IUI január/február
Ahojte žienky, ktorá plánuje ísť na IUI v januári, príp. vo februári? Neviete ako je to teraz s Gyn Fiv, či robia? Ja by som rada šla vyskúšať tento mesiac po 2 mesačnej pauze. Takto sa môžeme navzájom podporiť. Verím, že to bude úspešné. Budem rada, keď sa ozvete. ☺
@tamara456 dakujem 🙂 no skoda ze nic z toho tak som ti drzala palce....ale buduci mesiac je uz Vas....a co idete dalej riesit?
@marryl84 dakujem 🙂 no teraz ako sa to krati tak som troska nervna :D ale uz nech je ako kolkvek tak to ma byt 🙂 no ja by som planovala :D ale dr. ze to uz nema vyznam potom a rovno ist do ivf a to ja nechcem bez vysetreni tak uvidime co bude 🙂🙂
@valentina12345 paráda, ja som bola len teraz na krvi, ešte sono a verím,že tento týždeň to čaká aj mňa.Chodim k DR Stenovej.
@andrea_r016 ako sa zatiaľ cítiš ja mám už trocha obavy mám take zvlasne pocity raz ako pre menzesom a inokedy ako keby som mala zápal pobolieva má v podbrušku každým dnom viac ale prsia nemám vôbec bolestivé a to ja zvyknem mat týždeň pred menzesom a teraz nič
@80ludka ja sa uz citim ze ms bude co chvila :D potom ze nic ale potom sa zas objavia drobne bolesti...vecer uz spim pri telke :D podla mna je to utrogestanu a prsia vobec necitim a presne ako ty ze pred tym ako ma prist tak pms je a teraz nic 🙂 vsetko je to tymi liekmi ....uz aby bol piatok ....nech viem na com som i ked sa uz zmierujem so zlymi spravami....
Dievčatá ja napríklad pri prvom IUI som mala prsia v pohode, žiadny tlak, bolesť, ale teraz, asi z tých hormónov mám tak citlivé bradavky, až jajkam od bolesti 😬 pomohlo Vám niečo, či len čas?
@valentina12345 Tak v piatok ideme na naše prvé IUI, no horšie je,že dnes večer o 22:00 si mám pichnúť ovitrel a neviem či to dám,budem sama a ja a ihla,injekcie nie sme kamosky a ako naschvál od dnes po 20 sa nedostaneš von 😳😳😠😠🤦🤦🤦🤣🤣🤣 Pomoc 🤣🤣🤣
@hafanana25 hej, už sme boli v sobotu.
Joooj, ja keď som si mala začať pichat injekcie tak som si myslela, že to dám sama, ale nie... manžel mi to pichal. A aj ja jemu po operácii 😂 navzájom sme si bruska fúkali 🙏🏻Ako keď si chytíš dobre brucho nič to nie je, ale ten pocit, že už ide ta ihla do koze och 👀
@opi14 juchuuu, tak držím palce ✊✊✊
No ja neviem ako to dám s tou injekciou😳🤦 Bože,porazí ma 🤣🤣🤣 Aj keby bol priateľ doma,tak mi to nepichne lebo on vidí ihlu a hneď odpadáva 🤦🤣.Ono by mi to prišla pichnúť mamina alebo sestra,ale žiaľ to nové opatrenie 🤦🤦.
A ako sa cítiš? Vnímaš na sebe nejaké zmeny? Aké liečky papas? 🤣🤣🤣 A koľko trvala inseminácia? Alebo vôbec celý ten kolobeh keď ste tam došli?! Sorry za toľko otázok,ale som zvedavá 🤣🤣🤣🤣🤣
@andrea_r016 a test si neskúšala? Však to sú už len dva dni 🙂 Ja som včera skúšala že či ešte mám ovitrelle v tele a ešte stále ss u mňa drží 🙈
Baby, ešte som sa chcela opýtať, po IUI ste ficali normálne či ste boli doma? Myslím tak fyzicky, lebo ja striham psov a ono je to aj dosť fyzicky náročné, a keďže idem teraz v piatok na IUI, tak neviem či mám ísť normálne do práce potom alebo si tých psov mám dať na iný termín? Čo Vám odporúčali lekári?
@hafanana25 ovitrelle zvladnes. moc nad tym nepremyslaj. ja som si davala sama, hoci donedavna som pri ihlach mala zavrate. pozrela video na youtube a sup vybavene.
mne povedali ze mozem fungovat uplne normalne, akurat sa nekupat v neznamych vodach a wellnesoch (co sa teraz ani moc neda😂), ze kludne aj cvicit. trva to chvilocku, povedala by som take bezne gynda vysetrenie, akurat si overia podla datumu narodenia partnera, ci davaju spravne spermie.
tentokrat mi to robila starsia lekarka, zavedenie katetra ma dost bolelo, tak ho zmenila za iny a uz to bolo v pohode. za chvilu som bola vonku aj so spravou kolko milionov sme vyhrali.
v gynfive su mile sestricky - resp ti pracovnici, ktori ti vysvetia co a ako, lekar pride len na zakrok.
@hafanana25 v pohode, len sa pýtaj, tiež som často veľmi zvedavá, keďže už sme žiaľ boli druhýkrát, tak viem čo a ako. Pokúšam sa moc sa nesledovať, nerobí to dobrou a mám ešte veeelmi ďaleko aby som robila test 😂 bolo to celkom rýchle, dohodli sme všetko s doktorom, v spontánnom cykle utorok robili Hyfosy, piatok môj 14 deň hneď ready 23 mm folik, sobotu iui. Tento cyklus bol už s injekciami, od 4 dňa a na 10 deň v piatok som šla na prvú kontorolu a hneď bol dominantný opäť 23mm folik, ako som volala poobede na krv, hneď pichnúť ovitrelle a v sobotu na iui. Mali sme omnoho lepšie hodnoty spermií, aj doktorka povedala, že dobrá sliznica, krásny ovu hlien, že perfektne podmienky na iui 🙏🏻 Tak som veľmi zvedavá a dúfam, že to vyjde. Až na to, že v ten deň sme sa s manželom strašne pohádala 🤦🏼♀️
@hafanana25 v ten deň som sa šetrila, tým, že to bola sobota tak som prelezala pól dňa na gauči, varila a nič viac. Ale od nedele normálne fungujem 😊 akurát snažím sa nedvihat veľmi ťažké veci. Ale či to treba, neviem 🙃
@valentina12345 už som sa s tým zmierila, že si to pichnem sama 🤣🤣🤣 Dátum narodenia partnera, to by bolo kebyže dajú iné sperma 🤦🤭🤣🤣🤣
Ja som tam zatiaľ spokojná a aj s Dr.Stenovou a ona má super sestričku,strašne je milá 😉😊. A dokonca aj vtipná 😃😃. No som zvedavá, aj na vaše (všetkých) výsledky 😊😊😊✊✊✊✊ Potom môžeme spolu kocikovat 😃😃😃🤣🤣🤣
@opi14 No ja som z toho všetkého tak na mäkko, že som už 3 či 4 dní necvicila a ani som nebola behať 🤣🤣🤣🤣 .
Ja som bola na HyfoSy v pondelok (folikul 16mm), dnes som bola na krvi a sone, krásna čistá sliznica, folikul 18mm, o 22.00 mám pichnúť ovitrelle a v piatok na 7:00 máme prísť.Potom ďalšie 2 týždne čakania,ach pivné ma asi 🤣🤣🤣🤣.Ale keď som bola na úplne prvom vyšetrení tak tie dva týždne čo som čakala na výsledky som neriešila a ubehlo to moc moc rýchlo, tak dúfam,že aj toto tak bude 🤣🤣🤣🤣🤣.
@opi14 no uvidím,asi si ich preložím a dám si v piatok light.Lebo predsa sa tam nadrapujem so psami.Pozriem sa asi ale najprv čo tam mám za psov a podľa toho,lebo musím to riešiť ešte dnes alebo zajtra. Chudáci čakajú na termín a takto ich zruším 🤦😳🤷. A inak, prečo ste sa stihli ešte pohádať? Snáď nie kvôli tomuto?
@hafanana25 ja som mala na IUI paragraf na cely den a oddychovala som 🙂 aj ked robim len z domu s notebookom,chcela som si dopriat oddych 😄 ale nenariadila mi to lekarka, sama som tak chcela a aj som dobre spravila lebo nejak poobede ma chytila dost intenzivna bolest na lavej strane - ovulka 🙂 tiez chodim inak k dr.Stenovej 🙂
@zitusss tak ja som sama sebe šéfom, tak asi si dám tiež oddych...inak to je docela vtipné,že za normal okolnosti ficis normálne a po IUI hneď,že oddych 🤣🤣🤣 . A kedy si bola? Ako si spokojná s Dr? Ja docela v pohode,zatiaľ všetko s ňou fajn a vôbec s celým tým prostredím. A ešte taká otazocka, po IUI vám hovorila,že v ten deň a deň dva potom mať styk? Mne to hovorila už pri konzultácii 🤣🤣🤣
@hafanana25 no tak hej,za normalnych okolnosti ficis dalej ale toto nebola pre mna normalna okolnost😄 vlozili sme do toho vela nadeje a v neposlednom rade aj par penazi, takze keby mi aj dr povedal ze mam potom skackat na jednej nohe a mavat druhou rukou tak to spravim😄 a tak mas pravdu ze nic by sa nestalo aj keby si normal fungovala ale tak oddychnut si ten den tiez neni zle 🙂 to uz je na kazdej ako chce a ake ma moznosti 🙂
Ja ked som mala ist prvy krat k dr. Stenovej tak som googlila recenzie na nu a skoro vsade o nej pisali aka je zla, nesucitna a neviem aka tak som sa aj bala co bude zac🤣 ale ja som s nou spokojna,vsetko pekne vysvetlila, na vsetko odpovie a to ze mozno niekomu chyba nejake ťuťumuťu spravanie od lekara to uz je kazdeho vec no😄 mne staci ze je profesional a vsetko povie jak je 😄 ako ked som jej po IUI volala ci mam vysadit jedny lieky preventivne keby som nahodou bola tehotna a ona ze nieee ze ved sanca pri IUI je 15-20%🤣🤣 tak niekto by mozno skolaboval z tejto odpovede🤣 inak mi IUI robil Harbulak ci jak sa vola,ten bol tiez fajn 🙂 2.2. sme boli 🙂 a po zakroku v ten den styk a aj potom sme mali dva krat nasledujuci den 😄
@zitusss Ja som tiež na ňu našla kopec negatívnych recenzií,ale ja som zatiaľ spokojná,a ako píšeš,všetko vysvetlí,na všetko odpovie. A čo všetko si brala? Ja dnes len tu injekciu a potom mám ten progesterón. A ako ste dopadli? Obaja ste v ok? Či aj nejaký problém máte?!
@hafanana25 tak vzdy je to o tom 100ludi 100chuti, nie kazdemu kazdy sadne a mne ona sadla v pohode 🙂 na zaciatku cyklu som brala letrozol 3dc-7dc potom sono na 11dc, nevidela lavy vajecnik a na pravom som mala len 10mm folikul no ked som poobede volala za vysledky krvi tak mi sestricka povedala ze hned pichnut ovitrelle a na druhy den rano IUI 😄 takze na tej lavej strane prebehla ovu. Moj ma velmi dobry spg no ja som nemavala ovulku🤷♀️ asi to bol najvacsi problem nas a tym ze mi ju liekmi vyvolali tak sa to aj podarilo 🙂 9.3.mam prve sono tak sa uvidi ci je vsetko v poriadku❤ a vy mate aky problem? Na co vam prisli?
@zitusss Jasne,stále to hovorím,že 100 ľudí 100 chuti....a to vo všetkom. Jeeeej, tak to moc gratulujem a dúfam,že bude všetko dobré a budete sa naďalej vytesovat 🤗🤗🤗. Ono my sme tam išli s tým ,(teda ja som bola iniciatívna), že proste sa nám nedarí už dosť dlho, dokonca aj všetky moje výsledky sú v poriadku a aj spermiogram je ok,akože nie super truper, ale je fajn a dokonca lepší ako pred 2 rokmi keď bol,ale vtedy sme sa ďalej nedostali.A teraz som proste povedala,že už to musíme riešiť lebo veď nie sme najmladší, ja mám ešte k tomu skrátený kŕčok a už sa mi nechce čakať lebo sme sa nestriafali do dni,bol to len tip aj podľa kalendára pretože ja som ani len netušila kedy mám ovuláciu a keď som ju mala tak akurát sme boli na prvom vyšetrení a povedala,že mi práve konci,folikul prasknutý, tak aspoň takto som to zistila a viem,že ju proste mám. Dnes som bola na krvi ráno a aj na sone a folikul sa mi zväčšil za 2 dni o 2mm (18mm). Tak ja som strašne zvedavá či tie spermie budú také šikovné a rýchle,aby to klaplo 😃😃😃
@hafanana25 dakujem,aj my verime ze bude vsetko ok a o par masiacov budeme mat zdrave babatko 🙂 bodaj by nam to vsetkym vyslo,drzim moc moc palce 🙏🍀❤ tak mozno vam treba len trochu dopomoct a podari sa to hned ❤ tak mne uz tiez taha na 30 buduci mesiac😄 tak sme si povedali ze sa musime rozhybat uz 😄
@zitusss ďakujeme aj my ❤️🤗 Ja verím,že to vyjde 😊😊😊
Uf, že 30, to ja som mala v pláne,že už budem vydatá a mať dieťa a nlani jedno 🤣🤣 Nevydalo.... Ja už o pár mesiacov 35 , drahý 41 🤦🥳🤣. Minulý rok sme zrušili svadbu,prehodili na jún 2021,zase nič, tak ja verím,že aspoň toto vyjde ✊💪🏼😃.
@andrea_r016 už nech mame piatok pozitívne za sebou. Ja som ale nečitala takéto nežiadúce účinky aké mame my tak ťažko povedať k čomu to pripísať

@andrea_r016 budem držať palce nech to v piatok dobre dopadne 🙂 ..ja som bola aj na krv výsledky negat už som aj ms dostala ale nekázali mi ani brať clostil ani nič proste tento mesiac sme bez ničoho a máme ísť v piatok na pohovor že čo dalej ....