icon

IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?

petra2505
30. júl 2008

podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.

zuzana111986
27. máj 2019

Ahojte. Tak ja som dnes dostala negatívny výsledok po prvej IUI... Odporučili mi ísť na druhú, ale dávam si pauzu, mam toho akosi celkom plne zuby... Však niektoré viete 😐☹️... My sme 1x otehotneli po roku snaženia, neuspesne. Ďalšie 2 roky sa už snažíme a nič, dokonca že sme obidvaja úplne v poriadku, už sme aj vitamíny užívali, atd... Tak ja už neviem... Je tu niekto s podobným osudom?

12didi12
27. máj 2019

@marionen dnes 10dc 😣 a keď som volala do centra povedali ze inseminácia bude asi v piatok.. Len ma stvu neskutočne tie 3 folikuly 😭

mims1520
27. máj 2019

@12didi12 ved 3 sú úplne fajn, na iui idu bezne baby bez stimulácie a majú jeden folikul. Takze ziadnu paniku

marionen
27. máj 2019

@12didi12 no tak ja ked som bola na 10. den mala som jeden 14 mm a dva male folikuly...na 13. den mal ten co mal 14 mm uz 20 mm a z toho som ostala tehotna...viac folikulov neprasklo...pravdepodobne aj tebe bude ovulovat len ten 15mm...ale uspech inseminacie nezavisi od mnozstva prasknutych folikulov...ja som mala mesiac predtym dve ovulacie a nevyslo to...trochu je potrebne to aj pustit z hlavy...nechat to na "vyssiu moc"...aj ked rozumiem,ze je to tazke..mne pomohlo,ze sa doktori tvarili a vyjadrovali,ze je miziva sanca..tak som to tka aj brala a kaslala na to...ze ok..podstupime to druhy raz a potom sup na ivf a boli sme sokovani...mesiac predtym som sa hrozne sledovala a nahovarala si a zostala som sklamana...

12didi12
27. máj 2019

@marionen ja mam len veľký strach s toho, že som pred vyše dvoma mesiacmi mala "asi mimomaternicove tehotenstvo" podľa CAR, nevedia to na isto a vraj mam asi ľavý vajcovod nepriechodny ale vtedy som mala ovu z pravého . Nie je potom riziko, že sa to zopakuje keď mám aj na ľavo ovu??

mims1520
27. máj 2019

@12didi12 a robili ti HyFoSy aby zistili či je skutočne nepriechodny ?

marionen
28. máj 2019

@12didi12 no to tazko povedat..neviem ci by sli do toho,keby boli presvedceny ze je lavy vajcovod nepriechodny..ved to by potom nebola ziadna sanca...a akoze "asi nepriechodny"? Ako sa na to prislo?

marionen
28. máj 2019

Ja idem teraz baby predcasne do centra na kontrolu,lebo odkedy viem,ze som tehotna,tak spinim,tak drzte palce,nech je vsetko v poriadku...

mims1520
28. máj 2019

@marionen budeme ! 🍀

12didi12
28. máj 2019

@mims1520 nie zatiaľ nič

12didi12
28. máj 2019

@marionen tak mi to povedal Dr v CAR.. Ale nepovedal to s určitosťou.. Vraj skúsime jeden krát inseminaciu a potom sa to bude riešiť.. Len nechcem riskovať aby sa to neopakovalo 😣 budem si musieť vyžiadať toho istého doktora nech mi to poriadne všetko vysvetli lebo mi to už príde také všetko rýchlo rýchlo... A budem ti držať palce aby bolo všetko v poriadku ❤️

marionen
28. máj 2019

@12didi12 a co ti potvrdili tehotenstvo a odislo to samo na zaciatku ci ako? Ja este cakam na vysledky krvi ...

12didi12
28. máj 2019

@marionen áno s krvi mi ho potvrdili ale na Sone nebolo dlho nič vidno a hcg neklesalo ani nestupalo a potom som začala krvácať a odišlo to. Len v CAR mi povedali, že podľa všetkého si myslia, že to bolo mimo maternice.

12didi12
28. máj 2019

@marionen hcg som mala 324

mims1520
28. máj 2019

@12didi12 tak pred iui by sa stále malo urobiť HyFoSy ved natom celom to môže zlyhať, keď baba má nepriechodné vajcovody. Nechápem, mne by ani iui neurobili bez toho 🙄 kde to chodíš do centra ?

mims1520
28. máj 2019

@12didi12 mne povedali že môžeme urobiť všetko správne, ale ak je niečo nepriechodné tak zbytočne zaplatíme, zbytočne iui, zbytočný cely úkon jednoducho. HyFoSy sa proste pred iui robí. A dáva to samozrejme logiku že to treba skontrolovať, lebo ak tam
Je nejaký zrast alebo niečo a vajíčko sa nedostane tam kde má , tak potom je iui na prd. Skus sa o tom informovať 🙂

marionen
28. máj 2019

@12didi12 tak to je zaujimave...ale musel to byt iba ich odhad...co sa tyka nejakych zapalov..prekonala si nieco,preco by mohli byt nepriechodne? Mne priechodnost nezistovali,lebo to nie je podmienkou na iui,i ked sa niekde uvadza,ze je...

kacorsita
28. máj 2019

@marionen my sme boli na iui a teda ani sa nepytali ci chceme alebo nechceme,iba oznamili kedy mam prist na kontrolu priechodnosti...inak yo nema vyznam robit ved,to dava logiku

mims1520
28. máj 2019

@marionen mne ju robili hneď. Mne hovorila dr v Repromedice že bez toho je robiť iui blud. Lebo to môže celé natom zlyhať a my vyhodíme prachy a proste cely úkon zbytočný . Že HyFoSy je 3 min vyšetrenie ktoré veľa odhalí. A dava mi to zmysel. Jasne že preháňam ale aj u zubára najprv lekár zub nevytrhne a až potom nezisťuje či je zdravý :D toto mi príde tiež niečo čo by sa malo spraviť pred úkonom. Jasne že pacientka to môže odmietnuť lebo podmienka to tusim nieje

mims1520
28. máj 2019

@kacorsita presne moje slova

simulienka22
28. máj 2019

Baby a na kolkatý deň cyklu ste išli na ultraz.kontrolu?? Lebo ja mám ísť na 11. Nie je to neskoro?😳 a vychádza to rovno na štvrtok.čo ak budem mat ovulku cez víkend? Čo v takom prípade robia dr??
Ďakujem za odpovede!

mims1520
28. máj 2019

@simulienka22 ja som chodila pár dni pred iui. 11-12
Deň cca skontroloval, hneď podľa situácie povedal
Že kedy si pichnúť hcg a bolo. Nebol oni to vedia načasovať 🙂

12didi12
28. máj 2019

@mims1520 ja som si tiež myslela, že najprv budem musieť ísť na vyšetrenie priechodnosti.. Už tomu celému nechápem 🤔.. Chodím do heliosu v Martine

12didi12
28. máj 2019

@marionen tak raz som mala taký dosť silný zápal močových ciest asi tak 5 rokov dozadu.. Tak hádam to bude v poriadku no len sa bojím toho, že sa to zopakuje moja psychyka by to už asi nezvládla 😣 zajtra idem znova na sono tak sa tam na všetko opýtam.. Len dúfam, že to zase nepôjde ako na bežiacom páse a nestihnem nič

simulienka22
28. máj 2019

@mims1520 a čo ak to výjde Zrovná na víkend?😭😭

marionen
28. máj 2019

@12didi12 zo zapalu mocovych ciest nebudes mat nepriechodne vajcovody...ved kolko zien prekonalo zapal mocovych ciest..aj silne,aj zapaly obliciek...skor som mala na mysli gynekologicke zapaly...

marionen
28. máj 2019

Baby u mna to vyzera dobre...hcg stupa 🙂

mims1520
28. máj 2019

@simulienka22 Nepanikár :D pichnes si skôr alebo neskôr neboj sa lekár to nacasuje. Uvidis po kontrole . Vedia čo robia. Nikdy sa mi nestalo žeby sa zo nedalo. Vždy to načasovali tak aby to bolo čo najlepšie

12didi12
28. máj 2019

@marionen aha no gynekologické zápaly som nemala.. Par krát som mala mykozu ale to asi tak 2 krát za celý život... A gratulujem ti ❤️❤️

marionen
28. máj 2019

@12didi12 diky..tak vidis...z mykozy tiez nebudes mat nepriechodne vajcovody...to by musel byt zapal vo vnutri...takze sa ani nesustred na to,ze je nepriechodny...ak chces mozes podstupit hyfosy,ale uz ked ta stimulovali...no neviem...a dakujem..snad to bude tak aj pokracovat 🙂