icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

makovicka53
14. mar 2011

@dorotka66 🙂.....vidis to nechcu ta opustit 🙂

dorotka66
14. mar 2011

@makovicka53 teraz som mimo ja🙂

isabelle777
15. mar 2011

ahojte baby, tak uz aj ja sa hlasim uz mam diphereline, dlhy protokol, cakam teraz na mrchu. Ozaj ako je to so sportovanim pocas stimulky? dakujem

aby
15. mar 2011

Až teraz som našla túto tému heh ja idem zajtra na odber vajíčok 😉 😀 😀 😀

makovicka53
15. mar 2011

@dorotka66 ved tie modriny 😀 .....

krisbar
15. mar 2011

@dorotka66 - trpezlivost! ono je to taka retaz - najprv sa nemozes dockat pichania, potom odberu, potom transferu a potom sa caka na vysledok. ja uz som z toho dost "unavena" psychicky, ale este idem zo zotrvacnosti dalej.
asi sa netreba na to velmi "namotavat" treba ficat v beznom zivote dalej. mne dost pomaha ze teraz na tieto dva tyzdne mam pracu 😉

@pici - ja som nemala ziadne priznaky. ani nalady, a asi ani pribratie na vahe (tie 3-4 kila sa na mna nalepili kvoli lenivosti 🙂) ale asi ako hovori dori - kazda sme ina a aj hladinu emocii mame inu, takze mozno budete mat vykyvy nalad.

inak kocky - neviem cim to je, ale dnes som si pichla puregon a normalne ze ked som vytiahla ihlu tak mi odtial vybehla krv a urobila sa mi tam taka krvava hrcka. hm. zaujimave....to sa mi este nestalo..snad to tam vbehlo v poriadku.

dorotka66
15. mar 2011

@krisbar ja viem, že všetko príde postupne a chce to čas 😀 len začínam byť závisiá na MK, do večera sedím v práci pri PC a doma zase na MK. aj ja mám teraz mimoriadne náročné obdobie v práci, akosi sa to všetko nakopilo na marec, ale vždy som chcela strelca 😀 , tak sa nedá nič robiť. dokonca som sa dnes dostala do záhrady 🙂 ale to len tak akože som pracovala 😉 a snažím sa hľadať "únik" zvyčajne to funguje...krisbar ti už budeš v druhej polovici ak sa nemýlim, nie? 😀

@makovicka53 mi to nedošlo, ale už sa zlepšujem 🙂

makovicka53
15. mar 2011

@dorotka66 drzim palceky 🙂

dorotka66
15. mar 2011

@makovicka53 aj ja tebe držím palčeky 🙂 práve sa učím AJ a myslím aj na bábo 🙂

dorotka66
15. mar 2011

@makovicka53 len som chcela povedať, že aj keď sa snažím myslieť na niečo iné veľmi to nefunguje 😀

pici
15. mar 2011

@krisbar dakujem za odpoved... mna to vcera len tak napadlo... ze ci to zvladnem :D

makovicka53
15. mar 2011

@dorotka66 juuj to aj ja myslim na babo a asi stale 🙂 ....a co chodis este do skoly? ci len tak sa vzdelavas?

krisbar
16. mar 2011

@dorotka66 - dnes som bola na kontrole, uz su vajicka pripravene. vecer mi pichnu pregnyl a v piatok bude punkcia rano.
transfer potom v pondelok. fuuu. dost huste...
ak sa to vezme casovo tak som v druhej tretine 🙂 ale ono to zaujimave zacne az teraz 😎

kocky...tie ktore pichate - ako ste na tom? viete tiez uz datum? nech mam "cakacku" s niekym spolocnu ...

dorotka66
16. mar 2011

@makovicka53 no makovička, ja sa stále vzdelávam v AJ a literatúra 😉 to je môj koník a pomáha myslieť na niečo iné...a ešte sa tešíme z rozkošných krsniatok 😉
@krisbar ale je to super, že už v piatok, určite husté, ale ak to vyjde bude tiež strelec 🙂 aj ja som strelec. no a u mňa to bude asi až na budúci pondelok, ak sa zadarííííí. dnes som si 1x pichla injekciu na stimulku a mám ich 10, tak uvidíme.

dorotka66
16. mar 2011

@krisbar ak dobre počítam picháš 9 deň? ja idem až v pondelok na 1 kontrolu a v stredu asi druhú, takže budem tak týždeň pozadu 😉

dorotka66
16. mar 2011

@pici ahoj pici, dnes ráno som si dala po prvý krát gonal, a ani som nevnímala zmenu (myslím náladu, bolesti a pod. ) dokonca tá injekcia je veľmi jemná a zvládne to určite každá z nás 😉

pici
16. mar 2011

@dorotka66 super.. ja idem v pondelok do centra a uvidim ci mi uz predpise injekcie ake a kolko... a zvladneme to . myslim ze nic horsie ako tie co som brala nemoze byt..

dorotka66
16. mar 2011

@pici pici mrkla som na tvoje predchádzajúce riadky a predtým si si pichala diphereline, ak sa nemýlim. z nich si mala zlé stavy zdr. psychické alebo sa zle pichali?

pici
16. mar 2011

@dorotka66 ja som dipherelline pichala raz mesacne na zastavenie cyklu kvoli endo.. cize stavy boli z umeleho prechodu... injekcie boli v pohode :D

makovicka53
17. mar 2011

@dorotka66 ahojky no uz nie si sama idem sa ti pochvalit dnes mam uz modrinku aj ja..xi nechapem ako sa mi urobila hehe..ale je taka miniaturna...pocuvaj a co by sa stalo keby som si trafila do zily?dr. nam to kazala pred pchnutim potahovat spät ci tam nenasiaknem krvicku ale ja to nerobim ja pichnem pod kozu a sup ho do brucha...

dorotka66
17. mar 2011

@makovicka53 makovicka, tak to som ti vážne neželala ☹ , ale keď jed malá tak je to v pohode 😉 nie som lekár, ale asi ak by si chytila žilku, tak ti to bude krvácať, ale pokiaľ je jemná nič vážne sa nestane. kočky, ktoré máte dočinenia s medicínou ma asi poopravia. 😀 mne kázali, len natiahnuť pero, pichnúť a udržať min. 10 v koži ihlu. po gonale mám len také malé modré bodočky, takže to sa naozaj dá 🙂 a dnes som prišla z práce skoro domov, nemohla som to vydržať v tomto počasí a pomyslení na dobrú knihu a posteľ 😉 zajtra sa asi zbláznim, ale stálo to za to ! makovička, chodíš teraz do práce, ale si doma? neviem sa rozhodnúť čo po transfere, či mám zostať pár dní doma, aj keď reaálne si to neviem predstaviť, ale stále sa s tou myšlienkou pohrávam...

makovicka53
17. mar 2011

@dorotka66 no veruze tak...ja som doma od zaciatku stimulky a budem az po potvrdenie ci som alebo nie som tehu.... stoji mi to za to...tiez som sa musela vyhovorit v praci ale chvalabohu som to dako uhrala..je mi fajn domka a hlavne mam klud.... 😉

dorotka66
17. mar 2011

@makovicka53 sledujem, že si zapojená 🙂 to už musíš mať celého koníka v malíčku. ja sa veľmi v práci vyhovoriť nemôžem, a musím si to zorganizovať, aby som zostala doma. ale v deň odberu budem doma a tiež v deň vkladu a snáď potom 1-2 dni. Zatiaľ to vychádza, že mi tým bude víkend, uvidím po pondelňajšej kontrole. kedy máš kontrolu?

krisbar
17. mar 2011

@dorotka66 - ja som mala dlhy protokol , cize som zacala pichat este niekedy vo februari. celkovo som napichala 25 dni.

ja som nezamestana cize budem doma tak ci tak, ale v minulosti som sla normalne do prace.
nechcem okolo toho robit vedu. chcem "bojovnika" a ked sa nema udrzat po transfere tak ako chce vydrzat potom 9 mesiacov 😝 cize ja ziadnu oddychovku nedavam, fungujem normalne. aj ked moj pracovny den pozostava z domacich prac, ucenia sa FRj a oddychovania 🙂

@makovicka53 - pri tvojich slovach mi doslo preco sa mi urobila modrina - to vtedy ked som isla ihlou dnu ale nejako ma to zabolelo tak som ju vytiahla a opat vosla - a vtedy sa mi urobila modrina. asi to treba len vpichnut a netahat von.
Podla mna mame na bruchu kazdy dostatocne mnozstvo tuku aby sme sa netrafili do zili. a aj ked tak su tam uplne miniaturne.

makovicka53
17. mar 2011

@dorotka66 ja mam zajtra a aj pohovor s embriologickou tak som tiez zvedava ako nam to naplanuje 🙂...no ja som doma a net mi frci takze som zapojena..citam len to co ma zaujima 🙂 a co sa ma momentalne tyka a ty mas kontrolu teda v pondelok?

makovicka53
17. mar 2011

@krisbar noo ale ja som nemyslela vytiahnut ihlu ale do striekacky trosku vtiahnut ci tam nejde krvicka 😉 ...inak toto sa aj mne stalo ja som zas zachytila kozu ihlou a jak mi rincala krv ...bleee

dorotka66
17. mar 2011

@krisbar ja mám v tom stále hokej. Mne povedali, že mám dlhý protokol a pichám len cca 10 dní ten gonal a ty 25 dní? 😕 a s tým bojovníkom máš pravdu aj ja to tak beriem, že musím vydržať 😀 ešte ho potom čaká ťažká cesta 😉
@makovicka53 zajtra držím palce, ja idem až ten pondelok doktor si to tak naplánoval 🙂, aby to nevyšlo na víkend
baby aj vy teraz pijete hektolitre tekutín?

krisbar
17. mar 2011

@makovicka53 - ja som pila normalne, mne o tekutinach nikto nic nehovoril 😉 ale to je mozno individualne podla lieku ktory beries. ja som mala decapeptyl a puregon.

@dorotka66 - ja tiez mam v tom hokej. ale v podstate som zacala pichat po vysadeni antikoncepcie (nasadili mi ju na jeden mesiac). a potom asi po 3 tyzdnoch som zacala pichat ine hormony. ale ja som mala uplne ine ako ty tak neviem ako to cele funguje...

tak baby drzte palce nech to zajtra dobre dopadne. mame tam byt o 6:30 zvolila som si celkovu narkozu, nech mam pocit ze to rychlejsie ubehne - proste zaspinkam a zobudim sa a bude po tom 🙂
tuto to inak funguje tak ze odber sa robi v jednej nemocnici a potom mojmu manzelovi zabalia vajicka do boxu (ktory v aute musi byt napojeny na ten zapalovac - sranda, ze? 🙂) a s tym pojde do inej nemocnice , kde je labak, necha tam aj serm. a ja si zatial si chvilu po narkoze polezim., potom pride po mna.
transfer je potom v tej druhej nemocnici kde je labak 🙂 ale tak ako to tu vsetko fici som si ista ze toto logisticke zabezpecenie dopadne dobre.

makovicka53
17. mar 2011

@dorotka66 dakujem noo ja pijem cca 3,5 L denne a da sa to v pohode som myslela ze to bude horsie 😉

makovicka53
17. mar 2011

@krisbar drzim palce 🙂 neboj dobre to dopadne i ked to znie hekticky 😉