IUI - dilema ohľadom načasovania

eduvalia
30. aug 2020

Ahojte dievcata, mam dilemu. V piatok som bola na konzultacii naplanovat dalsie IUI, folikul mal poobede 16mm. V sobotu rano som bola na kontrole pred IUI, folikul mal 18.5mm ale podla odberov sa ovu este nechysta a povedali mi, ze IUI nam urobia v stredu rano. Dnes som mala pozitivne ovu testy a boli ma velmi vajecnik kde je dominantny folikul. Injekciu si mam pichnut zajtra o 22. Ak predpokladam, ze folikul rastie 2mm denne, tak uz v utorok bude mat viac ako 24mm. Zatial mi vzdy denne narastol cca o 2.5mm. Ak by som isla na kontrolu zajtra rano do CAR, nevyhodia ma z ambulancie? Nezda sa mi tento postup. Ako vedia predpovedat takto ovulacia 4-5 dni dopredu. ☹️ Ake su vase skusenosti? Pri prvom IUI mal folikul 18mm, v ten vecer pichnuty Ovitrelle o 36hod inseminacia.

veronikaa006
30. aug 2020

@eduvalia V stredu je podľa mňa neskôro, na tvojom mieste idem zajtta na kontrolu. Ja som bola na iui 2x no neúspešne. Iui načasuju stále 36 hod po pregnyle, lebo folikul by mal po pregnyle prasknúť za 36 až 48hod. Predtým ako spravia iui sa nikdy nepozrú či tam folikul ešte je alebo už je prasknutý a ja po 36hod ho mám už prasknutý .. V car im to je jedno či to správne načasuju...

eduvalia
autor
30. aug 2020

@veronikaa006 aj mne sa zda, ze je to velmi neskoro. Hlavne tie bolesti, pozitivny test ma utvrdzuju v tom, ze streda je uz zbytocna. Toto inak nepochopim, ze preco nekontroluju v den IUI ci praskol alebo nie.

veronikaa006
30. aug 2020

@eduvalia skús ísť zajtta nech sa pozrú aký je veľký folikul ale podľa mňa do stredy ti praskne veď to už by bol veľmi veľký v stredu.

kathleenw4
30. aug 2020

Ahojky, ja som tiež po prvom IUI, bohužiaľ neúspešnom, a tiež som z toho trošku zmetena, chodí niekto aj do MT do iscaru?

sjuzik15
10. sep 2020

Ahojte, ja som bola prvy krat na iui v pondelok.
V piatok mal fol.17cm, v sobotu som si pichla injekciu a v pondelok rano som uz podstupila iui. Ale tiez sa nikto nepozrel na to, ci tam este nieco je a neprasklo to.
Mam pocit ze v nedelu moj fol.bol uz fuč kedže som mala bolesti. Tiez nerozumiem, prečo si to prv neoveria ultrazvukom 😔

sjuzik15
10. sep 2020

@eduvalia a ako si dopadla?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre