IVF cez spontánny cyklus. Máte skúsenosti?
Ahojte, mám 36 a pokúšam sa o IVF cez spontánny cyklus. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Už sa to ťahá dosť dlho, lebo ma najprv niekoľko mesiacov sledovali, že čo a ako v mojom tele funguje. Potom sa lekárovi jeden mesiac nepozdávalo vajíčko. Teraz posledný cyklus bol lekár úplne vedľa z toho aké skvelé vajíčko sa vo mne vytvorilo, ako super fičia hormóny a podobne a už som tam nabehla na punkciu, už som mala napichnutu kanilu na jednej ruke a tlakomer na druhej ruke a lekár, že sa ešte pozrie či tam to vajíčko je a dievčatá, nebolo... že muselo tak pred hodinou "odísť"... čakala som na zákrok hodinu aj pol, takže počas doby čo som ležala na posteli a listovala časopisy a srandovala, že asi na mňa zabudli, tak moje krásne ukážkové vajíčko a uvoľnilo a hotovo. Už mám v behaní po kadejakých zákrokoch niekoľkoročné skúsenosti, ale toto ma dorazilo. Ešte som to stále nerozdýchala... tak len som chcela vedieť, či niektorá zažila niečo podobné...
Už sme dali žiadosť o adopciu a keby sa aj umelé podarilo, tak nad adopciou by sme stále rozmýšľali aj naďalej, proste som si myslela, že tak tragicky to prežíva nebudem a nie je to tak...
@waikiki ...a kde ti to robili? Brala si aj nejake hormony? Inac podla mna je spontanny cyklus uplne najlepsia alternativa. len som si myslela, ze to velmi nechcu robit. Ved ak neuzivas vela hormonov , tak chod do toho este raz. Naozaj sa to oplati.....a druhy krat si urcite daju lepsi pozor, aj ked priznam je to na porazenie. Hovorim ako dlhodoba snazilka, co si uz svoje preskakala....ved s dalsim pokusom nic nestratis. Drzim palce
Ahojte, dakujem za povzbudive slova. Chceme skusit dalsi mesiac, uvidime snad uz nebudu az take stresy.
Je to presne ako pises kamilkka, vobec som nemala ziadnu stimulaciu, iba sa sledovalo jedno vajicko a to ked dozrelo, tak ho chceli vybrat, robili mi to v BA v najstarsom centre🙂
Lekar bol velmi ochotny a som mu za to vdacna. Preto privolil spontanny cyklus, lebo mam po stimulaciach v prsnikoch kadejake hrce a mi robili v prsnikovej poradni najprv sono a sa im nieco nezdalo, tak ma poslali aj na magneticku rezonanciu (velmi neprijemna skusenost... a ta holohlava zena predo mnou o 3 roky mladsia odo mna, tak to ani nehovorim) - no a p. doktorka mi povedala, aby som uz nevymyslala... (aby som vas nevystrasila, tak jeden doktor vravel, ze sa este nestretol, aby stimulacia vyvolala karcinogenne ochorenie...) tak sme sa s p. doktorom dohodli, ze skusime spontanny cyklus, uz dopredu ma upozornoval, ze vtedy je to velmi narocne na to, aby odhadli spravny cas a tak podobne... dva dni pred pokusom som si bola dat pichnut pregnyl... inak nic, takze buduci cyklus skusame znova, to musi byt vajicko pekne a musia sa hormony tvorit ako treba, inak sa do toho nejde, takze je to viacej navstev centra ale ja uz na stimulaciu nechcem ist a toto je posledny pokus, na ktory sa idem dat, potom uz len to ma v rukach ten tam hore...
ahoj waikiki- ja mám za sebou 4ivf a 5 ket, takže som úplne na dnes. ja som na tomto bola pred troma rokmi, presne ako Ty ... všetko skvelé a keď už ma išli uspať, kukli sono a vajko tam už nebolo, a odvetedy je to z kaluže do blata... a terza som už zúfalosť sama, takže ak sa po dnešnom šoku z ďalšieho neúspechu spamätám, iden na toto zase. akurát sa budem musieť obrniť proti tomu že sa to nemusí poradiť - ale ani teraz sa nedarí, tak už je to šum a fuk ... určite daj vedieť keď pôjdeš zas a verím že ti to vyjde... ja pôjdem tiež
@kamilkka Ahoj Kamilka, odpovedam trochu oneskorene ale predsa. Nechcu to v podstate moc robit, mne to robili preto, lebo po predchadzajucich stimulaciach mam hrce v prsnikoch ze ma sleduju na onkologii a mi vynadala primarka ze co ma mrzi a preto sme sa rozhodli pre tuto cestu... nebola uspesna... v podstate ide to tak ako si pisala, ze minimalne hormony - v podstate ziadne a preto sa im to zle robi, lebo to nevedia odhadnut... takze toto bol moj posledny pokus a teda never ever, lebo to bolo pre mna psycho...
@violoncielka Ahoj, presne tak, ze to robit nechcu... a je mi jasne preco, lebo je to neskutocny stres pre vsetkych, nevedia si to "vyratat" a je to velka ruleta. Robili mi to v ISCARE a tam Doc. Valky bol asi jediny, ktoreho zaujimal moj zdravotny stav po predchadzajucich pokusoch a on sam povedal, ze sa do toho neda s hormonmi, kym nebude mat posudok z onkologie a ze veri iba Heydukovej a Klenovej... a tak ma dokonca objednal na Klenovu, kde chodim na preventivne prehliadky stale a mi az teraz primarka - teraz v lete po dvoch rokoch povedala, ze "z toho" zacina mat konecne dobry pocit... takze v mojom organizme mi hormony porobili riadnu sarapatu...
@waikiki to je krásne 😵 nech sú teda rýchlo definitívne tvoji...
nám sa nepodarilo ani vtedy ani potom, 14x sme to skúsili, nevzdali síce len sme si dali pauzu a nakoniec sa podarilo úplne na jeden pokus prirodzene, neplánovane, bez ničoho ... menzes mi meškal 2tt a ani ma len nenapadlo že by som mohla byť tehu, fakt vôbec. a nakoniec hups a máme nádherné bábo ...
všetko dobré
@waikiki ahoj, ja som sa tento krat tiez dala na IVF v prirodzenom cykle, resp. s minimalnou stimulkou s clomifenom v tomto cykle. Minuly cyklus skoncil u mna presne ako ten tvoj, ze som prisla na punkciu a vajicko bud tesne predtym odislo, alebo tam ani nebolo... 😒 Ale mna to nejako nezobralo, ale privelmi nestresovalo, sla som dalej hned nasledujuci cyklus a taraz mi dali tabletky s clomidom. Zajtra mam punkciu, tak som zvedava, na poslednom sona sa mi crtali dva folikuly 🙂
takze mas uz skoro adoptovane dvojicky? a co su? chpalci, ci dievcata? kolko maju rokov/mesiacov a odkedy ich mas? 😉
@rosienka Ahoj, moc dnes drzim palce. Tak to ta obdivujem, ze to dokazes zvladat s nadhladom, mna to vzdy uplne zobralo, nejako som to mozno cele moc prezivala... Dvojicky su chlapec a dievcatko, teraz 22.12. bude rok co ich mame doma a priniesli sme si ich, ked mali osem aj pol mesiaca. Teraz uz krasne bezkaju, vela sa smeju, ale dokazu sa aj riadne nahnevat, su moc podareni.

ahoj @waikiki
ja ti asi neporadím, lebo nemam skusenosť, len sa chcem opýtať o čo tam vlastne ide?
žena je bez hormonalnej stimulacie a v ramci normalneho cyklu jej odoberu jedno vajko?
to potom oplodnia a vložia?
čiže minimalne hormony a žiadne zmrazene embrya?
ta myšlienka sa mi veľmi páči....
ale zrejme to robia iba v bratislave, však?