icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

mabumi
18. mar 2011

ahojte dievčatá 😉

@makovicka53
@krisbar veľa tekutín odporučí dr piť vtedy, ak je riziko OHSS - hyperstimulačného syndrómu. nemáš PCO? lebo to býva predpoklad. nepodceň to, a okrem toho jedz veľa bielkovín.
@dorotka66 pri dlhom protokole najskôr berieš tabletky (proveru), potom picháš injekcie (u mňa Dipherelin) a až od nového cyklu Gonal (alebo niečo iné). ten skončíš pichanie 2 dni pred OPU (takže cca 10 - 13 dní ho picháš. krisbar asi myslela pichanie celkovo, nielen Gonalu 😉

isabelle777
18. mar 2011

@mabumi ahoj ja mam tiez dlhy protokol a nebrala som ziadne tabletky od 26. dna cyklu beriem diphereline, a teraz cakam na mrchu (ktora mi uz meska) potom pokracujem s gonalom.. Ake mate skusenosti s dipherelinom? aj vam meskal menzes? uz som nervozna z toho...

mabumi
18. mar 2011

@isabelle777 ahoj, mne ms bez tabletiek ani väčšinou nepríde. možno kvôli tomu mi dali od 16. DC aj proveru, ale tam kde ja chodím, to dávali pri dlhom protokole asi každej. to má podľa mňa aj vyvolať ms v normálnom čase. Diphereline, ani neskôr gonal mi nerobili nejaký problém, snáď len sa vystupňovali predmenštračné syndrómy, predsa, sú to hormóny.
ale s meškaním ms pred stimuláciou má mnoho báb problém, treba len počkať, ale pre istotu choď aj do car na kontrolu. no pokiaľ ja viem, vždy to dopadne tak, že nakoniec sa dočkáš a potom pokračuješ ďalej akoby sa nič nestalo 😉 . tak neboj sa, ono to príde a potom budeš pokračovať.

lume
18. mar 2011

@isabelle777 ja som mala dlhy protokol ako Ty, najprv diphereline od 25.dna , potom menopur. Mne menstruacia nemeskala. Teraz by som niekedy uz konecne chcela zacat druhy cyklus a ako som to tak pocitala, tak by som na punkciu folikulov mohla ist koncom aprila. Stale sa mi to oddaluje kvoli roznym vysetreniam, ale snad buduci tyzden mi uz lekar predpise stimulaciu.

lume
18. mar 2011

@krisbar No som zvedava ako dopadnes. Ja idem po vsetkych hematologickych vysetreniach 23.marca konecne do centra. Drzim Ti palce.

isabelle777
18. mar 2011

@mabumi dakujem za povzbudenie 🙂 ja mavam tak 30 dnovy cyklus a teraz na just meska 😠 ... no co uz. Do centra som uz volala, ze vraj mam pockat ked bude meskat 7 dni, potom mam prist na ultrazvuk a uvidi sa.. tak davam tomu este cas do pondelka... Ja tiez s dipherelinom nemam problemy, uvidim ako budem zvladat gonal...

isabelle777
18. mar 2011

@lume tak ti drzim palce aby si sa uz dockala... ja som zase velmi dlho cakala na schvalenie ziadosti... Mne naplanovali punkciu na 30. marca ale kedze mi meska menzes neviem kedy to teraz vyjde..

makovicka53
18. mar 2011

@mabumi no ja neviem, ale aj napriek tomu dodrzujem pitny rezi a zvyseny prisun bielkovin je naco dobre ? 🙂

mabumi
18. mar 2011

@makovicka53 pri podozrení alebo riziku vzniku OHSS sa má piť veľa tekutín, aby sa tie škodlivé látky vyplavili. bielkoviny ich na seba viažu a pomáhajú vyplaviť, tak preto. ak máš polycystické ováriá (PCO), máš oveľa vyššie riziko OHSS. neviem, či to už dostali aj nejaké baby bez PCO, to fakt netuším, nepočula som o tom 😒 . ak ti lekár odporučil piť, tak ho poslúchni a všetko bude OK 😉 . je dobré poznať príznaky a keď máš podozrenie, radšej sa dať vyšetriť 😉

makovicka53
18. mar 2011

@mabumi no si zlata za vysvetlenie dik ....no ja neviem ci mam PCO...ale o tom by mi dr. asi povedal 🙂 ...dufam su su v poriadku ale aj tak sa snazim pit aby to bolo vsetko v poriadku 🙂

mabumi
18. mar 2011

@makovicka53 určite by ti to povedal, keby si mala PCO, dávno by si o tom vedela, neboj sa 😉
možno ste už o tom písali, ale kedy ťa čaká OPU? budem držať palce 😅

makovicka53
18. mar 2011

@mabumi dnes som bola na kontrole teda druhej no a v pondelok nas caka dalsia..ale myslim ze okolo stvrtku bude OPU....dr. povedal ze este cca 5 dni injekcie ..predpisal mi uz aj pregnyl...no a sup sa do toho...dnes som mala sliznicu 7 mm neviem ako maju ostatne baby po 7 dnovej stimulke 🙂 a ty ako?

mabumi
18. mar 2011

@makovicka53 myslím si, že to je akurát, pekne ti rastie. ku ET by mala byť okolo 10 - 11 mm. a koľko máš folikulov? ja som mala málo, práve kvôli PCO a obavám z OHSS mi dával nižšie dávky hormónov, lebo u mňa vraj bolo to riziko vysoké 😒 .
teraz čakám na KET, vlastne na ďalšie vyšetrenie, lebo na ultrazvuku mi niečo našiel, tak čakám, či to po ms zmizne. ak áno, tak od ďalšieho (tretieho) cyklu idem na KET 😉 . DÚFAMMMM 😀

makovicka53
18. mar 2011

@mabumi no to by som aj ja rada vedela ale cca 6 som ich napocitala v priemere od 10-14mm a este tam boli nejake nazval ich ze drobne....ja len verim ze bude kvalitne...dnes sme boli aj na pohovore s embriologickou a mala som take divne pocity ked sme vysli...stale tam je nieco co tomu moze branit....aaach jaaaj...no to ma mrzi...ale neboj urcite vam pomozu vsak na to su tam 😉 ...treba verit.... 😵

mabumi
18. mar 2011

@makovicka53 no veď to, tých "AK" je tam strašne veľa kým sa to naozaj podarí 😒 . a to nekonečné čakanie...
ale výsledok snáď bude stáť za to, zaslúžime si ho 😀

lume
18. mar 2011

@isabelle777 No treba sa s tym zmierit, ze vsetko zalezi od cyklu. Takze mas ten dlhy stimulacny cyklus?

makovicka53
18. mar 2011

@mabumi no to ti poviem...riadne nervy...clovek sa stale kontroluje...a ked este doma to je este horsie 🙂. ale zas klud treba...uz nech mam aspon po tom odbere...a tebe co nasiel na vajecnikoch

mabumi
18. mar 2011

@makovicka53 hm, po OPU sa už stále aspoň niečo deje, ale nervičky sa vystupňujú. potom čakáš každý 2. deň, ako sa darí maličkým, či sa vyvíjajú, či bude ET... No a potom to čakanie, či to bolo úspešné 😉 . ale neboj sa, len ver a teš sa 😅
u mňa mal najskôr podozrenie na mimomaternicové, to sa nepotvrdilo 🙂 . možno mám niečim naplnený vajcovod alebo to môže byť súčasť vaječníka (nejaká cysta). nevedel to identifikovať 😖 . tak čakám po ms idem na kontrolu a dúfam, že to zmizlo. inú možnosť nepripúšťam 😎

makovicka53
18. mar 2011

@mabumi jasnacka netreba nic pripustat 🙂 ....no ved tie nervy su hrozne a uz mi aj koordinatorka volala tak som rada...ze mam vsetko dobre chvalabohu 🙂

mabumi
18. mar 2011

@makovicka53 to som rada 😉

makovicka53
18. mar 2011

@mabumi veru aj ja...idem si trocha pospat nejak ma ociska bolia...tak sa mi drzkaj papa

krisbar
18. mar 2011

ahojte, tak uz mam odber za sebou. musim povedat ze akoby mi dali silnejsiu davku anestetika lebo som bola ovela viac otapena ako na SK. ale baby! ta starostlivost a priestory nemocnice.
na izbe tv, paravan co nas oddeloval s tou druhou kockou, vsetko cistucke. hned po zakroku mi priniestli zemlicku celozrnnu s maslom, caj a potom som tam ostala asi do obeda, tak mi priniesli jedlo - chlebik /celozrnny/ maslo, dzem, zeleninovy salat, caj, voda. no jednoducho to som fakt na Sk nezazila. som zvedava na fakturu co pride domov 😝
a nehovoriac o prisupe vsetkych ludi /na sk som nemala pocit ze bz niekto bol neprijemny/ ale tu som mala pocit ze ta praca vsetkych neskutocne bavi!
neboli ma nic, len som strasne nafuknuta a este nam nevolali ohladom toho kolko vajicok bolo a kolko bude embryii. ale vraj zajtra maju volat. tak uvidime.
ach...uz nech je po tom...ptoom uz len cakat 🙂
tak si drzime palce.

veronikabv
18. mar 2011

ahojte tak aj som uz dnes dostala lieky mam gonal,merional a cetrotide mali ste take niekto?v chladnicke treba mat len ten gonal?lebo doktor povedal ze vsetko a v lekarni ze len ten gonal tak neviem 🙂

makovicka53
18. mar 2011

@krisbar...ahojky... jeej super ze to uz mas za sebou...paradicka daj zajtra vediet kolko vajicok mas zrelych na oplodnenie...vidis to uplne iny pocit ked sa tak pekne o teba staraju vsakze...paradicka ...ja idem na OPU buduci tyzden 🙂

makovicka53
18. mar 2011

@veronikabv ahojky ja mam ine injekce ale v chladnicke nemam ani jedny.vsak na nich pise ze sa maju uschovat do 25 stupnov C... 😉

dorotka66
18. mar 2011

@mabumi ďakujem, ale ja som mal iný postup. pred cca 20 dňami mi pichli injekciu Decapeptyl , čakala som na menzes, po skončení som začala pichať gonal a to je všetko. potom budem pokračovať s liekmi. práve preto, že tu zvyčajne čítam dlhšie postupy nevedela som kam sa zaradiť 😎
@krisbar to je super, že to máš za sebou a držím palce, aby ich bolo čo naj, ale hlavne aby boli všetky dobrééééé na A 😀 ja som ešte nikdy nebola pod narkózou, tak uvidíme. ako dlho trvá zákrok? Ď

@makovicka53 pozerám, že si na tom dobre, držím palce nech pekne rastúúú 🙂 ja mám ešte 7 x gonal, ale možno to ešte zmenia, ,alebo znížia dávku. som zvedavá. krisbar nás však mierne predbehla, nie ? 😎 ozaj a to vždy je pri kontrole pred IVF aj embriologička ?
@veronikabv ja mám tiež gonal, ak sa chceš niečo pýtať pýtaj sa 😉

miskab
18. mar 2011

Babulky mozem sa nieco spytat?? Kolko si mam pripravit peniazkov na injekcie,lieky??

katy2
18. mar 2011

@miskab podla toho, ake injekcie budes mat... cca 300-400 eur a k tomu sa doplaca aj samotny zakrok IVF....

miskab
18. mar 2011

@katy2 a ten sa kolko plati?? Odber vajok a vkladanie to kolko stoji? Ja chodim do GF.

katy2
18. mar 2011

@miskab v BA neviem, ale v KE zakrok a vsetko okolo toho (ICSI je drahe) tiez cca 500 EUR - v eurach neviem presne, ale ked som platila v sk, tak to bolo cele aj s liekmi cca 30000 sk Naposledy som hradila vsetko sama a to boli vyssie palky ....