IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
@silvinnka no uvidis co ti povie ...daj vediet 😉
@silvinnka - mne robili ale sono len treti den na injekciach a teraz mi ho budu robit az 14. 3 co sa mi zda dost neskoro ale tak snad sa nic nestane....
@makovicka53 - tak ak mas tiez dlhy protokol ta to is budeme navzajom drzat palce 🙂
@krisbar dakujem za odpoved. Len moja polovička vela toho hovadzieho a ani bravčového nezje. Mákoledy ho k tomu donútim, on len kuracie prsa. A čo sa morských plodov a rybiek týka, tak to naozaj často papáme. Mám pocit, ako keby si opísala náš jedálniček, takže v tom to asi nebude. Skor si myslím, že je to teraz už asi lepšie ako kedysi, lebo jeho mamka desne varila. Samé presolené jedlá, nezdravé, mastné a samé ako si napísala hovadzie a bravčové,preto to polovička už veľmi nemusí. Takto sa stravujeme asi dva roky, lebo len pred dvoma rokmi sa nám podarilo osamostatniť sa z ich domu... tak možno keby šiel vtedy na spg, tak by to bolo milionkrát horšie, podľa toho čo hovoríš. Kto vie, ale aj tak ďakujem ta radu.
@veronikabv tiež som sa už velakrát dočítala, že profertil moc nepomáha, že treba kúpiť vitamíny zvlášť, ale to som si naštudovala samozrejme až potom, ako som to kupila. Takže toto doberie, 14.3. ideme na kontrolu a ak sa to nezlepší, tak naordinujem jednotlivé vitamínky. 🙂
@makovicka53 ďakujem za podporu a samozrejme držíím palce 😉 tie vyšetrenia som absolvovala najmä preto, aby sme sa v maximálnej možnej miere (to sa však nedá nikdy na 100%, samozrejme) vyhli možných komplikáciám pri ivf, prípadne po ňom. Napríklad pre endokrinologických problémoch môžeš mať problém aj s otehotnením aj s spotratom... 😒 čo sa týka hematológie, tak na tú ťa zvyčajne pošlú až po II. potrate, a prečo si nezistiť či si ok ešte predtým a predísť tak sklamaniu?! ako som spomínala mne zistili antifosfolipidový syndróm a ten spôsobuje potraty...takže hematologička mi nasadila liečbu. no a ešte nám chýba imunológia v prahe, ale to sme sa rozhodli vynechať. veríme, že to bude ok. (ale aj to je veľmi dôležité, pretože môžeš mať alergiu na spermie, a tak ich tvoje telo neprijíma...laicky.) a ja už nemám 18🙂)), aby som riskovala ...
kočky a gonal si nepicháte žiadna????
Ked tak citam ake problemy a ochorenia moze zena mat tak uz ani nedufam,ze sa mi to IVF podari.nechapem preco je to take nespravodlive niekto dieta ani nechce a ma ho a kto ho velmi chce tak ho mat nemoze.viem ze mi to nepomoze,ale...
@makovicka53 tak ,dnes opat vsetko skonzultovane a predsa sa ide na ET,aj ked s mensim rizikom,ale podla dnesneho sona ,neni to somnou take zle,aby sa to muselo odlozit 🙂 ja verim,ze mi k tomu napomahaju aj tie litre tekutin co pijem a stale cikam 🙂 ...vcera sa mi podarilo vypit 4,3 litra,skoro mi to usami vyliezlo....v sobotu mam odber huraaaaaaaaaaaaaa 😉
@veronikabv - trosku zafilozofujem : "zivot nie je o tom co chceme ale o tom co dostaneme"
ja som napr dostala skveleho muza a to je pre mna ovela dolezitejsie ako 4 deti mat s inym.
@silvinnka - tak to si ma ukludnila, lebo mne robili to sono na 3ti den a povedali ze vsetko ok.
fuuu. budeme ti drzat palce nech to dobre dopadne. a podla casoveho rozlozenia predpokladam ze to mas kratky protokol, hej?
@krisbar ano v tom s tebou suhlasim,ale mne sa v zivote moc nedari lepi sa na mna kazda choroba a vsetka smola
@krisbar no ja vlastne ani neviem co znamena predlzeny protokol...myslis ako dlho budeme pichat tie druhe injekcie? 😅
@dorotka66 ..no tak to verim..jasne uz chapem a ty teda ides na IVF i ked mas nasadenu liecbu od hematologičky....no ja som mala tiez jeden potrat a dufam ze uz dalsi nebude asi by ma to zlozilo...musime verit...a imunologiu to mi dr zistoval to mam v poriadku... 🙂
@silvinnka jeeeej tak supisto..tesim sa s tebou a silno budem drzat palce 😉
@makovicka53 a konecne mam aj genetiku-vysledok,sme o.k
@silvinnka super ....tak sup ho do toho 😉
@makovicka53 🙂) v sobotu dam vediet ako sme dopadli 🙂)
jasnacka.... budem zvedava 🙂
Ahojky. Môžem sa spýtať v tejto téme? Ako dlho sa musíte neúspešne snažiť, aby ste mohli ísť na umelé oplodnenie?
@betina1984 Myslim, ze prax je taka, ze ak po roku nechraneneneho styku neotehotnies, tak mozes skusit umele. Pri veku nad 35 je to pol roka snazenia.
@lume vďaka za odpoveď, my sa snažíme cez 3/4 roka. Prvú som mala úplne bez problémov.
@veronikabv - treba byt stale pozitivne naladeni, ver, ze kazdeho to udiera na inej strane a inom mieste 😢
inak - teraz mam v okoli dva pary, ktore sa dlho snazili (3roky) o dieta a oba pocali v mesiaci kedy VOBEC na to nemysleli lebo mali uplne ine starosti - cize fakt zacinam verit na to, ze dieta si vybera rodicov a jednoducho to je tak, ze nechce prist do stresu. preto aj cele tieto procesy ja beriem nie s velkym ocakavanim. dieta si nas vyberie ked budeme najviac v pohode 🙂
@makovicka53 - dlhy protokol je o predlzenej stimulacii - ja budem stimulovat asi az cca 30 dni 😒 (pri kratkej som tusim brala hormony 12 dni, uz nepamatam)
vraj su s tym lepsie vysledky, ale podla toho co nam povedali je to to iste (cca35%), tak som zvedava kolko vajicok bude a kolko sa oplodni (naposledy to boli 4 a 4 sa oplodnili), ze ci to skutocne bude viac 😉
@krisbar jaaaj no tak to ja este neviem...ja beriem zatial beriem len tie prve injekcie v pondelok by som mala dostat mrchu a potom ked pojdem na kontrolu tak uvidim co mi povedia
@makovicka53 - no ja som tiez brala najprv injekcie, potom dosiel menz a pokracujem. ono to zistis podla toho ze kolko ti ich asi naordinovali. ak tak ze to stihnete asi v priebehu jedeho cyklu (tj 28 dni) tak to je kratky.
@krisbar no ja po mrche budem pichat asi 12 dni noo myslim si...uvidime ako zaberu a potom bude odber ale ci mi ho predlzia to veru neviem 🙂

@makovicka53 zajtra chcem este raz vsetko skonzultovat s docentom, a pokial sa budem citit tak ako teraz o.k ,tak pojdem na vlastnu zodpovednost na ET....