IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
@sisska333 ja by som tiež chcela, aby mi to odporučila, no pri prvej konzultácii mi hovorila, že by skúsila niekoľko iui. Mne to prišlo, ako keby naháňali peniaze a aj tak koniec koncov si ešte zaplatíme IVF. Mňa na tretie iui nik neprehovorí.. Píš ako ste sa pokonzultovali, mňa to celkom zaujíma. Držím palce ✊🍀
@natal4 mne zas povedali, že IUI len 3x a dosť a nakoniec som bola 2x a do tretieho ma už nechce dávať .. čo som aj rada. Určite dám vedieť, ešte neviem kedy idem na konzultáciu čakám kedy príde menštr. a potom na 11 deň cyklu mám prísť, čo čakám že bude niekedy posledný týždeň v mesiaci, tak sa ozvem čo mi povedala všetko. Mám trošku stres z toho ale verím tomu, že toto bude to, čo pomôže. Ďakujeme <3
@sisska333 nemaj stres, bude dobré uvidíš.. ja sa na tieto všetky zákroky celkom dopredu teším, lebo 5 tokov som pre to neurobila takmer nič za pomocí mojej Dr a v centre mám pocit, že aj keď neúspešne, tak sa trochu posúvame. Ja už zajtra idem na krv a týždeň už ma boli brucho čo si ms stále liekami oddiaľujem. No dnes si už tabletky dávať nejdem aby mi čo najskôr ms prišla a mohli sme mať druhý pokus 😬
Takže ide sa na druhé IUI 💪🏼. Od 3 do 7 dňa mám Letrozol 3x denne tak som zvedavá či zaberie. Pri prvom som mala 2x a urobil sa mi len 1 folikul, iui robili keď mal 18mm tak som vážne zvedavá, čo mi vyčaruje dávka navyše 🙂.
@adka998 ahoj 😊 dnes mám 9dc a letrozol som brala od 3 do 7 dňa 1-1-1 .. úprimne som rada že už nemusím brať, lebo som sa vyhádzala ako puberťačka 😫 v stredu si zavolám kedy mám prísť na sóno a krv. No tento druhý krát je posledný. Už na tretie iui nepôjdem. Nieje mi vôbec dobre. A to prvý krát som ani nevedela, že sa niečo deje, alebo že niečo beriem 🤷♀️
@adka998 ja som papala raz denne grep a v den iui az po krv som pila ananasovy dzus. Viem ze su to babske povery ale mozno preto nam 3.iui vyslo. Grep zlepsuje ovulacny hlien a vdaka ananansu je sliznica maternice lepkavejsia a tak sa lahsie a lepsie prichyti oplodnene vajko. Ja som si povedala ze to skusim, ublizit to neublizi a tak nemam co stratit a zrazu bum
@natal4 musíš sa hlavne pozitívne nastaviť, aj keď viem, že lahšie sa povie ako spraví ale je to pre tvoje dobro. Ja som bola presne takto isto a nerobilo mi to dobre :(. Včera som teda mala online call s Dr. a dnes mi má poslať nejaké papiere pre poisťovňu. Ideme do IVF. ak sa to stihne všetko ako má, tak od Novembra začíname. Ale mám z toho dobrý pocit 🙂, že toto je, čo pomôže a že to vyjde. Verím v to.
@sisska333 budem ti držať veeelmi palce 🍀.. ja niesom nastavená negatívne ani pozitívne 😀 nejak to neprežúvam ako prvý krát, vtedy som si myslela, že iui môže vyjsť, no teraz som si istá, že pre nás bude tiež cesta len ivf. Mne to pri negatívnom výsledku aj povedali, len mala som ešte nejaké lieky tak sme sa s chlapom dohodli, že ich doberiem a vyskúšame . Na ivf nám momentálne peniaze neostávajú. Ja budem bez roboty a ešte máme aj stavbu 🙈. Ale už teraz viem, že na ivf nepôjdem do ZA, ale do MT
@natal4 všeko príde v správny čas <3. My tiež staviame domček, chceli by sme tam už byť na Vianoce tak finančne to bude tiež dosť náročné ale verím, že to bude stáť zato všetko <3 možno si nájdeme pod stromčekom malé prekvapenie :D. Držím aj Vám veľmi veľa síl 🙂 ozvem sa, keď budem mať ďalšie info 🙂
Ženy, tie čo ste boli aj na druhej iui tak ste museli od notára doniesť papiere ?
@natal4 tiez som z toho bola prekvapena, ze potrebuju overenie od notara... :D musia to mat ale pravne asi osetrene, keby naahodou sa z toho chce otecko vyvliect, hlavne ak by sa jednalo o darovene spermie, mozne je vsetko :D a svedok nam bol pracovnik, ktory nas konzultoval na zaciatku...asi zdravotny brat :D a pred nim sme sa uz iba podpisali na vyplneny papier aj s udajmi z OP a to bolo vsetko
@natal4 Dorobila som si hematologicke vysetrenie a partner bol este u androloga, dopadol dobre a ja este cakam na vysledky. Dr.mi spominal, ze tam bude aj genetika..tak som zvedava co vsetko mi robili, lebo som mala 2x hranicne hodnoty antifosfolipidovych protilatok, co mi zistili v Care. Po 2.iui co bol otras zazitok sa uz na 3.nechystame, verim tomu, ze v nasom pripade su to vyhodene peniaze, ale tebe drzim palce, aby Vam to vyslo 🙂
@bubbka a to kde to robili tie vyšetrenia ? Koľko ste za to platili ? Ako ja si osobne myslím, že to všetko má byť automaticky vyšetrené už pred prvým iui. Veď tam je milión faktorov prečo to nemusí vyjsť. Ja som si pichla akurát gonasi a v pondelok idem na to 💪🏼 tentokrát nebudem chodiť už ani do práce tak aspoň to ma teší … po prvom iui som makala ako fredka aj fyzicky aj psychicky to bol masaker.. teraz budem v klude a teda na pár vyšetrení čo mám, budem iba oddychovať. No ak sa aj tak nezadarí tak budúci rok pôjdeme tiež na vyšetrenia a ivf
@natal4 to je to smutne, ze ta posielaju hned na IUI. Nemozem ale krivdit, zistili mi tam polyp na maternici, kt.by tomu mohol teoreticky branit. Uspesne bol odstraneni, ale nasledne hned sme absolvovali IUI a zdaleka nemame vsetky vysetrenie este hotove. Ja som bola na hematologii v NR, platila som 20e, partner v Trencine u sukromnika 100e s tym ze ale spg ma nadalej zhorseny, ale ostatne je vsetko OK. Ja stale cakam na vysledky. Doktor mi ale pri vysetreni povedal, ze kolkokrat zena otehotnie, ale nie je schopna si to udrzat, telo zacme proti tomi bojovat a potrati ani o tom nevie...staci ze sa jej MS omeska o par dni. Ci je to ale moj pripad tazko povedat.
Drzim palce a oddych urcite pomoze.
Ahojte baby, v piatok (27.09.) som bola na prvej IUI. Mám 26 rokov, manžel má spermiogram úplne v poriadku, no mne nedozrie dominantný folikul. Tento cyklus som brala Letrozol (1x ráno a 1x večer) a na 10DC som mala 15mm folikul, čo povedal že stačí a v piatok prebehla inseminácia. Čo čítam, tak niektoré ženy mali folikul aj nad 20mm. Máte niektorá skúsenosť, že to vyšlo aj s takým malým folikulom? test robím 11.10. ale toto čakanie .. 🙂

@bubbka nie stále to berú ako terato 😏. Už bol asi 5x na spg a stále rovnaký záver. Ja by som šla najradšej hneď na umelé, mne iui príde zbytočné pri diagnózach.