icon

IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?

petra2505
30. júl 2008

podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.

katkaba1
30. apr 2019

@annnnie19 V sobotu, 11.deň od IUI som spravila test a bol negativny. Takže vysadila som po negativnom teste. Ono Utrogestan nie je žiaden "zazrak" je to progesteron, mal by pomôct udržať plod ale je to len podpora a ani nie každej ho predpiše lekar.

katkaba1
30. apr 2019

@mims1520 mne robil takto zle ked som ho mala 1x. Uz teraz som reagovala v podstate dobre. Nemas ho teraz 1x nahodou? To je tym zvysenym progesteronom, nepomozes si 🙈

mims1520
30. apr 2019

@katkaba1 nie. Treti krát. Vkladám. Pobolievalo má brucho niekedy aj prsia ale toto je masaker mám pocit že mi tam pulzuje bomba. A keď som sa nato pýtala lekára či to môže byt z toho už prvý krát tak že v žiadnom prípade že to určite to nespôsobuje 🤷🏽‍♀️

katkaba1
30. apr 2019

@mims1520 Ja som prvu tabletku prehltla a skoncila som..som myslela ze nedokončim den v praci. Odvtedy vkladam a jemne tlaky v podbrušku mam vždy keď beriem ale take stavy ako opisuješ som nemala, to asi nie je celkom OK. Ale..možno sa zadarilo a preto reaguješ inak, vtedy sa všetko meni. Boli Ta teraz od začiatku takto velmi alebo az teraz po par dnoch?

katkaba1
30. apr 2019

@mims1520 teraz čitam, že 2 dni maš bolesti. Tak možno sa ozaj zadarilo ❤😇

mims1520
30. apr 2019

@katkaba1 ale čosi. Ja som nejaký neveriaci Tomáš v poslednú dobu na seba. Hovorím že tento pokus ani neberiem nejak úzkostlivo že žiaden alkohol (práve varim večeru a pijem pohár vina🙂) alebo take nejaké obmedzovacky. Buď som niečo zjedla alebo čo. Ale tehotenstvo neviem, ja už sa aj bojim dúfať v taký menší zázrak vieš. Inak práve sme s mužom zhodnotili, že mame dojem že nám v CARe trosku manipulujú s hodnotami spermio. Čím ďalej tým viac tomu začínam veriť

katkaba1
30. apr 2019

@mims1520 Ja to dobre poznám, som detto ako Ty v tomto. Ale zaživaš niečo ine co doteraz nie tak nikdy nevieš.
My sme chodili do Iscare, sme z Ba. Po 3 rokoch som tam spravila taky cirkus, že sa mi recepčna skoro rozplalala..viem, ona za to nemohla ale ďalej sa nedostaneš len tak a lekarovi sa nedovolaš. Som presvedčena, že nam naročky škodili, resp. mojej polovičke. Spermio nebolo dobré ani predtým ale po "liečbe" v Car sme sa dostali na 0 !!!!!!! a tlačili nas do Mesa/Tesa !!! Kym mi všetko doplo tak nam zničili spermie, resp ich tvorbu.
Ja som čo sa ich týka velmi zlá.. su to hajzli.. Ale všetky CAR su v prvom rade podnikatelia..to si treba uvedomiť vždy. Prvotny je zisk a je jedno kam prideš..otazka je či je aspoň kusok chcenia v nich páru ozaj pomôcť už keď zaplatia "za službu"..

mims1520
30. apr 2019

@katkaba1 nikdy som
Nechcela byt ten typ ženy, alebo človeka, čo bude hádzať vinu na niekoho iného, resp. Hľadať príčinu totálne v kravinach. Som dosť realista, ale zas mi fakt nejde do hlavy že geneticka, ktorá prakticky mala len zhodnotiť nás stav ergo dostala zaplatené jednorazovo,a hotovo od nej odchádzame so 47mil/ml a jedine čo bolo pod teeesnucko pod hranicou bola morfológia ostatne vysoko nad. A prídeme o dva dni nato do car kde je to 14 mil. Proste ja chápem že sa to mení a všetko ale toto bol taký sok že nechápem. Taktiež dovtedy tie horšie spermio boli u geneticky 15mil/ml a v car stále 5mil. Jednoducho u geneticky stále 3x lepšie. V car 3x horšie a tým pádom nás odporúčajú na IVF. My polozruteni, tiež no, veríme lekárom cize keď povedia že IVF tak sa nato pripravujeme už. A keď nám ešte geneticka naznačila že každá “firma” to “spracováva iným štýlom” tak ale kurnik nás ten ich štýl môže stať otehotnenie alebo nie chapes

katkaba1
30. apr 2019

@mims1520 Ja na nich vinu nehádžem, oni vinní sú. Pichali mu Nebido na znižený testosteron pritom Nebido blokuje tvorbu spermii, pri planovanom rodičovstve sa dava tabletkova forma TST ktora tvorbr spermiam niak neškoni ani nebrani. Keby som nebola taka unavena po tych perpetiach tak by som ich aj zažalovala.
Na tvrdili 1,5roka že hormon profil dobrý. Ked sne odisli nasli sme endokrinologa a hormony katastrofa - nasadene lieky za 10€ a spermie zrazu su - aj ked obmedzeny cas.
Ja preto nechcem IVF resp.presadila som si IUI lebo im moc neverim. Ono ano - ak je jasny problem tak sa inak neda to je mi jasne. Ale ak je nejaka sanca ze by sa mohlo podarit..preco sa vrhat hned do extremu?
Oni Ta tlacia lebo su to neskutocne peniaze pre nich.. priciny oni moc nehladaju. Cestu k prirodzenemu tehu..

mims1520
30. apr 2019

@katkaba1 vieš čo presne preto sme po prvom spermio začali hľadať príčinu. Vedeli sme že mladý, zdravý športovec proste nemôže mat takýto výsledok. Teda vedeli... verili. Cize sme pobehali všetko a hľadali sme. Lebo jasne car nerieši príčinu. Úplne chápem že je to business naozaj. A inak presne toto som citala už viac krát. Že hormonálne testy ukázali vychylku, hneď sa naordinovali hormóny na zvysenie testosterónu a spermie zmizli. Testosterón sa upravil, ale spermie že 0. A to si neviem predstaviť tu bezmocnosť keď čakáš že po tom ako sa hormonálny profil upravil tak sa upraví a spermio a tam sa človek dozvie že ich nemá ani toľko čo mal. Na odstrel

katkaba1
1. máj 2019

@mims1520 Možnosti pri liečbe mužskej neplodnosti žial nie su v takom popredi ako ženska neplodnosť ešte v dnešnej dobe. Mužom sa až tak nevenuju.
Ja si dnes kupim test ak bude lekaren otvorena lebo mam stale ten biely vytok🙈 nechcem byť negustiozna ale idu zo mňa ako keby biele kusky niečoho..nikdy v živote som nič podobne nemala tak mam seriozne obavy. Neviem ako sa prejavuje zápal, nikdy som nemala. Nesvrbí ma nič, nebolí.. Tak zajtra volam na gyndu ale potrebujem si potvrdiť test. Porazi ma 🙈

mims1520
1. máj 2019

@katkaba1 ježiš maria test už mal byt spravený ! Haha. A nemôže sa ešte vyplavovat ultrogestan ?

katkaba1
1. máj 2019

@mims1520 neviem, po 5 dňoch? Začalo to včera, doteraz nič. Utroš som brala aj predtým a nič taketo som nemala. Hľadala som pričiny ale vsade pišu palenie a svrbenie ale nič nemam.

mims1520
1. máj 2019

@katkaba1 tak sup sup sup sup po teeeeeest !!!! Všetko “čo sme nikdy nemali, necítili” môže byt “to”

katkaba1
1. máj 2019

@mims1520 Tak môže to byť hocičo to áno, aj "TO" ale tomu moc neverim. Test spravim len pre istotu lebo sa ma určite bude pýtať zajtra keď budem volať. Ale pochybujem, že výtok by bol od tehotenstva 😀 Tento cyklus mam od začiatku naprd, aj po iui som mala jemne ohss, 3 dni po iui som ledva existovala, teraz ešte toto.

mims1520
1. máj 2019

@katkaba1 nehadzala by som flintu do zita. Určite správ test! Som asi zvedavejsia, ako ty 😂 mna dnes pre zmenu kríze , brucho už nie takze sa to krásne strieda

katkaba1
1. máj 2019

@mims1520 Už sa chystam do tej lekarne 😀 hodim test potom sem. Spravim ho dnes, ak to tam ma byt tak bude aj keď nie z ranneho moču.
Krása, byť ženou je sakra ťažké. Chlap ma soplik a skončil a nas boli každú fazu cyklu niečo ine a musime vydržať.. Inak kolko Utroša vkladaš? 2x1? Na križe aj pred ms skoro, to bude tiež z utrogestanu asi.

mims1520
1. máj 2019

@katkaba1 všetko je umna z ultrogestanu určite 😩 hej ako, ja si len zasomrem, ale už ani nenadavam že má
Niečo zas boli :D hneď to tu postni ja nájdem druhu čiarku, aj keby neviem čo!

katkaba1
1. máj 2019

@mims1520 Tak ani ho pridavat nejdem, je belši ako najbelši sneh🙈 Volam zajtra na gyndu či možem mať zapal či mam prisť..

mims1520
1. máj 2019

@katkaba1 aaaaale do čerta s ním ! Nevadí, otvor flasu vina a pories ten výtok . Strategicky plán :D

katkaba1
1. máj 2019

@mims1520 Áno, povedala som si, že aspoň si môžem ďalši mesiac vychutnavať kavičku 😀 vedela som, že bude biely, ani ma to nerozhadzalo už.

mims1520
1. máj 2019

@katkaba1 tak si daj jeden pohár namna dnes. Mne je totálne zle práve. Neviem čo som zas požrala :/

katkaba1
2. máj 2019

@mims1520 Och, to mi je ľúto, že sa necítiš dobre. A je Ti zle od žalúdka?
Mne sa už spúšťa MS, ten výtok bol asi predzvesť, po tých hormónoch si telo neviem vôbec čítať. Tak na gyndu ani volať aspoň nemusím.
Včera večer mi drahý hovorí aby som nás objednala do Repromedica do CAR..hm, tak neviem teraz. Ja som chcela pauzu práve, on je asi vo ´´švungu´´ a už chce mať // na teste. Tak možno aspoň konzultáciu skúsim. nevieš prosím koľko je platná žiadosť od zdravotky ak ju schvália?

mims1520
2. máj 2019

@katkaba1 my chodíme do repromedci tiež 🙂 ale to je super že manžel je tak naladený. Môj hneď ako prekročí dvere car prestane rozprávať :D nieje mu to dvakrát prijemne, ale zároveň je fakt pozitívny aj zamna keď treba 🙂 čo sa týka žiadosti, nemám absolútne sajnu, či je to nejako časovo obmedzene . Mne akurát hovorila dr že čo sa týka schvaľovania, tak to trvá kratucko už teraz. Že nieje potrebné čakať, ako niekedy. Vieš čo hej od žalúdka sa mi spravilo nepríjemne. A prsia zrazu bolia ešte o 50% viac. Ten ultrogestan mi zjavne nesedí. Teda môjmu telu

katkaba1
2. máj 2019

@mims1520 Neviem či naladený, skôr je už z toho unavený a chce ´´to´´mať za sebou. Nebudem klamať, za tie 4 roky čo to riešime nám to pár krát poriadne otriasalo so vzťahom..miestami sme mysleli, že to ani neustojíme. Aj toho sa asi bojí.
Volám im ale nikto nezdvíha. Chcela by som k MUDr. Petrovej, ku komu chodíš Ty?

mims1520
2. máj 2019

@katkaba1 fíha tak tá ani neviem či tam je tá repromedica sa dosť menila. Ja viem že tam boli tazberikova ku ktorej som chodila, drabek a Hlinstak u ktorého som teraz keď tazberikova odisla. Taaaaak jasne ono , neverim že existuje pár ktorý si to, že to nejde, z času na čas nevykrici. Je to absolútne normálne. Ale hlavne je na konci dňa stále ťahať za jeden povraz

katkaba1
2. máj 2019

@mims1520 Joj, nestraš, tá bola jediná ktorá a mi pozdávala. Hlinstak sa mi absolútne nepáči, teda dojem, Drábek recenzie ako lekár a osoba katastrofa.. fu, no som zvedavá keď sa dovolám. A je tam tlačenka alebo si môžem ja dať termín kedy mi vyhovuje?

mims1520
2. máj 2019

@katkaba1 určite nájdeš termín. Viem že tam mali nejaké prerábky, skus možno pozrieť na stránke FB či nemajú nejaký oznam. Vieš čo tazberikova je super a oni sú tandem s Hlinstakom. Lebo spolu pracujú aj vo Falcu. Hlinstak je naozaj milý a vtipný pán. Neskutočne precízny . Drabek no ... mala som s ním česť nehovorím že zlý trpezlivo všetko vysvetlil len všetky úkony robil tak že, jak z rýchlika lebo “ved vy idete aj tak na IVF”.

katkaba1
2. máj 2019

@mims1520 Tak sme objednaní na 7.5. o 10:30. Meno som si absolútne nezapamatala akurát viem, že je to lekár, muž. Spotila som sa od stresu 🙂 Zabudla som všetko čo som sa chcela spýtať, aj na Dr. Petrovú.. strašné so mnou. Aspoň, že termín som si písala priebežne lebo aj to by som zabudla.
No, uvidíme... ani nezaspím. Chcela som pokoj a aha...zase som spotená od stresu čo nás zase čaká.

mims1520
2. máj 2019

@katkaba1 ale neeeeboj. Treba k tomu pristupovať tak, že riešite problem a už ste ďalej, ako ste boli pred mesiacom ... týždňom ... čiže všetko super 🙂 ja idem 9.5 na krv, tak som zvedavá či testnem skôr a na krv sa vykašlem, alebo nebudem testovať a na krv pôjdem. Uvidíme ako sa vyspim 🙂