icon

IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?

petra2505
30. júl 2008

podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.

aglaonema
2. nov 2023

@veeev MS až 14steho. Chodím do gyncare v Nr, v pondelok som bola len na hysofy. Aj som chcela teda po skúšať ešte, ale mala som kŕče z vyšetrenia, tak sme to radšej nechali tak a teraz mal zas manžel 2 nočné za sebou, tak nejak nevydalo z času. Tak sme teda prepasli zrejme šancu jednu, keďže niektoré baby tu pisali, že po vyšetrení priechodnosti je tam vyššia šanca... Ale čo už... Ty chodíš do ktorého centra? Lebo teda o injekcií mi dr. napríklad ešte nič nehovorila, žeby sa mala pichať nejaká.

A aké si mala pocity po IUI myslím tak fyzicky. Či si mala bolesti, kŕče alebo tak... Predsa len pichnú niečo cudzie tam, tak sa bežne také veci nedávajú 😀 na fyzickú bolesť so zvyknutá, ale na bolesť počas milovania nie a niektoré baby si IUI zvyknú ešte doma potom poistiť, tak rozmýšľam, ako to vydá u nás 🤷🏼‍♀️

veeev
2. nov 2023

@aglaonema no ja chodím do ba do nemocnice 🙂 no injekciu predpísali 2 dni pred zákrokom 🙈. Keď chodíš na meranie 🙂.
No poprve som to tak necítila tak a to mi dávali zmrazené .. a teraz druhý krát to bolo také nepríjemnejšie, taký tlak som cítila a v ten deň ma celý deň bolelo podbruchu a minulý týždeň ma celý bolela hlava a krútila sa mi.. ale mohlo to byt aj tým počasím neviem 🤷🏻‍♀️🙈😃 uvidíme o chvíľu zajtra a pondelok 🙈😃 .. ale snažím sa na to nemyslieť aj keď sa to nedá a ten prvy krát som bola ešte aj chorá 🙈🤦🏻‍♀️

aglaonema
2. nov 2023

@veeev inak, to snaž sa na to nemyslieť je tuším najťažšie zo všetkého 😀😀

🤫 namiesto počasím som najprv prečítala počatím 😉

veeev
2. nov 2023

@aglaonema hehe aj ja prečítam hocičo 🙈😃 keď sa nepodarí tak pôjdeme ešte raz a to nám približne rovnako bude vychádzať potom 🙈😃

aglaonema
2. nov 2023

@veeev joj, je fajn takto to s niekým zdieľať ☺️ nikto v našom okolí nevie, že chodíme do centra... Nejako som o tom známym nechcela hovoriť a viem, že sama stigmatizujem, čo by som nemala, ale napríklad som sa bála, žeby možno starí rodičia by to potenciálne bábätko mali menej radi, lebo sa nepocalo "prirodzene" ale s asistenciou lekarou a vedy 🙈 s maminou som sa raz bavila a ubezpečila ma, že keby, tak by ho o to viac mala rada, lebo by vedela, koľko úsilia nás to stálo, ale svokrovci- to je iná kategória... 🤷🏼‍♀️

veeev
3. nov 2023

@aglaonema dobre ranko 🙂 aj ja som rada, že viem že nie som v tom sama 🙂 a že sa sa o tom pokecať, aj keď som tu čítala veľa, ale takto to je aj s odozvou 🙂 .. no u mňa vie rodina aj moja aj priatelova, ale pred priateľom to spomínať ani nemôžem, lebo hneď nemyslí na to nemáš sa stresovať, nerob test🙈 jemu sa to povie nabitá hormónmi 🙈😃 chvíľu sa smejem, potom revem, potom adrenalín vo mne a nakoniec neviem sama so sebou vydržať 🙈🤣 je to ako na husenkovej drahé .. ale chápe to na šťastie 🙈😃 vlastne nič iné mu neostáva keď chce dieťa somnou 🙈😃 no ani ja nechcela aby niekto vedel, ale hneď to zistili, keď zrazu sme stále chodili po lekároch 🙈 a ja pracujem s našimi takže som odbiehala z prace stále 🙂

tamara1233
4. nov 2023

@aglaonema ahoj. Aj ja som bola na IUI. Bola som 30.10. Ty kedy? Je to moja tretia iui, teda štvrtá lebo ta prvá v apríli bola úspešná ale potratila som v júni. Držím ti palce 😊

aglaonema
4. nov 2023

@tamara1233 ahoj. Ja ešte musím počkať do konca mesiaca cca 🙈 nikdy som nechcela a nečakala tak na MS ako teraz 😀

Prajem ti, aby si túto mala úspešnú 🤗 pocity zatiaľ?

tamara1233
5. nov 2023

@aglaonema jaj tak, to poznám to čakanie na MS keď sa tešíš na iui 😃 ďakujem pekne 😊 viešco žiadne pocity nemám, začínajú ma bolieť prsia ale to je po ovulke normálne u mňa. Inak vôbec nič, ani už tomu moc neverím ze sa to podarí ak mám pravdu povedať, ale uvidíme 😊

aglaonema
5. nov 2023

@tamara1233 tak, čo som čítala, tak babám to vyšlo práve vtedy, keď už neverili, tak možno predsa 😉

tamara1233
5. nov 2023

@aglaonema bodajby to tak bolo 😃😃

aglaonema
5. nov 2023

@tamara1233 držím palce 🤞

tamara1233
6. nov 2023

@aglaonema ďakujem aj ja tebe 😍

coolercatka
25. nov 2023

Ahojte, ja som absolvovala IUI 24.11.23 úplne po prvýkrát. Liečim sa na hyperprolaktinemiu, čo mi vlastne spôsobovalo anovulačné cykly. Preto sa nám s manželom nedarilo prirodzene otehotnieť. Manžel má vynikajúci spermiograf, preto nám odporučili IUI a stimuláciu liekmi Clostilbegyt 2xdenne 5dni od 3.DC. Lieky som zvládala dobre, nevedela som o nich. V 10DC cyklu som šla na krv a sono, kde mi potvrdili buducu ovuláciu v pravom vaječníky 2 folikuly vo veľkosti 17-18mm. Určili mi deň inseminacie na 13DC. 2 dní pred IUI večer som si pichla inekciu Gonasi 5000 na vyvolanie ovulácie. Večer pred inseminaciou som začala pociťovať tlaky v oboch vajcovodoch, ako pri silnom menzese. Bol to znak začínajúcej ovulácie, čo mi potvrdil aj lekár, ktorý vykonával IUI a je to bežný prejav. IUI prebehla bez komplikácií, celý úkon sa vykonáva v bežnej vyšetrovacej polohe, trvá pár minutiek. Odporučil mi večer mať sex s manželom ako taku poistku. Následne sa človek má správať normálne,nemeniť nejak životný štýl a zbytočne sa nekontrolovat.

coolercatka
Autor odpoveď zmazal
henrietka12
7. jan 2024

Ahojte ... 2.1. som podstúpila svoje prvé iui ... Dnes som 5dpo to čakanie je veľmi dlhé ... Tak preto som si povedala ,že tu napíšem a zistím či je tu niekto na tom podobne ako ja? ... Aspoň by sme to čakanie prežívali spolu a trošku by sme sa podporovali ... 🙂🙂🙂

henrietka12
12. jan 2024

Ahoj tie ktorým vyšlo iui na ktorý deň vám ukázal test //čiarky ? 🙂

tamara1233
12. jan 2024

@henrietka12 mne 11 dní po iui sa ukázal slabý duch, a to večer, potom už silnel, držím palce 🍀

henrietka12
12. jan 2024

@tamara1233 ja som 10dní po iui ... Ale nevyzerá to daako ružovo ... Tak prestávam tomu veriť žeby to vyšlo ...a mala si daake príznaky ? Ja som tak 5-6dni po iui mala bolesti v podbrušku aj prsia som cítila ale teraz vôbec nič necítim ... Sem tam daake pichnutie ale nič extra ...

tamara1233
12. jan 2024

@henrietka12 viešco vtedy keď to vyšlo, som 12 dní po iui mala slabucky ružový výtok, a 11 dpo ma na jednej strane až pichalo v krížoch

henrietka12
12. jan 2024

@tamara1233 nič iné mi neostáva len čakať ... Len už strácam nádej 🙂

zuzsat
12. jan 2024

@henrietka12 7den po iui slabe ciarky z injekcie. 8 a9 den snehobiely test a na 10den mini pidi duch ktory silnel. Na 14den ked som sla na krv som vedela ze to vyslo lebo hadam 20testov by neklamalo.

henrietka12
12. jan 2024

@zuzsat joj bože ja mám ráno negatívne a neskôr tam sú čiarky ja to už nechápem ... 😂

tamara1233
12. jan 2024

@henrietka12 ja som tiež mala vždy poobede silnejšie ako ráno 😃

henrietka12
Autor odpoveď zmazal
henrietka12
13. jan 2024

@tamara1233
@zuzsat nechcem sa ešte tešiť ale testy trošku stmavli ... Som 11 dní po iui ... Po ovitrelle 12dní... Myslíte,že je to na dobrej ceste ?

tamara1233
13. jan 2024

@henrietka12 tmavnu, len tak ďalej 🍀🍀🍀🍀

henrietka12
16. jan 2024

Ahojte koľko ste mali HCG na 14 dní po iui keď vám to vyšlo ? Ja som mala dnes 50 ale zdá sa mi to malo ... Ale testy mi tmavnu...

tamara1233
16. jan 2024

@henrietka12 ja som mala 60, vtedy ma vystrašili že by mohlo byt aj viac. Ale testy tmavli a potom pekne hcg stúpalo. Síce som žiaľ potom potratila ale to je niečo iné, myslím si ze 50 nieje zle, hlavne nech rastie ako ma 😘

zuzsat
16. jan 2024

@henrietka12 126... Pri druhej dcere a normalnom pocati bolo hcg 76 takze je to individualne