IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
Ahojte, my sme mali ist na iui, ale ledze moje folikuly zacali "strajkovat", mam Letrozol, tak uvidime. Baby sice sa nepozname, ale prajem nam vsetkym /ak mozem sebecky napisat "nam"/, aby sme drzali v naruci nase vytuzene zdrave babatka❤
@salonecka6 Solonecka neboj este nic neni stratene,ja som hned po iui ochorela a podarilo sa,treba verit.Drzim palce
@bedova bozinku uz tahas 18tt. strasne to leti....
@salonecka6 nevzdavaj to... prave teraz to mozno vyjde lebo je to "ine"..... 😀
Kocky tak dnes som mala aj ja kontrolu pred iui ale nedopadlo to najlepsie... povedal ze este mi nedorastli vajcka ani folykuli take nie su... aj vam sa to stalo ze jeden mesiac ich mate krasne a na dalsi nic?? :( viete mi prosim povedat ake maju byt hodnoty folikul? 🙂
@salonecka6 Ahoj moja, neboj. Nejako bude, treba veriť. Ja už mám v hlave tiež umelé, lebo nás už tlačí aj vek a nerada by som si raz vyčítať, že som neurobila všeetko. Mňa to čaká teraz vo štvrtok, alebo piatok a tak som trošku nervózna. Ale budem na teba myslieť, aby sme sa dočkali všetky toho vytúženého bábätka. Nevzdávaj sa.....😘
@pravdoluba jej tak to bola krasna sprava na povzbudenie...je to tazke..clovek je uz na zaciatku a rozmysla co vsetko ho este caka....
@pravdoluba a koľko sa snažite?? Keby mi teraz niekto povedal že do dvoch rokov otehotnieš, tak by som sa nestresovala vôbec, ale to je najhoršie , že nevieš či to niekedy bude. :( Budem aj ja na teba myslieť a držať prsty nech ti to vyjde teraz 🙂
Ahojte dievcata vidim ze vela z vas ide tento mesiac opat na iui. Ja som tiez mala ist na 3 iui ale manzel akurat v case kedy by sme ho mali absolvovat bude na sluzobke. Takze sa nam odklada na februar. Ja uz tomu tiez uprimne moc neverim a tiez mam myšlienky uz len pri umelom oplodneni. Každopádne vam ale držím palce aby to uz konečne vyslo😘
@zuzsat Tak ty už to máš za chvíľku 🙂 a viete čo to bude? a meno už máte vybraté? 🙂 ja som v 9+4 tt a mala som ísť na kontrolu do Heliosu v 10.tt ale mám nejakú infekciu, tak gynda mi dala čipky na preliečenie na 10 dní a kontrolu som musela preložiť z 20.1. na 27.1. tak už sa teším, keď znova uvidím malého tvora, ktorý vo mne rastie 🙂 som sa nevedela dočkať 20. a teraz musím čakať ešte o týždeň neskôr 🙂)) dúfam že je všetko v poriadku, tretí týždeň som chorá na pn, hrdlo, hlava a dutiny ... a včera kolegyňa z iného pracoviska v práci potratila v 4. mesiaci, mi tá správa moc dobre neurobila (šéf ju odviezol rovno do nemocnice) ... strašné (otehotneli prirodzene, 34.ročná) ... tak teraz mám aj ja trochu obavy, aby sa nič nestalo ... ja som v práci o mojom tehotenstve zatiaľ nepovedala, čakám až do tej kontroly v Heliose (tak preto sa neviem dočkať tej kontroly ...) a ani doma zatiaľ aj keď už by som sa chcela tešiť z tehu s ostatnými, či rodinou alebo priateľmi ... tak som rada, že Vás tu všetky žienky mám a že tak spoločne tu bojujeme 🙂 ďakujem bambule 🙂
@ninula11 zamestnavatelovi to pisomne oznam ked dostanes tehotensku knizku v cca 12tt. tym si splnis povinnost... ja by som sa uz do prace nevratila. ja som odisla asi v 13tt na PN rizikove az do materskej na ktoru som nastupila 5.1....
od zaciatku to mal byt chlapcek a v 20tt na morfologickom utz ze dievcatko... Lilianka.... zajtra sa dozviem na poradni v nemocnici datum cisarskeho rezu vo februari tak som netrpezliva... musim cisarskym lebo v r.2014 ma operovali na chrbticu a neurolog neodporucal prirodzene ze by mohlo dojst k poskodeniu....
a teda ty mas pevnu volu... ja som mamke a tatikovi volala hned ako mi potvrdili hcg v krvi 😀 😀 😀
kamoskam den pred tym a svokre to muz povedal tiez v den krvi... ten vytrepe vsetko.... dohoda bola ina 😀 😀 😀 ale brala som to ze sa tesil po tom vsetkom co sme absolvovali ze sa zadarilo
a neboj. aj tebe to uleti ani nebudes vediet ako... ja stale nemozem uverit ze o chvilu budem mat v rukach svoje babo... pockaj ked budes citit pohyby... je to super...mi to bude chybat.... 😀
ja verim ze kazdej sa to podari.... uz totiz verim na zazraky....
@zuzsat ďakujem za milé slová 🙂 a krásne meno ste vybrali 🙂 a ty si na rizikovom prečo? teda ak sa smiem opýtať, je to súkromné ... tak tú sekciu máš z predchádzajúcich zdravotných problémov, je lepšie ak by sa malo dačo stať, tak radšej takto ... aj kamarátka v novembri 2016 porodila poriadneho valibuka 5,2 kg a tiež sekciou, normálne neuvažovali aj kvôli veľkosti bába ale aj prvý pôrod mala cisárskym pre komplikácie. Zvládla to a sú krásna šťastná rodinka 🙂
Ja som v práci ako mostár - v teréne, tak neviem si predstaviť ako budem behať po mostoch s bruškom, veď ohrozujem seba a malinké ... ja som sa hneď pýtala gyndy, či by som nemohla ostať doma, keďže prehliadky začínajú na jar do jesene (teraz v zime je zimná údržba - posyp a pluhovanie na komunikáciach, takže prehliadky sa nerobia). Ona mi iba povedala, že zamestnávateľ ma musí preradiť zo zákona, že na pn pokiaľ nebudem mať problémy ma nevypíše ... som rada, že zatiaľ problém asi nie je (okrem tej infekcie kvasinkovej) ale aj tak ... problém je, že ma nemá kde preradiť, v práci nás je dokopy 7+1 riaditeľ a z toho sú ekonómky a dopravák, majstri, a na túto prácu čo robím tu nie je nik kvalifikovaný ... tak vôbec neviem, že keď to oznámim, čo sa bude v práci diať ... už teraz mám strach, ale na druhej strane sa chcem tešiť s kolegovcami 🙂 no počkám do toho 27.1. do kontroly UZ v Heliose a gynda mi tehotenskú knižku už vypísala 2.1. hneď ako ma z Heliosu poslali už k svojej gynde, aj ma to zaskočilo, myslela som si ako píšeš, že mi ju dá až po prvom trimestri ... takže knižku už mám ... u nás je to zatiaľ tajnosť o dvoch ľudí, ja a manžel 🙂 a samozrejme vy 🙂
@ninula11 no pokial viem 1zdovodo ist na rizikove je aj fakt ze si otehotnela pomocou IUI alebo IVF.... to musis mat napisane aj na prednej strane na tehu knizke pretoze je to velmi podstatna informaciA.... a tvoje pracovisko je rizikove... mala by ta vypisat... zatoci sa ti hlava spadnes a zabijes sa.... je ona normalna???? heh a budem na teba mysluet 27.1... vtedy mam 32 rockov 😀 😀 😀
@ninula11 tvoja gynekologicka ma v tomto pravdu ze zamestnávateľ ti je povinny najst novu vhodnu pracovnu pozíciu. Aj jedna kamaratka tiez co otehotnela po iui pracovala v laboratoriu ale pocas tehotenstva ju prelozili do kancelarie. No je to velmi individuálne. Mozno ak ti zamestnavatel nebude vediet zabezpecit inu poziciu mozno ti sam navrhne ist na PNku. Ale urcite to oznam radsej pisomne ako ti radila zuzsat. A prajem krasne tehulkovanie. Uvidis ako to ubehne zachvilku sa aj ty budes pripravovat na porod😊
Super dievčence, tak to oznámim zamestnávateľovi keď sa vrátim z choroby (čo som spomínala, hrdlo, hlava a nádcha) ... a naozaj je iui - rizikové? prečo mi to tá moja gynda nepovedala, nechápem ... tvárila sa akože pn neprichádza v úvahe ... mám to napísané v knihe červenou, že po iui - 25.11.
@ninula11 moji lekari vsetci sa necudovali... ci zubar ci prakticky ci ked som bola na pohotovosti...ked sa opytali preco som na PN a zacala som (okrem inych diagnoz) ze som po IUI tak kazdy hned ze no tak to ano.... a ty mas aj nevyhovujuce pracovne prostredie cize to uz su 2 faktory. preto sa skus porozpravat s gynekologickou este raz
@zuzsat určite sa jej na to opýtam ... ale vravím prvá reakcia o pn bola že by som povedala že priam zagánila na mňa, že čo chcem, veď mi nič nie je, výsledky z krvi a moču sú ok, nemám ranné nevoľnosti, štítna je v poriadku, že prečo by som mala ostať doma, pn kvôli práci sa nedáva (takto nejako mi to povedala) ... jediné čo mám zo zdravotného hľadiska je skolióza od detstva, ale nemám ju vo vážnom stave, len trochu pokrivenú chrbticu ... už sme s manželom uvažovali, žeby vo februári som sa začala sťažovať na bolesti v chrbte s narastajúcim bruškom (dúfam, že nebudem nimi aj v skutočnosti trpieť) a žeby to zabralo na gyndu, aby ma v marci vypísala (vtedy mi začínajú terénne prehliadky) predsa na chrbát mi nemôže predpísať žiadne lieky, ani na rontgen ma poslať, max iba kľudový režim by som mala mať, či? uvažujeme s mužom zle? na poradňu idem 7.2. tak vtedy to s ňou opätovne preberiem ...
@ninula11 s tymi lekarmi je to velmi individualne. Niektorí ta vypisu na PN bezproblemov a niektorí robia okolo toho strasnu vedu. Ale urcite skusaj dalej. Mozno aj u obvodného lekara by si pochodila s tou chrbticou. Napr jednu moju znamu pred 4 rokmi vypisala moja obvodna na pn len kvoli veku mala nad 40 rokov a robila v dmke tak aby nemusala dvíhať tazke veci. Inac mala uplne bezproblemove tehu.
@zuzsat ano mas pravdu. Urcite netreba riskovat stresove prostredie alebo fyzicky namahavu pracu. Moje prve tehu bolo tiez velmi vytuzene i napriek tomu ze sa podarilo bezproblemov ale teraz ked sa nam uz vyse roka nedarí tak ak sa dozijem druheho tak tiez bude okrem vytuzeneho aj velmi vymodlene a oplakane. Ale co uz. V konecnom dosledku na ceste nezáleží ale len na vysledku v podobe zdraveho babatka. Tak snad sa dockame aj my ostatné😊
Ahojte,tak ja som dnes 8+4tt a na PN som od 19.12. Takze uz mesiac...a to ma vypisal moj gynekolog na moju ziadost...nakolko robim v kancli a bolo a aj je chripkove obdobie tak to nechcem riskovat kedze teraz nemozem ziadne lieky brat..a gynekolog nemal ziadny problem..dokonca som chcela ist do roboty uz od zaciatku februara no doktor povedal ze sa dohodnene az na kontrole 10. februara..takze s tou PN to nechapem ze niektory tu PN nechcu vypisat
@sisa217 to fakt ti dal pn gyndoš kvôli chrípkovému vírusu v tomto období ... tak to máš super lekára ... každopádne budem to naďalej skúšať a tlačiť aby som ostala doma na pn ... neohrozím svoje dieťa, keď okolo mňa preletí kamion v 100 km/h či osobné auto 130 km/h a ja s bruškom na moste ... hovadina ... dosť čo je to rizikové povolanie behať v plnej premávke po komunikácii bez tehu a nie to ešte s bruškom ... bambule verím, že nejako si to presadím, ak nie u gyndy tak pôjdem za obvodnou lekárkou ...

@pravdoluba my sme boli v piatok uz aj na poslednom IUI, najhoršie je, že deň predtým ma chytila horúčka nádcha a kašel, tak som bola rada, že som sa tam vôbec doplazila.Doktor mi povedal, že vidí, že som pripravená na ovuláciu, každý mesiac ju cítim kedy ju mám, ale tento mesiac som nič necítila, nič ma nebolelo :( Takže budúci mesiac to vidím jedine na žiadosť na umelé ☹ Tak sa aspoň ty drž, nech ti to všetko dobre dopadne a úspešne. Držim palce 🙂