icon

IUI po prvý krát. Máme šancu uspieť?

alenaki
1. aug 2011

Ahoj baby, stazime sa 2 roky, a dopadlo to tak ze, koncom augusta ideme na prvu IUI.
Nasa situacia? - ja som podstupila klasicku preventivnu (ako kazdorocne), cytologia I-II, plus hormonalne testy z krve, plus vysetrenie priechodnosti vajcovodov. To je vsetko, na nic ine ma doktorka neposlala.... staci to? Vsetky tieto testy su ok.
Moj manzel - spermiograf (len 10% spermiji je zivych, a to len hodinu..).
Lekarka mi nasadlila kyselinu listovu, a manzelovi C, E, a lecitin.
Pri zacati cyklu zacnem injekcie v pere, a tabletky (Puregon, Onitulle, Utogester ??)
Mam z toho docela zmiesane pocity, nikdy som si nemyslela ze to takto dopadne pri snazilkovani, ale co uz.
Chem sa spytat na Vase skusenosti, a zaroven rady, ako sa na to pripravit a mame vobec sancu uspiet IUI ?

Strana
z2
janka13ke
2. nov 2012

@keterin Ja som pocula, ze ti chlapi su taki "tvrdi". Kvoli tomu si pesla, ci si mala inu negativnu skusenost?

milaciky
4. nov 2012

ahojte, tak my sa pomaly pripravujeme na IUI, stredu idem do nemocnice na laparoskopiu, ak ked podla ultrazvuku mam priechodne vajecniky, ale nezobrali by nas na kliniku bez vsetkych vysetreni, uz mam hormonalne testy za sebou a 13.10 ideme pozriet ovulaciu( ja ju citim, mam take bolesti, ze si musim dat ibruprofen proti bolestiam). Moj muzicek ma nie zle testy, lekar povedal, ze mame dalej skusat, mozno sa nam podari prirodne otehotniet. Ale tym jeho sibalkam sa nechce su pomale, takze po 5-tich rokoch, sa ide konecne nato s pomocou lekara. Ja velmi dufam, ze sa nam to podari s IUI; lebo vo Svajci zdravotna poistovna preplati len to, umele uz nepreplaca a prvy pokus stoji 10 000 euracov.

lasalete
28. nov 2012

@janka13ke ahoj tak ja nejak nič teraz nriešim ... mám potvrdenu žiadosť na ivf ale u doktora Hredzáka no uvažujem že sa vrátim k dr. Topocerovej ... držím palce

zelenagw
16. mar 2013

Ahojte nam to na 1x nevyslo zajtra bude 2x tak drzte nam palceky 🙂

adelkag
16. mar 2013

mi sme mali šancu len 2 percentú, lebo mm mál málo spermí, nejakých 7 mil., ale horšie bolo, že všetkých 100 percent boli morfologicky poškodené, čiže rybky nemali ako oplodniť vajko, mali proste zlý tvar, a aj tak sa to podarilo na prvý šup, nikto nechápal, dokonca ani lekár....

katka259
9. máj 2013

ahojte baby, nam to vyslo na prvykrat, cakame babo 🙂

zelenagw
11. máj 2013

Zajtra 3x IUI.... 🙂

katka259
27. máj 2013

zelenagw vyslo to? 🙂

zelenagw
27. máj 2013

@katka259 dnes som bola na krvi zajtra bude vysledok no cikala som vcera a tam nic nebolo ziadna kolajnicka 😒

zelenagw
27. máj 2013

@katka259 jjjeeeej a gratulujem to je supernech ste zdravucky mala si aj neake priznaky pred krvou ze si tehulka?? lebo ja nemam ani ten najmensi....

katka259
29. máj 2013

@zelenagw ja som nemala ziadne tehu priznaky, ked som tam telefonovala, tak mi ani nenapadlo, ze som tehu, fakt som si myslela, ze to nevyslo, lebo v tom obdobi som mala obrovske stresy a prestala som na to mysliet...robila som si priebezne 3 testy a vsetky negativne, tak som ani nedufala, ze by to vyslo i ked menzes mi 2 dni meskal, ale to bolo bezne aj predtym....ja ti strasne drzim palce, nech vam to vyjde, lebo ta viem pochopit 🙂

zelenagw
20. aug 2013

@katka259 dakujem si zlata koncom tyzdna si testnem ak nebude mrcha 🙂

nilok
23. aug 2013

AHOJ JA SOM PO INSEMINANCII AKE STE MALI PRIZNAKY HNED PRVY DEN

zelenagw
25. aug 2013

@zelenagw nevyslo zajtra sa ideme objednat na 4 IUI ale už máme schvalenu ziadost na IVF tak potom ak tak ideme na IVF....

zelenagw
25. aug 2013

@nilok po 3 IUi ma bolelo stale brucho priznaky boli ale asi len v hlave lebo nam to nevyslo tak sa nevšímaj len si ver.... držím palce kedy bude vysledok???

michellevendero
30. aug 2013

Dievčatá od rána idem brať clostilbegyt 1-0-1 som 3 dc a čaká nás prvé iui ako to prosím Vás prebieha ?

silesias
31. aug 2013

ahojte, mna po clostylbegite caka teraz v pondelok sono a predpokladam,ze koncom tyzdna 1x IUI. Uvidime co nam povedia.

silesias
2. sep 2013

@adelkag jeeej to ti gratulujem, my sme na tom podobne mm ma len 0,5 percenta normalnych, ostatne su morfologicky poskodene. Zajtra ma caka IUI, a velke sance nam nedavaju, tak drz palce

adelkag
2. sep 2013

@silesias Držím všetkých desať 🙂

silesias
5. sep 2013

@adelkag ahoj a idem sa opytat citila si nejake priznaky alebo nieco?? ... a ako si zistila ze si tehu??..z krvi a sona?? dakujem

adelkag
5. sep 2013

Zistila som to až po tom ako mi volali z CARu. O bábo sme sa pokúšali asi rok a pol. Nekupovala som nič iné, len ovu testy a tehu testy. Potom sme išli na IUI, ale nedávala som tomu vôbec šancu, proste som to IUI úplne vypustila z hlavy a sústredila som sa získať čo najviac info o Ivfku, dali sme si žiadosť, rozmýšla som čo poviem v práci, keď budem často vymeškávať... Prvý krát po roku a pol som si vôbec neurobila tehu test, vôbec som sa nesledovala, dokonca som v práci robila inventúru, takže som sa poriadne zapotila s ťahaním ťažkého nábytku. No a večer pred testom z krvi som mala zápchu, asi 1krát v živote a hovorím mužovi len tak zo strandy "keby som bola tehotná, tak to bábo aj vytlačím". No a bola som, na druhý deň, tesne pred 15 hod mi volali, že som tehotná.🙂 Až postupom času som zistila, že príznaky boli, len som si ich nevšimla. Napríklad, mala som vetry, zjedla som všetky zaváraniny čo sme mali, zväčšili sa mi prsia (ale, keď som sa pozrela do zrkadla, som si povedala, že to sa mi len zdá, proste vôbec nič som si nevšimla) a strašne mi bolo teplo, najmä v noci, pamätám sa, že som spávala nahá, čo som sa v noci vždy povizliekala. No nič, absolútne nič som si nevšimla. A to je to najlepšie, čo môžeš spraviť, nesledovať sa, nechať to tak, a tie dve čiarky sa tam raz objavia, skôr či neskôr ale objavia 🙂

adelkag
5. sep 2013

@silesias áno z krvi, pretože v 4 tt nie je na ultrazvuku ešte nič vidieť, len podľa hodnoty hcg

michellevendero
11. sep 2013

Dievčence včera 13 dc sme mali prvé iui v iscare Martin a mám prísť 24.9. o 7-8 h na odber krvi hcg a aj ultrazvuk mi urobia 😉

allenkovababulka
Odpoveď bola odstránená
32maja
23. dec 2014

ahojte kočky.ja som bola na 1 IUI 8.12.aj ja som mala bolesti po zakroku ako by som mala dostať menšt. ja už mam zasebou 16den ale musim počkať lebo prišli sviatky dotoho takže teraz čakam aby mi zobrali krv .menštruaciu som nedostala .dufam že sa nam to podarilo .držte mi palce 🙂 😉

lenus7
9. apr 2015

@32maja Ahoj 32maja no čo vyšlo to? a kde si bola na IUI?

martuska00
11. apr 2015

baby čo ste boli na IUI mali 100per.spermiogram

lenus7
14. apr 2015

Ahojte..ktorá ste boli na IUI v SPLNe v KE? A aké mate skusenosti?

bebina23
20. jún 2017

Ahojte baby. Idem Vam dat tiez trosku nadeje. Ja som tiez otehotnela pocas 1 iui,dokonca to bolo bez hormonov,iba mi pichli den pred injekciu na vyvolanie ovu a po iui som mam a brat 2x denne progesteron. Doma sme to vobec necakali,ale prvykrat po roku a pol upenliveho snazenia som nasla dve ciarky😍 nasla som ich az 14 den po iui,asi 10min stal test,ale krv mi to potvrdila. Teraz sme zacali 7 tyzden. Kazdej z Vas zelam, nech sa Vam to vytuzene babätko co najskor podari a nech ste obaja zdravi😉

kecalkova
10. aug 2018

Ahojte kočky.... Gratulujem k Vašim úspechom, zároveň Vám držím palce, aby sme našli vysnívané dve čiaročky.... My sme sa s manželom tiež rozhodli pre IUI.... Neviem, ako to prebieha... a preto sa pýtam...je tu nejaká kočka, ktorá robila v závode pri páse a išla na IUI? Nakoľko robím v závode, lietam ako špinavé prádlo, celý čas stojím, resp. lietam...nemám niekedy čas ani sa napiť, vycikať sa nič... to, čo kedysi robilo 8 ľudí, teraz robíme 4. Takže je to strašný zabijak. Najhoršie je na tom to, že sa tam (odkedy tam robím) objavila žltačka, črevná viróza, šváby a podobne...všetko sa podarilo ututlať... resp.dodatočne dali nejaké oznamy o zvýšení hygieny atď. A aby toho nebolo málo, akonáhle pôjdem na PN, tak mi hrozí po návrate výpoveď (raz som bola na PN, hneď mi to vyčítali)...také majú vnútorné predpisy či čo :( A tak sa pýtam, či ma vie niekto vypísať na PN po IUI, aby som to neriskla zbytočne.... ??? Predsa, keď sa tak snažíme a nie je to zadarmo, tak sa má spraviť všetko pre to, aby sme to dotiahli úspešne do konca.... Závidím ženám, ktoré môžu byť po IUI v práci....

Strana
z2