IUI január/február
Ahojte žienky, ktorá plánuje ísť na IUI v januári, príp. vo februári? Neviete ako je to teraz s Gyn Fiv, či robia? Ja by som rada šla vyskúšať tento mesiac po 2 mesačnej pauze. Takto sa môžeme navzájom podporiť. Verím, že to bude úspešné. Budem rada, keď sa ozvete. ☺
@andrea_r016 chodím tiež do GF v Žiline 🙂 ale my zo riešime už od minulého roka od mája takže toto sme si dali už iba ako poslednú šancu a skončíme už, musim si už od toho trocha oddýchnuť lebo mam pocit ze mam toho plnú hlavu.. Ale snažiť sa bude stále 🙂 ja som si objednala terau z adiel testy, niekto hovorí ze robia duchov, niektoré ze zas nie, tak aspon vyskúšam a potom podám info :D
@vladka2503 to fakt? Ovitrelle takto duchuje? My ideme buduci tyzden prvy krat na IUI ale dobre vediet,asi radsej teda testovat ani nebudem 😃
-----------------------
Co sa tyka debaty okolo toho sona pred samotnym IUI tak podla mna treba tym lekarom trochu doverovat a nespochybnovat ich pri kazdej prilezitosti. Beriem, ze je to pre nich biznis ale podla mna zase vedia co robia a snazia sa to vzdy naplanovat tak aby to vyslo a dufaju v dobry vysledok spolu s nami. Ja ked som mala ist prvy krat do centra a zistovala som si nejake referencie o mojej lekarke tak som vsade citala aka je otrasna a hrozna az som sa bala co bude zac a pritom to je len profesionalna lekarka co vysvetli vsetko potrebne a na vsetky moje otazky odpovie.
Ale necudovala by som sa keby bola na niekoho mozno menej prijemna alebo neviem aka keby jej kazdy "mudroval" do jej práce. Jedna vec je byt ostrazity a informovaní ale druha vec je "na modrom koniku som citala". Vam by to asi tiez nebolo dva krat prijemne keby kazdy druhy spochybňoval vasu prácu v ktorej sa vyznate lepsie ako on sam (ano su aj babraci medzi lekarmi)
Uz len na koniec,neberte tento moj vylev nejak v zlom, ja si tu moc rada precitam rozne skusenosti a sama vyhladavam rady ale to len tak na zamyslenie 🙂
Pekny den zeny, drzim nam kazdej palce ❤
@zitusss no veru netestuj alebo otestuj aspoň 9 dpo a potom o 2 dní aby si videla ci silnie alebo slabne 🙂
Jasne ze to neberiem v zlom 🙂 moja sestra je doktorka, u nás sa doktorom proste veriť musí a hotovo :D ale keď som jej povedala co sa stalo sama povedala ze u nich v Čechách sa nesmie uskutočniť IUI bez toho aby v deň konania sa neurobilo sono a nezvazilo sa ci tam je teda šanca alebo nie a mnohokrát, sa proste IUI stopne lebo je proste neskoro.. To len tak k tomu 🙂
Inak tiež mam doktorku, alergologicku, ktorú všetci fakt ze neznášajú, len nadávajú a ociernuju a ja keď tam prídem tak si kecame ako staré známe, nikdy sme problém spolu nemali, lebo tiež jej,, humor,, chápem po svojom, mnohých sa ale viac než dotkne 🙂
Hlavná vec ženy, aby sa nám podarilo! Do marca vhupneme s dvoma čiarkami a hotovo :D
Baby, mna caka iui zajtra. V decembri ma to fest bolelo tak som nervozna z toho. Skusim ten plny mocovy mechur teda....
@vladka2503 som moc rada ze si to takto vzala ako si to vzala 🙂 resp.pochopila
To ze v Česku to tak robia som nevedela a urcite to ma svoj vyznam ze to tak robia a je skoda ze u nas to tak nie je, naozaj by sme sa vyhli minimalne uz len tym poplatkom. Ale mozno to uz tak beru ze ked do nas pchaju lieky a injekcie ze to uz skusia a motyka mooozno vystreli🤷♀️😃
Vela veci okolo toho neviem a stale sa dozviem nieco nove a snazim sa teda doktorom verit pokial sa len da 🙂
Bodaj by nam to vsetkym vyslo a zalozime si potom dalsiu skupinu tehuliek 😊😊😊
Tak skusim radsej az 10dpo,snad vydrzim 😳🤣
Ty mas teraz ktory den?
@januska1905 drzim palce,daj nam vediet potom ako si to zvladla ❤ inak na to IUI treba prist na nejaky presny cas ci?
@zitusss no priatel ide skoro rano a mne kazali na desiatu prist. Ze tak dve hodiny cistia spermosky
Babky a ten utrogestan ste mali 100mg?jednu tabletu? Mne sa zdá ze sa ma pýtala ze ci mam doma 200ku a ja ze áno, ona ze tak jeden cipok a teraz si to chystám a to len 100ka.. Tak som z toho jeleň
@zitusss tak to by bolo super! Verím, že raz takú skupinu zalozime :D ty už máš nejaké detičky, či sa o prvé snažíte? 🙂 ja som teraz asi 1 dpo lebo včera bola IUI.. Tak asi tak to budem rátať :D
@vladka2503 utrogestan je nieco ako progestanelle? Ten mam 200mg dva krat denne a teraz beriem letrozol dva krat denne,som este len 6 DC 🙂
Na ktory DC ti vysla IUI?
No my sa snazime o prve este len,tento rok oslavujem 30ku tak reku by sme sa mali rozhybat uz 😃 inak moj ma spg super, ja mam nadvahu a nepravidelny cyklus a teda niekedy asi mam aj nemam ovulaciu🤦♀️ tak je pre mna zrovna dolezita ta ovu aby prebehla a snad sa to potom podari
A vyy?
@zitusss my máme dcérku, hneď rok po dcérke sa nám za darilo na prvý krát, čakali sme chlapca ale v 24tt som oňho prišla, odvtedy sa snažíme a nič.. Inak muž tiež spermiogram super, ja nepravidelný cyklus od 30 do 45, tento rok budem mat 31 a tiež mam nadváhu 🤣🤣🤣🤣 kam chodíš do centra? IUI mi vyšla už na 14 dc inak vždy som mávala ovu až ku 20temu dnu, tak som bola aj prekvapená.. A asi je to to iste.. Len ja mam 100mg tak asi si supnem dva a zajtra preistotu zavolám :D
@vladka2503 a kolko rokov ma uz mala? 🙂
To mi je ľúto, muselo to byť ťažké 😔 chvalabohu ze mate uz dcerku aspon,vela zdravia jej prajem❤
Jeejda no to si mala este dobre cykly,ja take aj 60dnove🤣 potom to zacali riesit duphastonom a antikoncepciu mi nukali aaaatd 🤷♀️ tak dufam ze mi ten letrozol pomoze k tej ovu🙄 az sme sa nakoniec teda rozhodli ist do toho centra ze mozno na nieco prídu. Inak mam hormonalny profil celkom ok,len vajicok sa mi tvori viac nez by malo ci co ale ziadny extrem. Poslali ma aj diabetologicke na vysetrenie inzulinovej rezistencie a teda tam mi vysli vysledky katastrofaaalne 🤦♀️ tak mi nasadili metfogamu. Tebe robili tiez toto vysetrenie?
Do BA do gynfivu a ty?
Za to dávkovanie si radsej zavolaj 😉
@zitusss teraz mala 3 roky 🙂 je to teda živel riadny, vynahradza všetko ale je vidno ze je sama.. Ona ma hrozne rada deti, pri mne sa už totálne nudí, dokonca teraz začala rozprávať o babetku, že ona už bola babetko a ze ešte si kúpime a tak 🤣🤣🤣 mne nerobili žiadne špeciálne vyšetrenia a nakoľko som otehotnela prirodzene dva krát, akurát po tom potrate sa niečo pokazilo, nerastie mi pekne sliznica, mala som anovulacne cykly, keď bol folikul tak nepraskol a spravila sa mi cysta a stále dokola..teraz mi dávajú clostyl na tvorbu vajíčok, picham si ovitrale aby praskly a potom ultrogestan, ale stále sme mali len plánovaný styk a tento rok sme sa rozhodli ze už sa nato vykašleme a tak nás prehovorili aspoň na jeden IUI tak sme to skúsili.. Ale nedávam tomu veľkú šancu ale! Motyka môže vystreliť :D a prvý krát mi dali lieky aj natu sliznicu.. Tak možno oooo. Ja chodím do gynfiv v Žiline.. Kedy máš sono?
@vladka2503 tak nech vam len dalej robi radost a pribudne k nej surodenec🥰 a mozu spolu vyvadzat😄
No ja beriem teraz ten letrozol a potom mam ovitrelle a na zaver progestanelle. Tak toto bolo tvoje prve IUI? Nam dala doktorka rovno lieky na dva cykly (asi sa to malokedy naozaj na prvy pokus podari alebo co🤦♀️ - ale citala som tu celkom dost diskusii ked sa im zadarilo na prvy krat 🙂 treba dufat 🙏)
Na tu sliznicu su tie zaverecne tabletky? Ten utrogestan v tvojom pripade?
Sono mam na 11-12 DC, vychadza mi to na pondelok utorok,tak v pondelok chcem ist 🙂 som zvedava a zacinam byt trochu nervozna,zacala som tomu dost verit ze to vyjde 🙄😄
Ženy, čo si myslíte o gynFiv Žilina? Ktorá tá lekárka sa vám najviac pozdáva? Dik
@rootham ahoj, ja tam chodím ku Gaťovej lebo je aj moja obvodnaá gynekologička a je veľmi zlatá a super je aj Galo...všetko vysvetlia normálne a majú super prístup 🙂 s ostatnými doktorkami som neprišla do kontaktu tak neviem povedať 🙂
@zitusss estrogén mam na tu sliznicu a utrogestan je na udržanie, podľa mňa sme mali viac menej to isté len sa inak volajú tie lieky :D áno prve, ale chodíme do centra už od minulého roka len vždy sme riešili len plánovany styk len už doktor povedal ze je čas sa bud posunúť alebo si dat pauzu lebo to nijako nefungovalo, tak sme sa dohodli na jednom IUI.. Hovoril ze ak sa nepodarí co nechceme zvážiť IVF ale toho sa ja hrozne bojím takže to z nás moc nepripadá do úvahy.. Muž má o dva roky 40ydovtedy sa budeme snažiť a potkm to už necháme tak.. Inak, ono tie lieky mi prídu ze sú vždy na dva cykly, mne zostal aj clostyl a zostane určite aj utrogestan..
Ideš až na 11ty? Ja som vždy musela od 9 už chodiť.. Ale podla mňa to prispôsobili ak máš také dlhé cykly 🙂
Ja poznáš 4, ktoré boli na 2 až 3 IUI a nevyšlo im to ani raz, ale! Každej sa podarilo neskoro prirodzene, tak uvidíme, každopádne trochu iskricky nádeje musíme mať! 🙂
@rootham ahoj, ja už som bola i všetkých a všetci sú v pohode 🙂
@andrea_r016 super. Ona je aj moja obvodná gyn. A koordinátorku si mala akú? Bola som tam dávnejšie... Cickovu som mala. Vôbec sa mi nezdala. Aj telefonáty, ked sme mali, len ma rychlo odbila. Bola som na ivf, takze časté telefonáty ohľadom krvi. Foliky nerastli, tak stopli liečbu, ale mala som problémy doma, bolesti, výtoky a vôbec to neriesila. Len ma odbila... Vraj som len cosi zlé zjedla. Keď ma potom prezreli v heliose, nechápali v akom stave som bola 😣. Ale Gatova je super.
@rootham ja neviem o ziadnej koordinatorke, vsetko riesim s gatovou a ona to tam potom vybavuje ....veru je
Tak prisla som s iui, inak teraz mi to robil dr. Galo, vobec nic som necitila. Som 11dc, a mali sme 11 mil spermii a 40 pohyblivost. Sa nam to zhorsuje ale ze na iui to este staci. 😒
@andrea_r016 no výborne. Mne lekárka robila len sono, inak všetko táto ženská... Ale zrejme majú ine postupy pri ivf ako pri iui
@januska1905 super drzim palceky 🙂 my sme mali 16 mil a 65 pohyblivost a oproti prvemu 23 mil a 75 pohyblivost znacne zhorsenie
@rootham no moze byt lebo ivf sa robi celkovo v centre a mozno preto ta koordinatorka...vsak pri uiu ti staci ze ta pozre gynekologicka a uz potom sa to riesi
@vladka2503 ja som minule uz na 8 den mala bielo. Drzim palce nech nezmizne👌
@andrea_r016 ja si myslim ze je to taaaam a budes mama
@vladka2503 no vies co ja sa v tom az tak nevyznam utrogestan progesteron, bla bla 🤷♀️🤦♀️😅 my sme to tiez najskor chceli tak,ze by sme skusili planovany styk ale povedala nam lekarka ze ona by isla rovno do IUI,predsalen za 5rokov ked sa nam to nepodarilo a mame vsetky vysetrenia porobene teraz,tak odporuca rovno skusit IUI. Pri tom planovanom styku si brala tiez lieky? Ci to bolo len o tom odsledovani ovu?
A kvoli comu sa bojis IVF?
No mam tak pisane 11-12 den,asi to posunuli podla mojich dlhych cyklov ako vravis 🙂
A nevies ake mali problemy ked im to nevyslo? Ze kvoli comu isli na IUI?
Ano,nadej zomiera posledna 🙂
@andrea_r016 to vyzera velmi sľubne 👌 drzim palce 🙏

@dominika1994 dakujem ❤ a to mi je luto ze to Vam to nevyslo 😟 neboj nabuduce to uz vyjde 🍀💪
@vladka2503 pri prvej som si robila na 8 den test a bol tam slaby duch a na 10 den nic ☺ a potom na 12 den uz duplom nic a ani pocit ze by som bola tehotna nebol a tak krv to uz len potvrdila 🙂 a chodis kde do GF? Ja do Ziliny 🙂 potom daj vediet ake testy si objednala? 🙂 no urcite pojdem skusit ak by nahodou 🙂