IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
Ahojte. Tak dnes rano som bola na krv. Zajtra mam prist po vysledok. Ak bude hcg negativne, tak sa mame s dr.dohodnut ze mi urobi laparoskopicky prechody vajecnikov a pozrie pripadne zrasty a odstrani. Baby bol niekto na tom. Ako to prebiehalo? Povedala sestricka ze pri pupku sa urobi maly rez a tade sa to robi a to asi v narkoze,ze? Bojim sa jak slak. Nebol niekto natom? Neni to rizikove? Napiste mi niekto kto to absolvoval prosim ☺
@montblanc Ja som bola na diagnostickej laparoskopii pred rokom a pol 🙂 či je riziková ťažko povedať...každá operácia je vlastne rizikom,ide skôr o to o čo ti prioritne ide-ja som laparoskopiu dlho odkladala a skúšala všetky iné spôsoby na dosiahnutie tehotenstva a keďže som vyčerpala všetky možnosti a od začiatku snaženia už ubehol nejaký ten rôčik,tak som šla lebo som chcela vedieť,či je vnútri všetko OK. Zákrok som mala robený v narkóze na jednodňovej chirurgii,poležala som si tam cez noc a potom domov.Ranky som mala 3- jeden rez asi 2cm pod pupkom a 2 také malé bodky nižšie po stranách,taký bermudský trojuholník z toho mám :D bolesť po operácii asi týždeň,dala sa zvládnuť,ale s oddychom ;)
@montblanc ahoj ja som na tom bola. V sobotu ma pustili.dalo sa to zvladnut len ja som mala stres. Snazime sa velmi dlho a pri laparke mi zistili pravy vajecnik nepriechodny a lavy so zrastami. Som rada ze som na tom bola.obidva mi spriechodnili. Na ultrazvuku nebolo vidiet az pri laparoskopii sa ukazalo.a vsetko sa da zvladnut. Som este ubolena ale to prejde.urcite odporucam
@montblanc tiez som pred 3/4rokom podstupila drilling a diagnostiku priechodnosti.. polezala som si tam len jednu noc,bo som bola na jednodnovej chirurgii, ale nemocku si mozes vybrat sama. Bolesti ako po kazdej inej operacii, bola som doma 3tyzdne,bo mi nebolo dobre. Pri operacii mi Dr. Nasla zrasty na lavom vajecniku po zapale slepeho creva.. Mne to dost pomohlo,konecne mi nabehla ms...uvidime ako dopadne nase 1 iui
Ahojte pred rokom som bola na diagnostickej laparoskopii všetko je v poriadku teraz v apríli idem po 3 krát na iui darcovskymi spermami nakoľko manžel je neplodny bol niekto po laparoskopii na iui a úspešne??? Ďakujem
@zuzsat dakujem, budeme 🙂 dnes som bola v klinike a pan doktor mi oznamil, ze mam maternicu otocenu naopak a teda je lepsia poloha zo zadu co mi sme moc nepraktizovali :D tak sa smial, ze u vieme kde je pes zakopany :D a ze mam ostat lezat pol hodku ale na bruchu, nie na chrbte a ja mu na to vravim, ze no vidite, dalsia chyba, ja lezim vzdy na chrbte :D :D :D pobavili sme sa
dnes som bola, ovu nikde, ze v piatok mam prist este na sono. lekar nechapal ten ovulacny test.....a pytal sa ma, preco som si ho vlastne robila? a ja ze no lebo este na 15DC som mala tehotensky pozitivny, potom prisli kramy, tehotensky negativny, ale vcera ma boleli strasne prsia a mam take divne chute.....tak som si spravila ovu test, reku ci sa neblizi ovulacia....takze dievcata ovulacia sa neblizi kedze som iba 8DC idem opat bez stimulacie, ale pokial to nevyjde ani po druhy krat, tak na treti krat pojdem uz so stimulaciou. ale celkom ma doki dostal s tou maternicou otocenou naopak, lebo cely rok snazenia sme robili uuuuplne opacne veci ako by sme mali robit :D
PS: a tie ovu testy....ja z vlastnej skusenosti viem, ze vzdy po kramoch som mala uplne slabulinku ciarocku a potom to silnelo kazdym dnom.....takze toto co sa tu zobrazuje ako nechapem, dnes spravim dalsi test
@montblanc no a mne napriklad laparoskopiu ani nenavrhol lekar....ze vyskusame najprv 3 IUI a az potom budeme riesit daku laparoskopiu. a este mi povedal, ze ta stimulacia zvysuje sance na otehotnenie aj pri IUI ako ked idem prirodzene....tak uvidime tento mesiac uz to kaslem, ked tak ten dalsi cyklus by som to poriesila.
@montblanc ja som priechodnosť riešila ambulantne, zákrok sa volá HyFoSy, trvá cca 10 min a žiadna narkoza...Robí sa to cez posvu a do vajcovodov ti pomaličky púšťajú kontrastnu látku a na sone pozerajú, či tekutina preteká tade, kade ma ... Zákrok má vyšiel na 150€
@aleskandra vsak to som myslela aj ja ze taketo mi urobia, ale tak by nevideli zrasty co mozem mat po cisarskom vies.
@aleskandra ano aj ja som sa na toto pytala a povedali mi 3 lekari nezavysle od seba, ze sa to da, ale neukaze to vsetko a nie je to tak presne ako normalne laparoskopicky. ale tiez by som ako prve riesenie asi zvolila toto co pises.....ved kto sa chce len tak nechhat uspat...
@montblanc podla mna by si mala podstupit laparoskopiu,odstrania ak je nieco pricina oplodnenia..toho by si sa mala drzat..ja by som na nu isla..viac by som neriesila a potom budes kludnejsia lebo budes vediet,ze dole je to ok..drzim ti palce.
Baby,ako ste sa citili po iui? Mna od vcerajsieho zakroku picha v boku,no na opacnej strane ako bol folikul
@nikushka8 Ja ani veľmi neviem kde som mala dominantný folikul,ale popichávanie na 1 strane som mala tiež,trvalo to pár dní spolu s takými mini bolesťami ako zvyknem mávať pred menzesom a bolesťami v krížoch.Teraz to ustalo,ale začali ma neskutočne bolieť prsia a cítim sa tak slabo ako keby som mala nízky tlak.
Juuuj baby. Cakam u gynekologa na vysledky z krvi hcg. Taku mam zaludocnu nervozitu a tep 150 😀
@montblanc drziiiiiiiiiim prs😉ty nech to tam je...
@nikushka8 Aj mňa každý úspech inej povzbudzuje,že to naozaj funguje 🙂 My si nedávame pozor už dobrých 5 rokov,ale v našom prípade neviem ako rátať reálny čas snaženia,lebo manžel pracuje na 2- 3 týždňové turnusy a týždeň-dva je vždy doma ;) skúsili sme za ten čas už všetko možné aj nemožné,ale inseminácia je "teď poprvé" :D keďže nás už trochu tlačí vek,tak ideme teraz už aj do vecí,čo sme odkladali,takže ak nevyjde prvá IUI tak absolvujeme ďalšie 2 a keď ani tie tak asi dáme IVF...ale ja som večný optimista,takže verím,že to vyjde na prvý krát ;)
@zuzik1985
Konecne neaky optimista super
Mna tiez tlaci vek,ale po tejto prvej iui mam pocit,ze fiasko,ale s usmevom ideme dalej,raz sa to musi podarit kazdej z nas😉
@cherrinka11 Ja som fakt večný optimista vo všetkom :D A v tejto veci tiež neprepadávam zúfalstvu,lebo si stále opakujem,že sme v podstate zdraví,takže to ešte nie je také zlé-manžel má teraz dokonca po rokoch normospermiu a to som myslela,že sa nedá dať doporiadku 🙂
@zuzik1985 tak super,a vy ste po orvej iui?Ja ak ez vikend dostanem mrchu idem hned na umele.Uz sa mi nechce cakat😀
@cherrinka11 takze hcg negativne 😢 a neurobia mi ani tu laparoskopiu, leboze mam trosku tucne brusko a nedostali by sa tam tou sondou. Ze mam schudnut, proteinovu dietu a cvicit a potom skusime laparku. Ze priechodnost vajcivodov robit kontrastnou latkou sa neoplati, lebo to neni dobre vidiet a skresluje to. Takze zajtra to brno isti s asi ivf, alebo mozem cakat kym schudnem aspon 15 kg. Az mi je do smiechu 😁
@cherrinka11 Hej po prvej 🙂 ja mám takú sprostú povahu,že všetko musím dokázať sama,lebo inak nemám zo seba dobrý pocit :D takže tieto "dopomoci" som odkladala do poslednej možnej chvíle,ale keďže priorita je mať dieťa tak som bola nastavená tak,že ak skutočne vyčerpám všetky iné možnosti tak idem na umelé.Mám 32 a manžel 34 a nemáme žiadne dieťa takže si nemôžeme dovoliť čakať na zázrak.Teraz ale keby som mohla tak posúvam hodinové ručičky,aby čím skôr prešli tie čakacie dni a ja som už vedela odpoveď z IUI :D

@zuzsat tak ja sem pisem vsetko len z vlastnej skusenosti,blbosti by som sem nepisala na co by som si vymyslala...terazbuz ovu testy velmi nespravim ale ked sa budeme snazit znova tak sa na to pozrem este raz 😀