IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
@bubbka ved ja som mala včera pozitívny čínsky test 😃 ale ten ma pozitívny aj moj chlap.. ja testnem cez víkend nornalnym testom len pre istotu a v pondelok zavolám ma kliniku, že tak už neprídem.
Ja už to nejdem riešiť, tento druhy krát iui som mala od začiatku zlý pocit a aj ľutujem, že som šla.. neviem či pôjdem aj do toho IVF na jar, nejak mám pocit, že pre niečo tie deti mať nemáme.. ideme sa sťahovať, tak tam budem riešiť úplne iné veci a možno motyka vystreli aj prirodzene 🤷♀️
@natal4 @natal4 neber to tak 🙏🏻 my sme začali riešiť IVF v tom Brne, a povedali sme, že však a čo keď to nepôjde normálne tak nám pomôžu tam. Nejak som to vypustila z hlavy celé a prijala to tak, že bude čo ma byť. Akurát aj my staviame dom, zariaďujeme už pomaly aby sme na Vianoce mali aspoň základ na bývanie už a vidíš, včera pri doktorke a že som možno tehotná. A dnes ráno jeden test slabá čiarka a teraz som si išla kúpiť ďalší a tu je výsledok 🥰
@natal4 to bolo aj mne z tých liekov 😥 a keď som to prestala brať tak úplne super. My sme sa snažili cca rok ale že stále každý mesiac a nič 😢 išli sme na to IUI a nič. Tam povedali že len umelé teda tak sme to začali riešiť a povedali sme si že však ešte skúsime 🫣. A pila som alchemilkový čaj a kotvičník. To mi poradila moja mamka a zrejme to padlo na úrodnú pôdu 🤍
@sisska333 ja som za tie roky vyskúšala už kadečo a ani ťuk.. ale tak nejdem sa z toho vešať, na iui sme šli s tým, že to pomôže, ale tiež nič.. možno keď zmeníme to centrum bude lepšie.. uvidím budúci rok ako na tom budem.. mňa to tak vytočilo aj kvôli tomu, že som stratila pre časté vymeškávanie prácu. Tak jedno z druhým sa spojilo, do toho ešte tie hormóny a konečná 😃
@natal4 ja ti určite odporúčam riešiť Česko ohľadom tohto 🙈 mne moja Dr hneď povedala, že Česi sú úplne inde s týmto aj čo sa týka metód. 🙏🏻 ja verím, že to vyjde a príde to keď to budeš najmenej čakať. ☺️ ja by som neriešila Brno, keby som nestretla dve známe a tie mi povedali, že SVK už nikdy 🙈 tak ako aj mne, aj im bolo povedané, že sú zdravé aj partner tak išli na IUI a nič. Jedna už druhý krát nešla lebo jej prišlo, že proste neurobili správne a otehotnela prirodzene 🙈 druhej narobili také zdravotne problémy, že skoro umrela a dala zato hrozne veľa peňazí lebo bola aj na umelom viac krát a nič a tiež zdravá aj partner, problém ten istý ako u mňa tak u oboch, ten hlien v maternici … ono ťažko tvrdiť, či tu majú z Toho biznis ale myslím si, že áno. Nakoľko ak je všetko ok tak proste neverím, že sa to nedá. 🙈 skús zmeniť kliniku a skús to Česko 🙏🏻 je to tam dokonca asi cenovo porovnateľne ak nie aj lacnejšie, nakoľko vieš požiadať o preplatenie nejakých nákladov.
@sisska333 Brno je ďaleko a môj chlap nemôže lietať hore dole 5x za mesiac, lebo v práci má pozíciu, kde proste musí byť. Už zo ZA to bol problém .. uvidíme, čo budúcnosť dá.. teraz je pre mňa priorita nájsť si fajn zamestnanie a sústrediť sa na sťahovanie .. ale budem to tu určite sledovať a čakať, ako sa darí tebe 🙂
@bubbka veru tak, no absolútne nemám ani najmenšiu chuť teraz momentálne riešiť kliniku a nejaké umelé oplodnenie.. a je to veľa peňazí keď si predstavím, že to vôbec nemusí vyjsť. Vôbec to nejdem riešiť ani čo sa vyšetrení týka.. veď v Gyn five mi Dr povedala, že netreba 🤷♀️.. možno keď sa presťahujeme, sa zas do toho pustíme, ale teraz určite nie 😪
@natal4 presne tak... daj si teraz pauzu, pories si stahovanie, pracu a ked budes na tom lepsie psychicky, tak si poriesis aj zbytok 🙂 takto ta to len zbytocne vycerpava a nici, co nicomu neprospieva... my sme sa dohodli s partnerom, ze pomalicky si porobime vysetrenia, nenasilne a budeme cakat, do IVF nechceme zatial vobec ist, uvidime co nam povedia na konzultacii :D ci nas do toho nebudu tlacit :D
@natal4 áno sme zdraví našťastie, ale dnes aj pomerne zdraví ľudia majú problém otehotnieť. Veľmi veľa mladých žien chodí na tieto kliniky. 😞 ja som dnes bola u Dr. Potvrdila mi tehotenstvo , ale je to ešte veľmi krátko cca 2 týždne. 🤍🙏🏻 veľmi držím palčeky, aj tebe @bubbka aby sa Vám to obom podarilo 🫶🏼
@natal4 Dr.sa vyjadril, ze to moze byt dovodom nasej neplodnosti, aj pri vysetreni mi spominal, ze nemusim ani vediet, ze som tehotna a telo moze zacat bojovat proti tomu, kolkokrat zena o tom ani nevie. Pytala som sa na liecbu, ci nie je nutna uz pred otehotnenim, vyjadril sa, ze nie..az ked budem tehotna. Tak som z toho mala zmiesame pocity... Na vysetrenie nas poslal CAR pretoze som mala opakovane hranicne hodnoty z ich krvnych vysetreni
@bubbka ja toto tiež nechápem, žeby nebolo niečo čím zabrániť prípadnému potratu už pred tehotenstvom ? Ako nepoviem, keď to neriešiš cez kliniku, že nevieš o problémoch, ale oni vedia a budú to riešiť až keď sa niečí stane ? Mňa tak Dr nahnevala, keď povedala, že mi netreba nič, žiadne vyšetrenia, že až keby som viac krát potratila, potom to riešia… Vtedy som pochopila, že je to čistý biznis a aj preto nemám chuť niečo riešiť.. a už vôbec nie v GF ZA.. dúfam, že bude iný prístup z Martina.. inak pisala som im, že na krv neprídem, že mám ms a dávam si pauzu od kliniky a oni nič žiadna odpoveď, ani že dobre vedieť ďakujeme, že ste u nás nechali 900€ 😃 Keby som napísala , že idem na ivf tak ma určite bombardujú telefonátmi a mailami 😬
@natal4 Aj som sa snazila o tom hladat tu na MK - podobne pripady s mojim problemom, jedna baba pisala, ze jej kazali ako prevenciu pred otehotnenim brat Anopyrin (nie je viazany na lek.predpis), ale ci mala presne taku istu diagnozu a hodnoty ako ja netusim...musim len doverovat, ze moja diagnoza nie je natolko zavazna a viem sa tak vyhnut pripadnym potratom, ked uz budem vediet, ze som tehotna, co je obrovske plus aj ked mi to nezarucuje uspesne donosenie...ak teda niekedy sa podari :D
Vobec sa ti necudujem, ked mi povie moja Dr.nieco v podobnom duchu na dalsej konzultacii, tak sa tam uz nevratim.. jasne, ze nebudu nic riesit, ked tam nechas tisicky eur...lepsie pre nich...aj IUI co nas stalo do 350eur mi nepride ako maly peniaz...sice oproti IVF je asi je :D a este aj to ti nahovno nacasuju a je im to suma fuk.. preto si myslim, ze ma to tak bolelo, lebo to bolo neskoro a nasilu
@sisska333, Ďakujem za typ .. akurát bola kamarátka v lekárni tak som nakázala kúpiť dr. max 🙂 zajtra ráno spravím .. dnes ráno som pre zmenu skúsila top test, nejaký náznak tam bol foto nemám som v práci a test je doma :D (mám pocit, že slabšia čiarka ako včera :( ) .. áno bola som na IUI 28.10. - test mám robiť 11.11. .. lenže som ju mala posunutú a dnes mám 27DC, zajtra mám dostať menzes, ktorý zvyknem mať ako hodinky.. sama veľmi zvedavá, dúfam však že dva rozdielne testy by neukázali falošne pozitívny výsledok

@natal4 ja som bola zhrozena, ked som sa tu docitala, ze zena moze byt stimulovana max 6x za zivot a ze som si 1.to vycerpala na IUI...:/ bodaj by to ale u teba stalo za to a vyslo to...