IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
Aha 🙂 dakujem...ja ze ci to zalezi od nejakych tazkosti alebo od coho 🙂 🙂 🙂
Ja uzivam 2x denne duphaston 🙂 a ten som uzivala aj pri nepravidelnej mc ....akurat som mala clostyl a potom pregnyl ktory mi na druhy krat dali doma pichat.🙂 co som myslela ze keby som si mala sama tak tak neviem ci by som to dala
@veroniq85 ďakujem 😘 jasnačka, dám isto vedieť.. a povedala som si, že už bolo dosť nervov, stresov... veď za testy, ktoré som si v živote spravila, by som mohla mať nové auto 😂 kašlem na to, idem do relaxu, máme naplánovaný ples 11. 2. a veľmi sa tešíme a to by sme už mohli vedieť výsledok 🙂 🙂 a keď sa nepodarí prvýkrát, určite ma to bude mrzieť, ale sme odhodlaní bojovať, až kým sa to nepodarí 😘 a mimochodom, dnes sme sa rozprávali s andrologičkou a povedala, že čoraz viac a viac párov má záujem o darcovské spermie aj napriek tomu, že môžu podstúpiť IVF 🙂 neviem, čím to je.. možno tým, že pri IVF veľmi trpí telo ženy, nakoľko je žena stimulovaná množstvom hormónov. napr moja kamarátka dostala z toho cysty na vaječníkoch a nakoniec zostala neplodná. ale zas, každý organizmus je iný a každý to inak zvláda. my sme sa rozhodli ísť touto cestou a veľmi sa tešíme.. malé budeme mať radi najviac na svete 😍
@veveka28 my sme boli teraz na uvodnej konzultacii pred par dnami a vo februari ideme na prve IUI tak som bola zvedava, zabudla som sa na to Bornaya opytat 🙂
@alexwarring a dal ti aj nejake lieky uz clostyl alebo nieco? 🙂 alebo to sa dohodnete na dalsej konzultacii 🙂
@alexwarring neviem ani ja podla coho to zavysi ale asi to je od lekara alebo od centra 🙂 ale tak snad vedia co nam davaju 🙂 🙂
@veveka28 Clostyl m dal, zacnem brat ked zacne ms bud. mesiac
@alexwarring tak mas zatial taky isty postup 🙂 🙂 🙂 ja idem 8.2 na kontrolu ci sa nam to podarilo 🙂 uz som nedockava :/
@alexwarring tak asi to zrejme zavisi od centra ako ma zaužívané. Mne ked dali podklady k prvej iui tak mi dali aj recepty na lieky. Clostil 2x1 tabletka denne, pregnyl a po iui progesteron 2x denne po tabletke. A uprimne ani som netusila co su to za lieky ked som ich vyberala z lekarne. Ja uz totiz mam jedno skoro trojrocne dieta a teraz pri druhom sa nam nedarilo tak som poslala muza na spermiogram a zistili horsi spermiogram tak nam odporucili skusit iui. A az potom dodatocne som googlila dalsie informacie.
@veveka28 drzim palce 🙂
@veroniq85 áno, nevhodné, poškodené spermie (vysvetľoval nám to akoby mali zlomené chvostíky, či poškodené hlavičky), tak isto nám to vysvetľoval, že to môže byť spôsobené aj životným štýlom, nosením mobilu vo vrecku a samá wifi a podobné veci ... ale môj muž prekonal asi 2-3 roky dozadu zápal semeníka a nadsemeníka, čiže vážne ochorenie (tam dozrievajú spermie v nadsemeníkoch) takže určite aj to k tomu mohlo prispieť ... dosť dlho sme aj pojedali inofolic a folandrol na odporúčanie mojej gynekologičky, ale či to pomohlo, fakt netuším 🙂 hlavné je, že iui na druhý krát sa podarilo 🙂 sme šťastní obaja 🙂
@alexwarring áno, aj keď som už tehotná idem do Heliosu ... je to na mojom rozhodnutí, ja som bola s ním spokojná ... a moja gynda je stará pani, ktorá vaginálne sono nemá, tak buď by som išla do štátneho zariadenia s výmenným lístkom alebo do heliosu, kde si to sono zaplatím 🙂 takže asi takto to je, keď už si tehotná a s manželom sme sa rozhodli pre helios a konkrétne k nemu 🙂
@veveka28 ahoj, na prvej konzultácii bol MUDr. Hladký, ale potom som ho tam už nestretla a na druhej konzultácii sme už boli u MUDr. Bournaya a odvtedy len a len u neho ... každú nasledovnú konzultáciu sme si dohodli na recepcii a takisto aj sono, a vždy ráno keď sme prišli na sono, tak povedala pani na recepcii: v predu je pán dr. ... a vzadu je pán dr.B. tak som išla dozadu k nemu 🙂 takže ja som vždy mala dr.B. Môj osobný názor je a aj menej stresujúce, keď chodíš stále k tomu istému 🙂
@ninula11 vravim ze v gyn fiv a tusim este iscar davaju utrogestan ci progesteron... ale duphaston je fajn... mne by bodol viac vtedy lebo tie tabletky vytekaju cize nic prijemne... a este ked sme to mali poustit sexom tak muz mal biely povlak zo mna z tych tabletiek...ale hlavne e to vyslo 😀
@ninula11
tak ze umna nemozeme este teraz dohodnut konkretne datum sekcie lebo mam vela rizikovych faktorov. ze keby mi nic nebolo tak sa mozeme dohodnut na konkretnom datume. takze zatial babo sa ma v brusku super podla monitora. a kazdy tyzden mi budu robit monitor a ak by sa nieco zhorsilo ideme rodit.... a ak vsetko pojde dobre tak v tom 38tt ukoncenom... takze max 3 tyzdne
@ninula11 tak skvele ze sa podarilo. Treba sa teraz setrit😊 my mame 70% zlych ale vraj co sa tyka mnozstva a morfologie v pohode len pohyblivosť je zla. Ale doktor v car tvrdil ze aj s tymto spermiogramom je mozne prirodzene otehotniet ale aj tak sa zatial nedari ani tak ani tak. No co uvidime ako nakoniec bude. Moj muz je dlhorocny fajciar. Fajci asi od 14 a bude mat 33. Tiez berie aj vyzivove doplnky. Pri prvom synovi to nastastie problem nebol ale teraz nas šťastie akosi opustilo. Ale verim ze drobcovi este doprajeme surodenca.
@veroniq85 keď dali spermie do centrifúgy na prečistenie od odumretých a rôznych častíc čo sa v sekréte nachádzajú, tak nám povedali, že ich dajú ešte do roztoku, ktorý im má zabezpečiť omnoho lepšiu pohyblivosť 🙂 a až potom šup dnu, a ako tu už niekto písal, celý zákrok trval 5 min, potom zo 15 min ležanie v kľudovej polohe a hajde domov 🙂
@ninula11 mas pravdu..pretoze za kazdym ked tam idem tak trpnem kto to bude dbes? 🙂 tak ked pridem rano na sono mam sa na recepcii opytat ci robi pan doktor B.? To som nevedela ze si mozes vybrat 🙂 mna vzdy poslala do predu... a ked ti pred iui napr. Kazu prist 11den cyklu a stane sa zrovna ze nerobi... 🙂 🙂 🙂 🙂 tiez by som rada chodila len k jednemu 🙂
@ninula11 Tak to je dobre potom, ja mam svojho lekara dobreho a vzhľadom na vzdialenosť by bolo pre mňa náročné cestovať pravidelne medzi NR - BB
@ninula11 my sme mali tiež zlý spg, naordinavali nam trojmesacnu kuru Profertilom a teraz bolo vyrazne zlepsenie, ale ci vdaka tomu alebo niecomu inemu, ktohovie.
@zuzsat na kramaroch mi rodilo vela kamaratiek. Ja som bola na antolskej. Tiez som bola spokojna aj so sestrickami aj s porodnikom mala som ho zazmluvneneho len som mala velmi tazky porod a doteraz mam z toho traumu tak rozmyslam ze ak sa dozijem 2x tak pojdem ku kochovi ale vsak uvidim u mna to je este veeelmi daleko. A neboj ja som tiez rozmyslala ked mi dali maleho do ruk ze co s nim budem robit ale tak prezili sme. Zaciatky su niekedy ťažšie ale stojí to za tu velke šťastie 😍

@veveka28 ano lekar mi ho dal na lekársky predpis. Ja chodim do gynfivu v ba. Neviem ci to záleží od centra alebo samotného lekára.