieš tu ti známosti nepomôžu čo ma údajne tvoj doktor 😉 toto je celé náhoda A šťastie
.. Ale skus možno V ba kuknúť iné centrum ešte prezicher ak by sa ti nepozdavalaao pôjdete do iného 😉

alexa933
23. sep 2016

@bykaterina ano viem ze kontakty su ti na nic vsetko co sa tyka tychto veci ;) Neviem preco mi to ponukal ale uvidim co bude v ba a skocim aj za nim sa popytat.Nemam vobec skusenosti s tymto nechavala som to dlho na nahodu ze ved co sa budem stresovat zadari sa dakedy a to bola chyba :( Takze je to o stasti a ak mame mat sa zadari ak nie co narobime ;) Ja sa viac pripravujem na variatu ze to nevinde aby som nebola zbytocne sklamana.

bykaterina
23. sep 2016

@alexa933 ale to preto lebo ma s nimi asi zmluvu 😉 , preto preferuje dane zariadenie ...
neboj nevesaj hlavu , niekotrej to hned vide na prvy sup a niektorej nie. Ale u teba je potrebne aby si stihla ET do tvojich narodenin, Kety tie si platis sama takze to je v pohode potom uz ta cas nebude tlacit 🙂
Neboj ono to je taka skuska cele ale uvidis to das 🙂 a budes o par mesiacov mamina

vanesanova
24. sep 2016

Ja chcem len povedat ze my sme boli na spermiograme aj v heliose aj v iscare oba v martine a vzdy mu po nom doktor dal konzultaciu o vysledkoch a co si o tom mysli...mohlo byt ze akurat tam doktora nemali alebo mal vtedy pacienta ale spermiogram predsa mozte prebrat na prvej spolocnej navsteve...inak ked muz odoberal vzorku na inseminaciu tak ja som mu prave vtedy v najlepsej chvili zavolala na mobil! 😀 ja som bola v tom ze uz to ma davno za sebou a nechapala som co tam tak dlho robi tak sme mali este aj malo materialu ale vypalilo to na koniec super 🙂

bykaterina
24. sep 2016

@vanesanova že si mu zavolala že čo tam toľko robí 😀

vanesanova
25. sep 2016

@bykaterina no lebo on tam siel vtedy sam ja som netrpezlivo cakala doma kedy mi zavola bol objednany na urcitu hodinu a uz bolo davno po....tak som mu volala co mi nevola ze vsak uz davno musi byt po no a on bol akurat vtedy v tom najlepsom! Hahaha nebol nadseny no a mal malo materialu ale aj tak sa podarilo chvala bohu!

bykaterina
25. sep 2016

@vanesanova hej ale som si tu situaciu predstavila 😀

alexa933
27. sep 2016

@bykaterina tak boli sme vcera v Ba u doktorky Reismulerovej prisla mi super mila zienka ;) Skusala som inak este kliniku v ziline volat pred tym nez som sla do ba sa mi pozdaval ten dr.Galo co si mi poslala ale tam az za 3 tyzdne otvaraju 🙂 Tak pojdeme metodov ako si ty pisala Icsi ;) Som zvedava co nas este caka ze robila vysetrenia aj vcera mne co som ani necakala ze na konzultacke sa robia 🙂

bykaterina
27. sep 2016

@alexa933 ahoj no super 🙂 takže V ba to istí A zostavate? no ak nemáš papiere tak robia vyšetrenia A berú aj krv na protilátky. No super teším sa