icon

IUI - marec 2021

hafanana25
5. mar 2021

Ahojte dievčatá, je tu niekto po IUI ako ja? Ja som po IUI prave dnes v GYN-FIV v Ba😊
Možno by sme sa tu tak nejako našli na povzbudzovanie, výmenu skúseností a tak.

dadaberkova
18. mar 2021

@hafanana25 jooj tak to ma mrzí. Ja zas celá vystrašená dnes. Ráno na toaletnom papieri trocha hnedého výtoku tak zas veľký strach vo mne. Volala som sestričke a povedala len toľko ze žiadne krvácanie nieje dobre v tehotenstve, ale ze nech som v kľude nech oddychujem a keď to neprejde mam volať v pondelok. Bože tak to ma teda ukludnila 😭🤦‍♀️ porazí ma

hafanana25
autor
18. mar 2021

Ahojte zase raz 😀 Baby, už druhý deň mám hnedú "menštruáciu?! Bruško ako v vzdy pri MS, zatiaľ nie krv,ale teda hnedé a ešte ani nie poriadne. Zajtra idem na krv,tak sa popytam,ale ... Môže to byť aj tým progesterónom? Ale nemyslím,že som tehotná 🤦🤦🤦😬

hafanana25
autor
18. mar 2021

@dadaberkova pane bože, no naozaj to mohla inak povedať.Drzim palce ✊ a verím,že bude všetko ok✊✊❤️❤️❤️

lienka_9
18. mar 2021

@hafanana25 ja som to mala minulý mesiac od pondelka hnedé a nakoniec az štvrtok som dostala menzes, no trval len 2 dni. Potom som bola na preventivke a som sa nato spytala a povedala ze to moze byt hormonmi ale ze aj krátky menzes je menzes

hafanana25
autor
18. mar 2021

@lienka_9 ďakujem za info 😊😊😊😊 po pravde,moc ma to nepotešilo 😬🤣🤣🤣🤣🤣
Tak už nemám brať ten progesterón?? 🤷🤷🤷 Či čakať do zajtra a opýtať sa na,keď pôjdem ráno na krv?!

dadaberkova
18. mar 2021

@hafanana25 ďakujem, som z toho celý deň na prášky, len ležím, pijem citrónovú vodu, dala som magnézium kyselinu listovú. Snažím sa ukludnit ale ze vôbec to nieje jednoduché 😖

hafanana25
autor
18. mar 2021

@dadaberkova 😢😢 tak to ti verim, nie je to jednoduché na psychiku ,držím palce ✊❤️

dadaberkova
18. mar 2021

@hafanana25 ďakujem. Ja som to nevydržala a tak som našla súkromnú kliniku ktorá robí pohotovosť. Akurát tu sedím a čakám co bude lekár musel odísť presne na sálu rodiť takže bohvie koľko si tu po sedím. Bože tak chcem aby to dobre dopadlo

hafanana25
autor
18. mar 2021

@dadaberkova och joj, verím že všetko dobre dopadne,myslím na teba✊✊❤️ Určite daj vedieť, a keď si chces skrátiť čas,tak kľudne pis 😊

dadaberkova
18. mar 2021

@hafanana25 tak doktor ma pozrel že nič vážne nevidí. Ze krvácanie v prvom trimestri je taka záhada. Videl zatiaľ len gestacny vak 5mm že je to na dobrej ceste ale spravil odber krvi. Ze ak je všetko ôk hcg by malo byt na úrovni 400-480 tak trpnem ráno mam volať.

hafanana25
autor
18. mar 2021

@dadaberkova nooo, dobrá správa, tak pekne lež a oddychuj a uvidíš,že ráno bude všetko tak ako má byť....✊✊😊😊😊😊

hafanana25
autor
19. mar 2021

Tak u nás naše prvé IUI nevyšlo, mrcha dorazila v plnej paráde (v stredu som začala špiniť a dnes už sa rozbehla😢😢😢).Na krv idem dnes už len z toho dôvodu,aby som sa popytala kedy mám prísť ,aby sme mohli podstúpiť 2 pokus. V každom prípade som z toho smutna a proste "hnevám" sa na to a kladiem si otázku,že prečo? Prečo,keď sú obaja zdraví a v poriadku?! Na toto asi nikdy nenájdem odpoveď 🤷😔😔😔

buratinko1
19. mar 2021

@hafanana25 juuj to mi je ľúto😥
Drzim ti palce aby ti vysiel druhy pokus, ja na druhy dalsi mesiac nejdem lebo by mi IUI vychadzalo na veľkú noc okolo 2.4.az 4.4.a vtedy sa nerobi tak počkám potom... Mimochodom ms som stale este nedostala.. Mala som dostat v stredu, ale asi kvôli utrogestanu ale aj tak nic necitim, ze by mala prísť

rk123
19. mar 2021

@hafanana25 ahoj, ja sa vam tu trosku votriem, aj ked sem nepatrim. viem ze si smutna, boli sme na iui 6x a zazivala som to kazdy mesiac. obaja zdravi, vysetrenia vsetky super. do iui sme isli uz s vysetrenou genetikou a hematologiou kedze som za sebou mala jedno neuspesne tehotenstvo. a ta sanca je velmi mala. musi tam byt suhra veeeeela okolnosti. musi byt kvalitne vajicko (co takto nikto nevie ci je), tak isto spermia. zeny do 35maju 50% vajicok zlych, ani spermie nie su kazda idealna. potom sa musia spojit a zacat sa pekne delit, kym doputuje do maternice. v maternici musi byt tip top sliznica, aby sa oplodnene vajko uchytilo. a musi sa uchytit. to znamena ze nemoze mat ziadne vady.
som tu teraz mudra, ale kedze sme podstupili ivf a z odobratych mojich 15tich vajicok nam ostali iba dve embrya vhodne, z toho po genetike jedno bolo zle (proste sa zle spoji spermia a vajicko a vznikne chromozomalne zle), tak viem ze aj zdravy par, ktory ma vsetko ok, moze zazivat toto. v kazdom pripade drzim palce, jeden neuspech nic neznamena, je to vsetko loteria a treba pokracovat ❤️ vela stastia doevcata

hafanana25
autor
19. mar 2021

@buratinko1 Ďakujem a dúfam,že druhý pokus vyjde aj vám 😊✊
Tak ja už z krvi doma, sa zasmiala sestrička,ale aj tak si zavolajte poobede 🤣🤣🤣 Hovorím,že áno zavolám,s takým kleslym tónom a ona,že nebuďte smutná.
25.3. ideme opäť na konzultáciu a ficia aj cez veľkú noc, tak dúfam,že to dáme lebo aj mne to tak vychádza .

hafanana25
autor
19. mar 2021

@rk123 No tak toto je "pecka", och je to nespravodlivé.Ale pekne si to rozpísala a moc ďakujem za takúto informáciu.Ale som trošku zneistila a obávam sa aj toho druhého IUI,keď je to také "komplikované".Naozaj by som chcela porozumieť telu a všetkému. V každom prípade ďakujeme za podporu. Inak zabudla som sa opýtať či už mám vysadiť progesterón keďže mám menštruáciu alebo ešte si dať teraz ráno?! 🤷🤷🤷
A vy už máte po všetkom? Podarilo sa?

rk123
19. mar 2021

@hafanana25 vobec som ta nechcela zneistit, len treba na to byt pripraveny a vediet do coho ides. a ist urcite znova, ale teda ja by som po skusenostiach skoncila pri tretom pokuse a netahala to tak dlho, zbytocne som stracala cas 😂 teda neviem kolko mas rokov a ci si mozes “dovolit” chodit na iui aj rok.
no po vsetkom .. ako som vravela ostali nam dve embryjka jedno sme dali na tu genetiku a zle, a druhe sme sa rozhodli risknut vlozit bez vysetrenia a cuduj sa svete, asi sa mu u mna zapacilio, zacinam 10tt. tak si robime srandu ze to je nas jediny superman, ktory to musi dotiahnut dokonca. aj ked sa bojim stale, co ak aj toto je zle a prestane sa vyvijat (to sa mi uz stalo pri tom prvom tehotenstve). ale nic ine nam vsetkym neostava ako dufat a verit, ze sa dockame kazda vytuzeneho babatka v naruci ☺️

monika_k
19. mar 2021

Zeny kolko hodin po Ovitrelle ste sli na IUI? mne to vychadza nejakych 38 hodin.. co sa mi zda vela.

hafanana25
autor
19. mar 2021

@rk123 a tak zase nemôžem povedať,že zneistila, ale nevedela som,že to môže byť až takto komplikované 😔🤷. Áno,ja som si povedala Max 3x IUI. Najmladšia nie som, v lete budem mať už 35, k tomu mám ešte aj pred rokmi robení konizaciu krčka maternice, takže asi tak...Môj chlap už tento mesiac 41, takže bolo by na čase.
Hmmm inak ako prebieha ďalšia konzultácia? Ja som myslela,že to proste hneď sa ide bez toho 🤣🤣🤣🤣 Svet gombicka, čo ti poviem?! 🤣
No vy ste si teda tiež prešli trnistou cestou veru,ale vidíš,nakoniec sa podarilo. Moc držím palce ✊❤️. A na akú kliniku chodíte?

hafanana25
autor
19. mar 2021

@monika_k ja som si pichla v stredu o 22:00 a v piatok medzi pol 9 a 9 ráno už ficali dovnútra 🤭🤭 Žiaľ, nevyšlo to 😔😔😔 Držím palce ✊

monika_k
19. mar 2021

@hafanana25 no ja som mala 2krat o 22,30 pichnuty Ovitrell, den volna a dalsi den rano 10,30 manzel a o 12 ja na vklad

hafanana25
autor
19. mar 2021

@monika_k tak oni hovoria,že do 36h má prasknúť, tak dúfajme a verme,že vedia čo robia....🤷🤷🤷🤷

rk123
19. mar 2021

@hafanana25 jejda nechcem vam to tu spamovat dievcata 😀
na iui sme chodili repromedica ba, vzdy som sa dohodla s doktorom ze ked nevyjde ideme dalsi mesiac hned znova. a na ivf sme si zvolili brno, nemam tu doveru v klinikach na sr bohuzial. a mam 33 🙂
a teda pri ivf som pichala ovitrelle a za 34hodin bol odber, ten folikul praskne v priemere za 36hodin, ale moze byt aj do 48.

hafanana25
autor
19. mar 2021

@rk123 no to som počula,že na ivf si páry vyberajú Brno. Ale nemôžem súdiť, ja som zatiaľ s GYN-FIV v Ba spokojná. No uvidíme čo bude ďalej. Jedine čo ma mrzí,je,že pred vkladom nerobia sono,aby pozreli folik ako je na tom 🤷🤷.

dadaberkova
19. mar 2021

@hafanana25 och to ma mrzí držím ti palce aby druhá vyšla. Na druhý x sa to určite podarí. Musíš tomu viac veriť 🙏😊 Ja čakám na tie krvné výsledky co povedia dúfam ze to bude ôk. Od včera si prezerám fotku mojej bublinky, dúfam ze je všetko ako ma.

monika_k
19. mar 2021

@rk123 mne to vychadza 38 hodin po pichnuti ze je vklad... a zatial nic 🙈 rozmyslam ze si sama ho pichnem dobrovolne neskor

lienka_9
19. mar 2021

Dnes som si robila test, 9 dní po iui a 10 dni po ovitrelle..este tam je malý náznak ducha, myslite ze uz by mohlo ukazovat tehotenstvo ci je ešte skoro?

lienka_9
19. mar 2021

@dadaberkova môžem sa ešte spýtať že kedy si si pichala OVITRELLE? Kolko hodin pred iui?

dadaberkova
19. mar 2021

@lienka_9 jasne, cca 35hodin pred tým. Pichnut som si mala štvrtok o 22:00 a v sobotu o 8:45bolo iui

lienka_9
19. mar 2021

@dadaberkova ja som 32 a pol ..myslis ze to nebolo skoro?