icon

IVF a náboženstvo

elisabetta14
6. jún 2023

Ahojte, tie ktoré ste podstúpili IVF a ste veriace ako ste to brali z náboženského hľadiska? U nás je to jediná šanca po absolvovaní viacero vyšetrení.
Ja som veriaca ( aj keď do kostola nechodím) moji rodičia a hlavne svokra sú tiež veriaci a praktizujúci. Vždy keď som nimi začala túto telo bolo mi povedané, aké je to zle, že z môjho dieťaťa bude autista, že zabijem kopec iných detí atd.
Najbližším cyklom začínam, dieťa veľmi chceme len, nemôžeme nikomu povedať čím si prechádzame :(
Takže k otázke, ako ste to riešili vy z pohľadu náboženskej viery.
Ďakujem

Strana
z5
tiika
14. jún 2023

@alex5896 krásne si to napísala, z tvojich slov cítiť lásku. Zial z tých príspevkov, ktoré vyjadrujú opačný názor, je cítiť len poučovanie zabalené v naučených frázach. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale to nie je skutočná viera a je mi ľúto, že práve takýto ľudia sa považujú za pravých kresťanov.

alex5896
14. jún 2023

@tiika dakujem ☺️ ja som si az teraz precitala niekotre komenty co autorke pisali ale chcela by som vediet ktora z nich nema dieta ....tie co maju deti budu pisat ze je to proti nabozenstvu a neviem co lebo oni nevedia aky je to pocit bezmocnosti a aka je silna tuzba ....nechapem ako vedia byt niektore zle ....clovek tu hlada pochopenie a podporu a co....

yoxinka
14. jún 2023

@alex5896
Tie ženy ti povedia, že radšej by dieťa nemali, ako ho mať s pomocou IVF. Toto sa oveľa ľahšie hovorí, ako žije. Ja poznám viacero párov, ktoré boli proti IVF do momentu, kým nezistili, že prirodzene dieťa mať nikdy nebudú.

urshullita6541
3. jún 2024

IVF je extrémne ĽUDSKÁ cesta ako mať vlastné bábätko. Poukazujem na to. Absolvovali sme ju v Repromede a bol to skutočne zážitok plný emócií, bolo treba nevzdávať sa, pozitívne sa naladiť, ale nedialo sa nič zlé. Vyšetrenia aj samotný cyklus prebiehali hladko, profesionálne a rozhodne sme nestratili svoju dušu ani dôstojnosť a máme vďaka nim naše úžasné šikovné dievčatko.

Strana
z5