icon

IUI november, december 2020

domig1
24. okt 2020

Kto ide? 🍀

lenokaga
12. nov 2020

Ahojte, Takze dnesne 3 IUI uspesne za nami, hoci to bolo o nieco bolestnejsie ako doterajsie, teda trochu dost🙈ale da sa to zvladnut... (nova mlada doktorka, ktora sa zrejme zaucala) snad mala stastnu ruku 😍 pracovnik z labaku pochvalil manzela, ze velmi pekny spermiogram ( 30 mil, A50%) snaad bude jedna z nich ta najsikovnejsia 😁

domig1
autor
13. nov 2020

Baby, čo čakáte na výsledok ako sa cítite? Ja som 4dpi a cítim sa v pohodicke, cítim len tu časť podbruska, kde som mala dominantný folikul, inak nič. 🤔

dominika1994
13. nov 2020

Ahojte, ja som mala dnes prvé IUI a teraz už len čakať 🙂

domig1
autor
13. nov 2020

@dominika1994 tiež ta bolelo cely deň podbrusko? Drzim palce 😊

dominika1994
13. nov 2020

@domig1vôbec ma nič nebolí 🙄

domig1
autor
13. nov 2020

@dominika1994 tak asi každá to mame inak alebo neviem 🤷‍♀️ Uvidíme za pár dní, len to čakanie je najhoršie

paulli
13. nov 2020

Myslím že IUI ani nás neobíde, sme objednaní na konzultáciu 7.12.-najbližší voľný termín. Tak uvidíme kedy nás dajú. Ovulka mi v dec vychádza na 28.12.tak uvidíme či budeme ešte v decembri objednaní alebo v januári. My sme obaja v poriadku mne dr robila HP, štítna žľaza ok, prolatín ok, manžel spg ok- normozospermia a dva roky ani ťuk.

dominika1994
14. nov 2020

@domig1 a koľko dní si už po? Aj keď ja veľmi tomuto prvému iui nedávam veľké nádeje, lebo by to bol zázrak 🙂 :D

domig1
autor
14. nov 2020

@paulli to je zvláštne, že ste obaja v poriadku a nič, tá príroda si s nami zahráva 🤔 my mame zlý spg, tak sme to chceli skúsiť pred IVF

domig1
autor
14. nov 2020

@dominika1994 som 5dpi, prečo? 😊 Podľa mna nie je rozdiel v prvom, druhom, piatom, šance sú všade rovnaké...

domig1
autor
14. nov 2020

@dominika1994 možno väčšia šanca ak je žena stimulovaná a má dva dominantne folikuly..ja som išla do toho bez stimulácie, v prirodzenom cykle, jednak musia byt obaja ako tak Ok, jednak šťastie a správne načasovanie IUI...všetko ma vplyv

dominika1994
14. nov 2020

@domig1 aj ja iba v prirodzenom cykle... Uvidíme 🙂

artemislix
14. nov 2020

mne vyšiel test negatívny. sestrička mi vravela v telefone, že mám ešte počkať do utorka, a ist v stredu na odber krvi a počkať na výsledok z krvi. plus, že mám naďalej brat ten progesteron.. ale bolesti v podbrušku už mám tak silné, a už jednoducho cítim, že ťa mrska na mňa lezie, tak som progesteron vysadila sama a čakám na MS. ďalší krok u nás bude zrejme IVF 🤷‍♀️

domig1
autor
14. nov 2020

@artemislix to ma mrzí 😔

artemislix
15. nov 2020

@domig1 nevadí 😊 raz sa snáď podarí.. držím prsty vám ženy, nech to vyjde 😊

domig1
autor
17. nov 2020

@simca35 ahoj ako sa cítiš? Už si aj testovala, či sa ešte ovitrelle objaví na teste?

tmonika1
22. nov 2020

ahojte, pridam sa k vam do skupiny, aspon si mozem s niekym popisat kto preziva to co ja... v piatok som bola na transfere, vlozili 2 embrya, som velmi nedockava vyskedku.... koceny ako to prezivate vy? 🙂 ma niektora uz potvrdeny tehu test?

domig1
autor
22. nov 2020

@tmonika1 ahoj, ako časovo náročný je proces IVF? Vedela by si sa rozpísať od dňa rozhodnutia pre IVF až po vloženie embrya? Ja som po IUI, ale test mám negatívny, tak asi pôjdeme rovno do IVF, ešte nie som však úplne rozhodnutá..

artemislix
22. nov 2020

@domig1 my už tiež riešime IVF. v stredu idem na kontrolu, ake sú veľké folikuly a pravdepodobne v piatok, alebo v pondelok na odber vajíčok. tak som zvedava a teším sa na celý priebeh 😊

domig1
autor
22. nov 2020

@artemislix drzim moc palce 🙂 daj vedieť potom ako to všetko prebieha

tmonika1
23. nov 2020

@domig1 ahoj Dominika, ani som si neuvedomila ze som napisala do skupiny IUI🙈 z mojho uhlu pohladu to ide velmi rychlo 🙂
Postup je nasledovny:
1. Najpr schvalenie v poistovni- ja ma Doveru, trvalo to do 5 dni...
2. Nasadenie liecby formou injekcii, to sa nazyva stimulacia aby sa ti vytvorili vajicka, pichas 1krat denne a posledne 2 dni su 2 inkekcie.
3. injekcie som pichala 9dni, nasledne som sla na ultrazvuk aby zistili v akom stave su vajicka.
4. Za 4 dni od ultrazvuku som sla na odber vajicok- ja som mala 4 odobrate, v den odberu vajicok dava aj partner spermie. Odobratie vajicok sa robi pod celkou narkozou, trva to do 15 min, po prebudeni si este hodinu na izbe a potom ides domov.
5. Po ich odobrati ich oplodnuju. Na druhy den vola embryolog ze kolko sa podarilo oplodnit, u mna to bolo 2.
6. embryotransfer bol 5 dni po odbere, to bolo velmi rychle, asi 5-7 min, musis tam byt s plnym mocovym mechurom- to bolo trochu neprijemne ;)
7. A cakas 10 dni na odber krvy aby sa potvrdilo tehotenstvo ;)

co sa tyka ceny, tak neviem odkial si ale odporucam GYNcare, najpr sme boli na vstupnej prehliadke a na vysetreniach v gynfine ale tam sa plati za vsetko- za objednanie, konzultaciu, spermiogram atd.

V Gyncare som bola prekvapena tam neplatis za prehliadku, konzultaciu, spermiogram dokonca ani za covid pcr testy.

Lieky stali cca 350€, a na klinike som platila za vklad 1090€.

;)

domig1
autor
23. nov 2020

@tmonika1 ďakujem za info ☺️ Tie injekcie si si začala pichat od ktorého dňa cyklu? A zvolili ste obyčajne IVF alebo ICSI? A robili vam aj genetiku embryii? Že či z tých 4 sa vam dve neoplodnili vôbec alebo sa jednalo o genetickú chybu? Aj viete, aké pohlavie vam vložili? Či to budete vedieť az ak to bude úspešne? Nerozmyslala si o vklade dvoch embryii, či to sa moc nerobí? Neviem presne ako to chodí, tak preto sa toľko vypytujem 😀 Veľmi ti drzim palce, potom sa ozvi, či to bolo úspešne 🙂

artemislix
23. nov 2020

@tmonika1 neplatili ste za covid test? lebo ja mam ísť v stredu do Gyncare na kontrolu, vypisuju mi tam potom papierik na PCR testy, idem sa testovať, a potom naspäť do Gyncare.. ten šiesty bod 😁 bolo ste na IUI? ak áno, bol vklad oplodneneho vajíčka viac nepríjemný ako IUI? ďakujem za odpoveď

tmonika1
23. nov 2020

@domig1 injekcie sa pychaju od 2.dna cyklu...metodu icsi... priplatili sme si selekcaciu nejlepsich spermii...2 vajicka sa proste neoplodnili, nejde o geneticku chybu...mne vlozili 2 oplodnene vajicka;) pohlavie to sa este neda zistit, este nemam potvrdene tehotenstvo

tmonika1
23. nov 2020

@artemislix a kam chodis do gyncare? nitra ci kosice? ja do nitry, sestricka vypise ziadanku a tym padom to mas zadarmo, a v nitre je dole na parkovisku pri care drive test covid, cize tam som vzdy behla a zobrali ma prednostne bez cakania.

tmonika1
23. nov 2020

@artemislix a ja som na IUI nebola, tak to neviem porovnat... mne lekari povedali ze inseminacia je zrut penazi ze tam je velmi nizka sanca na tehotenstvo tak sme hned sli na IVF

domig1
autor
23. nov 2020

@tmonika1 ďakujem 😊 mali ste tiež problém so spermiogramom? Či iné problémy? Pred IVF vam robili aj podrobnejšie vyšetrenia? Ako imunológiu, genetiku?

tmonika1
23. nov 2020

@domig1 vysetrenia ktore sa robili su min 2 spermiogramy- ten nam nevysiel dobry, a potom mne robili hormonalny profil z krvy, toto su podklady ktore treba mat k IVF. Geneticke testy nerobili.
Robili mi aj prefuk vajcovodov, aby sa zistili ci su prechodne.
Ja mam jeden vajcovod prechodny len pri vyssom tlaku a druhy je ok, cize v vzhladom na to + ten spermiogram tak doktor povedal ze mame 50% sancu otehotniet prirodzene, a kedze ma 33rokov tak sme nevahali a sli do IVF

artemislix
23. nov 2020

@tmonika1 ja do Košíc. tiež mi tak povedali, že najprv mam prísť na recepciu, vypišu mi ziadanku, a po testoch naspäť na kontrolu 😊

lenokaga
25. nov 2020

Ahojte, tak nase tretie IUI neuspesne, 13 den od IUI : Hcg 0 😔 december este dame jedno, potom zrejme prestavku.. kolko krat sa moze na IUI? Je to niecim limitovane? Druhe sa podarilo, len to nakoniec skoncilo v 9tt MA. Chcem pripadne poprosit lekara, nech mi da nejaku stimulku, aby som mala aspon dva dominantne folikuly, nech je vacsia sanca aspon na jedno, ze sa oplodni. da sa to? Uz ste to skusali niektora?