icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

veronikabv
25. feb 2011

...taak prave mi volali z centra,ze mam schvalenu ziadost 🙂 🙂 🙂

lume
25. feb 2011

@veronikabv Gratulujem.
@krisbar Inak zacinam byt asi trochu divna. Normalne by som si uz najradsej dala pichat injekcie na stimulaciu...

veronikabv
25. feb 2011

@lume dakujem 😉 teraz uz len pockat na menzes a po nom si pojdem pre lieky 🙂

derylka
25. feb 2011

@krisbar .. ďakujem 😉 .. zvládla som to .. a ani to nebolelo 😀 aj ked sa mi ruky triasli 🙂 takže zajtra to bude už pohodaaa... len aby to takto hladko a bezbolestne pokračovalo aj ďalej.. 😉

tuzba
25. feb 2011

@veronikabv tesimiiim sa,ze to mas schvalene... 🙂 a teraz uz len sup do toho... 😀

tuzba
25. feb 2011

@derylka ahojky ako si uz daleko?ja cakam mrchu a stale nic... ☹ a to uz je 37DC 😔

veronikabv
25. feb 2011

@tuzba uz nech to je 🙂

derylka
26. feb 2011

@tuzba ahoj... no dnes mám za sebou 2 dávku Gonal-u.... takže pomaličky sa nám to blíži...

babule.. ktoré ste niekedy brali gonal nemali ste z neho také divné stavy.... únava, čiastočná strata videnia, a celkovo také divné pocity... neviem teda či to môže byť z toho.. ale dnešný deň bol fakt hroznýýýý... chvílu som sa cítila ako opitá... chvílu nasratá na celý svet.. chvílu sa mi chcelo plakať... proste otras... druhá dávka za mnou a už lezem sama sebe na nervy.... dúfam že to prejde 😒 .... pri prvom IVF som brala merional a nič to somnou nerobilo, kebyže nemám modriny po injekciách tak ani neviem že si volačo pichám....

krisbar
26. feb 2011

@derylka - bohuzial neviem. ja beriem decapeptyl a vcera som mala stav ze som sa potila ako zena v menopauze ☹
ale ono to snad prejde...heh..ked to prestaneme brat 🙂 potom pridu ine stavy, hihi ...mozno este horsie 😅

derylka
26. feb 2011

@krisbar no bodaj by si mala pravdu... 😉 .. už by sa aj patrilo... 🙂

christie
26. feb 2011

dievčence, len vas chcem pozdravit a popriat, nech vam vyjdu tajne priania a nech o rok drzite v rukach drobcov ako ja. My sme mali odber 1.4 a krpci prisli na svet o mesiac skor, 23.11 🙂

@derylka ja som mala Gonal aj Merional, ale ziadne extra stavy som nemala.

A co sa tyka sportovania, ja som stimulovala a vyblaznila som sa na koleyninej svadbe, skakala som ako diva 🙂 a nic sa nestalo. Ale po transfery som poctivo bola doma 2 tyzdne, a nenervovala som sa s robotou a teda bolo toho vtedy hodne, ale nemyslela som na to. Robila som v cestovke a akurat boli problemy s tou sopkou, ale ja som neriesila. Deticky a tuzba po nich bola silnejsia ako akakolvek robota 🙂
hlavne pozitivne myslite, nemyslite na nic zle, nic si nepripustajte, nerobte si zbytocne testy skor ako na desiaty den, zbytocne sa len budete stresovat...

krisbar
27. feb 2011

@christie - vdaka za povzbudive slova a rady!

cucuriedka
27. feb 2011

ahojte kocky, ja som bola clenkou skupinky IVF jar 2010, a chcem vam len zablahozelat vela stasticka a len same uspesne IVFka, my mame doma sestyzdnoveho chlapceka po tejto procedure.. tak tfuj tfuj tfuj nech sa vsetko zadari.

veronikabv
27. feb 2011

@cucuriedka dakujeme...

miskab
27. feb 2011

Babulky dufam ze coskoro budeme vsetky tehulky,,,, 🙂

silvinnka
27. feb 2011

ahojte kocky,chcem sa spytat,tie z Vas co si pichali merional a Orgalutran,kedy ste zacali pocitovat bolesti na vajecnikoch alebo v podbrusku? ja dnes picham 6den a dost ma bolia vajecniky,vcera som mala prve sono a vytvorenych 8 folikulov,zajtra ma caka dalsie sono,tak snad to bude o.k ,akurat tie bolesti,daju sa zvladnut,ale je to neprijemne....a este na jednu vec sa chcem spytat,ja som od druhej injekcie strasne unavena,dnes som mala divne stavy. Najprv super nalada a poobede strasny smutok a plac,snad je to tymi hormonmi,pripadam si ako ,,schizo ,, 😉 vsetkym Vam drzim paste...

jajus18
27. feb 2011

@silvinnka ahoj.ja som pichala to iste co ty 😉 tak ako pises ty aj som mala take bolesti a nalady boli na tom to najhorsie..uz som sa nevedela dockat kedy skoncim s injekc. 🙂

martina172
27. feb 2011

Ahojte, pridávam sa k vám i napriek tomu, že ešte nemáme podanú ani žiadsť. Priateľov spg však bol dosť zlý. Užíva PROfertil (na ktorý som tu zatial ale nepočula jeden kladný ohlas) a o mesiac (teda už len o pol mesiaca) ideme na kontrolu. Ak sa nič nezmení, tak podávame žiadosť. Obaja sme vo všeobecke. Spg nám robili v GIN-FIV v Bratislave, tak na tejto klinike by sme asi ostali, hoci pozerám, že aj na IScare su tu dobré ohlasy. Chcela som vám všetkým týmto popriať veľa šťastia a poďakovať za informácie, ktoré som sa zatiaľ z vašich rozhovorov dozvedela. Padli mi na úžitok. Hneď som pokojnejšia, keď aspoň približne viem, do čoho pravdepodobne pôjdem. 🙂

petuska123
28. feb 2011

ahojte tento mesiac ma caka 2 a aj posledne iui a ideme si podat ziadost na ivf.som sa tak rozhodla dufam ze to bude prve ivf a uspesne. 😉 inak ma mrdne 😢 .neviem co vsetko nas caka 😖

krisbar
28. feb 2011

@petuska123 - nemozes si hovorit ze "ta mrdne", lebo ak sa vam to nepodari (co je bohuzial 40:60) tak z toho budete velmi smutni az zniceni. vsetci si prajeme aby to vyslo na prvy krat a prajem to aj ostatnym, ale realita je kruta a preto treba zit v nej a nie vo vysnivanom svete (v tom by som uz ja inak mala dve deti minimalne 😀)
radsje sa na to pozerajte ako na moznost, ktora sa v dnesnej dobe da vyuzit 🙂 a treba skusat kym sa to podari.

@martina172 - mm mal tiez zle vysledky spermiogramu a myslime si ze sa mu dostali do normalu tym ze sme sa prestahovali a zacali inak stravovat - minimalne bravcove, hovadzie maso, kuracie obcas, ale zato VELA VELA ryb a morskych plodov, zelenia, soja, strukoviny /cicer, fazula/ tofu, atd... viem ze na SK su ryby dost tazko kupitelne, ale vzdy sa da urobit tuniakovy salat, na ranajky namiesto salamu udeny losos platok, sardinky, nejake morske potvory v konzerve, atd.. a kamoska naordinovala muzovi vitaminy E,D, A a pomohlo.
priznam sa ze neviem ci toto pomohlo u nas ale bol to trosku sok ked po tom co nam na SK vyslo ze musime robit ICSI metodu a tu po roku ze je to v normalne!

annamary27
28. feb 2011

@petuska123 ahoj,nebud taký pesimista,treba veriť,že sa to podarí ,ešte si mladá a neboj,určite mimi príde v tej správnej chvíli. 😉

isabelle777
28. feb 2011

@silvinnka je to mgr. Vyzvariova - schvaluje liecbu, este stale na to cakam...

veronikabv
28. feb 2011

@martina172 priatel tiez uzival profertil a nepozorovali sme ziadne zmeny.skor sa mi zda ze bol lepsie spermiogram o trosku ked som mu pokupila selezin ACE,vitamin E,karnitin a zen sen,ale neviem cim to skutocne bolo... 🙂

veronikabv
28. feb 2011

ahojte chcela by som sa spytat neviem ci to napisem zrozumitelne ale skusim 🙂 doteraz som uzivala duphaston na pravidelnost teraz som mesiac po laparoskopii a drilingu vajecnikov a tento cyklus som sa rozhodla ze budem bez duphastonu,ale asi sa menzesu nedockam,a cchem sa spytat na dalsii cyklus a menzes by som mala zacat so stimulaciou na IVF a neviem ci mam teraz uzit ten duphaston nech pride nacas ci to nejak nemoze uskodit alebo ovplyvnit alebo ho mam vynechat a cakat kim pride sama 🙂 dakujem

krisbar
28. feb 2011

@veronikabv - asi by som sa poradila s lekarom. tazko mi ti tu poradime 😒 skus mu len zavolat, nemusis tam predsa chodit.

veronikabv
28. feb 2011

ked sa budem objednavat tak sa ho hned skusim spytat.

veronikabv
28. feb 2011

@krisbar ked sa budem objednavat tak sa ho hned skusim spytat.

dorotka66
28. feb 2011

ahojte, aj aj sa pridávam, prvé IVF 😉 a už mám za sebou injekciu a čakám na MS no potom pichám gonal. no ako na potvoru sme od piatku obaja s manželom nachladení a ja si striekam bioparox. takže stojíme pred dilemou, či pokračovať, alebo počkať na budúci mesiac...inak ja som na vlastnú žiadosť absolvovala genetiku, endokrinológiu, stery a hematológiu a tak mi najprv liečili mykoplazmu, a teraz mi zistili antifospoflipidový syndróm a pichám si do brucha clexane....a beriem lieky na štítnu žľazu...aby toho nebolo málo 😀 ale verím, že sa zadarí, pretože zatiaľ zistili v care, že ja som ok ,no manžel ma pomalé potvory 😎

vlada17
28. feb 2011

@veronikabv Ahoj ja som na duphastone cely zivot prave na pravidelnost. Ak som ta dobre pochopila tak uz si ho mala zacat uzivat a nezacala si. Ak je to tak, tak uz ani nezacinaj to by nebolo dobre. Inak duphaston nevadi pred IVF ja som ho tiez brala. Na IVF som bola na jar 2009 a teraz mam doma rocnu kocku 😉. Ahojte vsetky,prepcte ze som sa sem tak votrela 🙂.

silvinnka
28. feb 2011

@isabelle777 fuuuuha,prajem Ti pevne nervy a hlavne drzim paste ,nech Tico najskor pride rozhodnutie ziadosti 🙂