IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
ozaj dúfam, že som sa vám tu nevotrela ☹
@lume - po pociatocnej euforii, ze ako to ide dobre mi to uz zacina vadit a ked si prestavim ze este nie som ani v tretine (mam dlhy protokol) tak ma to dost ubija. ale manzel je velmi zlaty a stara sa o mna tak to nejako zvladneme.
mam pocit ze uz si nemam KAM pichat...ale to je len subjektivne. objektivne je moje brucho hodne velke 😀
a ked vsetko dobre dopadne u hem tak idete na to?
@veronikabv .ahoj ja som ho brala aj v cykle IVF, ale urcite to spomen v CAR-e a oni ti uz povedia. Drzim polce 🙂
@vlada17 dakujem
@krisbar No, hematologicka mi povedala, ze naco ma k nej lekar (gynekolog) posielal. Ked diagnoza Leiden heterozygot je jasna a ze mi rovno mohol predpisat na to lieky. Inak bola velmi prijemna, takze dala urobit dalsie vysetrenia, aby sa nieco nezanedbalo, ale ako povedala, keby som bola jej dcera, tak mi nasadi lieky urcite. Takze pichanie heparinu ma neminie akurat to budem mat o nejaky mesiac posunute, kvoli vysetreniu u hematologicky. 15. marca idem po vysledky z krvi a teda presvyhnem cyklus, potom pojdem do centra a ako pocitam, tak zacnem stimulovat v aprili a potom punkcia by mohla byt v maji. Este si to ale poriadne prepocitam 😀 .
@lume - ja uz som aj prestala pocitat 🙂 najma po tom ako som sa prepocitala (mala som mat IVF v oktobri, potom v januari a nakoniec je to az teraz a kedze pri tomto dlhom protokole je to fakt dlhe tak to uz nechavam tak. vsetkym hovorim ze koncom aprila by sme uz mohli vediet. radsej neskor ako ludi (rodinu) natahovat. a cas uteka....
tak nam sa definitvne ET odklada,potvrdili mi OHSS,v sobotu idem na odber a ak sa podari oplodnit aspon niejake vajko,tak musime mrazit a najblizsi KET je mozny az o dva mesiace,po dvoch menstruaciach....strasne mi jo z toho smutno....
@silvinnka a co je to OHSS? prajem ti aby ti to co najrychlejsie preslo, a hlavne pevne nervy, treba na to klud a optimizmus...
@isabelle777 ohss- je ovarialny hyperstimulacny syndrom, co znamena ,ze mas velke bolesti v podbrusi,rastie Ti brucho,tym,ze sa Ti tam hromadi voda a vo vyssom stadiu to moze ohrozit zivot,tym,ze mas rozvrat vnutorneho prostredia ☹ ,dakujem ja len dufam,ze mi aspon dozreje dost vajok,teraz mam 5 kvalitnych,ale to je malo a do soboty asi popraskaju....
@silvinnka ..ahojky to ma moc mrzi ale neboj urcite bude dobre...a ten OHSS sa ti urobil preco? malo si pila ale koli comu?
@krisbar ahojky ake injekcie pichas?
@dorotka66 ahojky drzim palce....ja som na to vcelku podobne...tiez ja som relativne OK ale moj partner ma zlu morfologiu tak tiez sme v programe IVF 🙂 ....na co su dobre tie dalsie vysetrenia?
@makovicka53 dakujem,oni sami nevedia....na zaciatku ,este pred stimulkou som mala strasne nizky hormon,mysleli si,ze sa mi nevytvoria ziadne vajka a nakoniec sa moje hormony uplne poburili,nevedia si to ani oni vysvetlit....pijem denne 3,5 litra az mi to usami tecie a sranda ,nemam ziadne priznaky ohss,akurat velke vajka ani ma nic neboli...nechapem,ale krv je jasna,mam ohss...dva dni po sebe mi ju brali aby sa uistili....
@silvinnka ..no mojko...mrzi ma to...ale hlavu hore a sup do dalsieho kola 😉 ....takze si nemala ani ziadny odber...pojdes odznova?
@makovicka53 Dakujem,odber ma caka az v sobotu....teraz trosku riskuju,konzultovali to s embyologom aj genetikom,este ma dopichaju inj.,zajtra o 22:00 poslednu a v sobotu rano spravia odber....boooooze,len nech mi dozreju vajka a nech aspon nieco je z toho,potom ma cakaju infuzky a ked sa mi da do poriadku telo tak KET...
@silvinnka hmmm tak silno budem drzat palce....a potom daj vediet ako to dopadlo...a kde chodis do CAR
@makovicka53 urcite dam vediet ako sme dopadli,ale este zajtra si chcem sadnit opat s docentom a ukecat ich,ze pokial sa budem citit o.k nech mi ich nemrazia,ale nech spravia o tych par dni ET....zase na druhej strane to nebudem silit,oni vedia co robia....chodim do ISCARU a ty?
@silvinnka .no neviem neviem...je to nebezpecne hlavne sa daj dokopy aby neboli zbytocne komplikacie....ja chodim do heliosu ...
@makovicka53 mas pravdu,ved uvidim ako sa vyjadria...toto je Tvoje prve IVF? Ja sa dost bojim KET,co ak nebudu embrijka v pohode,ale musim dufat,bude to o.k a hotovo 😉
@silvinnka presne tak....ano moje prve dnes idem pichat 3tiu injekciu diphereline a doberam dnes proveru...okolo pondelka mam dostat mrchu a potom budem pichat aj ja ten odstrasovak uvidim ako bude moje telo reagovat...dufam ze bude vsetko v poriadku...poviem ti ze ja sa bojim aj OPU aj ci budu vajka zrele, ci sa v poriadku oplodnia a ake silne budutransfer vraj boli trosilinku ale to uz prezijeme ..hlavne si budeme uzivat ze mame embrijko v sebe a hlavne nech sa uhniezdi....po nicom inom netuzim ..aspon zatial 🙂
@silvinnka - to ma mrzi, ja sa toho teraz tiez bojim.a mala si nejake priznaky podla ktorych by si to videla. mna zacinaju uz vajecniky pobolievat. picham decapeptyl uz 11 dni. a na kontrolu mam ist az 14. 3 co sa mi zda velmi neskoro. co ak tam nieco take aj u mna vznikne? a to budem uz od 8.3. na puregone.
tak budeme ti drzat palce aby to dobre dopadlo. netlac to nasilu. radsej to o par mesiacov predlzte ako dobre embrya vkladat do nepripraveneho tela. bola by to skoda.
@makovicka53 - picham decapeptyl a buduci tyzden zacnem puregon. uz ma to prestava bavit... ☹ sa citim nafuknuta.
silvinnka - normalne si ma vyplasila ☹ ale budem sa snazit na to nemysliet.
@krisbar ....presne tak hlavne na to nemysliet....ale ten OHSS vznika az pri tych druhých injekciach a preto treba vtedy pit cca 4L tekutin...ja zatial pijem tak normalne 1,5 L...tesne pred tymi injekciami zvysim pitný rezim.nafuknuta si?teeda ja sice zatial nepocitujem nic ale to som 8 injekcii pozadu...tak uvidime
@makovicka53 - tie druhe myslis puregon? no ja zatial citim len take bolenie ako pri menzese, nafuknutie nie.
inak nie je 1,5l tekutin za den malo? to ja vypijem do 11tej rano - alchymilkovy caj 🙂
a co znamena 8 injekcii pozadu? za mnou ci ako?
@makovicka53 tak super,mysli pozitivne,tie inj. sa daju zvladnut lavou,zadnou 🙂) ,pokial bude embrijko silne,uhniezdi sa a predsatvuj si,ze Ti rastu pekne,silne vajka,pomaha to 🙂)
@krisbar ...ano ze som len na 3tej injekcii a ty uz na 11 🙂 ....ja viem ze malo...ale ja mam problem dostat do seba viac 😒 ...ale budem musiet 😉
@silvinnka ...no jedine to mi ostava 🙂 ....

@vlada17 no ja som ho v tomto cykle neuzivala a teraz cakam na menzes som 35 DC a dalsi cyklus ma caka IVF tak tak som myslela ci ho zacat uzivat dalsi cyklus.Vobec si sa nevotrela dakujem za radu a skusenost.