IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
@zitusss áno ja viem, ale tak ovulka je každý mesiac, ms pravidelne, spermiogram ako tak ok, prirodzene nič, ani iui nič, a ani nieje dôvod preco taaak som už z toho taká no 😄 hlavne keď iui je len o takých 15%vyssia šanca ako prirodzene, tak to nieje veľmi prevratné, ale tak v stredu ideme na to tak už snáď to vyjde keď teraz budú 3 vajíčka. Nemôžeme ísť na ivf keď nám nič nieje, to by ani poisťovňa nepreplatía nie?
@esmee3 mala si už niekedy aj ovitrelle? Liek na prasknutie folikulu? Pretože ak nie, tak nie je 100% iste, že ovulacia bola (jedine že ti tak týždeň po nej brali krv na progesteron čo nezvyknú). Niekedy aj keď dominantný folikul dorastie tak nezovuluje ale vstrebe sa alebo z neho vznikne cysta ktorá praskne počas ms. Keď pôjdeš do IUI tak s letrozolom sa zabezpečí že folikul narastie ako ma a tiež by ti mali pichnúť ovitrelle aby praskol. Po IUI ešte frcte 2-3 dni ako poistka 😉👍 držím palce. Ak ste obaja zdraví tak je to vysoka šanca, len sa trafiť.
@luckamjar mali sme už aj plánovaný štýl s ovitrelle asi 2-3x, a aj iui, a teraz pri druhom už aj ten letrozol na viac vajíčok. Už sme všetko vyskúšali, ešte aj krv brali na hladinu LH a progesteronu ci ovu prebieha a všetko ok 🙈 aj hlien je vždy aj všetko 😊 no snáď to vyjde už 😊😊😊
@esmee3 Ahoj..ano pokial nie je diagnoza tak nepreplati,ale ked skusite este IUI a teda drzim palce aby sa zadarilo,ked nie tak po 3 neuspesnych iui je dovod pre poisťovňu aby preplatila.Drzim palce✊✊
@esmee3 poistovna preplatí ivf...to sa neboj...dovod más ako primárnu sterilitu....a v centre to mozu uhrať aj na spermiogram
Financovanie cyklu asistovanej reprodukcie je hradené zdravotnými poisťovňami v týchto indikáciách:
chýbajúce alebo poškodené vajíčkovody
endometrióza
chýbanie a poškodenie vaječníkov
sterilita s neznámou príčinou
zlá kvalita spermií partnera
imunitne podmienená sterilita
dedičné ochorenia a iné
@hafanana25
@andrea_r016 Noo uvidíme o pár týždňov cii to vyšlo alebo nie, a rozhodneme sa podľa toho. Snaad nebudeme musieť riešiť ivf a bude stačiť tento pokus 😊 daakujem baby za podporu Dám vedieť určite ako som dopadla ❤️❤️
Ahojte žienky.... Možno sa tu najde nejaky pár ktory má podobný príbeh ako my...s manželom sme sa snažili rok o bábätko s prestávkami ... keďže sa nám nedarilo chceli sme vedieť ci všetko je v poriadku... manžel išiel na spermiogram a zistilo sa že ma oligoastenoteratozoospermiu... čiže malo spermií okolo 6 mil.morfologia 0 ...podstate spermie su pomalé a zdeformované..po 3 mesiacoch bol na kontrolný spermiogram výsledky nezmenené... čiže nás posielajú na umelé oplodnenie keďže prirodzenou cestou počať je šanca nulova... pochádzame od Prešova a nevieme vôbec pre ktoré centrum sa máme rozhodnúť a koľko hradí poisťovňa keďže je spermiogram zlý tak neviem ci preplácajú všetko alebo koľko musíme doplácať my kde to je najlepšie možno sa tu najde nejaký pár ktorý si tým prešiel a mal rovnakú diagnózu a da nám najdej ...budem zo srdiečka vďačná
@dadaberkova Ahojky, tak dnes som bola v car, vybrala som injekcie na stimulaciu ( Pergoveris a Certotide), zaplatila dom 227€ a teraz uz len cakam na ms.Od 2dc zacnem pichat a na 5-6dc kontrola a dalej sa uvidi ze kolko a dokedy budem pichat. No co.ti poviem. Respekt a mozno aj trosku strach tak zo vsetkeho ale tak pre nieco,niekoho to robime a verim ze bude vsetko ok 🤗. Takze dalsie info neskor.
Vam sa ako dari?
@hafanana25 jee super je už to ze sa vám to nejakým spôsobom pohlo, veľmi držím palce 🙌🏼🙏🏼 co sa strachu týka tak ten už premohol aj mňa a neviem si predstaviť ako toho človiečika dostanem von 😂🤦🏼♀️ zväčša ležím iba už sme v 36tt budúci štvrtok mame kontrolu, mala som trocha menej plodovej vody ale krcok našťastie drží hoc skrateny ale je tam 😁 ja by som bola najradšej keby sa narodil už o týždeň a pol to by už nebol predcasniatko a mali by sme to za sebou. Len sa naozaj veľmi veľmi bojím ako to bude. Navyše zakázali návštevy v nemocnici, otec pri pôrode zatiaľ môže byť, bojím sa aby sa aj to nezmenilo, neviem ako by som to zvládla bez jeho opory🤷🏼♀️🤦🏼♀️ inak malý sa hýbe o 106, môj mocak už má dosť z tých kopancov 🤦🏼♀️😂 konečne nám prišiel aj kočík tak to vyzerá ze sme už na príchod pripravený, len ja na pôrod niesom 🤦🏼♀️ chcela som používať aniball ale lekár mi to nedoporucil vzhľadom na môj stav a takmer pôrod na začiatku 32tt 🤷🏼♀️🤦🏼♀️ tak sa bojim aby mi tam dole nespravil bordel ako pri výbuchu bomby😂🤦🏼♀️
@dadaberkova jeeej tak to su super spravy...a ako vam to uletelo...strasne rychly ten cas veru. Tak to som zvedava kedy sa malicky vypyta na svet, moc drzim palce ✊ nech porod prebehne "hladko" a hoavne v zdravi vsetkych. Kde budes rodit vlastne?
@hafanana25 hej ani nevrav strašne rýchlo to všetko beží, aj keď sa mi to najprv zdalo ako nekonečný čas keďže som celé tehotenstvo pre ležala ale spätne keď sa pozriem tak to ani nieje možné. Vieš čo nakoniec na Kramároch, chceli sme u kocha v ba ale po dlhom zvazovani a zisťovaní sme zhodnotili že na komplikácie sú lepšie pripraveni na Kramároch. Dúfam že to prebehne hladko lebo strašne sa bojim aj epiduralky aj pôrodu samotného fu, nad týmto som donedávna ani ne premýšľala že nejako musí ísť aj von 😂🤦🏼♀️
@dadaberkova Ano veru, u Kocha nerobia komplikovane porody..ale tak dufajme aj tak, ze budes mat dobry porod a teda si si dobre vybrala. Aj ked mne sa Kramare nepacia vobec (myslim tym celok ako nemocnicka,mne je to tam straasne nesympaticke).Ape to som ja,hahaha.
A ano, na to dllho nemyslis a zrazu cumis ze uz vlastne ides na to 🤰🤣🤣🤣. Dufam,ze aj ja podam coskoro pozotovne spravy.
@hafanana25 vieš čo nemocnica mi je mega nesimpaticka ale čo sa týka šestonedelia, novorodeneckeho atď si myslím ze nemajú veľmi konkurenciu, dlho dlho som vyberala co a kam ale ten prístup personálu, pravidelne školenia co majú (aj v starostlivosti o predcasniatka) , prístup k dojceniu (napr ak máš nejaký problém ze nemôžeš kojiť tak oni kŕmia bábätká materským mliekom nie práškovým) naučia všetko, vysvetlia, poskytujú laktacne poradkyne, teraz prerobili celé novorodenecke oddelenie. Akože aj baby co poznám veľmi si to chvália, tieto oddelenia myslím. Mala som u nich prvý online kurz a vtedy som sa aj rozhodla. Som zvedavá ci stihnem aj druhý ktorý poskytujú a to manipulácia a dojcenie s novorodencom😄🤷🏼♀️ jooj ja už ledva čakám kedy mi napíšeš ze je to tam 🙌🏼😄 ja verím ze to vyjde ❤️ budem na teba myslieť nech sa všetko podariiii
@dadaberkova mmm no tak teraz si.mi dala chrobaka do hlavy lebo ja dom chcela u Kocha, no nemyslim si ze je to pre mna, ale ked tak teraz pisem o tom tak pekne tak ked raz to budem riesit tak sa tam asi aj pozriem 🤭🤭. Takze dakujem za tip uz teraz. Ale este ceknem aj Ruzinov . Ale tak to ja maaaaaam este straaaaaaáaaaaaaaaáaaasne veeeeeeeeeeeéeeeééeeeéeeéeeeélaaaaaa casuuuuu 🤣🤣🤣..
A dakujem moc moc ❤️❤️❤️🥰🥰🥰❤️❤️❤️.
Uz nech ms dojde aspon nech mozem zacat lebo toto cakanie. Snad pride co nakskpr,aj ked dltermin ma v stredu 🤣🤣.
@hafanana25 keď to budeš riešiť tak pozri skupinu dieťatko z kramárov, je tam veľa mamiciek aj personálu a rôzne info takže si vieš spraviť názor aj na základe toho 😊 ja som ležala u kocha kvôli predčasnej pôrodnej činnosti a bolo to super akože ako hotel, no niekedy ten prístup personálu ma až zarážal. Veľa nepríjemných sestier, o recepcii ani nevravím a z lekárov sme všetky ťahali info ako z chlpatej deky takže som bola rada ze som zmenila rozhodnutie ešte za tie peniaze. Aj pri hospitalizácii som si platila každý deň a nevyzeralo to tak z prístupu. Napr sestra keď ma išla ubytovať z pohotovosti ma ešte na izbe zdrbala že na čo ich tam otravujem keď tam v takom týždni nemôžem aj tak rodiť a mali hg so mnou ešte viac problémov a papierovaciek pri prevoze do inej nemocnice keby už ide do tuhého. A podobne 🤦🏼♀️🤦🏼♀️Čistota a jedlo super až na to ze ma napr prekvapilo že podávali potraviny ktoré majú tehotné zakázané ako napr plesní e syry a pod🤦🏼♀️🤦🏼♀️ proste u mňa strašne upadli po tomto zážitku. Ale inak fakt pocit ako v hotely a nie v nemocnici 👍
@dadaberkova Urcite budem.studovat potom zase tieto veci.Hahaha
Ano,niekedy ked platis vela € tak nedostanes to co v nemocnici a hkavne ten pristup.Ten je dolezity. J ked vsade mozes natrafit na nejaku "super" smenu 😅. Ale zase povies si, ze iba oar dni a potom ich mozes poslat kade lahdie ( obrazne povedane).
Ahojte žienky dnes sme boli na úvodnej konzultácii čaká nas ICSI čakám má menštruáciu kedy dojde a ideme do toho... keď my začala koordinátorka rozprávať kolko injekcií si mam pichať a ktorý deň aku tak som sa rozplakala lebo som z toho mala neskutočný chaos...ako ste zvládli pichanie týchto injekcií? Ako to zvládalo vaše telo? Priberali ste od nich? Bojim sa toho čo má čaká.. budem vďačná za každú odpoveď
@fenakova ahoj nie nepriberala som, je to náročné veru, ale stojí to za to. My máme ročného synčeka vďaka tomu😍. No a chaos to m každá z toho, ale to prídeš do toho. Ak si nebudeš niecim istá volaj do centra, oni sú tam zvyknuté na kadejaké otázky a to viem ja som tam stále volala, keď som niečo nevedela a nebola som jediná baba, ktorá mala totálny chaos z toho. My sme chodili do BB a fakt tie baby sú zlaté a vysvetlia všetko aj desať krát 🤣 sú na to zvyknuté.
@petina1986 ďakujem krásne za povzbudenie 🙂 takže si nepribrala ano? A podarilo sa to ná prvý krát?
Ahojte, ja dnes zacinam s prvou injekciou a v pondelok kontrola.
@hafanana25 a kam chodíš? Ja idem tiež na kontrolu v pondelok
@peronela Ferticent, ty?
@hafanana25 do Heliosu v BB
@fenakova áno na prvý krát je tam výborná pani doktorka Rossova je topka jej som vďačná že mám synčeka a že na prvý krát, ona ani nebrala možnosť že by s to nepodarilo a mala pravdu 🙂.
Ahojte dievčatá, maminky a budúce maminky. Tiež som toto všetko podstupovala niekoľkokrát,no neúspešne. Nakoniec sme si dieťatko adoptovali. Zahlasujte prosím za náš príbeh v súťaži mama roka. Ďakujeme z celého srdca 🥰
https://mamaroka.mamaaja.sk/sutaziaci/livia-deb...
@livinkita Ahoj, moj hlas máš. Držím palce ✊🍀
@petina1986 tak to je super ozaj bola si na icsi? My sme boli v Žiline na úvodnú konzultáciu

@lienka_9 Ozaj, a ako ti vysli vysledky z vysetreni?