Išli by ste na dovolenku po KET?
Isli by ste, alebo boli ste na dovolenke v zahranici kratko po KET?
@sunshine_18 Preco?
Tvoj prvy ket? Teraz už asi áno, ale musela by som mať so sebou všetky potrebné lieky (progesteron, dycinone, vitamíny)
Bala by som sa ze keby sa nieco skomplikuje zacnem krvacat alebo hocico .. lahsie by sa to riesilo tu “doma” ako niekde inde …
Nesla by som , v prvom trimestri sa neodporuca lietat z dovodu zmeny tlaku ,hrozi krvacanie a podobne. Taketo nieco by som mozno zvazila risknut v prirodzenom tehu ktore sa podarilo na prvykrat aj to by som velmi zvazovala. Ale po KET nie, samozrejme moze sa stat, ze KET nevyslo a ty zbytocne prides o dovolenku, ale dovolenky boli a budu
@elli333 Su aj ine dopravne prostriedky ako lietadlo. V takom pripade by si isla?
Co sa tyka lietadla, aj si myslim, ze nie. Avsak normalne tehotne lietaju. Nelieta sa az v 3trimestri
@sunshine_18 No len v tak skorom stadiu tehotenstva asi nic nerobia ani na Slovensku. Kolko bab tu pisalo, ze z pohotovosti ich poslali domov.
@gejb Dicinone sluzi k comu?
Je to na zastavenie krvácania, ak k tomu u teba dôjde môžeš krvácať celú dovolenku. A taktiež na diaľku už veľa nevybavis keďže je všetko viazané na lekársky predpis.
Nie, nesla by som cely prvy trimester.
Lietanie sa neodporuca v prvom a ani v tretom trimestri, su lekari co v prvom trimestri pustia lebo zastavaju nazor, ze zdravy plod to prezije a nezdravy to nezvladne bez ohladu na let, let to len urychli ...nie som lekar predpokladam, ze maju pravdu, ale su tam aj dalsie aspekty pri lete, ktore podla mna nemusi zvladnut ani zdravy plod v tych rizikovych zaciatok, riziko trombozy, upcha sa cievka k plodu, riziko hematomu...skratka krvne problemy, ktore moze, ale samozrejme nemusi let sposobit. Dajme tomu zo 100zien ktore letia v tehotenstve sa 99 nestane nic a jedna pride o zdrave babatko. Stoji jej to riziko zato? Je zanedbatelne? To je na kazdej jednej. Mne by to zato nestalo. Ale to teda na margo toho ci sa moze lietat v prvom trimestri 🙂. Vravis, ze su ine sposoby a ci by som isla. Ja som v 27tt a tento rok som skratka na dovolenke nikde nebola, nestoji mi to za ziadne riziko. Dovolenky som si uzila pred rokom a este si uzijem dalsie kym bude mala na svete, dovtedy sedim doma 😀. Aj ked bohuzial az prilis dobre viem, ze aj doma sa moze nieco stat. Ale vzdy sa to jednoduchsie zvladne doma ako niekde v cudzine, tam by to bola ina panika.
Z Tvojich reakcií je zrejmé, že veľmi chceš ísť na dovolenku, nezávisle od toho, čo Ti tu ženy radia ... tak choď ... no potom nerumádzgaj.
@dzulli1980 Kde si sa docitala, ze ide o mna? Netreba si domyslat.
Nie, ineho toho je odporucane byt v klude
Ja si nedomýšľam ... no súdiac podľa Tvojich reakcií, tá osoba krátko po KET očividne chce ísť na dovolenku, bez ohľadu na to, čo jej tu žienky radia ... tak nech ide ... a potom nech nerumádzga ... každopádne je to risk.
@dzulli1980 Zvaz slova. Rumazgat moze ktokolvek z roznych dovodov. Aj ty.
Netreba byt agresivna len preto, ze si dostala jednoznacne nie od vsetkych zatial
@mircalla A ty nemas co zelat ludom zle. Moze sa ti to vratit ako bumerang. A nauc sa citat, su tu rozne nazory.
Ja ti nieco zelam? Si normalna? Slusne som ti odpovedala, az doteraz, nakolko mi doslo, co si zac. Jebnuty trol, vymyslena tema
@mircalla Nahlasene adminom.
Samozrejme aj ja môžem rumádzgať ... no ja sa snažím vždy konať zodpovedne, nejaká dovolenka by mi určite nebola prednejšia pred tehotenstvom ... ako sa hovorí "každý si je strojcom vlastného šťastia" ... však choď Ty, či tá Tvoja imaginárna kamarátka na dovolenku, no potom NERUMÁDZGAJ ... vidno, že sú prázdniny, sprostými autormi diskusií sa to tu len tak hemží.
Nie, nešla by som.
Ja som po prvom bola doma a normálne chodila do roboty, takže pracovný stres asi urobil svoje a nevyšlo to. Pri druhom pokuse sme sa 5 dní po KET vybrali do Chorvátska, odtiaľ sa vracali s pozitívnym testom a dnes mám krásneho 7 týždňového chlapčeka. Urobila by som to znovu. V takom skorom štádiu je to buď -alebo a psychická pohoda je veľmi dôležitá. Veľa šťastia!
Nesla by som. Keby sa nieco stalo, vycitala by som si, ze to preto, lebo potrebujem vymyslat a niekam sa trepat.
Po skúsenostiach z prvého tehotenstva by som nešla (a to som nebola ani na IVF)
@vero013 Ak mozes, ake mas skusenosti prve tyzdne?
Ahoj my sme mali ist na chatu partia neďaleko od nas co chodime kazdy rok aj s detmi … den pred chatou v 8tt som z hodiny na hodinu zacala masívne krvácať .nemocnicu mam chvala bohu 5 min od domu..v nemocnici tyzden …z chaty nic .. vtedy som si povedala ze z hodiny na hodinu moze byt vsetko inak 🤷♀️mam ist este teda mala som ist na koncert v auguste sice uz budem v dakom 5 mesiaci viem ze tehotenstvo nieje choroba ale uz mam ten pocit ze co ak by sa nieco stalo lebo sa stáva ..tak nepojdem …🤷♀️
Ja som po KET a bojím sa ísť cez chodbu na záchod 🙈 a nie ešte na dovolenku … ale samozrejme , každá sme iná ,, ja som taký bojko 🙂 všetko záleží od ženy ako to cíti.
Ja som bola včera na sono, v nedeľu ma čaká KET, pýtala som sa lekárky, či môžem ísť na dovolenku k moru do Chorvátska /čiže neletecky /, povedala, že úplne v pohode, treba sa vyvarovať priamemu slnku, veľa piť a kúpanie v mori je prospešné dokonca, takže za mňa si myslím, že nie je problém, po minulom KET som len oddychovala a ležala a nevyšlo, teraz ma čaká rodinná oslava, cestovanie, tak verím, že sa to zvládne, každá podľa uváženia, ale moja lekárka s tým nemala problém. 🙂

Nesla by som