IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
@mims1520 Jaj, ja som myslela ,že ten Ovitrelle je to iste ako Pregnyl a že sa picha rovnako. Ja som sa dočitala, že napr.ten Pregnyl sa ziskava z moču tehotnych žien 😀 tak celkom zaujimavy pocit ked Ti to idu pichat do Tvojho tela 😀
To iste zistili aj mojej kolegyni, tiez sa im nedari a keby sa podarilo musi si cely cas pichat niečo do brucha..to by mňa asi vykotilo. Modlim sa (aj keď to neviem) aby mne nič take nezistili lebo to by som asi nedala🙈
@marionen Ten 25kový by podla mna ukazal až nejaky čas po vynechani MS. Tie cisla ukazuju hladinu hcg a ak by si bola aj tehu tak teraz by si podla mna mala nizsiu hladinu este. Pred MS odporucaju skor 10 citlivost.
Nevadi, nic nie je stratene 🙂 kup si dnes v inej lekarni test s citlivostou 10, vyslovene povedz, ze chces taky. A skus zajtra rano alebo pozajtra 🙂
@simkamatko Celkom zvlastne..
A co vam teda povedali? Ako vas chcu liecit? Resp. Teba?
Mne moj gyndoš povedal, ze aby prebehla ovulacia uspesne, po ovulke musi byt v krvi hodnota progesteronu 40+. Ak je nizsia, ovulka neprebehla. Aj keby si mala 20 folikov ale hladinu nizsiu tak znamena, ze ani jedno vajko dobre nedozrelo.
A pri Ivf po stimulke si mala dozrete nejake?
@katkaba1 už sa mi to veľmi neoplatí, lebo zajtra už idem na krv do centra 🙂 to by bol ten lepší prípad,keby mi to proste ešte neukázal...tehotenské testy mi nie sú súdené....ja mám 25rokov, mám PCOS, bez liekov nemám menzes vôbec, anovulačné cykly...na closyl som ale zareagovala perfektne...priateľ má horši spermiogram a povedali nám, že ak by som mala viac rokov, tak by nás poslali na IVF...
@katkaba1 mne to zistili na genetike a hovorím si tak, že či to všetko nemalo presne takto byt. Aby som o tom mala
Informáciu. Lebo inak by som sama od seba proste nešla. A keďže trombofilia môže spôsobiť skóre potraty, tak možno niekto tam hore chcel tomu v mojom prípade zamedziť. Lebo pri potratoch v skorom štádiu u prvorodičiek sa veľmi nikto nepozastavuje. To sa stáva ... to je priroda.bla bla... takze kým by mi nato prišli možno by
Som už mala
Mega traumu z nejakej takejto skaredej skúsenosti s potratom. Teda ja sa
Snažím si všetko takto rozprávkovo popísať haha. Že stále verím že je v tom nejaký vyšší význam
@marionen ja mám 26, cize sme cca rovnako staré a IVF reálne zväzujeme. Vyše roka pátrame po príčine, liecime, stalo nás to neskutočne peniaze (samozrejme ani cent neľutujem) nervy a slzy. U nás má len manžel horší spermio ktorý sa ale po preliečení infektu upravil. Ale aj tak nám povedali že teraz kým je ten spermio okej treba to využiť . Že ak sa nepodarí iui alebo totálne prirodzene tak by šli do IVF kým sú spermie tak dobre. Trosku sa to vomne bije, mám dojem že mnoho mužov má omnoho horsi spermiogram , ale splodili potomka tým pádom sa to asi ani nikdy nedozvedia lebo zas ktorý muž ide bez príčiny na spermiogram 🙂)
@marionen Vlastne ano, zajtra štvrtok, ja som pomylena kvoli tomu sviatku o jeden deň 😀
Ak si na lieky dobre zareagovala tak je to super, aj napriek ťažkostiam, ktore maš, Ti vedia vyvolať ovulaciu takže šancu na babatko mate 🙂 Niektore maju taku smolu, že ani na Clostil nereaguju 🙈
U nas mal priatel azoospermiu, cize 0ks spermii. Posielali nas na darcovsky program ale ja by som to nedokazala..Nakoniec sme si nasli endokrinologicku, predpisala mu pokusne Clostil na 3mes. a hľa, spermošky sa nam spravili 🙂 Tiez ho nema eňňo-ňuňňo ale aj pri mierne zhoršenom sa IuI može podariť.
Daj vedieť ako si dopadla na krvi. Budem držať palce najsilnejšie ako viem ❤
@marionen ale
Ešte má nápadlo že pri iui je to bezpredmetne nie? Keď sa spermie dopravia až tam kde majú byt.
Inak mne raz spomenula moja geneticka že iui má ešte menšiu úspešnosť ako priroda .. ale keďže to mnohym ženám vyšlo tak verím že to nieje len čistý blud na vytiahnutie prachov
Akurát včera mi posielala jedna moja známa pozitívny tehotenský test. Baba fajčí trávu, cigarety tak balicek a pól denne, jej muž bývalý drogovo závislý, momentálne už “len” tráva a cigy ..minuly mesiac im ušlo... vzala si tabletku po asi hodinu po styku ...a bam tehotná aj tak. To keď proste raz ma byt tak bude aj keby traktory padali. Môj muž len rozhodil
Rukami že je to celé na hlavu. Profesionálny športovec, životospráva jak víno, nepije, v živote nefajčil ... a hla aj tak je problem
@marionen jasne už rozumiem. My sme ani plánovaný nemali, po všetkých vyšetreniach že skonštatovali skúsime iui.
Takze skúsime a uvidíme. Ja mám dlhšie cykly, ale stále pravidelne. A ovulaciu viem odhadnúť skoro ako ovulacny test :D mávam ju bolestivú, a ovulacny výtok práve veľmi silný. Bolestive prsia a podobne
Žienky a ake odchýlky sú medzi tymy tromi pokusmi pri iui?
@petra26111 myslíš časovo? Ako často vieš absolvovať iui?
@katkaba1 nic mi nedal gyndos 28.5 laparka prefuk mala som dozrete po stimulke lekar vravel ze krasne su to som bola riadne nadepovana hormonmy teraz nic ani clostyl ano duphaston nezabera lekar hovori ze stale spia
@mims1520 ano 🙂 keď prvý krát neúspešne koľko sa čaká na druhý pokus
@petra26111 pokial viem
Tak žiadne. Ja idem teraz na ďalšie hneď potom čo bolo povodne minulo mesačne iui neúspešne. Pokial tá nejak extrémne nestimuluju, že dr nepovie že trosku oddychu potrebuju vaječníky tak si nemyslím
Že je nutná pauza. Práve naopak s každým pokusom sa úspešnosť iui zvyšuje
@megan777 pekne 🙂 tak ja sa už zajtra dozviem 🙂 ja som brala clostil 2x1, lebo mne vôbec nedozrievali vajíčka, bola som bez menzesu, menzes som nedostala aj pol roka a nakoniec som dostala iba po vyvolávačke...ja som mala IUI na 14.deň cyklu, ale keď som šla do centra, tak som vedela, že akurát mi musel prasknúť, lebo som mala silné ovu bolesti...takže načasovanie bolo správne...ovu bolesti som mala ešte možno 5-6 hodín potom veľmi výrazné a postupne to odznelo..jediné, z čoho mám taký zmätok je, že mám tak 5-6x denne veľmi silné bolesti ako na menzes...

@marionen 10tkova by ale
Už mohla 🙂 prečo ti nedali ten?